- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Hatalmas kedvezménnyel nyit az Ulefone új csúcsmodellje
- iPhone topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Így lesz tégla a porszívódból - a Roidmi csődje
- One mobilszolgáltatások
Hirdetés
-
Mobilarena
Először is megkérünk minden kedves kollégát, hogy kérdés előtt a téma összefoglalót olvassa el.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
drewcsalad #77189 üzenetére
Nem vírusos, csak mivel root exploit-ot tartalmaz, ezért a vírusírtók bejeleznek rá.
(De azért nem kell feltenni u.a. kérdést min. 3 fórumtémában... szerintem)
-
válasz
#39868659 #76145 üzenetére
MT6572- höz a 2.4.8b lesz a jó. Ennek még megvan az az előnye, hogy a data és cache partíciókat is be lehet állítani mentésre. Ha csak lehet, akkor ezt használom.
Sok újabb telefonnál már azonban csak a 2.5.2, 2.5.3 használható.
A 2.5.2 "hagyományos" scattert készít, míg a 2.5.3 már az újabb fajta, 7kb-os "kiszerelést" biztosítja. -
válasz
hevizms #76142 üzenetére
Miért nem tudok a backup gombra nyomni vajon?Semmi hibát nem ír ki.
Mert először kell ideiglenes root jog. Anélkül nem csinálja meg a mentést (nem lesz aktív a backup gomb, mint ahogyan azt tapasztaltad is).
Tehát először root gomb, és utána lehet csak a backup-ra nyomni.Amúgy a gépen levő mentésen megcsináltam a leirásod alapján az átalakitást és hiba nélkül megcsinálta,
Valóban, de system nélkül.
Most akkor az vajon jó vagy nem?
Amit elkészített az jó, csak pont a system hiányzik. Az nélkül meg nem teljes. -
válasz
RVR400 #76136 üzenetére
Igen, az elején írja ki.
De pont ez az, ami a későbbi flashtool előkészülethez kellene. simg-re átalakítani a mentett system.ext4.img-t, mert azt már lehet flash-elni.
Ezért javaslom a mentés megismétlését.Én még a data-t is menteni soktam, sőt a FAT-et is. Vagy flashtool-lal, vagy dd-vel.
Pl. Lenovo S660 esetén kizárólag dd-vel lehet menteni a data-t, mert majd' 5GB. Ez megy ugye az sd kártya FAT részére nem megy, csak ext fájlrendszerrel. -
válasz
hevizms #76134 üzenetére
Lehet, hogy kevés volt a hely az sd kártyán, nem hozta létre a system.img-t.
pedig az kellene.
Szabadíts fel helyet az sd kártyán, és készíttesd el újra bekapot - szerintem. Érdemes.(Amúgy az sd kártyára csinál egy CWM backupot is, amit megtalálsz az sd kártya clockworkmod/backup/<dátum> könyvtárában.)
-
válasz
hevizms #76130 üzenetére
Ugye van komplett mentésed, ugye?
Van néhány linkelt flashtool itt: [link]
a pipát a PRELOADER és a DSP_BL elől vagy hagyjam?
Hacsak lehet, akkor azt hagyd ki.
Első körben mindenképp kiszedném, illetve csak a
boot.img
system.img
kettőst cserélném csak le.
A többit elsőre kihagynám; ha van frissítés egy rendszeren, akkor általában ezek frissülnek. -
válasz
-Faceless- #75888 üzenetére
Itt ebben a topikban?
Nem a rendeléses topikban? -
-
Ez azért lehet, mert megvizsgálták, és azt találták megállapítani, hogy az alaplapon az usb csati nincs a helyét, és gondolom fizikailag vissza kell forrasztani.
Lehet, hogy elengedett a forrasztás? Fizikai sérülésnek számít, így nem garanciális hibáról van szó.Ezért 18$-t kérnek a javításért. Ha azt rendezed, akkor írnak a gyárnak, hogy javítsák meg.
-
válasz
milordatya #75154 üzenetére
A Rom toolbox-ot nem ismerem, így nem tudom, hogy az okozhatott-e gondot vagy sem. (Régebben volt róla szó, hogy a ROM manager - tudom, ez nem az - okozhatott gondot MTK platformon.)
Ami a build.prop visszaállítását illeti, fontos volna tudni, hogy hogyan csináltad, a jogosultságok beállítása megfelelő-e, és valóban csak annyi a különbség a két build.prop között, amit tesód módosított.
A recovery amiről írsz, az a gyári recovery (bizonyára 3e jelölésű).
Ott nem biztos, hogy a power az enter, lehet a hangerő fel is, és pl. a home gomb is. Ez attól függ, hogyan csinálta meg a gyártó.
Ezt jó eséllyel le lehet cserélni, akár MTKDroidTools-zal is - mivel van adb elérésed, és root jogosultság. -
válasz
milordatya #75147 üzenetére
Ó, ha van adb elérés, akkor remek.
Első: MTKDroidTools-os mentés. Amíg az nincs, "szóba se állok veled"(Ezt tessék szíves lenni úgy érteni, hogy a hibakereséshez és megoldáshoz ez az előkészület
)
Ha türelmetlen vagy, akkor
adb shell ls /system | busybox grep build
paranccsal meg tudod nézni, van-e egy backup az eredeti build.prop-ról.A factory reset az nem nyúl a system-hez, ezért marad bootloopban utána is.
-
válasz
milordatya #75142 üzenetére
1, Ha van adb elérés és root jog, akkor hamar lehet végezni.
2, Ha nincs, de van CWM akkor is relatíve gyors megoldás lehet csinálni.
3, Ha a felsoroltakból egy sincs, akkor is megoldható, csak nehézkesebb.azt olvastam,hogy azokat a romokat amik ugyanilyen procis telóra vannak rá tudom ugye rakni
Na ezt gyorsan felejtsd el!
Ez a téglagyárossághoz vezethet.A kérdés: a felsorolásból melyik verzió lehetséges?
-
-
Azt nem tudjátok véletlenül, hogy az SP flashtoolt hivatalos forrásból honnan lehet beszerezni?
Mert ok, hogy megjelennek a needromon a flesselhető romok mellé az egyre újabb verzió, de eddig sem google-val, sem a mediatek honlapján nem igazodtam el annyira, hogy megtalájam.
Régebben az egyik verzió changelogjában találtam utalást linuxos verzióra, ez miatt próbálom keresni, hátha azóta dolgoztak vele, és számomra nagy megkönnyebbülés lenne, ha tényleg lenne natív linuxos támogatás ezekre az mtks-s cuccokra.@(#74659) aytukabozs
Szerintem itt tisztázzátok. -
válasz
bolcsodal #74618 üzenetére
Ez igen erős csúsztatás szerintem.
Nem, csak túloztam.Ha ismered a két rendszer közötti jelentős különbségeket, akkor a döntés szépsége és a felelőssége szintén a tiéd.
Mivel ez jelentősen droidos téma, várható, hogy nem a nem-droidos rendszert fogják az emberek háttérbe szorítani. -
válasz
pajkos66 #74563 üzenetére
A mentés hiánya sajnos meggátolja, hogy összehasonlítást végezzünk a még működő rendszerről és az újról.
Így nehéz kideríteni, mi is lehet a baj.
Klónok esetén már láttam olyat, hogy csak a saját boot.img-jével volt imei szám.
A secro hibája is lehet az imei vesztés oka, de itt most ugye komplett rom flash volt, ami meg tartalmazta a secro-t.
Több ötletem hirtelen nincs. -
válasz
pajkos66 #74559 üzenetére
A droidtools-nak higyj. (A letöltött ROM-ban a preloader is MT6575-ről ír, a dsp_bl szerint pedig s01-es verziójú)
Komplett beflesselted az egészet? (preloader, dsp_bl, stb...)
Download-dal vagy firmware upgrade-del?
Általában ez nem szokott gondot okozni, mert az nvram-ot nem írja felül (__NODL_ előtaggal van a scatter file-ban).
Ezért is furcsa az eset.
Factory reser volt már recovery-ből?Egyébként a
su -
busybox cp /sdcard/MP0B_001 /data/nvram/md/NVRAM/NVD_IMEI/MP0B_001
után megvolt a
chmod 0644 /sdcard/MP0B_001 /data/nvram/md/NVRAM/NVD_IMEI/MP0B_001
parancs is? -
válasz
pajkos66 #74555 üzenetére
Ha jól láttam ez az előzmény.
Milyen romot tettél fel?
Hogyan tetted fel? (Flashtool vagy CWM telepítés volt-e.)
Ez fontos lehet az esetleges hibakeresésben.A nem-mentésért kapsz egy virtuális beírást
MTKDroidTools-zal nézd meg, hogy valójában milyen hw van benne, az meg fogja mondani, hogy milyen a processzor.
-
válasz
sbe561 #74466 üzenetére
Ezek nincsenek a listán, tehát nem tudom miért kellett vonla, hogy eltávolításra kerüljenek.
A zöldet semmi esetre se távolítsd el.
Általános javaslat az, hogy ha az app-ra pöttyintve eltávolítható, akkor távolítsd el.
Ha nem, mert rendszerprogram, akkor 2x is gondold meg, hogy töröld.
Ha mindenképpen ki akarod próbálni, hogy törölhető-e, akkor minden egyes eltávolítás előtt csinálj egy CWM mentést. Ha rosszat törölsz és nem indul a rendszer, akkor CWM-ből visszahúzod a system-et, és megy minden tovább. -
-
A kérdés pedig jogos.
Aztán amikor a felhasználónak szüksége lett volna egy ritkán használt funkcióra, akkor jöttek a problémák, mert ki lettek szedve a fájlok a telepítőből.
Ez jutott eszembe, amikor a kérdésem feltettem.
Na igen, pont ez az, amit nem ismerünk teljesen.
Lehet, hog az SMSReg pl a fizetős (emelt díjas) sms-hez kapcsolódik, ha nincs fent, akkor nem engedélyez? Ez persze most vaktában tüzelés volt egészen addig, amig valaki nem cáfolja/erősíti meg. -
Ez a szkript az MTKDroidTools-on alapul.
Hogy mi kártékony vagy nem, azt sajna nehéz kibogozni, itt max rua1-re tudunk támaszkodni.
Annak ideján megkérdeztem a ZTE-t, hogy mizújság az SMSReg-gel, azt a hivatalos választ kaptam (persze...), hogy semmi gond vele. Ám amikor ennek kapcsán a forráskódot kértem, akkor rögtön jött a handabanda, hogy nem adhatják ki...
Így tehát csak erre a programra tudunk támaszkodni ez ügyben.
Hogy ebből mennyi valós vagy sem... az jó kérdés. Egy biztos, több mint egy éve használom az A820-at a listában szereplő fájlok nélkül, eddig nem okozott fennakadást.A bootaudio nem kártékony, csak idegesítő. Ez miatt került még jó régen bele, aztán eddig senki nem mondta, hogy vegyem ki.
-
Kínaszoft eltávolító CWM szkript, v7, multisoc
Letöltés
md5sum: cd7f82258fb4075af816c69a3ce6124d
méret: 145,3 KB (148748 bájt)A szkript az MTKDroid Root & Tools (aka MTKDroidTools) alapján készült, köszönet érte rua1@xda-nak
Változtatások listája (changelog) a v6-hoz képest.
+ run_program("/sbin/busybox", "mount", "/system");
+ run_program("/sbin/busybox", "mount", "-o", "rw,remount", "/system", "/system");
- mount("ext4", "EMMC", "/emmc@android", "/system");+ delete("/system/app/THL_SAS_V2.100_20130401.apk");
+ delete("/system/app/UucunYunPush.apk");
+ delete("/system/app/ElectronicCard.*");Keresőnek:
kínaszoft eltávolító
gyanús kínai programok eltávolítása
cn app remover -
válasz
nash13 #74393 üzenetére
Milyen app-ok nem tűntek el?
Azok amelyeket itt felsoroltam?
Mert ha azok közül az eltávolítandók közül marad rajta valami, akkor meg kell nézni, hogy miért.
Ha nem azok maradnak rajta, hanem a felhasználó által eltávolíthatóak, akkor az user error.Ezen kínaszoft eltávolító célja ugyanis _kizárólag_ a gyanús app-ok eltávolítása, nem más, a forgalmazó/gyártó által felrakott programok.
-
válasz
interstate76 #74095 üzenetére
A Landvo a HTM "társcége", ami még valamilyen márkát szintén "gyártja".
Az A6-os ami nálam volt az nem volt rossz, de azért nem szabad tőle hannyat esni.
Hamar invertálódó kijelző, hamis adatok a tárhelyről (szoftveres).
2MPx-es kamera, nem feljavítva 5MPx-re, hanem valóban 2MPx-es volt.
Sebességre rendben volt MT6572-vel.
Doboz hangja volt.
GPS ment, navigálni is lehetett vele, hozta pl. egy ZTE Blasde Super szintjét.
Akkura rászitázták a 2,2Ah-t (az egyikre, mert a másik ugyanakkora volt és 1800mAh volt rászitázva), de szerintem max. 1600mAh-s lehetett.
Nem volt rossz megfogni, még azt is mondanám, hogy szinte nehéz volt.Nem nagyon várható hozzá semmi egyedi rom, hacsak vélatlenül valaki fel nem karolja, így a megérkezéskor az azonnali 3 féle mentés tuti javasolt.
-
válasz
bodnarzoltan #74104 üzenetére
Igen.
Mivel pedig még nem root-olt, ezért javaslom az SP flashtool-os mentést. Ehhez persze kell a scatter file, amit pedig MTKDroidTools-zal a legyegyszerűbb megcsinálni - nem kell root -, de az usb driver a számítógépen legyen telepítve és a telefonon a fejlesztői lehetőségeknél be kell kapcsolni az usb hibakeresést. -
válasz
petyametyo #73975 üzenetére
Kit, mit, mikor, hol, miért?
Kicsit több infóval előrébb lennénk.Beg megelőzőtt
-
válasz
alphamooncam #73931 üzenetére
Akkor 1 esély maradt: neki kell menni flashtool-lal. Ha nem megy, akkor meg meg kell próbálni megkeresni a teszt-pontot, és úgy próbálni flesselni.
-
válasz
alphamooncam #73927 üzenetére
Ájjjájjj... ha nem érzékeli semmiféle hardverként (akár nem azonosíthatóként - nézd meg az eszközkezelőben), akkor az rendesen megmakkanhatott.
Ha flashtool-lal gyári romot nem tudsz rátenni, akkor irány a kínai garanciáztatás mezeje. -
válasz
alphamooncam #73923 üzenetére
Tyű... az nem jó jel.
Ha kiveszed az akkut és a telefont csatlakoztatod a számítógéphez, akkor hallható a win "új hardver észlelése" hang? -
válasz
alphamooncam #73920 üzenetére
Mitől lett ilyen?
Ez fontos kérdés lehet a felélesztésben. -
Örömmel jelenthetem, hogy a DUAL BOOT ON MTKD DEVICES valóban működik: lásd itt.
-
válasz
blade4 #73813 üzenetére
Először mindenképpen egy readback-et próbálnék.
Ha ugyanis a preloader még "él", akkor ki fogja olvasni.
Bár valahol mintha azt olvastam volna, hogy rossz preloader esetén már formázni sem enged a flashtool, és a hiba leírása "Format Flash error!".Próbáld meg egy újabb flashtool-lal (5.x
Sajnos az Mt6572-es sorozat több fájlrendszerrel is kijött már, az egyik a jellemzően könnyebben kezelhető ext4, a másik viszont ubisf.
Előzőnél emmc, utóbbinál mtd kiosztás van.
Nehogy véletlenül egyiket a másikra próbáld rátuszkolni. -
Ha kimegyek a városból, akkor a telenor is sok helyen átáll EDGE/GPRS-re, pedig az mindenhol 2100-on sugároz. Tehát a véleményem az, hogy ez a 850/900 dolog eléggé fel van fújva.
Pici pontosítás:
Amikor kimész a városból, akkor a Telenor a 2,1GHz-es sávról átvált E/G-re, azaz a 0,9GHz-es tartományra.
Amikor kimész a városból, akkor a Vodafone 2,1GHz-es sávról átválthat ugyanúgy a 0,9GHz-es tartományra, ahol 3G van/lehet; ha a telefon tudja a 900-as 3G-t.Tehát nem felfújva van (a macska meg fel van mászva a fára), hanem aki Vodás, annak esélye van 900MHz-en is 3G-re, a másik két nagyobb szolgáltatónál ilyen nincs, ott a 900-as sávban E/G-vel kell beérni.
-
Esetleg egy aroma installerrel nem lehetne megoldani?
Dehogynem.
Kell két menüpont, és akkor vizuálisan csak ki kellene választani az érintőképernyőn, hogy melyiket szeretnéd, a többit meg a szkript elintézi a háttérben, így tényleg csak egy aromainstallert kellene indítani. (erre mondaná tanult kollégám, hogy "cicatuning")
Hm... használná egyáltalán valaki? -
válasz
sandlerf #73712 üzenetére
Sajnos a belső sd csökkentése/megszűntetése nem egyszerű művelet, MT6572-re egyenlőre nincs átparticionáló program, mint az MT6577 vagy MT6589-re.
Azonban ki lehet számolni a partíciók változtatásához szükséges méreteket és meg lehet változtatni a méreteket.Volt pár MT6572, aminél megcsináltam már (htm a6w, haier w718, apls-987s). Azonban készülék nélkül vak módon "csak úgy" nem állnék neki, az biztos.
Még mindig egyszerűbb a /system/vold.fstab fájlt szerkeszteni, ha csak megcserélni szeretnéd a fizikai / belső SD-t.A link2sd veszélytelenebb mindkét előbb említett megoldásnál.
-
válasz
#45553408 #73686 üzenetére
Egyik kollégám Samu párti. S4 van neki jelenleg, főzött kit-kat-tal.
Akkumulátoridőt tekintve olyan 30%-os többletet könyvelhetett el az addigi 4.2.x-es főzött romhoz képest.
Legyünk már annyira objektívek, hogy a 2 kártyás telefonokhoz elérhető kitkat-ról számolunk be. Szerintetek? -
válasz
CoolBoy323 #73640 üzenetére
Runbo? Kicsit nagy, kicsit drága, de van.
Esetleg itthon Cat b15. -
válasz
CoolBoy323 #73637 üzenetére
És a dugi titán nem teljesiti az ip67-et.
Nincsenek tomitesek pl. Valaki vett itt ilyet, nem volt elragadtatva tole.
Youtubeon meg lattam videot: 5cm-rol raesett a sajat toltojete es berepedt a kihelzoje. .
Ennyit a dugi strapafonrol. -
válasz
sandlerf #73576 üzenetére
Létezik megoldás, ám ez a rendszer módosításával jár minden valószínűség szerint.
Ugyan nem ismerem az F1 teljes felépítését és csatolási pontjait, de:
Gondolom van "belső SD" tárhely, illetve van az adatpartíció, ahova a programok települnek.1, A belső SD-t és az adatpartíciót össze lehet vonni, illetve beállítani, hogy a fizikai sd kártyát értelmezze belső sd-nek.
2, simán megcserélni a csatolási pontját a belső és fizikai sd-nek.
3, megnézni a link2sd lehetőséget. Itt azonban a fizikai sd kártyát 2 partícióra kell felosztani.
-
válasz
tolvaj! #73537 üzenetére
Nem tudom.
Igazából ott egy mtkdroidtools-os auto-recovery generálás/telepítés vagyon leírva.
Ha a MUT frissült már (mostanában nem néztem), szerintem azzal is lehet.De azért megkérdem a G4S-es fiúkat, mert csináltam nekik TWRP 2.7.0.0-t, és már tesztelték, jó is. Szerintem fognak válaszolni.
-
válasz
ironbed #73403 üzenetére
Annyi mindent irnak rola, hogy na.
De a MUT-tal neztem meg. Screenshot is van rola, csak hat a kollegame a telefon es azon van. Majd elkerem tole es feldobom ide vagy inkabb a topikjaba.
Neglepidnek ha a mut rosszul mutatna.
Az a820-amon rendesen mutatja - mert az tudja -, az s660-nal nem volt 900-as 3g jelolve.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- új bontatlan iPhone 16 128GB black fekete független Apple 1 év garancia adapter
- új bontatlan iPhone 16 128GB white fehér független Apple 1 év garancia adapter
- Apple iPhone 13 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Iphone 16 pro 128gb bontatlan
- Apple iPhone 13 Mini 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LicencAruhaz.hu OLCSÓ, LEGÁLIS SZOFTVEREK AZONNAL - Windows - Office - Win Server - ÖRÖK GARANCIÁVAL
- Jogtiszta Microsoft Windows / Office / Stb.
- Designer 4K Monitor - BenQ PD-2700-U
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- Ritkaság! Hibátlan Prémium felsőkategóriás LGA 1700 Alaplap! Asus Rog Strix Maximus Hero Z790 Wi-Fi
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest