- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- iPhone topik
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Asus Zenfone 8 - komplett kompakt
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
Hirdetés
-
Mobilarena
Először is megkérünk minden kedves kollégát, hogy kérdés előtt a téma összefoglalót olvassa el.
Új hozzászólás Aktív témák
-
b0bcat
addikt
válasz
Sanyesz. #109381 üzenetére
Hát, azért ez nem teljesen ugyanaz a kategória (gyengébbik SoC, névlegesen fele kapacitású akku), de remélhetőleg nem lesznek (gyerek)betegségei - mint több Doogee modellnek -, és elégedett leszel vele.
Az X12-nél biztosan többet tud sok szempontból, azonos áron.
(A hangminősége mondjuk kérdéses számomra, mert abban a Cubot és a Mlais is jobb az átlagnál...)
-
b0bcat
addikt
válasz
Sanyesz. #109282 üzenetére
Három "hibát" tapasztaltam eddig az MX Base használata közben, de számomra szerencsére egyik sem olyan súlyos, hogy ne tudjak együtt élni vele, úgyhogy momentán úgy fest, két év után megtaláltam a Haier W910 utódját!
A három dolog:
- működik ugyan a proxy szenzor (külön progival is teszteltem), de olyan helyen van, hogy ha "simán" a fülemhez emelem a készüléket telefonáláskor, akkor nem sötétül el a kijelző (ha kicsit elforgatom a készüléket, akkor azonnal elsötétül, de úgy nem kényelmes tartanom
)
- a Wake Gestures funkció elég rapszodikusan működik; konkrétan akkor működik kifogástalanul, ha közvetlenül a képernyő lezárása után tapicskolom a kijelzőt, de ha már várok egy kicsit, akkor csak sokadik próbálkozásra érzékel (pedig a touch panel érzékenységére semmi panasz amúgy) - úgyhogy ki is kapcsoltam inkább a francba
- kihangosítva nem tetszik a hangja a telefonnak telefonálás közben (kihangosított zenehallgatásnál érdekes módon nincs ilyen gond, talán mert más frekvenciák tipikusak telefonáláskor), azonban a normál telefonbeszélgetés kifogástalan minőségű (ez nálam az egyik legfontosabb szempont), és a zenét is nagyon jó minőségben játssza fülhallgatóvalNagyon elégedett vagyok most ezzel a telefonnal!
-
b0bcat
addikt
válasz
b0bcat #109272 üzenetére
Kis kiegészítés a kamerához: brutálisan erős a vaku, és a nagy fénynek köszönhetően elsőre nem is annyira tragikus, élénk színű képeket tud készíteni sötétben (racionális távolságon belül persze).
Az X12-vel szemben azonban ebben sajnos sem gombvilágítás, sem noti LED nincs.
-
-
b0bcat
addikt
Hirtelen ötlettől vezérelve vásároltam egy Mlais MX Base-t. Ahhoz képest, hogy csak 3 ezerrel* fájt többe nekem, mint a Cubot X12, sok szempontból többet tud:
- dupla RAM
- dupla ROM
- erősebb SoC változat (ebben az 1,3 GHz-es proci dolgozik, nem a butított)
- névlegesen dupla kapacitású akku (Mlais-ék mondjuk ebben hajlamosak füllenteni)
- nagyobb felbontású (HD) a kijelzője
- mini SIM-et is fogad (ez csak nekem szempont)A fotós képessége az X12-é körül mozog (tehát "szódával elmegy"), ami mindenképpen visszalépés a Haier W910-hez képest, de ebben az árszegmensben (140 USD) nincsenek csodák.
Eddig nagyon tetszik.
Jó eséllyel rivjút is írok majd róla.
* A normál bolti árát tekintve kb. 24%-kal drágább az MX Base az X12-nél.
-
b0bcat
addikt
válasz
Viktor0610 #108917 üzenetére
Az oldalon mindenhol FHD-t ír.
-
-
b0bcat
addikt
válasz
mdav88 #108686 üzenetére
"A coolpad 7320 kamerájába nem lehetett belekötni..."
Nagyon zárójelesen szeretném megjegyezni, hogy én egyáltalán nem voltam elragadtatva tőle, pedig egyrészt nem vagyok nagy igényű mobilos fotózás terén, másrészt pedig az eddigi telefonjaim közül elméletileg ebben kellett volna a legjobb kamerának lennie, mégsem dobtam el a hajamat az eredménytől.
Vagy én rontottam el valamit, ez is benne lehet a pakliban.
Szóval ez csak az én zárójeles magánvéleményem a Coolpad 7320 kamerájáról. Maga a telefon viszont döbbenetesen jó volt, az akkor már elavult (4.2) szoftver ellenére is.
(Hozta a "hűha-érzést" a 8 magos procival, nem úgy, mint az elméletileg azonos hardverrel szerelt Lenovo A850+...
)
-
b0bcat
addikt
Ma futólag volt a kezemben egy Ulefone Be Touch 2. Szép, fehér péklapát.
A tulaj csak két dologgal elégedetlen: gyenge az akku szerinte és az ujjlenyomat-olvasó nem százas (néha csak sokadjára érzékel, illetve lassan veszi a lapot). Máskülönben, azt mondja, bőven megérte azt a 200 dollárt, amibe került (vámbiztosítással együtt).
-
b0bcat
addikt
Mire is hasonlít ez...?
Ha lemegy 150-re az ára, és nem derül ki róla semmi botrányos, akkor jó vétel lesz karácsony előtt.
-
b0bcat
addikt
válasz
pècsimunkás #108065 üzenetére
Nem kizárt, hogy én emlékszem rosszul.
-
b0bcat
addikt
válasz
tibcsiworld #108061 üzenetére
Mihez képest írtad ezeket? Az Elite 5 az X550 közvetlen ellenfele. És valamiért nekem a Leagoo jobban csengő név.
-
b0bcat
addikt
válasz
tibcsiworld #108012 üzenetére
Leagoo Elite 5 esetleg?
-
b0bcat
addikt
válasz
tibcsiworld #107995 üzenetére
Az MT6735 kb. annyit tud, mint a Snapdragon 410.
Nem feltétlenül visszalépés, de nem is előrelépés...
-
b0bcat
addikt
válasz
sexymusprime #107978 üzenetére
Érdekes amúgy, mert az MT6735 a Cubot X12-ben hihetetlenül alacsony fogyasztást mutatott, tehát egy bika akkuval párosítva (az X12-ben egy 2200-as van) komolyat kellene tudnia "villantani".
Talán a szoftveres optimalizációt tolták el...
-
b0bcat
addikt
válasz
Attici #107783 üzenetére
Egy ideje kínozza nálunk a legnagyobb gyerek (10 éves) a Blackview Breeze-ét.
Eddig két szoftveres apróság merült fel:
1. A háttérkép beállítási lehetőség megszűnt. Ha át akarjuk állítani a hátteret, azt mondja, nincs elég memória ehhez. (A fele RAM szabad pedig...
)
2. Az utóbbi időben leállogat a Play Áruház. (Megjegyzés: a gyerek napi szinten telepít fel-le appokat.
)
E hétvégén kap egy gyári adatvisszaállítást a gép, aztán jó lesz megint reményeim szerint.
Más hiba nem merült fel.
-
b0bcat
addikt
válasz
KamuMazsola #107584 üzenetére
A Blackview Breeze is MT6582-n futtat 5.0-s Androidot.
-
b0bcat
addikt
-
b0bcat
addikt
Elkészült a blogbejegyzésem a Cubot X12-ről.
-
b0bcat
addikt
válasz
Viktor0610 #107405 üzenetére
Az ő telefonja. Azt csinál vele, amit akar.
Tapasztalja csak ki!
-
b0bcat
addikt
válasz
matta2003 #107402 üzenetére
Eddig mindössze két szoftveres probléma merült fel: nem engedi kicserélni a háttérképet, csak "élőre" (túl kevés memóriára hivatkozik, ha egy normál képet vagy fotót akarunk beállítani
), illetve most a napokban elkezdett leállogatni a Play Áruház. Ez utóbbinak lehet az az oka, hogy a lányom mindenfélét fel- iletve letelepítget, úgyhogy nemsokára lesz egy reset.
Ezen kívül nem jött elő semmilyen hiba.
@bupemko:
Látszik, hogy nem mindegy, mihez méred egy proci teljesítményét.
Most fogok írni blogbejegyzést az ilyen procival szerelt Cubot X12-ről, és agyon fogom dicsérni.
A Snapi S4-hez képest egyáltalán nem lassú az MT6735M.
-
b0bcat
addikt
Lezárult a Cubot X12 tesztelés a részemről. Ma a GPS-t és a fényképezést próbálgattam. Az előbbivel tökéletesen elégedett voltam (menetközben próbáltam, nem álló helyzetben!
), míg az utóbbi hozta a kategóriájában elvárható (= nem túl erős) szintet.
A napokban összedobok egy blogbejegyzést a készülékről.
-
b0bcat
addikt
válasz
SamSem58 #107330 üzenetére
Nekem soha, sehol, semmilyen készüléken ill. platformon nem volt gondom a Gmail-lel, de nem vonom kétségbe, hogy másnak is meggyűlt már vele a baja. (Mondjuk a feleségemnek sem volt korábban ilyen gondja, és most érthetően ki van akadva, hogy egy ilyen alap funkcióval nem boldogul a telefonja.)
-
b0bcat
addikt
válasz
zizol #107323 üzenetére
A nejem A6000-es Lenovojának az is gondot okoz mostanság, hogy a billentyűzetet feldobja, amikor arra szükség lenne.
És a kezdetektől alig hajlandó olyan e-mail-eket küldeni a gyári Gmail alkalmazás, amelyben fotó van. (Ezek a levelek aztán piszkozatként sem maradnak meg, tehát elölről kell kezdeni a küldést, miután az ember megnézni az Elküldött mappában, hogy ott nyoma nincs az elméletileg elküldött levélnek.)
Én biztosan nem fogok többet Lenovo telefont vásárolni.
Sokkal kevesebb bajom volt eddig a nónéjmekkel, mint azzal a két Lenovo-val (a másik egy A850+ volt), amihez volt "szerencsém". (Elnézést kérek a Lenovo rajongóktól, de nekem ezek a tapasztalataim!)
-
b0bcat
addikt
válasz
asdf_ #107289 üzenetére
Nyilván a 2 giga RAM jobb, mint az 1, de az sem mindegy, hogyan gazdálkodik vele a rendszer. Egy bloatware-rel teli rendszerben lehet, hogy 200 mega alatt van a szabad RAM, míg egy stock rendszernél 600 felett.
A 2 gigás követelmény eléggé leszűkíti az itthon, megfizethegő áron kapható készülékek körét.
-
b0bcat
addikt
válasz
WOT-H-A-C #107278 üzenetére
Az X12 itthon a Mobilx-nél 50-be kerül, de 41-42 között behozható a legtöbb webshop-ból magánimportban, sarcokkal együtt.
Most már két napja ismerkedünk, és nagyon jók a benyomásaim.
Kb. annyit tud, mint egy Snapi 410-es készülék, de még kevesebbet eszik. Az Antutu Battery Test-en több mint 12 ezer (!!!) pontot kapott, úgyhogy a 2200-as akku teljesen reálisnak tűnik. Ráadásul tudja elvileg a B20-as 4G-t, úgyhogy erre sem lehet panasz.
-
b0bcat
addikt
Megérkezett az új "olcsóbb tesztalanyom" egy Cubot X12 formájában.
Megnyomkodom a hétvégén, aztán referálok róla.
Első ránézésre nagyon rendben van (mint általában a Cubot-ok).
Főbb adatok:
- MT6735
- 1/8 GB
- 5" @ qHD
- 2200-as akku
- Android 5.1 gyárilag
- infra port!A többi hamarosan kiderül.
-
b0bcat
addikt
Egyéni preferencia kérdése. Szebb a HD felbontás a qHD-nál, ez nyilvánvaló.
Nekem 5,5 colon is még beleférne a qHD, más attól már hányingert kap. Nem vagyunk egyformák.
100 dollárért szerintem elfogadható kompromisszum az a felbontás, igaz, mostanság egészen meglepően jó dolgokat (pl. Mlais MX Base) lehet ugyanennyiért megcsípni.
-
b0bcat
addikt
Megírtam a tapasztalataimat a Breeze-ről egy blogbejegyzésben.
-
b0bcat
addikt
válasz
b0bcat #105687 üzenetére
Még pár infó a Blackview Breeze-ről:
- teljesen korrekt IPS kijelzője van, és a felbontás sem zavaróan alacsony
- kifogástalan az anyaghasználat és az összeszerelés
- a hátlap "sandstone" rücsis(hiszen OPO utánzat)
- tényleg 5.0-s Android van rajta, stabil és gyors (indulásból 600 mega szabad RAM)
- fotós képessége az árkategóriáján felül áll
- hihető a 2000-es akku: 3,5 óra játék 65%-ot vett le a töltöttségből
- wifi és GSM vétel tökéletesnegatívum:
- meglepő módon OTG kábelt és szilikon tokot nem tettek a csomagba (pedig a bemutató videókban ilyen tartozékokról is szó volt) -
b0bcat
addikt
Blackview Breeze első benyomások: besza-behu 65 dollárért!
Még csak pár percig tudtam nyomkodni, mert a lányom nem adja ki a kezéből (ma reggel kapta meg a kitűnő bizonyítványáért cserébe), de amit eddig tapasztaltam, az alapján a nemrég nálam járt LG Leon (bolti független ára 50+ ezer HUF) sem tud többet az átlag júzer szemszögéből.
Majd még tanulmányozom...
-
b0bcat
addikt
válasz
Graphics #105595 üzenetére
Érdekes, hogy az eddig nálam járt két Lenovo-ból kettő csurig volt bloatware-rel, pedig csak az egyik jött Kínából, a másik itthoni hivatalos boltból érkezett. A jelek szerint mindenhol "webshop-os" ROM-mal árulják őket.
Vagy talán te vagy kissé elfogult, nem?
Ne érts félre, nem vonom kétségbe, hogy a topiktársakhoz mérten nagy tapasztalatod van Lenovo téren, de nem kellene csípőből leszólni másokat azért, mert más véleményük van.
Amikor kézbe vettem anno az A850+-t, az volt az első gondolatom, hogy "basszus, mi van ezzel, hogy ilyen durván döcög?". Mikor pedig hangot adtam ennek, rögtön azzal jöttél, hogy nem gyári ROM van rajta, pedig tudomásom szerint az volt. (Cappa kolléga majd megerősít vagy kijavít...)
Amúgy semmi bajom azzal, hogy itt többen nyíltan Lenovo vagy ZTE esetleg dzsunka-méjd (TM) rajongók, de ne hazudtoljuk már meg egymást hitvallási alapon!
(És ha esetleg valamikor én tennék ilyet, nyugodtan a fejemre lehet ezt nekem is olvasni!
)
-
b0bcat
addikt
válasz
Bj Brooklyn #105513 üzenetére
Attól függ, mire kell, és mennyiért adják.
(Ha pl. fontos a navigálás, akkor inkább válassz mást!
) Szerintem vállalható SoC a mai napig, "nyers kraftban" hozza a Snapi 400/410 szintet, de pl. 4G-t sem tud.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Akció! Sérült! Corsair Icue 5000X RGB Számítógépház! Olvass leírást!
- Fujitsu LIFEBOOK E449 i5-8130U 12GB 512GB 14" FHD 1 év garancia
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R7 2700 / RX 5500XT 8GB / 16GB DDR4 / 256SSD + 1TB HDD
- Xiaomi Redmi 10 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Olcsó Notebook! Dell Latitude E6540! I7 4600U / 8GB DDR3 / 128GB SSD! / HD8790M
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest