-
Mobilarena
GYAKORI KÉRDÉSEK ÉS ALKALMAZÁS AJÁNLÓ
Új hozzászólás Aktív témák
-
NomAd_82
aktív tag
válasz
Cyberpunk #124110 üzenetére
Majd figyelemmel követem a piacot és ha a 16 gb felé megy minden, elgondolkozom a cserén. Az AI miatt én is úgy gondolom, hogy lesz valami, nem véletlen, hogy tolják be a duplázást de meglátjuk.
kleinguru: én nem érzek ekkora különbséget. Nekem a hordozhatóság volt a fontos na és persze a kíváncsiság, hogy milyen a mac.
-
-
Ragnar95
félisten
-
válasz
Cyberpunk #23906 üzenetére
Elvileg akkor lesz egy új "meghajtód" a rendszerben, a megnyitott dmg mint lemezkép-file. Abból kell futtatni magát a programot (telepítőt), vagy másolni az alkalmazások közé, mert a dmg "elindítása" valójában csak mountol egy virtuális meghajtót a gépbe.
Vagy nem ilyen jellegű a probléma? -
brumi1024
veterán
válasz
Cyberpunk #16707 üzenetére
Naná hogy nem. Azok 35W TDP osztályban vannak, az i7 45W és ez nem véletlen. A C2D-k fogyasztása 25-30 W közt van, míg az i7 a turbo miatt simán elérheti az 50W-ot. i7-et és i3-at sem szabad összehasonlítani, nem véletlen próbálunk mindenkit lebeszélni az i7-es olcsóbb (200-250k-ig) gépekről.
-
Romvr
őstag
válasz
Cyberpunk #16702 üzenetére
"Böngészgetve elég kellemesen csendes viszont.
"
Igen, főleg SSD-vel szinte csak egy kis percegést lehet hallani egy csendes szobában. Ha megy a TV, vagy valami a háttérben (bömböl a gyerek, ugat a kutya, pletykálnak a vénasszonyok a ház előtt) akkor észre se veszed hogy hangot ad ki. Ez pedig nálam egy óriási plusz az MB felé. Annó mikor laptopot kerestem a hang is fontos szempont volt, mert utáltam az előző Acer-t hogy alapjáraton versenyre kelt a porszívóval.
Erről jut eszembe. Akinek van 2010 környéki MBA-je az elmondhatná hogy mennyire hangos. Valahol olvastam hogy hangosabbak mint az MBP-k hiszen kisebb helyre kellett zsúfolni a ventit.
-
Romvr
őstag
válasz
Cyberpunk #16697 üzenetére
Nálam is, ágyra téve, böngészve 55 kröül mozog (kivéve a PH-n ott 60-65
), filmnézésnél 70-75, játéknál már 80-90, de van hogy 100-103 fokot is elérte. Persze ott már 6000rpm-el üvöltött a gép kegyelemért.
TimeMachine-nál szokott még 70 fok környékére kerülni, ha sok adatot ment, valamint fájlmásolásnál, mondjuk külső lemezre.Amúgy tapasztalatom szerint MB jobban melegszik mint egy bármilyen más gép. Másik szobában Samsung laptop (igaz Sandy Bridge i3) netezés közben 35-40 fokon megy csak. Nála a max 70 volt amit mértem játék közben. De jobban visít mint az MBP-m pedig ettől is a falnak tudok menni néha
-
brumi1024
veterán
válasz
Cyberpunk #16693 üzenetére
50-60 is beleférhet akár, mert elég későn indul be a venti. Ha zavar felrakhatsz ventiprogit, de terhelés alatt úgy is bekapcsol a venti, ezek az 50-60 fokok pedig laptopnál teljesen normálisak, én nem is használok ilyen programot, a csendet jobban szeretem.
Ultrafan és smcFanControl.
(Egyébként legközelebb elég annyit hozzátenni, hogy 15"-os vagy 13"-os a gép. Ugyanis az i7 nem mond sokat, mert laptopoknál van 2 illetve 4 magos i7 is, viszont minden 15"-os MBP pár éve már csak 4 magos procival jön, de a 13"-osok közt nincs 4 magos, hiába van i7-es modell.)
-
Romvr
őstag
válasz
Cyberpunk #16584 üzenetére
- Tárgytalan, kolléga gyorsabb volt -(#16586) Xero: Igen, ha út közben kell az "izommunka" akkor nincs sok opció, de nekem ha szükség van rá akkor vagy otthon vagyok asztali géppel, vagy munkahelyen asztali géppel, esetleg lekapok a polcról egy i5 vPro gépet és beülök a Relax-Room-ba.
Így minden másra az Air több mint elég lenne. Meg szeretem ha nem kell 2 méter kábelt vinnem mindenhova és egy nehéz töltőt. -
Xero
nagyúr
válasz
Cyberpunk #16584 üzenetére
Újraindítod, nyomva tartod a cmd-r párost, ami előhozza a recovery partíciót. Ott utilites - disk utility, majd megformázod a rendszer partíciót. Bezárod és install. Ennyi.
(#16585) Romvr: Elhiszem, hogy megszokás de rendkívül rossz megszokás az én nézeteim szerint. Gyakorlatilag a kezdetek óta gyűlöltem a flasht és a java-val kapcsolatban is hasonló érzelmeket táplálok.
Az Air jó irány. Ha nem lenne szükségem nyers erőre útközben is, akkor én is egy 13-as Air-t várnék a hétre és nem a 15-ös rMBP-t.
-
Romvr
őstag
válasz
Cyberpunk #16570 üzenetére
Ajánlom hozzá a ClickToFlash (direkt letöltő link) kiegészítőt is, ami csak kattintásra indítja a FLASH és HTML5 videókat/tartalmakat.
-
tDr1v3r
veterán
-
bLaCkDoGoNe
veterán
válasz
Cyberpunk #15744 üzenetére
A Time Machine lemezt Mac OS Extended (Journaled) fájlrendszerűvé kell formázni, így más eszközök nem nagyon fogják tudni használni, de OS X alatt használhatod a lemezt természetesen másra is, a szabad hely függvényében. Azt kell tudni, hogy a TM inkrementális backupot készít, és ha elfogy a lemezen a szabad hely, akkor a legrégebbi mentést vagy mentéseket törli, mielőtt új backupot tud készíteni, tehát erre figyelni kell, ha más adatot is tárolsz rajta. Mielőtt félreérthető lennék: semmilyen más adatot nem fog törölni a lemezről, csak a saját maga által készített backupok közül a legrégebbit, de ha pl. mást is tárolsz rajta, akkor értelemszerűen ezt egyre gyakrabban fogja csinálni, ahogy fogy a TM számára használható kapacitás.
Remélem nem voltam nagyon zavaros.
-
deuteron
újonc
válasz
Cyberpunk #15730 üzenetére
ok, mondom, ma megnéztem a boltban, nagyon tetszett hogy milyen gördülékeny, de nagyrészt nem általános fogyasztóknak szént software-ek kellenek, amit max virtuálban tudnék futtatni, vagy interpreterrel, nemtom olyan van-e ehhez
amúgy meg akarom tartani az osx-et ha ezt veszem, de win mindenképp kelleni fog...
egyébként észrevettem a boltban, hogy a gép alja egészen a langyosság felső határán volt, pedig előtte csak képernyőkímélő ment rajta.az eladó srác azt monda hogy ez normális. aluból van úgyhogy ez várható (bezzeg az air jég hideg volt), de mennyire melegszik ez általában, és mennyire ha odacsapok neki valami számításigényes dologgal?
magyarul: meghalok ha az ölemben tartom? -
brumi1024
veterán
válasz
Cyberpunk #15702 üzenetére
"Meghajtani" megtud, de ez nem nagy kihívás, mert aktív hangfalakról beszélünk, tehát a meghatjásukat a beépített erősítő végzi, és a bemenő jelnek így nem kell olyan nagynak lennie. Az már más kérdés, hogy már ebben a kategóriában is profitálnál egy jobb forrásból (külső DAC pl.).
-
-
doc
nagyúr
válasz
Cyberpunk #15614 üzenetére
azt nem tudom hogy all most az NTFS iras, utoljara Snow Leo-n hasznaltam ilyesmit, akkor valami kulon letoltott Linuxbol portolt toollal mukodott rendesen
gondolom itt is van mód pendrive-os telepítésre?
ooo... legjobb tudomasom szerint az utolso 1-2 verzio az OSX-bol mar meg sem jelent lemezen, USB sticken adtak oket, a Maverick meg mar csak online toltheto leNem kell felteni az Apple-t, haladnak a korral
-
-
doc
nagyúr
válasz
Cyberpunk #15605 üzenetére
Nekem 13.3"-os van, eleve ekkorat is akartam, es miota megvan, meg SOHA nem jutott eszembe hogy jobb lenne ha nagyobb lenne. Egyszer sem. Pedig a masik ket (ceges) notebook amit hasznalok 15.4"-es.
A jo felbontas (1280x800) pont idealis, a tobb desktop miatt nem kell 'kerulgetnem' a csomo ablakot, ha meg pl. messzirol akarok kisebb betuket olvasni Safariban, siman belezoomolok ket ujjal.
Persze vannak olyan teruletek amikhez nem art legalabb 15-os kijelzo (pl. 3D modellezes), de netezeshez, levelezeshez, filmezeshez, fejleszteshez tokeletes a 13.3".
Raadasul repulon/buszon is hasznalhato ha muszaj, a 15-os mar katasztrofa olyan helyzetben.A videokartya miert zavar, ha ugysem akarsz jatszani?
Az enyemben (MacBook late 2008) egyebkent nVidia 9600 van, amennyit en jatszok (ami nem sok), arra eleg. -
audi100td
nagyúr
válasz
Cyberpunk #5012 üzenetére
az szép, olyat én is szeretnék
majd egyszer használtan
(Darkwood): látom nem igen foglalkoztál a linkkel...
hirdetés: mid 2009 -> wikipedia: mid 2009 = macbook air 2,1 -> keyboard: Gray characters, backlit
amúgy ha megnézed a táblázatot 4 generáció van, az első kettő nem sokban különbözik egymástól és nem túl kedvelt szériák, állítólag eléggé melegszenek és a zsanér hajlamos megadni magát, de lehet ez csak a legelső szériára volt jellemző. a 2010/2011-es már szerkezetileg is más, jól eltalált gépek
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Linux kezdőknek
- Commodore 64
- Milyen légkondit a lakásba?
- Úgy tér vissza a Commodore 64, ahogy titkon mindenki várja
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Autós topik
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- Autós kamerák
- NVIDIA GeForce RTX 5060 Ti (GB206)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- Samsung SyncMaster 205BW Monitor
- DELL PowerEdge R440 rack szerver - Silver 4114 (10 mag/20 szál, 2.2/3.0GHz), 64GB RAM,199990Ft +ÁFA
- MacBook felvásárlás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- BESZÁMÍTÁS! Asus B450 R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB Rampage SHIVA TT 500W
- LG 34WQ75X-B - 34" Ívelt IPS Panel - 3440x1440 2K QHD - 60Hz 5ms - FreeSync - USB Type-C 90W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest