-
Mobilarena
Először is megkérünk minden kedves kollégát, hogy kérdés előtt a téma összefoglalót olvassa el.
Új hozzászólás Aktív témák
-
b0bcat
addikt
Kollégák!
Nemrégiben írta valaki, hogy rendelt Cubot C11-et. (Más néven S36H.) Megérkezett már neki? Ha igen, mik a tapasztalatok?
Köszi előre is az infót!
-
b0bcat
addikt
válasz
gipsztigris #50060 üzenetére
Ismerve a magyar márkaszervizeket, én ezen nem is csodálkoznék...
-
b0bcat
addikt
Nem értesz. Vagy szándékosan nem akarod megérteni, amit írok.
Pont azt magyarázom, hogy az Android rendszerben rengeteg kiaknázható lehetőség rejlik a 3G-n és a GPS-en túl, és ez nem a wifi megléte.
Én már nem vennék "buta" telefont, mert azokra nincs app kínálat. (A Java-s cuccok 99%-a a muhaha kategóriába tartozik.) És a specifikációjuk is gáz (pl. QVGA kijelző). Nekem attól okos a telefon, hogy mindent személyre tudok szabni rajta, akár a launcher-t vagy a böngészőt is. Ezt nem tudja egy fícsőrfón.
Ja, és ha nem nyúzod egész nap, akkor egy relatíve kisebb akkuval szerelt okostelefon is kibír 2-3 napot üzemidőben. (Az Y200 eleinte - amíg nem hagytam bekapcsolva mindig a wifit és a szinkronizálást - 5-7 napos üzemidőt tudott nálam, ez ment le később 2-3 napra.) Úgyhogy ez az üzemidő kérdés sem teszi vonzóvá számomra a Nokiákat (vagy bármi hasonlót).
De senkit nem akarok meggyőzni semmiről. És sem én nem fogok azért lemondani az Androidról, mert a hozzád hasonló gondolkodásúak szerint a magamfajtának nincs is valójában okostelefonra szüksége, sem az a több tízmilliónyi ember, akik évente Android-os készülékre cserélik a "buta" telefonjaikat, majd szimpla mobilként használják őket.
U.i.: Nem zárható ki, hogy a közelebbi vagy távolabbi jövőben szükségem lesz a mobilnetre és a telefonos navigálásra napi szinten. Ha ez bekövetkezik, nyilván olyan készülékre váltok (bár most is ilyen van), ami ezeket tudja. És nem fogom lenézni azokat, akik ezeket a funkciókat nem használják ki.
-
b0bcat
addikt
válasz
devast #49506 üzenetére
Több helyen írják, hogy ebben van GPS. Mármint igazi GPS vevő, nem csak cellainformációk alapján történő szoftveres találgatás.
Az akku mindazonáltal nyilván kisebb kapacitású, de attól még nem feltétlenül használhatatlan egy ilyen készülék. Nekem volt SC6820-as telefonom ilyen árkategóriában, és az egyetlen komoly baja a mikrofon volt, minden más tekintetben - kompromisszumok árán - használható lett volna. Más kérdés, hogy ez 75 dollár, míg 80-100 dollár között már MT6572-vel szerelt készülékeket is lehet kapni. (Én azért kíváncsi lennék erre a kétmagos Spreadtrum-ra az SC6820-hoz képest dupla mennyiségű RAM-mal.) A képernyő meg nyilván olyan, amilyen a 100 dollár alatti kategóriában.
CineDOG1: Nem mindenki használ mobilnetet és GPS-t.
Engedtessék meg, hogy attól még lehessen nekik is okostelefonjuk!
Nem kizárólag attól okos az okostelefon, hogy napi 24 órában be van kapcsolva a 3G meg a GPS. Én pl. a nap min. 90%-ában wifi-közelben vagyok, így semmi szükségem a mobilnetre ahhoz, hogy online legyek a telefonommal, így akár egy 3G-t nem tudó készülékem is lehetne. Navigálni pedig van célhardverem (Garmin). Meglátásom szerint az okostelefon attól okos, hogy megvan benne a potenciál, hogy rengeteg mindenre használhatod (mint egy számítógépet), de akár sima telefonként is működhet, ha az az igényed. És amíg ilyen szép és gyors készülékeket fícsőrfónban nem kínálnak, addig már pusztán a nagy képernyőért is sokan olyanok is meg fogják venni az okostelefonokat, akiknek nincs igényük az ilyen készülékek nagy "okosságára". Szerintem.
"Az SC6825 mag is érdekes, ezeket rakják a legócskább nem 3G-s, nem GPS-es okostelókba."
Ez nem mag, hanem SoC, méghozzá kétmagos. És szerintem kevered az egymagos SC6820-szal. Ez a továbbfejlesztett, kétmagos SoC most jelent meg, kb. a héten.
-
b0bcat
addikt
Így bő egy hét használat után én is alapvetően jókat tudok mondani a Haier W910-ről, de azért ez a készülék sem hibátlan.
Én az alábbi negatívumokat tapasztaltam eddig:
- néha akad ("laggol") a rendszer, akár a főoldal görgetése közben is, máskülönben (a használat 95%-ában) tökéletesen gyors
- egyáltalán nem terhelem le a RAM-ot, mégis volt már olyan (egyszer), hogy becsukta magát a (gyári) böngésző, mint korábban az Y200-nál, amikor elfogyott a memória
- halk a kihangosítás rajta (ez nálam kicsit fájó pont)
- nem egy fotóbajnok, bár az eddigi készülékeimnél szebb fotókat készít, és a vakuja meglepően jó (a kínai mezőnyben)Cserébe rengeteg pozitívuma van:
- gyönyörű, hibátlan képű kijelző ("túl jó" nekem - qHD is sok lenne ekkora - 4,5"-os - képernyőhöz)
- kifogástalanul lehet gépelni a képernyőn (nálam ez kritikus jelentőségű), mert elég nagy és tökéletes az érintőpanel érzékenysége
- nálam bő 2 napot bír egy töltéssel a számomra normálisnak minősülő használat mellett (wifi on, mobilnet off, némi telefonálás, visszafogott netezgetés)
- kínai viszonylatban jó a hangminősége
- az egész készülék összességében minőségi benyomást kelt
- van értesítő LED (én nem szoktam ragaszkodni ehhez, de kétségtelenül hasznos)
Szerk.: Bocsánat, ez OFF, mert nem két SIM-es...
-
b0bcat
addikt
Erről hallott már valaki?
http://www.pandawill.com/i9500-smartphone-android-42-sc6825-duad-core-12ghz-48-inch-wifi-white-p81120.html
Spreadtrum 6825, két mag, fél giga RAM, valódinak tűnő 4.2-es Android...
-
b0bcat
addikt
válasz
szabos #48726 üzenetére
Én ma vettem használatba a W910-emet, és most a hozzászólásod nyomán kipróbáltam az LG headset-emmel és a Sony fülhallgatómmal is (a gyáriját ki sem csomagolom
), és mindkettővel kifogástalan a hangminősége.
És amúgy is nagyon tetszik. Igazuk volt a típust ajánlóknak: jól sikerült darabnak tűnik.
Prémium érzetet keltő kínai óccószág.
-
b0bcat
addikt
válasz
devast #48698 üzenetére
Nem lehet, hogy a kontaktussal van baj? Nekem volt már olyan korábban (nem is emlékszem, melyik csodával, talán a Hero V6888-cal), hogy a profi fülhallgatóm látszólag passzolt a telefon jack aljzatába, mégis szörnyű hangja volt, de a gyári füles mégis "rendesen" (mármint a maga minőségében) szólt vele.
-
b0bcat
addikt
válasz
Groovebaby #47458 üzenetére
Még nem, de most a hétvégén belepróbálok egy másikat.
-
b0bcat
addikt
Segítséget szeretnék kérni, kedves kollégák!
A feleségem szeretett Feiteng H7100-asa a napokban elkezdett nem üzemszerűen viselkedni. Az a jelenség, hogy bár a kijelzés szerint rajta van a mobil hálózaton, nem érkeznek be a hívások, és kezdeményezni sem lehet hívást. Ez utóbbi úgy értendő, hogy elkezd látszólag tárcsázni a készülék, de a telefon teljesen süket, és nem kezdődik meg a hívás.
A dolog nemrégiben - két hete kábé - kezdődött, mégpedig úgy, hogy először csak egy-egy hívásnál nem kezdődött meg a hívás, csak második vagy harmadik nekifutásra, de mostanra már ott tartunk, hogy alapvetően nem működik a hívás, csak ritkán sikerül, például újraindítás után, de akkor sem mindig.
Mit javasoltok, hogyan próbáljunk javítani ezen a problémán?
(Jelenleg egy Vodás SIM-mel használja a feleségem a készüléket. A többi funkciója jól működik. Root-olva van a készülék elméletileg - a Super SU rajta van.)
-
b0bcat
addikt
Ez a Lenovo A850 egy igen jó ajánlatnak hangzik (számomra legalábbis):
- márkás modell, minden bizonnyal jó minőségben
- "normális tepsi" méret (az 5 coll már lassan belépő szint)
- (számomra) elfogadható felbontás
- erős belsőség
- "jó" oldalon van a vissza gomb
- vélhetően jó üzemidő (a valós 2.250 mAh a kis fogyasztású procival tudhat annyit, mint az akkuban combos ZTE V967S)
- szuper kedvező árAzt hiszem, megvárom, amíg páran berendelnek ilyet, és ha jók a tapasztalatok, elmerengek én is egy ilyenen.
-
b0bcat
addikt
válasz
DJGABI #45948 üzenetére
Bizony, az X1-ről szóló első hírekben még csak fél giga RAM szerepelt a leírásokban (volt is visszhangja itt a fórumon a kevés RAM-nak, hogy így mi értelme a 4 magnak), aztán a webshop-okban, ahol kapható lett, már 1 giga RAM-mal írták.
Sajnos nem elképzelhetetlen, hogy csak fél giga került bele, bár ettől még lehet használható a készülék. Csak akkor az ilyet árulóknak lejjebb kell vinniük az árat a W100 szintjéről az apróhirdetések között...
(3G, GPS és 1 giga RAM nélkül is jó lehet "butított" okostelefonnak, de csak ennek megfelelő áron.)
-
b0bcat
addikt
válasz
gipsztigris #45078 üzenetére
Akkor nem linkelek. Utána tudsz olvasni magad is.
Maradjunk annyiban, hogy normál földi halandók számára nincs releváns különbség a kettő között, míg fotós szakértők vélhetőleg hosszasan tudnák magyarázni, hogy miért is ég és föld a kettő.
-
b0bcat
addikt
-
b0bcat
addikt
válasz
benjoe1 #44977 üzenetére
splitted thread: különválasztott SMS folyamok (vagyis - értelmezésem szerint - olyan SMS "levelezések" két fél között, amelyek külön üzenetváltásként vannak eltárolva; a "thread" maga az üzenetváltások folyama)
dim level: a képernyő elsötétítésének szintje
dithered background: nem tudom, hogy a "dithering" eljárásra van-e magyar kifejezés, de az a lényege, hogy alacsonyabb színmélységű kijelzők ilyen eljárással tudnak a szem becsapásával a valósnál nagyobb színmélységűnek látszani, és itt arról van szó, hogy le tudod cserélni a Holo hátteret egy ilyenre, hogy a színátmenetek folyamatosak legyenek ("suppress color banding" ~ a színátmenetek folyamatosságának megtörése ellen dolgozni)
-
b0bcat
addikt
Akkor vajon a nem IPS kijelzőn (H7100) miért "szebb" (= nem csíkos) a kép ennél alacsonyabb PPI mellett?
@fa4hu: Akkor a tiétekbe minden bizonnyal másmilyen panelt szereltek.
U.i.: Továbbra is azt mondom, hogy attól, hogy én ilyennek láttam a képernyőt, és engem zavart, attól ez még egy jó telefon, és jó eséllyel mást nem zavar ez.
-
b0bcat
addikt
Korábban említettem nektek, hogy számomra zavaróan "csíkos" volt a ZTE V967S képernyője. Találtam egy fotót, amin látni lehet, miről beszéltem. Íme: kép. Ez nem a felbontás miatt van (és nem is műszaki hiba), hanem a képernyő technológia miatt. "Sima TFT" panelen ugyanis ennél kisebb felbontás esetén sem látni ilyen csíkokat. (A következő felbontású készülékek ismeretében állítom ezt: 800x480@5", 854x480@5", 854x480@4,7", 960x540@5,3".)
Nem tudom, hogy minden ilyen felbontású (qHD) és méretű (5") IPS kijelző ilyen "csíkos" képet ad-e, mindenesetre ha még egyszer választanom kellene a V967S és a V987S (HD felbontás) között, akkor a kijelző tekintetében biztosan az utóbbit választanám, pedig felbontásra a qHD is untig elég lenne nekem.
-
b0bcat
addikt
válasz
Ferenc1989 #44219 üzenetére
Én megjártam velük kétszer. Hetekig nem küldtek semmit, és a vége refund lett. De minden webshop-pal volt már valakinek kellemetlen tapasztalata innen, úgyhogy ez magában semmit nem jelent.
-
b0bcat
addikt
válasz
zalman90 #43756 üzenetére
Nagyon jó készülék. Nekem csak három bajom volt vele: a böszme méret, a rossz oldalra tett vissza gomb és a kijelző. Az utóbbi - talán a képernyő technológia, vagy talán csak a fólia miatt - nekem "csíkosnak" látszott (láttam a pixelsorokat egymás mellett), pedig kisebb PPI-hez van szokva a szemem (de "sima TFT"-hez). Cserébe nagyon minőségi darab, és durva az üzemideje.
Érdekesség: az Aldi áruházakban minden eddigi kínai telefonomnak elment a térereje, ennek a ZTE-nek is, de a Huawei Y200-é kicsit sem. Nem értem.
-
b0bcat
addikt
válasz
instantwater #42512 üzenetére
Miért is idióta az, aki ilyen felbontású készüléket vásárol? Nem érzed ezt a kijelentésedet némiképpen túlzásnak?
-
b0bcat
addikt
válasz
bigbuda #42301 üzenetére
Nem akarom kétségbe vonni, amit írsz, de ha 4 óra alatt 20%-ot esik az akkuidőd, akkor az elméletileg 20 órás képernyőhasználatot jelentene (nem beszélve arról, hogy azt írod, játszottál is, ami nyilván terheli a procit is), ami szerény véleményem szerint teljesen irreális.
Vagy túlzol, vagy "félrenéztél" valamit, vagy az akkuidő-visszajelzés nem jó a készülékben. 1% esélyt adok annak, hogy valóban kibír 20 órát "aktív használat" mellett a készülék.
No offense!
-
b0bcat
addikt
válasz
fateless #41743 üzenetére
Először a Feiteng H7100 mellé téve lepődtem meg, hogy mekkora (főleg a vastagságán, de itt csalás van, mert a H7100 vékonyabb szerintem az átlagnál), de aztán a Galaxy S4 mellé téve látszott igazán. Az S4 a külméretei alapján egy méret osztállyal lentebbi modellnek hat a V967 mellett.
Valahol egy képem is van róla, de nem ezen a gépen, úgyhogy most sajnos nem tudom megmutatni ezt fotón...
Senki ne értse félre, ez nem von le a modell nagyszerűségéből (nem mellékes tudnivaló erről a modellről, hogy nincsenek ismert bug-jai, mint rengeteg más, mostanság népszerű készüléknek, valamint az akku üzemideje is bámulatos!), csak amikor képernyő méretekről beszélünk, akkor hajlamosak vagyunk megfeledkezni arról, hogy a körítés mérete és alakja is mennyit számít - ahogyan azt mostanában több kolléga is már felvetette.
Én senkit nem beszélnék le a V967-ről, csak azért hozakodtam elő ezzel, mert ha valaki pont egy Galaxy S4 megtapogatása után döbben rá arra, hogy neki az 5 col az ideális méret, és berendel egy ilyet, akkor meg fog döbbenni, amikor kézbe veszi ezt a "monstrumot"...
-
b0bcat
addikt
válasz
Atomcsirke #41715 üzenetére
A V987 pont ugyanakkora. Ugyanaz a szilikon tok megy rájuk.
-
b0bcat
addikt
A ZTE 967-ről azt kell tudni a rengeteg pozitív vonása mellett, hogy - különösen a Minideal által mellékelt szilikon tokkal együtt - egy hatalmas böszme, a külméretei alapján akkora, mint más 5,3-5,5 colos készülékek. Szóval elég "masszív" darab már ránézésre és kézben fogva is.
Ez nem feltétlenül gáz, de aki a Galaxy S4-hez méri az 5 colos telefonokat, az megdöbbenhet a V967 méretei láttán.
-
b0bcat
addikt
Van most itthon egy qHD 5,3 colos és egy 854x480-as 5 colos TFT-s készülék, és mindkettőnek szebb (értsd: kevésbé "csíkos") képe van, mint a V967-nek. Ennek az egyetlen oka az IPS technológia szerintem. És el tudom képzelni, hogy az A820-nak teljesen jó a képe. Mondom még egyszer, most NEM a dpi-ről beszélünk!
-
-
b0bcat
addikt
Segítséget ill. tanácsot szeretnék kérni.
Találkozott már valaki olyan problémával, hogy hívás közben ingadozik a mikrofon hangerő (a normál szint és a teljes elhalkulás között), pedig a mikrofon elméletileg (pl. a hangrögzítővel kipróbálva) hibátlanul működik? Mintha térerő hiba lenne, pedig a kérdéses készüléken max-on van a térerő...
Mi okozhatja ezt? És mit lehet tenni ellene?
Köszönöm a segítséget!
-
b0bcat
addikt
válasz
Hellknight #41045 üzenetére
Szerintem ne is nézegesd ezt az oldalt!
Kínai telefont Kínából rendelünk!
-
b0bcat
addikt
válasz
Hellknight #41035 üzenetére
Szerintem a sorrend:
1. Zopo
2. Feiteng
3. Caesar
4. iNew(Az utolsó kettő egymáshoz való viszonyában nem vagyok 100%-ig biztos...)
-
b0bcat
addikt
válasz
Atomcsirke #40847 üzenetére
Tegnap este óta nyomkodom, és eddig jobban tetszik, mint a Hero V6888. Persze csodát nem lehet várni ennyi pénzért, de nem számítottam ilyen jóra.
Csak ez a két említett nehézségem támadt (amiből az egyiket sikerült áthidalni).
RVR400: Nem, nem az e-mail-t próbálom beállítani, pont ezért nem értem a dolgot. Már eleve azt sem, hogy miért nem működik alapból, mint más készülékeken, de ez ugyebár egy Spreadtrum, tehát nem lehet semmin meglepődni.
-
b0bcat
addikt
Kedves kollégák! Segítséget szeretnék kérni. Vásároltam - merő kíváncsiságból - egy Spreadtrum SoC-cal szerelt 75 dolláros készüléket (aminek a tapasztalatairól nemsokára írok majd egy Logout bejegyzést), és van két olyan apróság, amivel nem jutok dűlőre vele kapcsolatban:
1) Bár mind a Play áruház, mind a Google fiók bejelentkezés működik a készüléken, a címtáramat nem sikerül szinkronizálni. Amikor fel akarom venni a menüben a Google fiókomat, egy Exchange fiókot akar beállítani (ez nem e-mail fiók véletlenül?), de ez sem sikerül neki, mert azt írja, hogy a szerver beállítások nem jók. (Ez a kisebbik probléma amúgy, mert VCF-ből a készülékre tudtam másolni minden kontaktot, amit akartam, csak bosszantó...
)
2) Nem tudom szinkronizálni a beépített naptárt, és azt sem tudom menüből beállítani, hogy a Google fiókkal szinkronizálja a naptárt.
Privátban várnék segítséget.
Előre is köszönöm!
-
b0bcat
addikt
válasz
RVR400 #40757 üzenetére
Egy komoly (gyártói) árengedményhez azért vélhetőleg komoly mennyiséget kell berendelni, ezt se felejtsük el! És egy legálisan működő vállalkozás működési költségei is igen tetemesek (akár van forgalma éppen, akár nincs!), így aztán ha minden valós költséget beleszámolsz, akkor az jön ki, amire fateless kolléga is jutott a linkelt írásban: nem lehet a feketeimporttal versenyre kelni, mert még akkor is "túl drágán" kell adni a ternékeket ahhoz, hogy maradjon rajta tisztességes haszon...
-
b0bcat
addikt
válasz
Krinyo #40355 üzenetére
"Mondjuk en nem ertem mi ertelme egy okostelefonnak mobilnet nelkul."
Hadd kérdezzek vissza: mi értelme a mobil internet előfizetésnek, ha 99%-ban olyan helyeken mozogsz, ahol van wifi?
(Nem kétségbe vonva, hogy az esetek fennmaradó 1%-ában jól jönne a mobilnet...
)
Szerk.: Nyilván nem mindenki lakik/mozog olyan helyen, ahol "mindenhol" van wifi. (Én is otthonról és a munkahelyemről beszélek, hogy ott van wifi, de ritkán tartózkodom máshol, mint ezen a két helyen. Autóvezetés közben - amikor közlekedek a munkahelyem és az otthonom között - pedig úgysem tudok netezni...
)
-
b0bcat
addikt
válasz
instantwater #40316 üzenetére
AnTuTu szerint az SP6820 erősebb, úgy emlékszem. Kicsivel. De azt sietve tegyük ehhez hozzá, hogy a Spreadtrum-os készülékek gyakran hazudják, hogy bennük MT6515, MT6517 vagy akár MT6577 dolgozik!
@GIJoe (40320): Ezt hol írják? Engem elrettentett, amikor megláttam...
(Bár a 256 mega RAM is kicsit ijesztő egy valódi 4.2-es rendszeren...) Pedig kíváncsi lennék, hogy mit tud egy ilyen. Csak túl kicsi a 4 col...
-
b0bcat
addikt
válasz
instantwater #40293 üzenetére
Nem igazi 4.2.
Elmaszkírozott 2.3.
Százas nagyságrendben vannak ilyen Spreadtrum modellek a kínai piacon 40-100 dollár közötti áron. Mindegyik ezt tudja: 1 GHz proci, 256 mega RAM, Mali 300, 2.3-as Android. GPS és WCDMA 3G nincs bennük.
-
b0bcat
addikt
-
b0bcat
addikt
válasz
Atomcsirke #40121 üzenetére
Szerintem minél nagyobb a képernyő, annál jobban tudod kihasználni, mert annál kényelmesebb olvasni vagy pötyögni rajta. Ez mind a felbontásra, mind a fizikai képátlóra vonatkozik. Hátrány viszont a nagy befoglaló méret, amivel nem mindenki tud együtt élni.
Nekem eddig nem volt sok okostelefonom, de volt (jelenleg is van) 3,5-es, 4 colos és 5 colos. Ezek közül messze az 5 colost volt a legkényelmesebb használni, míg hordozhatóság szempontjából számomra a 4 col sem volt sokkal kevésbé tepsis, mint az 5 colos, akkor meg már miért ne legyen 5 colos?
Ez szigorúan az én véleményem. Senkit nem akarok meggyőzni, mert tisztában vagyok vele, hogy ízlésről kár (és nem is illik) vitatkozni. Nekem semmi bajom azzal, hogy sokak irtóznak a tepsi mérettől. Másoknak meg az a vonzó. (Manapság, a 6 col feletti mezőny bővülését látva, az 5 col lassan "kompakt" méret lesz...
)
U.i.: Emlékszem, amikor először hallottam a Galaxy Note-ról, arra gondoltam, hogy egy olyannal csak headset-tel lehet majd telefonálni, mert el nem tudtam volna képzelni, hogy egy ilyet a fejemhez tartsak... Azóta viszont nagyot változott a világképem.
-
b0bcat
addikt
válasz
instantwater #40117 üzenetére
"Az 5" a tökéletes méret"
nagy +1Megszokás kérdése az egész. Pár éve - nekem legalábbis - még a 4 col brutálisan nagynak tűnt, de most már ugyanaz a méret szabályosan kicsi.
-
b0bcat
addikt
Szerintem elírták a honlapon, és az valójában qHD. Ez nem biztos (a tulajdonos kolléga, Víz Elek úr majd megerősíti vagy cáfolja), de sanszos, miután ez a készülék valójában egy négymagosra ápgréjdelt Feiteng H7100, amiben qHD kijelző van.
U.i.: Én sem tudom megmagyarázni az okát, de a H7100 qHD felbontású TFT kijelzője 5,3 colon nekem szebb képet mutat, mint a nemrégiben birtokolt ZTE V967S-em IPS képernyője volt ilyen felbontással 5 colon...
-
b0bcat
addikt
válasz
Madridista84 #39194 üzenetére
Ha olcsón szeretné megúszni, akkor Feiteng/Star N7189. 5,3" qHD, és 40 ezer Ft alatt bejön.
-
b0bcat
addikt
válasz
Oxy.kiraly #38420 üzenetére
Teljesen hihető ár. Noname "alap" (MT6589 + 1 GB RAM) készülék, nem IPS kijelzővel. Ennyit ér pont.
100%, hogy független, ugyanis Kínában nincs AT&T és T-Mobile.
Ezt azért írja ki az eladó valószínűleg, hogy az amerikai vásárló tudja, hogy az amerikai hálózatokon biztosan működni fog a készülék, ha megveszi.
-
b0bcat
addikt
válasz
andatti #38351 üzenetére
Láttam vannak 5-6 colos telók 256 mb memóriával, de az szerintem a vicc kategória... nem?
Azok SC6820 SoC-cal szerelt készülékek, átalakított külsejű 2.3-as Androiddal (ami azt hazudja magáról, hogy ő 4.X-es rendszer). Az XDA fórumon olvasottak alapján alap dolgokra alkalmasak (még ennyi memóriával is), de sok velük a minőségi probléma. Ja, és se 3G-t nem tudnak, se GPS nincs bennük.
-
b0bcat
addikt
Ez egy az egyben Feiteng H7100-nak néz ki.
Létezhet, hogy a négymagos verzióját Star márkanév alatt árulják?
-
b0bcat
addikt
válasz
Crytek #38281 üzenetére
Nem lehet, hogy ez Kínából rendelek kínai telefont dolog nem neked való?
Folyton csak elégedetlenkedsz: nem elég gyors a proci, nem elég a RAM, kicsi az akku, nincs elég gari, lassan ér ide, stb... Menj be valamelyik magyar boltba és vegyél egy Galaxy S4-et!
Az tud mindent, és rendes garanciát adnak rá, tudomásom szerint 2 évet.
Mi, a többiek (Kínából való rendelés-függők?
) megértettük, hogy kompromisszumokat kell kötni, ha ilyesmire adja az ember a fejét.
P.S. No offense.
-
b0bcat
addikt
válasz
instantwater #37901 üzenetére
Az árréséből (közvetítői jutalék?) mondjuk?
-
b0bcat
addikt
válasz
berigazek #37851 üzenetére
Na most akkor az akku robbant fel, vagy megrázta az áram? Döntsük már el!
Mindenki hallotta már ezt a (nem kicsit hihetetlen) hírt, de itt a mainstream médiában úgy hangzott, hogy áramütést kapott. Az általad bemásolt szöveg is ezt mondja ("electrocuted"). Ehhez képest az akku felrobbanásának lehetőségéről írnak a 3-as pontban.
-
b0bcat
addikt
válasz
nepszter1 #37500 üzenetére
Miért büntetnének meg? Külföldről rendelni (még?) nem bűncselekmény. Ráadásul amit nem vámolnak, annak nyoma sincs nagyon (elvileg).
Az egyetlen, amiért előszedhetnek, az az, ha bizonyíthatóan drágábban adsz el egy kintről rendelt terméket, mint amennyiért vetted, és nem írod bele az adóbevallásodba a különbözetet jövedelemként.
-
b0bcat
addikt
Kintről kell megrendelni, mert itthon
brutálisszámomra érthetetlen "felárral" árulják ezt a modellt. (Már 49 ezerért is láttam.) És sajnos nem csak ezt a modellt. Lassan ott tartunk, hogy a sokat ostorozott ócsóságos webshop-ból is olcsóbb lesz rendelni, mint itt a fórumon vagy a vaterkán (ott még durvább a helyzet)...
Ezzel kapcsolatban rögtön lenne is egy kérdésem: szerintetek ez az ajánlat mennyire gyanús? 220 dolláros készülék 47 ezerért hirdetve (amikor a 150 dolláros megy 43-54 körül jellemzően) egy a napokban regisztrált felhasználótól?
-
b0bcat
addikt
válasz
instantwater #36847 üzenetére
Ezt nem tudom biztosan megmondani, de sejtésem szerint igen.
-
b0bcat
addikt
válasz
instantwater #36844 üzenetére
Ugyanolyat, mint a 967S-hez, ugyanis a két készülék a külső méreteiben azonos.
-
b0bcat
addikt
válasz
UnConnecteD #36591 üzenetére
Feltűnően olcsó cuccokat árul amúgy az eladó...
Értsd: nem 100-200 dolláros telefonokat árul, hanem filléres szir-sz*rokat...
-
b0bcat
addikt
válasz
instantwater #36570 üzenetére
"De lehet hogy a V967 5MP-vel is csinál olyan minőséget mint a többiek 13 mal."
Sajnos nem. A 967S-nek elég gyenge sajnos a kamerája.
A képernyőn aránylag jól mutatnak a képek, de számítógép monitoron kiábrándítóak.
(Engem mondjuk nem zavart igazán, mert ritkán fotózok telefonnal.)
-
b0bcat
addikt
válasz
instantwater #36517 üzenetére
"Akkor gondold el, hogy 5"on, milyen lehet a QHD?"
Már többször szó volt róla, hogy ez igény kérdése, vagyis azé, hogy ki mihez van hozzászokva. A 200 feletti PPI egyáltalán nem rossz (sőt, a Galaxy Tab-om 169-es értékéhez képest kimondottan jó, pedig azt sem látom pixelesnek), de ha ennél jobbhoz van szokva a júzer szeme, akkor feltűnik neki a dolog.
Nem mellesleg nekem volt nemrégiben V967S-em, és számomra is meglepő módon "darabosabb" (nem pixelesebb!) volt a képe, mint a nejem H7100-asán (szintén qHD, de 5,3 colon), de egyáltalán nem volt zavaró, csak ha nagyon közelről néztem (ahonnan nem szoktam).
Ezzel azt akarom mondani, hogy nem kizárólag a felbontáson múlik a kép minősége, hanem a képernyő technológiáján is. (A V967S IPS technológiát használ, míg a H7100 nem az, hanem "sima TFT".)
-
b0bcat
addikt
válasz
citkar #36145 üzenetére
Hol írta bárki is, hogy a PPI és a felbontás ugyanaz? A PPI a felbontástól és a kijelző méretétől függ. Mint az közismert.
Arról volt szó (én legalábbis ezt +1-eztem), hogy felesleges a full HD felbontás egy telefonon (konkrétabban: 5 col körüli méretű kijelzőn), mert nem látod a különbséget 300 ill. 400 PPI között. Ez hol ócsárlás?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 15" 2018 i9 9850HK 32GB 500GB 560X 4GB garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! PowerColor Red Devil Spectral White RX 9070XT Videokártya! Bemutató Darab!
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude 7420 - i7-1185G7 I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" 4K I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest