- iPhone topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Magisk
- Samsung Galaxy A16 5G - a hetedik évben megpihen
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
GYAKORI KÉRDÉSEK ÉS ALKALMAZÁS AJÁNLÓ
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Head88
addikt
A sleep az nem shutdown. Sleep üzemmódban ugyanúgy feszültség alatt van a cpu és a ramok, illetve a powernap miatt bizonyos háttérfolyamatok is futnak. Elektronikai szinten s4 áramkörökig minden fesz alatt van.... sorrend g3h, s5, s4, s3, s0. G3H=állandóan feszültség alatt lévő áramkörök...amennyiben akku csatlakoztatva van a géphez..vagy töltőn van, s0= üzemel a rendszer maximális funkcionalitással.
Shutdown esetén viszont a G3H áramkörökön kívül semmi nincs feszültség alatt. -
Divinity
őstag
Igen szar példa volt. Nem, nem ismerem az architektúrát amivel dolgozol viszont a Kubernetest pont kívül belül (Én voltam az első ember kicsi országunkban akinek a CNCF is elismerte ezt egy cuki kis papírral, szóval nem csak össze vissza beszélek) és szépen leírtam, hogy miért is nem akkor probléma k8s-t futtatni (szigorúan fejlesztői környezetnek). Ebből te annyit tudtál támadni, hogy nem ismerem az architekturád. Igazad van, nem is, viszont ha nem hozza a fent leírt pontokat akkor rossz orchestration rendszert választottatok.
A VSCode azért viszonylag közel áll egy IDE-hez, nekem is visszás érzéseim vannak ezzel de mondjuk egy Netbeans-hez képest, ami ugye IDE, fényévekkel jobb akkor azért mindig elgondolkodom.
Szintén mondhatnám, hogy 100 megás JSON-ökkel dolgozol akkor valami rég rossz
de most nem fogom és ha értelmezed amit írtam akkor rájössz, hogy nem az adat méretéről beszéltem hanem arról, hogy más memória kezelést igényelnek ami igaz, az, hogy ez drasztikus e vagy épp melyik irányba dönt az megint más kérdés és erre nincs konkrét válasz.
Az utolsó pontban tökéletesen egyet értünk, nem lesz elég ha máshol se elég, viszont a swapelésnek is megvannak a pró és konjaik, erről hosszútávon lesz érdemes beszélni most max jósolni lehet aminek nem sok értelme van, mindannyian akik M1 felhasználók vagyunk tudjuk, hogy lényegében béta teszteltünk és majd lesz ami lesz
-
-
Divinity
őstag
Ez amúgy egy szar példa volt
Mac alá kubi bare-metal nem fog felmenni az életbe, kind vagy minikube pedig overheadet generál a virtualizáció miatt. Ellenben ha felmenne akkor köszönné jól lenne, maga az API szerver szinte semmi erőforrást nem igényel, a scheduler az ami tud pikeolni. Egy worker node pedig jóformán annyit használ amennyit a resourceok rajtuk. Ez ideális esetben ~15-200Mb / resource ami azért nem túl sok. Sajnos nem egy RPI k8s clustert láttam már.Na most ha beletesszük a virtualizációt is akkor ugye azzal megnő az igénye de nekem még az is így hangzik, hogy talán belefér a 8 gigába ha nem egy IDEA-t csapsz fel mellé csak egy VSCode-ot
Viszont mostmár érdekel milyen teljesítményt ad egy kind M1 alatt és mindenképp ki fogom próbálni -
Mr Bond 007
őstag
"Én a 8 gigát nem is értem 2021-ben."
Azért nem érted, mert nem volt még a kezeid közt m1-es gép 8 gigával.Ami inteles gépnél már gondot okoz, itt nem fog, vagy ha igen, akkor is alig fogod észre venni.
És igen, lehet hogy az ssd-re is dolgozik, de mégis kit érdekel? Felőlem floppyra is dolgozhat ha közben gyors marad és nem szükséges 80k-t otthagyni a pénztárnál feleslegesen. Persze akinek olyan a workflow és eddig is tele pakolt 16-32GB-ot annak továbbra is ajánlott a nagyobbat venni. De közel sem olyan egyértelmű hogy 16 kell mindenkinek ahogy eddig intelnél volt.
-
negyedes
addikt
A gfxCardStatus megoldotta egyenlore a problemat. csak az integralt mukodik most es "stabil" a rendszer.
-
negyedes
addikt
Vagy gpu forrasztas vagy egy kondenzator a hibas a video szerint: [link] .
Hallotam errol anno, de nem tulajdonitottam nagy jelentoseget neki.
Head88: koszi a segitseget, mivel hataron tuli vagyok, nehezen jonne ossze most.
EMS gyarban dolgozom, lehet megkerek egy kollegat, nezzen ra. -
biker
nagyúr
mert azóta jönnek sorra a hibák amióta M1-et használok? Ez elég ok?
Most épp a resilio sync fagyott merevre, és az os képtelen volt rájönni, hogy több órás not responding után ki kéne lőni az appot. régen erre 30mp után megoldást talált az os.
De hol a chrome csinálja ezt, hol a coda, hol a safari, nincs olyan hogy egy app.De az instant wake up is bullshit, ja bejön a kép mire felnyitom, utána 2-3mp mire az ujjam elfogadja, utána 10-15mp mire magához tér és nem recseg ropog.
-
Mr Bond 007
őstag
Agresszív az ssd használat, de pont ennek köszönhető hogy 8gb rammal is minden fluid ami előtte 16-al is épp hogy kijött folyamatosra inteles gépen.
Én még mindig azt mondom hogy ez egy felfújt lufi. Kb mint anno windows vistánál is sírtak hogy megeszi a ramot, miközben csak arról volt szó hogy bekészítette a gyakran használt dolgokat a ramba. (aztán win7-nél meg mindenki imádta a feature-t) Arra már senki se gondolt hogy a ram nem azért van hogy üresen álljon, hanem ki legyen használva. (Ha viszont kérte valami program értelemszerűen felszabadította neki. )
Itt is kihasználják az ssd-t mert annak sok értelme nincsen hogy 15-20 évig elmenjen az ssd ha a gép úgyis ki lesz hajítva 10 év után a userek 99%-nál. Inkább a gép élettartamát szolgálja ki úgy hogy sokkal jobb élményt adjon. Esetünkben a userek nagy részénél elég egy 8gb-os is 16-os helyett. 85 ezer Ft a difi ami egyáltalán nem csekély összeg a gép értékéhez mérten sem. Csak nekem tűnik ez ésszerű kompromisszumnak?
madgie: Így már érthető. (nem használom ezeket)
-
törölt tag
Itt olvastam: [reddit source]
-
likeaRAINBOW
senior tag
én a telepítésen kívül nem jutottam még messzire, egyelőre nem volt lelki erőm egy halom böngészőt feltolni a gépre. Egy laza tesztet folytattam vele, ott látványosan több RAM-ot zabált, mint az Edge mondjuk. (itt azért figyelni kell arra, hogy a Chrome/Edge futtat vagy 10 processt indításkor, többek között a korábban említett Renderelt, addig Firefox pl alig futtat külön processeket.)
-
Ha kikapcsolom a kiegészítőt, akkor jó. Ha tiltom az oldalon, azaz a Safari nem engedi működni, akkor nem. Nekem ez sántít...
Ez olyan, mint amikor kocsiban nem kapcsolom be a klímát. Ugyanúgy nem lesz hideg, mintha nem is lenne klíma az autóban. Ennek ellenére a kikapcsolt klíma miatt is visít egy utas, hogy őt zavarja a klíma.
Simán Safari bugnak tartom, hogy egy az adott oldalon kikapcsolt kiegészítő mégis valamilyen szinten aktív.
-
Bazsee71
őstag
Én ma egy órát telefonáltam az ügyfélszolgálattal, mert rendben lemegy az iCloud vásárlási folyamat, de mégse terheli a kártyát, nem bővít tárhelyet.
A vége az lett, hogy "felvettük" a folyamatot, és megy riport az Apple-nek. Nagyon bosszantó egy ilyen pitiáner hiba, de eddig 5* az ügyfélszolgálatnak. -
tboldi
nagyúr
Nekem ma jött email, hogy nem tudták levonni a 299 Ft-ot az iCloud-ra. Pedig 7-én az Apple Music 699 Ft-ja simán ment.
Lehet, hogy bemegyek a bankfiókba, mert amúgy is lenne más dolgom ott, de legelőbb csak kedden tudok. Addig remélem, nem törlik a dolgaimat, ha visszatesznek az alap 5 GB-ra.
-
tboldi
nagyúr
Bár MacBookot nem, de autópálya matricát igen.
Az osztrák évest csak PayPalon keresztül sikerült, a magyar megyeit meg 4. próbálkozásra.Anyum a Telekom számlával küzdött, 8. vagy 9. nekifutásra sikerült csak.
Most rendeltem toronycsapágyat az autómhoz, inkább utánvéttel kértem.
-
Smiley
addikt
Jaja... aztan 3 ev mulva mire kifizettek az egesz utana meg sirnak, hogy 100e bele az akksi, vagy 150 egy kijelzocsere. Magamnak gepet en sem veszek 100-150e felett otthoni hasznalatra mert teljesen felesleges, foleg nem ujat. Sot inkabb asztalit, mert ott meg jobbak az ar/ertek arany, raadasul pofon egyszeruen javithato.
Melora (uzemeltetes) pedig nalam most fogy el a 10 ev macbookpro, ami akarhogy is szamolom minimum a fel lakasom arat kitermelte nekem. Majd az uj M2-es szeria lesz valoszinuleg a kovetkezo, rengeteg ssd-vel meg memoriaval 16"-ban. -
Divinity
őstag
Érdekes, én is fejlesztő vagyok (bár csak mint szabadúszó használom a saját a gépem van mellé céges is) de szerintem az új M1-es gépek a közelében sincsenek a luxus cikk fogalmának ha munkára kell. Tökéletes teljesítmény, jó memória használat és bitang üzemidő. Ez számomra mind kell, hogy effektíve gyorsan pénzt tudja vele keresni ne kelljen kompromisszumokat kötni mellé.
-
Pano
addikt
Akkor miben határoznátok meg, kinek van igazán szüksége pl egy macbookra air-re?
Pro esetén megértem, de akkor ezek szerint az air-nek nem is lenne létjogosultsága, mert felesleges luxus. Ugyanis igazán komoly munkára nem használható mint a pro, csak általános célokra, ahhoz meg így luxus.
-
Smiley
addikt
Ez igy igaz, annak eri meg a 0% THM akinek mar amugyis boven meglenne az adott cuccra a keret... sot akinek mar rendelkezesre all az valoszinuleg kezelni is tudja azt es nagyon nagy szazalekban elo is tudja teremteni barmikor. Hitelkartya kb ugyanez a szitu, ha boven megvan a keretosszeg felett a penzed akkor siman nyerhetsz vele, mondjuk ha kiszamithatoan sokat tankolsz havonta. Azert azt tegyuk hozza, hogy az emberek nagy szazaleka nem ilyen.
A macbook pelda pedig csak nezopont kerdese. Ha melora kell akkor ugye ott mar egybol nem draga, mert legrosszabb esetben is fel ev alatt boven kitermeli az arat, legyen az barmilyen IT munka... otthonra facebook-ozni viszont igencsak rossz befektetes.
-
Friczy
senior tag
-
Hivatalos infót nincs róla, de emiatt 4-5 éve iStyle vásárlásnál minden gond nélkül cserélték volna a MacBook Pro-t amit egy barátom vett. Sajnos mint utóbb kiderült, nem pixelhiba volt, hanem fizikai sérülés keletkezett a kijelzőn, így ez ugrott. De igen, ha pixelhiba lett volna, akkor ezt fariban cserélték volna. Hogy most miként van, nem tudom, mert szerencsére nem kellett ilyen dologgal foglalkoznom...
-
Biztos vannak tönkrementek, elég sokat eladtak belőlük. Én a mai napig a megjelenéskor vett iPhone 6s Plusom kábelét használom a mostani telefonom töltésére is, az új kábelek nem kellettek még.
Annak idején vettem egy iPod classicot, annak sincs semmi baja a kábelével. A macbooké is jó. A 2012-ben vásárolt iPad 2 kábele is jó még, bár az bent van az irodában és nem itthon. Szóval nekem ennyi a tapasztalatom, ezeknek semmi baja. -
wm2
őstag
Azert tegyük hozzá, hogy az Apple vékonyítási politikája miatt, gyakorta volt visszahívás a notebookokra. Főleg a 15”-re. Talán az Intel Iris 5200 2015-ös rMBP esik ki a pixisből, aminek a használt ára láttán az ember elröhögi magát. Hol az AMD grafikus lapka olvadt le az alaplapról, hol az Intel procik küzdöttek akár 40%-os thermal throttlinggal (persze ment az adok-kapok, hogy nemnem, jó az, csak így meg úgy, meg ez a macOs, itt hajlik a téridő is). Nem beszélve arról a tényről, hogy amikor már senki nem rakott 2 magos ULV procikat a laptopokba, az Apple még igen (leginkább az Amber Lake Y AIR tulajok sajnálkozhatnak az M1 teljesítménye láttán). Valljuk be őszintén, ezeket az Intel mobil procikat azért nem nehéz túlszárnyalni. Mindennek ellenére a 2015-ös AIR a maga kis hoki Broadwell prociájával a legtöbbet eladott, legkedveltebb termékük volt (és még sokaknál az is mai napig), amikor már érezhető volt az iPad teljesítménye láttán, hogy itt előbb vagy utóbb váltás lett. Az Intel ezt az egészet csak magának köszönheti.
-
törölt tag
Uhh, az valami borzalom volt, anno cégnél rám erőltették a négy magos gépet, t470p, pedig x270-et akartam. Az egyetlen menekülési út kolléga lecserélt 2015 early(?) gépe volt, amiben persze elég volt a két mag (
). Első Apple cuccom lett, nem sokra rá jött az iPhone SE is
-
törölt tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bivaly erős Lenovo T14 gen4 (13.gen Core I7 32Gb DDR5 1Tb SSD) + 2 év GARANCIA
- Újszerű Asus ROG Strix G16 G614 -16" WUXGA 165Hz - i5-13450HX - 16GB - 512GB - RTX 4050 -1,5 év gari
- Lenovo IdeaPad 5, 15ALC05, 15,6", AMD Ryzen 3 5300U, 256GB, M.2 SSD, AMD Radeon Grapics
- Asztali Gépeket Megszégyenítő Erő: MSI Alpha 17 C7V Gamer Laptop(Ryzen 9 7945HX, RTX 4070)
- LENOVO Legion 5 16IRX9 83DG0035HV
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U758 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 15,6" FHD I W11 I Garancia!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB DDR5 RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Bomba ár HP X360 11 G5 - Intel 4020 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD Touch I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest