- Android szakmai topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Mobil flották
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Magyarországról is elérhető a Xiaomi Pay
- Na, még egyszer, csak ezúttal OnePlus Open néven
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
-
Mobilarena
Először is megkérünk minden kedves kollégát, hogy kérdés előtt a téma összefoglalót olvassa el.
Új hozzászólás Aktív témák
-
fPApi
őstag
válasz janosgal #44777 üzenetére
Én is már régóta szemezgetek vele, hátha Te adod meg az utolsó lökést a vételhez! Ami érdekelne, ha segítesz:
- Írod, hogy akadás mentesen megy. Mennyire használod ki az "erejét" (nagyobb erőforrás igényű appok, widgetek, játékok, stb.)? Egyesek szerint sok a 1080 x 1920 az MT6589T-nek.
- A navi érdekelne használat közben is (mennyire tartja a pozíciót mondjuk sok utcás területen).
- Akku átlagban hogy bírja?
- A root simán ment?[ Szerkesztve ]
-
citkar
addikt
válasz janosgal #44789 üzenetére
Igen, gondoltam neked nem újdonság, hogy nem bővíthető. Alapvetően nem is kevés, de van pár dolog, ami sok helyet igényel: gps, térképekkel (európa), zenék, pár játék és már 10 giga fölött foglalok.
Bár jelenleg én is a teló 4GB (kb 2,5 szabadon használható) tárhelyén és egy 16 gigás kártyán vagyok, de már kompromisszumokat kellett kötnöm néha a hely miatt. -
citkar
addikt
válasz janosgal #44784 üzenetére
Ez esetben a memória néhányunknál szerintem kevésnek fog minősülni, ha nem bővíthető a 16 elmegy kategória (legalábbis számomra), 32 belefért volna a 300 USD fölötti árba.
Bár maga a készülék jónak tűnik, szimpatikus, külsőre tetszik (sőt, csak a memória bővíthetőségének a hiánya probléma). -
citkar
addikt
válasz janosgal #44777 üzenetére
Azt olvastam hogy microSDHC kártyahellyel el van látva. Ezt csak 6589T SoC-cal és 2/16GB memóriával árulják?
Tetszetős amúgy, feketét vettél?(#44778) dobostorta:
Töröld vagy tiltsd le a kínai alkalmazásokat (ha törlöd nem tudod visszaállítani, nekem egy romon a gps nem ment emiatt, amíg nem pótoltam), talán az segít.[ Szerkesztve ]
-
alexw801
senior tag
válasz janosgal #36797 üzenetére
Ugyanezt mondhatom, 2 hónapja a V987-ről, semmi térerő gond, T hang és T adat kártya. Közben roamingoltam a hang kártyával (automata választós módban) Londonban, Frankfurtban, Hong Kong-ban, Guangzhou-ban, stb.
Xiaomi Mi A3; Xiaomi POCO X3, 70mai Cam PRO; 70mai Cam 1S; FIMI PALM camera, EKEN H8 Pro; Amazfit Bip; Likebook Ares note, Xiaomi Mi Pad 4 Plus, Mi Band 7 Pro
-
-
Ájvé
veterán
válasz janosgal #35290 üzenetére
Emberek, IPS egy TFT panel típus. TFT-ben benne van minden ma használt és ismert panel, TN, IPS, MVA/PVA, PLS és ezek minden variánsa. Szóval attól hogy csak TFT-t írtak még lehet IPS. Elég sok kínai mobil IPS paneles, ennél jóval olcsóbbak is, szóval szerintem az lehet benne. Többi paneltípussal nem nagyon találkoztam kínai teloknál leírásban (nyilván TN lehet ha gyenge a betekintési szöge, de ha jó a betekintési szöge akkor IPS valószínű).
OGS pedig egy új érintő panel készítési technológia, ahogy néztem annyi a lényege hogy pár réteg kimarad a normálhoz képest (egy üveglap van benne, ezért "egy üveg megoldás" ennek a neve), ezért vékonyabb lesz, olcsóbb lesz előállítani. OGS egyébként csak egy érintő képernyő technológia. Szerintem nem zár ki semmit panel típus terén, bármilyen paneles lehet (TN, IPS stb), de valaki jobban tudja javítson ki. -
addikt
-
dwiki
senior tag
válasz janosgal #32894 üzenetére
Én megköszönnék pár tesztképet ...
Arra a következtetésre jutok, ha számít kamera, nincs alternatívája a V987.nek... (ebben az árkategóriában persze)
Email címem adatlapomnál...
Köszi.Gyorsan fáradsz és már sántítsz? Észrevetted már, hogy a legtöbb normális tevékenység már zavar téged?
-
Atomcsirke
aktív tag
válasz janosgal #32874 üzenetére
Hopp, most látom, fentebb már valaki reagált a fel sem tett hsz.-omra!
Nálam az aktuális referencia az 5800-as Nokia dupla LEDes, autofókuszos kamerája, ami a csoffadt kis 3.2MP-ével sok, jóval nagyobb felbontású pixelhuszárt aláz meg képminőségben. Ilyenkor persze mindig elkap a szkepticizmus a technikai fejlődés mibenlétét illetően...
--- Lenovo P770 & Xiaomi Redmi 3s & Meizu M6 Note, Realme 6s ---
-
alexw801
senior tag
válasz janosgal #26035 üzenetére
Muszáj így leírni, annak, aki nem informatikus (én gépészmérnök vagyok, nem is fiatal).
Én már kb. 10-szer flash-eltem, mindig leírok minden műveletet, és ezzel könnyebben rá tudok jönni, ha nem sikerül, mi az oka.Xiaomi Mi A3; Xiaomi POCO X3, 70mai Cam PRO; 70mai Cam 1S; FIMI PALM camera, EKEN H8 Pro; Amazfit Bip; Likebook Ares note, Xiaomi Mi Pad 4 Plus, Mi Band 7 Pro
-
alexw801
senior tag
válasz janosgal #25936 üzenetére
Rendben, leírom este.
2-szer kell flash-elni (Bruno féle CWM Recovery felrakása és átpartícionálás), ez kellemetlen (bár a ZP100-nál eleget csináltam).
Utána már csak fájl bemásolás és install zip - Recovery-ből, ez semmiség.
De a fájl bemásolást inkább kikapcsolt teloból kivett micro SD-re raktam PC-vel, mert az USB kapcsolathoz ZTE .exe illesztő futtatása szükséges (és a jobbik - céges - laptopomon nem vagyok rendszer adminisztrátor, majd hétfőn bent megfuttatom).
Az eredeti Recovery-vel backup készítést feladtam, de Bruno reagált is, hogy szükségtelen, mert rendelkezésre áll a gyári (stock) ROM, és bármikor vissza lehet tölteni, ha garanciális vita miatt szükséges lenne.
A Bruno féle CWM Recovery-be csak kikapcs., Volume up + Power gomb hosszantartó lenyomásával lehet bejutni, úgy nem, mint a V970-nél.
Battery stats fájl nem találtam még benne, én szeretem kitörölni, ha a töltöttség % zavart.
A telo 2013 februári gyártású(dobozon látható), és még szűz kínai volt, ápr. közepei rendeléssel. Pár nappal ez után az egyik eladó már Bruno ROM-jával küldi, amiért Bruno-nak még egy sört sem fizet. Valószínűleg nem partícionálja át.
A Volume down + Power gomb hosszantartó lenyomásával egy Factory mode-ba sikerült jutni, full kínai nyelvvel, akku kivétel segített. Lehet, hogy most már nem kínai lenne.Xiaomi Mi A3; Xiaomi POCO X3, 70mai Cam PRO; 70mai Cam 1S; FIMI PALM camera, EKEN H8 Pro; Amazfit Bip; Likebook Ares note, Xiaomi Mi Pad 4 Plus, Mi Band 7 Pro
Új hozzászólás Aktív témák
- iPhone 16 Pro Max 512GB fekete titán, 2026.10.20-ig AppleCare+ Garancia!
- Xiaomi Redmi A3 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 13 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S22 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bontatlan Honor 200 Smart 4/256GB telefon eladó