Hirdetés
- iPhone topik
- Amazfit T-Rex 3 Pro – világítós dínó
- Apple iPhone 11 - népalma
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Garmin topik
- Fotók, videók mobillal
- Amazfit Bip 6 - jót olcsón
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
Új hozzászólás Aktív témák
-
¤Envy¤
aktív tag
válasz
Totheground
üzenetére
Na ez a nem semmi.
Akkor ezennel elbújok a figura-mániámmal, azok ehhez képest fillérekbe kerülnek. (Na jó, az igazán jóknak azért van már áruk, de ebből az árból több, mint 10 jobb fajta figura jönne ki
) -
neko18
senior tag
válasz
Pttypang
üzenetére
A 9. állami félévemet tolom most
Csak picit megcsúsztam és kell még +1 félév (lesz kemény 2-3 tantárgyam....), csak azt már nem támogatja az állambá
Nekünk 4 félévente van ellenőrzés és 60 kreditet kell összeszedni 4 aktív félév alatt
De hát ez van kifizetem aztán kész...mert megnéztem mennyi ideig fizetném a diákhitelt és kiakadtam hogy 36 éves koromig

-
Mister_X
nagyúr
válasz
Totheground
üzenetére
Most már egyre nő bennem az irigység.
Nem baj, átrakom magam államisba és a diákhitelből veszek egyet (pedig félre kéne rakni nyelvi útra) - ha veszek, tuti kap egy (vagy több) iskolai egyenruhát.Ezek szerint ilyen a memóriám
Én kommunikáció és médiatudományon vagyok, így nekem ezek kötelezőek. A szemináriumok viszont érdekesek és a többségük hasznosnak bizonyul. Ezt a félévet tisztességgel végignyomom, utána meglátom, hogy passziváljak-e és felvételizzek valahova újra. A legfájóbb pont, hogy minort se tudok felvenni, mert a KRE-n a fizikailag nem létező társadalomtudományi karhoz tartozok... nincs benne a tantervemben, hogy minort vehessek fel. Azaz vehetek, csak kereken 50 (41) kredittúllépésem lesz, ami nem olcsó.Az indexes cikket elolvastam én is, nekem az a legmeghökkentőbb, hogy másodpercekben mérik a késést és évente nem jön össze egy perc sem

Egy kis on: elfogytak a megnézendő animék, már csak a nagyon hosszúak (Dragon Ball, Yawara) vannak. Kéne valami komolyabb, értelmesebb cucc.
-
Totheground
addikt
Nem semmi, mit összehoztatok

Még egy photoset, csak mert szerintem baromi jó képek.
Egyébként meg drágának szerintem is drága, de szerencsére nem a kenyér/utazópénz megy erre.

MrX: szerintem már beszéltük, de Közgáz diplomám van. És szerintem is inkább Mirai-chan.
Hacsak nem érdekel nagyon a szociológia, de én nagyon ruhelltem anno, amikor egyetemen választható volt.Más: egész hosszú cikk van az indexen a Shinkansen-ről az 50. szülinap alkalmából. Megéri elolvasni.
-
Mister_X
nagyúr
válasz
Nova96
üzenetére
Turkál a jóisten más tárcájában. Beleszólni meg végképp... öcsém... mintha felszólítottam volna, hogy azonnal mondja le a rendelést és költse valami értelmesre.

Drága? Az. Pontosabban nézőpont kérdése. Ha megengedheti magának, az jó, váljék egészségére, mert ez egy jó cucc. De ettől még drága marad.
-
neko18
senior tag
-
Nova96
őstag
Előtört a magyar mentalitás, másik pénztárcájában turkálás.

Ha elégeti sincs, jogod beleszólni. Nem, hogy megmondod, hogy drága és sok és sorolhatnám.Szerintem ugorjunk.

-
Mister_X
nagyúr
válasz
neko18
üzenetére
Akárhogy csűrjük, csavarjuk, ez drága. Diákmunkával persze, össze lehet kalapálni egy nyár alatt 200k-t... és a maradék kilenc hónapban? Vagy tegyük fel, hogy felnőtt ember, aki havi 160 órát ledolgozik és eltartja magát. Keresse meg az átlag fizetést MO-n (160k), 100k alsó hangon elmegy megélhetésre és akkor ebben semmi extra nincs... Drága. Persze mutatós, sőt, mindenki arra bassza el a pénzét, amire akarja, de ne állítsuk be ezt olyan egyszerűnek, hogy csak "spórolni kell" rá. Ha valaki keres nettó 300 körül, az már igen jó fizetésnek mondható és akkor elgondolkodhat az ember, hogy milyen "felesleges" dolgokat vegyen - akárhogy nézem, ez csak egy dísz, míg egy telefont, TV-t, számítógépet többféle módon fel lehet használni
iPhone-t meg persze hogy megveszik, két év béklyóval...
-
neko18
senior tag
válasz
Mister_X
üzenetére
Nem értem miért olyan nagy problem ez
Egy nyár alatt megkeresed diákmunkával ezt a pénzt 
Ha belegondolsz vannak olyan emberek is akik megveszik mindig a legújabb iphone-t amikor megjelenik, még itthon is! Meg van mellette mindenkinek notebook ,tablet, pc meg ezernyi más kütyü is, azok nem kerülnek sokba?A kérdés itt csak az, hogy mennyire vagy elszánt. Ha neked ilyen kell akkor úgy is összedobod rá a pénzt szerintem.

Csak arra akarod kilyukadni, hogy van ezernyi más dolog amikre vagyonokat költünk; van aki autóra, van aki cigarettára, van aki pedig egyéb hobbikra. Ha annyira tetszik, hogy meg akarod venni akkor felhagysz, korlátozod egy drága hobbiddal/szokásoddal és megeszed.
Példa: aki napi 1 doboz cigit szív az több mint 300 ezer Ft-ba kerül évente...
Aki komolyan cosplayezik az sem olcsó mulatság, ahogy a túlzásba vitt edzőtermezés sem.Nem kell ehhez diploma, vagy jó állás hogy összedobd rá a pénzt. Ha meg megvan már akkor csak kiegészítők kellenek. Ha meg drágának találod megtanulsz varrni öcsém

-
Mister_X
nagyúr
válasz
PR0JECTNR56
üzenetére
Pricing
#Smart Doll 001: Mirai Suenaga Manual Version 58000 JPY
#Medium Bust Option Part 4000 JPY
#Large Bust Option Part 4000 JPYShipping
Asia 3500 JPY
US / Middle East/ Australia / Oceania 4700 JPY
EU 5400 JPY
Japan Honshu 1500 JPY
Japan Other 3150 JPY67400 JPY + ÁFA = 200.000Ft
THE F*CK?!

-
saelin
veterán
válasz
Totheground
üzenetére
Lol. Mennyibe került ez neked?

-
PR0JECTNR56
addikt
válasz
Totheground
üzenetére
Mondjuk attól függetlenül, hogy vélhetőleg sohasem lesz ilyesmi a lakásomban, ez nagyon jól néz ki, már csak a kidolgozása is zseniális.
-
Totheground
addikt
Annyira azert nem vagyok beteg.

Ez az amugy. Szerintem baromi jól néz ki.
-
PR0JECTNR56
addikt
válasz
Totheground
üzenetére
Feltételeztem ugyan, hogy nem szexdoll, de az option parts rész azért kicsit elbizonytalanított.

-
saelin
veterán
válasz
Totheground
üzenetére
Akkor mostmár újra hozzád merek szólni.

-
alevan
őstag
válasz
Totheground
üzenetére
Neeeeem bizony.....

-
Mister_X
nagyúr
Én amúgy azt nem tudom, hogy ez hogy jött ki: Rate: 3.79 Onii-sama/minute -26 epizód = 26*21 = 546 perc. Lehet hogy kettes voltam matekból, de ez 167/546 = 0.305 onii-sama percenként... Mondjuk Miyuki érdemeiből nem von le

Tokyo Ghoul manga meg elég gány befejezést (???) kapott

-
Totheground
addikt
válasz
PR0JECTNR56
üzenetére
Teljesen.

(Bár mivel rájöttem, hogy ha esetleg valaki nem tudja miről van, szó, félreérthető: ez nem valami szexdoll.
) -
Mister_X
nagyúr
válasz
PR0JECTNR56
üzenetére
Megaspoiler ahead:
[SPOILER]
Fogod még látni eleget
[/SPOILER]A Tsukiyama esete elég fura... Touka simán elintézte, pedig csak egy ukaku ghoul, a mangában meg olyan csatákban vesz részt, hogy azt olvasni is rossz.
-
PR0JECTNR56
addikt
válasz
Totheground
üzenetére
Wait what?!
Ez komoly? 
-
oriic
HÁZIGAZDA
-
saelin
veterán
válasz
PR0JECTNR56
üzenetére
A hentes lány karakterét nagyon eltalálták! Egyik favorit, kár hogy már az elején "úgy" végezte és emiatt kevesebbszer tűnik fel a képernyőn.
-
PR0JECTNR56
addikt
válasz
Synthwave
üzenetére
Nem tudok ide elég nagy +1-et kihelyezni, de ugyanezt éreztem. Rize-t imádtam , a főhős helyenként baromi bosszantó, olyan skillek birtokában, hogy bárkit behajtogat élére hajtva a szekrénybe, de nem. Az egész nem áll össze sok helyen, kicsit próbáltak is a történetbe belemenni meg nem is, de végül kicsit sekélyes maradt. Ennek ellenére jöhet a következő, mert kíváncsi vagyok mit hoznak ki belőle (igen, többet akarom Rize-t a képernyőn látni
). -
Synthwave
HÁZIGAZDA
Hát ez a Tokyo Ghoul..
Jóindulattal középszerű, felejthető gárdával. Ebből SOKKAL többet ki lehetett volna hozni.
A főhős meg egytepedt szánalom. Amikor már növesztene valami here-féleséget (értsd az utolsó rész ED-je alatt), akkor végeszakad az egésznek. -
Totheground
addikt
Na innen már tényleg nincs visszaút.

-
neko18
senior tag
Én most néztem végig, nekem tetszett

Nem adnám oda a fél karomat egy folytatásért, de azért biztos hogy megnézném
Muszáj most valamit néznem, mert nekem is kezdenek elfogyni a Q3-as animék.
Még amibe szívesen belekezdenék a No game no life special-ja. Valahogy megfogott a világa
Nemrég végignéztem a NHK ni Youkoso! animét is, az is nagyon tetszett
Voltak benne jó humorok, pár drámai pillanat is
Talán azért is tetszett annyira mert én magam is enyhén introvertált vagyok. 
-
saelin
veterán
-
Hintalow
senior tag
válasz
Synthwave
üzenetére
Igen azzal kezdtem, sorrendben haladok. (már amennyire lehet a sok leágazás miatt, a Sasami féle mahou shoujo vonalat pl szerintem ignorálni fogom.)
Köszi, láttam, de nem szedek akkora cuccokat, nekem bőven elég valami szolid átlagos nagyságú cucc, mivel minden megnézett darabot elteszek a gyűjteményembe
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
unclefucka
üzenetére
"meg vannak, akiknél külön életérzésként jelenik meg nyolcszavas japán harcitámadásokat és neveket bemagolni és fórumokon konstatálni, hogy "igen én ilyeneket is tudok ám írni!""
Max. a narutardoknál, amikor a konyhában az anyjuk és a spenót előtt konoha nindzsának (vagy mi a bánatnak) képzelik magukat.

Blícsből egyedül a getsuga tenshou-t jegyeztem meg.
De itt asszem megállok, mert már így is többet foglalkoztam a témával, mint kellene.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
unclefucka
üzenetére
"Sőt az is megfordult a fejemben, hogy írni kéne egy összefoglalót a topic-hoz."
Az már nekem is. Egyszer talán ráveszem magam. Mindenesetre nem 10 sor lenne.
-
Hintalow
senior tag
Háborúúú!
btw egy animénél szinkron felirat relációban nem sok kapcsolat lesz. a szinkron mindig hivatalos, a felirat pedig (szinte) mindig rajongói nem egyikből készül a másik.
más: Elkezdtem a Tenchi Muyo univerzumot, és tetszik a dolog

Az eredeti vonalon nagyon érződik, hogy "más" elvégre majd 20 éves, nincs benne annyi ecchi/fanservice, mint a mostani hárem művekben, viszont jók a karakterek, és nincs meg a maiakra jellemző erőltetettség.
Ugye ez tekinthető a ma ismert háremecchi stílus archetípusának, ami pár évvel késöbb a Love Hinával nyerte el ma ismert formáját. -
unclefucka
senior tag
válasz
mekker
üzenetére
"Én most a szinkronizálásróll egyébként nem beszéltem"
Ööö, de: "van a magyar szinkronon alapuló felirat hozzá?"Lehet, hogy a "válaszom" nem volt elég egyértelmű, de kiderül(het) belőle, hogy nincs sok esély, hogy találj ilyen fajta feliratot.
Igazából amit írtam inkább egyféle instrukció az itteni "lét" alapvetően elviselhető szintjének eléréséhez.
Nagyjából összefoglalja az itteni, általános vélekedést.Az elkövetkezendő időkre is gondoltam, mert ezt fogjuk majd belinkelni az "újoncoknak".
Sőt az is megfordult a fejemben, hogy írni kéne egy összefoglalót a topic-hoz."meg vannak, akiknél külön életérzésként jelenik meg nyolcszavas japán harcitámadásokat és neveket bemagolni és fórumokon konstatálni, hogy "igen én ilyeneket is tudok ám írni!"
5 éve, amióta itt vagyok, ilyen még nem fordult elő (2003-ban indult a topic, az első hsz.-em 4026-os, most tartunk 28940+1 -nél, tehát a topic életének egy nagy hányadában jelen voltam), de vissza is olvastam és ott sem volt ilyen.
A verekedés úgy kezdődik, hogy valaki visszaüt.
-
Mister_X
nagyúr
válasz
Totheground
üzenetére
Nem-nem, simán a hangarii a Magyarország, utána kokuritsu media ... az MNHH (el van mosva a többi).
zárójel.: másfél hete preparing download-ot ír a telefon a japán input telepítésére
Ezt jelnek veszem, le lesz cserélve a francba. -
Totheground
addikt
Ez a Hirshimai emlékpark (ott a genbaku dome a hatterben) es nem magyar elhunyt, csak megkoszoruztak az emlekmuvet. A nev alapjan (Karas Monika az MNHH elnoke) gondolom akkor, amikor volt az animacios filmakarmi.
A felirat legelejen meg mindjart ott van, hogy ハンガリー国 azaz Magyarorszag
-
oriic
HÁZIGAZDA
válasz
Totheground
üzenetére
Mit is kellene látnunk nekünk földi halandóknak?

-
Mister_X
nagyúr
válasz
-=RelakS=-
üzenetére
A shujin jelentése úr, gazda. Nyílván a tisztelt fordítók túl sokszor hallottak olyat, hogy egy korosabb hölgy a férjét az urának nevezi és emiatt siklottak át a szó eredeti jelentésén...
(Igen, Japánban a korosabb hölgyek ott is goshujin-samaként szólítják meg a férjüket a verytradicionálisabb rétegekben) -
Totheground
addikt
Ezt a múltkor elfelejtettem mutatni. Kicsi a világ.

-
-=RelakS=-
veterán
válasz
mekker
üzenetére
Van, hogy a fordításnál veszik el az információ, vagy jön ki marhaság.
Példák:
Full Metal Panik: szinkron: Kaname nem suttogó. Eredeti: csak azt terjesztik, hogy Kaname nem suttogó
InuYasha: Kagura simán le "férjecském"ezi Narutót. Eredeti: valószínűleg goshujin-samát mond (még nem tartok ott az újranézésben
), ami valóban lehet férj is, azonban itt nem jellemző 
Orihime hangját gyakorlatilag egyszer hallottam eredetiben. Folyamatosan az zavart csak benne, hogy már vártam valami eszetlen agyament beszólást, amit Oosaka-san-tól jól megszokhattunk az Azumangában

-
mekker
őstag
válasz
unclefucka
üzenetére
Nem tegnapelőtt léptem be az internetbe' és nem tegnap délután kezdtem el animéket nézni. Csak ilyesmi válasz helyett, hogy "bocs, de nem tudok olyan csapatról, akik a magyar szinkron alapján csináltak volna feliratot" egyesek odahánynak valami minősíthetetlen választ.
és ezt sajna más topikban is lehet tapasztalniÉrtem én, hogy sokan már jóval a szinkron előtt elkezdték fordítani a sorozatot/mangát, csak sok sorozat feliratozásánál van úgy, hogy a magyar szinkronból vesznek át magyarításokat (vagy maguk magyarítanak pár dolgot) és én valami ilyesmit kerestem.Én most a szinkronizálásróll egyébként nem beszéltem, de ha már így szóba jött - egyrészt vannak sorozatok/filmek, amiknél ütősebbre sikerül a magyar szinkron. Pl. a legjobb példa: South Parknál is angolban 2 ember játssza az alap szereplők hangjának 2/3-át és szvsz kissé gány a magyarhoz képest, de animéknél is mondhatnám példának, hogy sokszor nők játszák a tizenéves fiúk hangját, vagy mondjuk Bleachen belül is Orihimének - aki nem egy 12 éves gebe és a tüdejét is nyomja egy tisztességes lélekszekrény - szerintem nem egy héliumos lufi az ideális szinkronszínész. Másrészt meg hiába olvasod a feliratot, hallod a hanglejtést, úgy gondolom hogy az információ egy része elveszik.
Persze sokszor élvezetesebb az eredeti szinkron, meg vannak, akiknél külön életérzésként jelenik meg nyolcszavas japán harcitámadásokat és neveket bemagolni és fórumokon konstatálni, hogy "igen én ilyeneket is tudok ám írni!"
. -
oriic
HÁZIGAZDA
SAO 2
13. rész
Azért Asuna gondolataira kíváncsi lettem volna, amikor Kirito jópofizott Sinonnal.

(#28925) SHiZUx
Na hja.

-
oriic
HÁZIGAZDA
Mahouka Koukou no Rettousei 26.
Hohohoóóóóó, a vadállatja.
Jó kis sorozat volt amúgy, kár hogy vége. -
saelin
veterán
Esti kikapcsolódásnak elkezdtem nézni a Card Captor Sakura-t és nagy meglepetésemre eddig tetszik. Kicsit egyszerű, kicsit lányos, de mégis valahogy leköt. Pont mint anno a Kaleido Star. El sem tudjátok hinni, hogy hány éve halogattam a megnézését... kár volt.
(#28919) unclefucka
Nagy +1! Eddig magyar szinkronos animében, csak a kaleido star és a blue gender tetszett, talán még kicsit a naruto, de abból nem láttam túl sok epizódot. Anime kizárólag japán szinkronnal, felirattal. Igaz ez a filmekre is, mert sokat ad hozzá a jelenethez az igazi színész hangja. Egyébként megszokás kérdése. Az ismerőseim csak szinkronos filmeket hajlandóak nézni. -
unclefucka
senior tag
válasz
mekker
üzenetére
Anime gyorstalpaló:
- A legjobb animéket nem szinkronizálják (semmilyen más nyelvre)
- Ha mégis, akkor sem lesz az igazi mondhatni sz@r lesz
- Kis hazánkban nincs akkora kultúrája ennek a műfajnak, hogy megérje normális szinkront gyártani
- Az animék amúgy is eredeti hanggal a legjobbak
- A magyar feliratok általában angol feliratokból készülnek
(szerintem még a "hivatalosak" is, "hivatalos" angol feliratból)
- Ezért sokszor az angol felirat a jobb (nincs kettős konverzió)+1 Kivétel erősíti a szabályt

-
mekker
őstag
Hát köszönöm a cinkelést és az okoskodást, nagyon építő jellegű volt... -
saelin
veterán
válasz
unclefucka
üzenetére
Legyen igazad.

-
mekker
őstag
Sziasztok
Most tartok a Bleach anime felénél, van a magyar szinkronon alapuló felirat hozzá? (pl. halálisten, póttest, lidérc, Lelkek világa stb.) Nem létkérdés, de nekem ezek az angol meg japán nevek eléggé kilógnak a kontextusból.
Új hozzászólás Aktív témák
● a spoiler formázás a topikban elérhető
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 8700K / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- GYÖNYÖRŰ iPhone XR 128GB Black-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3985, 100% Akkumulátor
- Garmin USB ANT Stick jeladó eladó
- Apple iPad Smart Keyboard magyar
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3904
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

)
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Csak picit megcsúsztam és kell még +1 félév (lesz kemény 2-3 tantárgyam....), csak azt már nem támogatja az állambá
De hát ez van kifizetem aztán kész...mert megnéztem mennyi ideig fizetném a diákhitelt és kiakadtam hogy 36 éves koromig
Nem baj, átrakom magam államisba és a diákhitelből veszek egyet (pedig félre kéne rakni nyelvi útra) - ha veszek, tuti kap egy (vagy több) iskolai egyenruhát.
Én kommunikáció és médiatudományon vagyok, így nekem ezek kötelezőek. A szemináriumok viszont érdekesek és a többségük hasznosnak bizonyul. Ezt a félévet tisztességgel végignyomom, utána meglátom, hogy passziváljak-e és felvételizzek valahova újra. A legfájóbb pont, hogy minort se tudok felvenni, mert a KRE-n a fizikailag nem létező társadalomtudományi karhoz tartozok... nincs benne a tantervemben, hogy minort vehessek fel. Azaz vehetek, csak kereken 50 (41) kredittúllépésem lesz, ami nem olcsó.

)