- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Android szakmai topik
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
-
Mobilarena
GYAKORI KÉRDÉSEK ÉS ALKALMAZÁS AJÁNLÓ
Új hozzászólás Aktív témák
-
Acsifun
aktív tag
válasz
amulet #81806 üzenetére
Vettem egy szép gépet, ez a kábeles nekem egy hányás hogy itt lóg és ahogy mozgatom a laptopot ez itt mozog még mellette, mindenképp a laptophoz illeszkedő stílust szeretném, asztalon is.
Amit linkeltem az egyik port 100W -os a másik 60 W-os töltésre alkalmas mindkettő megfelelő egy displayport monitor csatlakozáshoz? -
r4z
nagyúr
-
iSonic
addikt
válasz
amulet #77409 üzenetére
System Noise
The MacBook Pro 15 is once again a quiet device, even with the hexa-core processor. The fans are always active, but they are only rotating at 2160/2000 rpm while idling, which is barely audible at 30 dB(A). You can hear this in very quiet environments with a distance of less than a meter, but the murmur is subjectively not unpleasant. The two fans can hit up to 5927/6489 rpm under load at up to 47 dB(A), but this is rare. We only measure 33.9 dB(A) in our Cinebench run, and 39 dB(A) in Fortnite (macOS). We determine 36.8 dB(A) in Windows with FurMark, Prime, and even our 3DMark 06 loop, but the noise drops over time. All in all, the MacBook Pro is still a very quiet laptop.Noise Level
Idle ->> 30.1 / 30.1 / 30.1 dB(A)
HDD ->> 30.1 dB(A)
Load ->> 46.8 / 46.8 dB(A) -
brickm
őstag
-
brickm
őstag
válasz
amulet #76577 üzenetére
Én 1080p-s ips LG-n dolgozok.
Biztos nagyon szép lenne egy 2/4K s cucc, de nekem nem éri meg a felárat.
Mást nem tudok mondani rá most. -
lmno
őstag
-
tuzpenge
őstag
válasz
amulet #76495 üzenetére
Igen ezt megtaláltam én is, de ez sajnos egy 15 MB-os valami, nem pedig a telepítő. Ebből nem tudok USB telepítőt kreálni mivel azt írja a terminal hogy nem talál high sierra telepítőt (pont azért mert ez valami kicsi sz@r).
Esetleg valaki más tud megbízható helyről rendes méretű telepítőt?
Köszönöm! -
vasi89
őstag
válasz
amulet #76425 üzenetére
ha szakszervíz nyúl bele akkor azzal semmiféle gond nincs de, ha valamiféle nem hivatalos mint pl isamurai vagy idoki stb akkor ugorhat a garancia. Viszont nem hinném, hogy bármiért is érdemes lenne belenyúlni egy nem hivatalos szerviznek. Ha meg pl megfürdette a tulaj vagy ilyesmi, azt elvileg bizonyos esetekben egy ultrahangos tisztítással helyre lehet hozni de kívülről azt sem látod, viszont ez azért elég ritka eset, így nagy valószínűséggel nincs mitől tartanod, hacsak nem gyanúsan olcsó.
-
vasi89
őstag
válasz
amulet #76411 üzenetére
az alap 2015ös macbook nem számottevően gyengébb mint a jelenlegi alap pro. Ha meg ki tudsz fogni egy dgpu-s 15"os 2015ös prot az még vagy 10 évig simán gép lesz. De mint fentebb írtam, használt gépért én nem adnék 4-500ezret. Ezért nehéz most jelenleg dönteni, mert a 2015ös egy problémamentes széria volt.
-
vasi89
őstag
válasz
amulet #76387 üzenetére
Ilyen téren már a 2017 is jó volt, de a 2018ban asszem minden probléma javításra került viszont van itt egy sokkal aggasztóbb gond ami miatt Én nem tudom eldönteni, hogy akarok e 2015nél újabb gépet.
-
megema
őstag
válasz
amulet #48627 üzenetére
Nekem is volt ilyen gondom amikor megjelent a Sierra. Csak az első altatásnál működött a gomb, utána nem. De valamelyik frissítés (.2. vagy .3) óta jó. Általában lecsukva, monitorra kötve használom a gépet, szóval nem biztos, hogy mindig működik a gomb, de véletlenszerűen nincs vele gond a frissítés óta.
(#48616) buvartacsko: Azért mondtuk, hogy telepítsd újra, mert addig kár szidni a rendszert (próbálkozás nélkül), amíg ki nem zártad, hogy valami összeakadt. Túlpörögted egy kicsit.
Én elismerem, ha valami hiba van. Szidom is őket eleget. Az elején a gép teljesítményét nem tudta kihasználni a rendszer, akadt minden animáció retina kijelzőn (Mavericks). Mostanra ezt már megoldották, csak közben a rendszer egyre silányabb, bugosabb.
-
TBMC
addikt
válasz
amulet #48612 üzenetére
a kikapcsoló gommbbal kapcsolod ki a macbookot?
mateka05: eddig az összes macbook amivel találkoztam ilyen volt, ha hosszabbító kábel nélkül van használva. a parádés az, hogy a 2016okból még a hosszabbító kábelt is kihagyták... - ja igen a probléma ezeknél a modelleknél is jelentkezik...
Mister_X: soha életemben nem használtam a macbookon a kikapcs gombot, ja de, hazudok, amikor gixer volt s csak arra reagált. mindig lehajtom a kijelzőt és szia, vagy épp almalogó, kikapcs.
amúúúgy power gomb:
Power button
- Tap to turn on your Mac or wake your Mac from sleep.
- Hold for 1.5 seconds while your Mac is awake to display a dialog asking if you want to restart, sleep, or shut down. If you don't want to wait 1.5 seconds, press Control–Power button or Control–Media Eject .
- Hold for 5 seconds to force your Mac to turn off.Control–Command–Power button
- Force your Mac to restart. -
tigomigocika
senior tag
válasz
amulet #39041 üzenetére
Ezt úgy oldottam meg hogy mikor bekapcsol a gép akkor feldobja a lehetőséget hogy az én apple idmbe jelentkezzek be vagy az övébe(pároméba)
magyarul 2 felhasználó névvel
Ez a leg egyszerűbb számomra, így itunesban semmi galiba nincs
De ha valakinek van jobb ötlete azt hallgasd meg
Átjelentkezni egyik fiókból a másikba pár másodperc ugyis....Remélem segítettem
-
Ragnar95
félisten
válasz
amulet #37382 üzenetére
Elég megbízhatóak, a MacBookok általában 6-7 évig simán bírják meghibásodás nélkül, ha nem tovább.
Nekem is early 2013 15" rMBP van, gond nélkül teszi a dolgát már 1,5 éve, előtte meg egy early 2008 iMacet használtam, ami gond nélkül üzemelt még 6 évesen is.
Teljesítményben természetesen ugyanazt hozza, mint egy ugyanolyan hardverű wines gép, ha objektív, számokban mérhető teljesítményt nézünk, hiszen azt a hardver határozza meg, de maga a rendszer folyamatosabbnak tűnhet, mint a windows egy ugyanilyen hardverű gépen. -
bmakszim
őstag
válasz
amulet #37373 üzenetére
Én márciusig várnék a helyedben, remélhetőleg akkor, és nem majdcsak nyáron frissítik a MacBookokat.
Ugyanis az új 13-ban lévő GPU (várhatóan Iris 550) erősebb lesz, mint a jelenlegi alap 15 MacBook Proé.
Ha valamilyen okból a 15-ös gépek megint később frissülnének, akkor ez azt jelentené, hogy egy ideig a 13-as gépnek erősebb videokártyája lenne, mint az alap 15" gépnek.Az első teszteken az Iris 550 gyorsabb a GT650M-nél (2013 early 15"MBP). Bizonyos játékok alatt a Surface Book dedikált kártyájával teljesít egy szinten.
Our benchmarks show it performs as well as the NVIDIA 940M and it matches the scores of the Surface Book with dedicated GPU. Nice! Experientially it played BioShock Infinite at the same frame rates and settings as the Surface Book, but the Surface Book pulled ahead in Adobe Premiere Pro since that program has CUDA optimizations for NVIDIA GPUs.
Nyilván, ha te használnál olyan programokat, amik profitálnak a CUDA-ból, akkor egy GT650M/750M-mel szerelt 15" Pro jobb választás.
Egyébként én úgy tudom az új 13" gépek már bírják a retinát, ez csak a legelső szériánál (2013 early) volt probléma.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Spórolós topik
- TCL LCD és LED TV-k
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Apple MacBook
- Fizetős szoftverek ingyen vagy kedvezményesen
- DUNE médialejátszók topicja
- ROG Strix G16 notebook: tökéletes harmónia
- PlayStation 5
- Házimozi belépő szinten
- MasterDeeJay: Natív 3Dfx Glide Windows11 alatt Voodoo1 és Voodoo2-vel.
- További aktív témák...
- Ohh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 32/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- UHH! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -40% i7-1165G7 16/512 Iris Xe FHD EU-HUN
- Acer Swift 3 (SF314 54) i5 / 8GB RAM / SSD / FullHD / kiváló állapotban!
- Lenovo ThinkPad T14 Gen 2/14"UHD(3840x2160)/i7Vpro-1185G7/48GB/512GB/Nvidia MX450(2GB DDR6)LTE,eSIM)
- Lenovo ThinkPad P14s/14 FHD(1920x1080)/i7-1165G7/32GB/512GB SSD/Nvidia T500(4GB GDDR6)
- ÚJ- Lenovo ThinkVision T24i-10 - 24" monitor - Számla, garancia
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE AORUS ELITE Z790 i7 14700K 64GB DDR5 1TB SSD 7900XTX 24GB be quiet! SB802 1000W
- BESZÁMÍTÁS! LG UltraGear 27GL850-B 144Hz QHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Szinte új, minőségi, állítható ritkítóolló
- LG 27GR95QL - 27" OLED / Limitált LoL Edition / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest