- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Ár-érték bajnokot avatott a Poco?
- Így lesz tégla a porszívódból - a Roidmi csődje
-
Mobilarena
GYAKORI KÉRDÉSEK ÉS ALKALMAZÁS AJÁNLÓ
Új hozzászólás Aktív témák
-
tigomigocika
senior tag
Majdnem meg is írtad a választ!
How to (problèma)
Ez mehet is a YouTube
Sok mindenre választ kapsz hidd el
Így telepitettem kíváncsiságból os xre wint.....Szerk:
Felül a topic összefoglaló
Valamit nem tudok megnézem ,így feleslegesen nem iratok mással olyan hszt , hogy "topic összefoglaló " -
wjbhbdux
veterán
Attól függ mit csinálsz vele, ha pl intenzív flash tartalmakat nézel az gyorsan tudja meríteni. Videoknál érdemes a minőséget lejjebb dobni, a twitchen pl ha Source minőségben nézek valamit nálam 80 fokra is melegszik a CPU és hajtja a gépet, Highon már csak 50-60 között van.
-
Ragnar95
félisten
Én egy plüss sleeve-ben szállítom a gépet, amikor meg használom, akkor mindig alá rakom a sleeve-et, így garantáltan nem karcolódik meg a gép alja sem.
Én tuti nem raknék gagyi műanyag tokokat az alumínium gépre, mert egyrészt sokkal gagyibb lesz a fogása + a kinézete, másrészt viszont a tok alá bemenő por meg is karcolhatja a gépet. -
rootkiller
őstag
Van alt illetve shift-alt kombináció. Ha bemászol a rendszerbeállításokba és ezen belül a billentyűzet menüpontba akkor lesz egy olyan opció hogy billentyűzet-, emoji- és blabla. Na ezt pipáld be, lesz jobb felül egy ikon amire kattintva ott van a billentyzetnéző, ami sokszor jól jön még így lassan 5 év mac után is.
-
lmno
őstag
A speciális karaktereket legkönnyebben úgy tudod megtanulni, hogy fentre beállítod a keyboard/character viewert itt: Settings/Keyboard/Show keyboard/character viewer in menu bar (magyar OS X-ben nemtom hogy van). És akkor fent be tudod hozni hogy kirajzolja a billentyűzetet, és mutatja pl. ha lenyomod a cmd-t, hogy milyen karaktereket tudsz beütni.
Androidos telefonhoz az Android File Transfer-t használom (ez csak kábellel) vagy wireless az AirDroid app (de ez fizetős). -
Imy
veterán
Közben meglett, alt-al elő lehet csalni mindent, de azért abillentyűzetre rágravírozhatták volna.
Telefonnal Ti össze tudtátok a bluetooth-t hozni? Nekem a xiaomi telefonnal nem működik, látják egymást, de nem lehet pl képet átküldeni a telefonról.
Most úgy oldottam meg, hogy az iPademmel fényképeztem, és az szinkronizálás után megjelent az iCloudban... -
Szerintem minden olyan program megvan ingyenesben mint Windowsra. Pl irodai programcsomag is (openoffice-t és libreoffice-t használtam én is sokáig amíg nem volt normális office365 Mac-re.
Chrome van szintén, total commander nincs de van helyette más.Szerintem írd össze egy listában hogy milyen ingyenes progikat használsz windowson és leírjuk, összeszedjük hogy mi annak a Maces megfelelője.
-
delibab
senior tag
Ne haragudj, de az elmúlt egy hétben írtál kb 100 hsz.-t, mindenki megpróbált megnyugtatni, hogy jó, mindenki elmondta a véleményét pro-kontra a 4 vs 8gb ramról, virtuális gépről...stb azt mondtad, hogy az iPad miatt gondolkodsz a mac-en mivel az nagyon bevált, nekem továbbra is az a véleményem, hogy próbáld ki és ha nem jön be eladod, csak TE tudod eldönteni, hogy NEKED mennyire felel meg.
-
Megane2000
aktív tag
Figyelj, amit szeretnél venni Macbookot támogatja a bootcampet. Ergo windows is töléketesen tudsz rajta haználni, nem kell virtualizálnod sem. Annyira nem tudsz rosszul járni. Vékony jó az akksija kényelmes gépelni jó a touchpad, szép kijelző, jó hangrendszer.. Ha az OSX nem jön be puff, használod windows-al legroszabb esetben.. Bár szerintem osx-el sem lesz problémád.
-
lmno
őstag
Mint már fentebb is írták, nem viccből van a Téma összefoglaló
-
Tibi86
aktív tag
Az valóban egyáltalán nem rossz vétel.
Bár azt ne felejtsd el, hogy a rammal ellentétben a tárhelyet azért kvázi igényesen lehet még házilag bővíteni, mondjuk egy ilyen memória kártyával: Itt
Persze nem olyan sebességű mint a pcie ssd, de tárolási feladatok ellátásra tökéletesen megfelel.
-
Pacee90
tag
Nem kell szerintem hozzá hatalmas tudomány,hogy a mai világban kevés a 4GB RAM,de én is segítek benne,NE vegyél 4GB RAM-mal gépet,mert meg fogod bánni és árulhatod a gépedet,hogy ki tudd belőle venni a pénzedet Imy Los Angeles szedd össze magad és döntsd már el végre,hogy kell e neked ez a MAC,vagy nem !
-
Ha gyakran kilépsz az alkalmazásokból és nem tartasz nyitva több dolgot, elég lehet. De az, hogy elég, szerintem kevés. Mégpedig azért, mert állandóan ezen lesz a figyelmed és idegesíteni fog, ha kifutsz a 4 gigából. Persze, ez használatfüggő is, de én nem vennék 4GB RAM-mal gépet 2016-ban.
Kollégáim akik adminisztrálnak egész nap, semmi komoly dolgot nem futtatnak, de nyitva van két böngésző 5-6 lappal, 2-3 Excel és Word doksi, 1-2 PDF, levelező, fájlkezelő, csomagküldő alkalmazás, szóval semmi különös, viszont napi 8 órában összejön a sok kis apróság. Ezért valamennyi gépben upgrade-eltünk 8GB-ra, mert ugyan elég volt a 4 is, de ne kelljen már kicentizni. Menjen minden gördülékenyen. Természetesen a HDD-ket is kivágtuk és SSD került a helyükre.
Ha csak átmenetileg kell, vagy tényleg ezzel akarsz küzdeni hosszú távon, vedd 4GB RAM-mal. Azonban ha jót akarsz magadnak, 8 alá ne menj. Főleg ne virtuális géppel...
Nem szentírás, ez a véleményem.
-
Ragnar95
félisten
Azért többek között, mert PCIe SSD-ről van szó, aminek kicsit magasabb a piaci ára, mint a SATA3-asoknak, illetve mert a plusz alkatrészeket/bővítéseket elég borsos felárral méri az Apple.
Ahogy előttem is írták, retinás Air nincs, ha kell a retina kijelző és a 8GB RAM, ahogy azt már korábban is írtam, vagy a sima MacBookot kell választanod vagy ha jót akarsz magadnak, a retina Pro-t. -
Ragnar95
félisten
-
delibab
senior tag
Reggel még boldogan újságoltad, hogy le lett beszélve... most meg visszamondod?
Miért nem próbálod ki, hogy neked elég vagy sem? Én most egy 11" 128gb 4gb írok, nekem megfelel, nem kevés a tárhely és a ram se, igaz semmi komolyat nem csinálok vele de korábban volt retina pro-m is és azzal is ugyenezeket csináltam... Ne várd, hogy mások döntsék el helyetted, hogy neked jó lesz vagy sem... -
Ragnar95
félisten
50gigán is elfér a 2 oprendszer, az a kérdés, mennyi adatot/programot akarsz tárolni az SSD-n és mennyit vagy hajlandó külső tárolón.
VirtualBox ingyenes, a másik 2 fizetős, de előbbi kevesebbet is tud jóval.
"Sima" MacBookból csak 12"-os van, de annak meg az 1db USB-C port a fő hátránya az ára mellett. -
Azért az durva, hogy a Win jobban gazdálkodik az erőforrásokkal, mint a fix hardverekre készített Mac...
Ez a Safari memory leak probléma is már elég hosszú ideje fennáll, ahogy olvasom, és cseszik javítani? Hát nem a legjobb hozzáállás, és akkor finoman fogalmaztam. Valami nagyon nem kerek Cupertino-ban. -
Ragnar95
félisten
Liontől Yosemite-ig egyedül Mavericks alatt tudtam ennyi lapot nyitva tartani 4GB RAM-mal, mondjuk El Capitant csak 8-al próbáltam, de sajna a Safari memory leak miatt ha nem indítod újra néha a Safarit, simán képes bármennyi RAM-ot elfogyasztani, mivel nem lövi ki a bezárt lapokat sok felhasználónál.
Mindenki azt csinál, amit akar, lehet venni 4GB RAM-mal is gépet, lehet hogy az adott felhasználásra elég is lesz, de hosszútávra szerintem semmiképp nem jó befektetés. Persze ha használtan nagyon jó áron van 4gigás gép, akkor bele lehet vágni, mert valószínűleg minimális buktával lehet később váltani róla. -
buvartacsko
addikt
a képen a bal oldali 13" a jobb oldali pedig 11"
-
buvartacsko
addikt
itt meg azt írják, hogy van...
az enyémen is itt figyel. érdemesebb lenne az apple.com-ot figyelembe venni ilyen kérdésekben.
-
lmno
őstag
"Ahogy nézem 13' és 15' gép érdekelne"
Tehát ezzel lefedted (majdnem) az egész palettátAzt csak te tudod (meg a pénztárcád), hogy elég a kisebb/gyengébb, vagy 15-ös kell. Viszont ha nincs 300-500 ezred erre, akkor sajnos a Retina felejtős még használtban is.
"Ami nehézséget okozhat, a WIN-es programok csak úgy futnak, ha külön win-t telepítek?"
Igen, vagy virtuális gépben futtatod, akkor nem kell külön partícióra feltelepíteni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 14 Pro, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- DELL PowerEdge R440 rack szerver - Silver 4114 (10 mag/20 szál, 2.2/3.0GHz), 64GB RAM,199990Ft +ÁFA
- Bomba ár! Dell Precision M4800 i7-4800MQ I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I K1100M I Cam I W10 I Gari!
- Ikea Eilif Paraván - Asztali elválasztó
- ALIENWARE Area-51 R6 Threadripper Edition 1920X
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest