- Fotók, videók mobillal
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
-
Mobilarena
Először is megkérünk minden kedves kollégát, hogy kérdés előtt a téma összefoglalót olvassa el.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Upo
addikt
Dehogynem, tökéletesen jó. Csak én egyszerű paraszt azt gondoltam, hogy egy generáció váltáskor azért csak kéne tudni olyant mutatni, hogy az ember legalább elkezdje meggondolni a cserét. Na de itt semmi, pedig azért másik gyártónál azért szoktak ilyesmire figyelni. Mondjuk lehet nem 6 havonta kéne "utódot" kiadni ha nem megy... Valóban van a xiaomi-n túl is élet, és az utóbbi időkben úgy tűnik hogy gondoskodnak róla, hogy legyen. Hardverben nulla fejlődés, a szoftver egyre szarabb, felesleges dolgokat beleraknak, a jókat kiszedik, egyre töketlenebb banda ez. Szerintem nem véletlen hogy Barra is lelécelt tőlük.
-
Upo
addikt
válasz
citkar #135781 üzenetére
De minek váltsak 625-ről 625-re? Majd kíváncsi leszek a következő generációra, redmi note 4-ről nem tudok mire váltani. A redmi 5 gyengébb, nagyobb kijelzőn kisebb felbontás, elvett hardver gombok, kisebb akku. A prime lenne hasonló, de ott a több pixel miatt többet is fogyaszt, és csúnya is mind a kettő. Mutattam még a lányomnak is decemberben, ő is rögtön azt mondta hogy ez de ronda, ilyen nem kell. Mikor megtudta hogy nincsenek hardver gombok akkor meg pláne, úgyhogy note4 lett neki is.Csak remélem hogy a redmi 6 nornálisabb lesz.
-
Upo
addikt
válasz
citkar #135778 üzenetére
Volt (van) ilyen készülékem, tudom hogy működik. De szerintem játéknál kb mindegy az a pár pixel plusz szélesség/magasság, ráadásul jobban is dolgoztatja azt a szájbatolt 625-öt. Filmet meg úgyse telefonon fogok nézni, pláne 2:1-es filmet. A marketing bullshitnek meg nem vagyok hajlandó lefeküdni. Szerintem tipikusan ez sem az az igény ami felmerült, hanem az amit kínjukban kitaláltak és le akarják nyomni a torkunkon, mert értelmes fejlesztést képtelenek kitalálni.
-
Upo
addikt
válasz
svgyula #135772 üzenetére
Lehet bármilyen szuper hardveresen ha az ember nem szívesen veszi kézbe és ez igaz a fordítottjára is.
De az a baj, hogy hardveresen se lett szuper. Hányadik bőrt húzzák le a snapdragon 625-ről? Semmi előre lépés nincs, pláne a Note 3 kate után. Nincs is semmi telójuk a csomó 625-ös és a 8xx szériás között, azért illett volna valami 660 körülivel kijönni. De nem, megint egy 625-ös készülék, csak már fizikai gombok nélkül. Sőt a sime redmi 5 (nem plus) az snapdragon 450, ami egy 1.8GHz-en hajtott 625, ráadásul 5.77" képernyő 720p felbontással
Ez inkább hardver visszafejlesztés, ugyanazt csinálják mint a miui-val, egyre szarabb az egész. Komolyan gondolkozom hogy ki kéne lépni az ökoszisztémából, de eddig a kényelmem visszatartott. De ha így megy tovább, akkor lehet hogy nem hosszabbítom meg a mi cloud premium előfizetésem. -
Upo
addikt
válasz
Donki Hóte #135735 üzenetére
Nagyobb a képernyő, de fizikai gombok helyett képernyőn vannak a gombok, gyakorlatilag el is vette a plusz helyet, viszont az adatlapon e-penis-nek jól mutat..
-
Upo
addikt
válasz
tibcsi0407 #135719 üzenetére
Szerintem meg kimondottan csúf, mint egy körbeszopogatott fáradt szappan. Ellopták a képernyő sarkait is a kerekítés miatt, és sajnos már ez is a torz vékony kávás dizájn. Az érintőgombokat is kispórolták, de legalább nem lesz téma a háttérvilágításuk. Legalább értesítési led van rajta?
-
Upo
addikt
válasz
Donki Hóte #135561 üzenetére
Semmivel nem jobb árak mint a többi ismert bolt eu raktárai, cserében viszont 1, év helyett csak 6 hónp gart adnak a telefonokra/tabletekre. Ezt néha beírom, nem elrettentésnek, csak hogy tisztában legyen vele az is aki nem olvassa végig egy webshopnál az olvasandókat. 6 hónap+1 hét után úgy elhajtottak hogy csak úgy fütyültem. Nem ellenjavallatként mondom, amúgy nincs velük gondom, igazából tartották amit ígértek, nem lehet egy szavam se, tudtam hogy 6 hónap amikor megvettem. Legalább ennek hatására szétkaptam és megjavítottam magamnak a telót, jobb is hogy nem kellett küldözgetni.
-
Upo
addikt
A global az a többnyelvű miui, a nem global az csak angol/2 féle kínai nyelvű. Össze-vissza használják a global,international kifejezéseket, a lényeg, b20 van abban amit európai piacra szánnak, meg az egyik fajta hongkongi piacosban (bár az lehet hogy más néven fog futni), de már kínában is kezd kiépülni B20-as hálózat, úgyhogy talán már nem sokáig lesz kérdés. Nem azt kell nézni hogy mit írnak a címben, hanem a műszaki paramétereket átvizsgálni, illetve korai időszakban még akkor is érdemes rákérdezni ha véletlen oda van írva a b20, mert hajlamosak copy/paste hibákat csinálni a ferdeszeműek. Aztán ha benyaltad akkor ha mákod van akkor elintéznek kárpótlásul 3-5$-os kuponnal amit levásárolhatsz náluk.
-
Upo
addikt
Tudsz mutatni konkrét bizonyítékot hogy feltétel volt?
Én tudok mutatni ilyent: [link]"Device implementations, if not including support of the Vulkan APIs:"
Ez a rész nekem gyanússá teszi, hogy szó nincs róla hogy kötelező lenne, a libvulkan.so libet kell befordítani a romba, függetlenül attól hogy támogatott a vulkan vagy nem.
De ha mégis kötelező lenne, az ebben a dokumentumban kell legyen, ez alapján megy a CTS teszt, amivel megkapja a készülék a certifikációt.A 7.1-ben ugyanez, a 8.0-ban és 8.1-ben is csak Strongly Recommended a vulkan, bár kicsit zavaros számomra, a 7.1.4.1 pontban írja, hogyha van display vagy video kimenet akkor MUST support, de lejjeb meg még mindig benne van, hogy mi van ha nincs vulkan support...
[link] -
Upo
addikt
Nem olvastad amit írtam meg linkeltem? Említettem az umi-t is. Meg a vulkan támogatásról is írtam. Az android 7 forrásában benne van a vulkan támogatás, az igaz. De nem kötelező, csak annyi, hogy nem kell külön támogatást írni mert alapból a rendszer része a lehetőség. Ha mond valamit, akkor az android 7 CDD-nek nem része a kötelező vulkan támogatás, vulkan vagy OpenGL ES 3.1 kell hozzá hogy átmenjen a CTS-en. Ezért nem ment át pl. a 800/801, és ezért ment át pl. a 410 az adreno 306-al, ami nem tud vulkan-t, de GLES3.1-et igen.
Azt is írtam, hogy párhuzamosan vannak grafikus driverek vulkan támogatással és anélkül is egyidőben, és a platform provider választja ki hogy melyik drivert licenceli a termékébe. Ha nem a vulkan-ost választja (nyilván költség okoból), akkor nem lesz támogatva a készülékben, hiába tudná a hardver. Nem nagyon tudok érthetőbben fogalmazni hogy megértsd. De valóban, 7.0 alatt működnie kell, ha a rendszer vulkan supportos grafikus drivert tartalmaz, de ez csak annyi, hogy ezzel már android szinten nem kell külön foglalkozni. Vannak olyan telók, amik már android 6 alatt is tudták a vulkan supportot, de azoknál még külön meg kellett írni a rendszerbe a vulkan támogatást, maga a megfelelő driver nem volt elég.
Sokan keverik a dolgot, a lehetőség nem egyenlő a biztos támogatással.
Ennek fényében nem mondhatod hogy kellene hogy működjön, maximum azt, hogy megvan a lehetőség hogy akár működhessen is. Felesleges lovagolni rajta, minden esetben ki kell próbálni az adott készüléket hogy támogatott vagy nem. -
Upo
addikt
Valóban nem úgy írtam, hogy üzemidő fontos, hanem csak a nagy akkut. De azért a mostani bv6000-ről nem visszafelé mennék tudásban.
Ha a szoftvernél nem hibaüzenet volt hanem beadja a táblázatokat alul, akkor támogatja, aki ért hozzá az meg az adatokból látja hogy mit és milyen mértékben.
Az hogy kinek lesz és hogy lesz használva, arról meg felesleges hitvitát indítani, majd mi eldöntjük családon belül.
A szépség szintén relatív, nekem pl. ezek a leeco-k egyáltalán nem tetszenek, szerintem kimondottan ronda. Oldalt mintha keret nélküli akarna lenni, alul-felül meg a vastag kávák, nekem így aránytalanul suta. Mondjuk nekem ez az egész "keret nélküliség" ami most divatos, nem jön be, nem tartom se szépnek, se praktikusnak. Tartok tőle, hogy ebből is az lesz, mint amikor elindult a péklapát mánia, most már nem lehet normális méretű telefont (4.5-4.7") használható hardverrel kapni, és nagyon tartok tőle, hogy ez lesz ezzel a vékony kávával is, ahogy nézem, sajnos már szivárog le az alsó-közepes ársávba is, mire cserélem a telefonom megint, gyanús hogy alig fogok normálisat kapni, csak ilyen vékony kávás péklapátot. -
Upo
addikt
válasz
Viktor0610 #135532 üzenetére
Aszerint:
"Initial specifications stated that Vulkan will work on hardware that currently supports OpenGL ES 3.1 or OpenGL 4.x and up.[68] As Vulkan support requires new graphics drivers, this does not necessarily imply that every existing device that supports OpenGL ES 3.1 or OpenGL 4.x will have Vulkan drivers available."Tehát semmit nem érek vele, hogy olyan chipset van benne ami kompatibilis, magát az adott készüléket kell tesztelni, hogy tényleg tudja-e és tényleg működőképes. Mert van ami ugyan kiadja hogy támogatott, de esetleg még az opengl 3.1 teljesítményt sem éri el, holott annak a többszörösét kéne hoznia vulkan alatt.
De lehet hogy még korai ez a vulkan dolog, nem fog összejönni a strapa+vulkan+max 200-250$ nettó. Pedig kéne valami neki androidos fejlesztéshez.
Esetleg valami tv box, de onnan is kéne szerezni felhasználói reportokat. Amlogic S912 vagy rk3288, 3399 jöhetne szóba, de szerintem esélytelen hogy tudná.Most találtam még érdekeset, többféle driver van, vulkan nélküli is elérhető mindegyikre, a platform provider dönt melyik legyen (rockchip, mediatek, samsung, stb): [link]
Esetleg még valami tablet, de annak se mentem még utána.
Egy S7 active még használtan is túl drága. Látom még futnom kell pár kört, lehet hogy strapateló+valami vulkan-os android eszköz lesz a vége, és akkor veszek még egy bv6000-et, az is van már 150 dolcsi alatt. És az legalább nem zabálja úgy az akkut mint a helio x25-ök.
-
Upo
addikt
Hát ez jó kérdés, miért nem kompatibilis. Valószínű nem tudtak olyan mediatekes T880 drivert összelopni ami támogatja, vagy nem megfelelő konfiggal forgatták a kernelt. Vagy csak nem foglalkoznak vele. Vagy a mediatek nem foglalkozik vele. Gyanúsan ugyanazok a bugok vannak három nagyon hasonló készülék kernelében (Blackview BV8000 Pro, Ulefone Armor 2, Doogee S60), lehet valami legozott sztenderd mediatekes alapon mennek.
Reportokat itt lehet nézni, amit az appal beküldtek: [link]
Helio P10-Mali T860-al csak az xperia XA, meg valami Bravia 4K tv tud vulkan-t.
A T880-nál meg galaxy s7 és társai vannak, viszont ott van az Umi Z1 Pro ami támogatja, más nem. Tehát elvileg meg lehetne csinálni, csak akarni kell.
Blackview bbs-en próbálkoztam, még a BV6000-hez, van egy vulkan support topik. Valami majom beírta, hogy a gyártó nem tehet róla, hogy a készülék nem viszi a vulkan-t. Erre az admin helyeselt egyet. Én erre válaszoltam, belinkeltem az android dokumentációból hogy mit kéne csinálni, tán még a driver verziót is előkapartam, tisztáztam hogy igenis a gyártó tehet róla ha nincs meg a rendes támogatás, és kis odafigyeléssel simán bekerülhetne. Na ez az írás azóta se jelent meg, úgy kimoderálták hogy csak úgy fütyült. Lehet hogy valami pénzes dolog is lehet benne, amit esetleg nem nagyon akarnak kifizetni.
Amúgy meg a helio x25-el is azért vannak bajok, kb. egy snap 625 teljesítmény, de több mint dupla fogyasztás. A bőven 4000+-os akkukkal örülnek egy 5 órás képernyőidőnek levett fényerővel. Ezért is jobb lenne valami qualcomm.
Le Pro 3 ? Snapdragon 820-al ? Hát az nem lehet egy akku bajnok, ráadásul döglött a cég, komoly supportot onnan nem kell várni. Aztán 5.5", meg a ronda vékony oldalsó káva, abszolút negatív. Szerintem kb 3 napot bírna a gyereknél. Amúgy honnan veszed hogy azon van vulkan support? Kipróbáltad?
Valami 5" körüli kellene ami tényleg brutál strapa, vagy valami olyan amihez van olyan tok, hogy legalább annyit bírjon mint egy BV6000. De inkább többet. Bár most a BV6000-el csúcsot döntöttünk, majd fél évig bírta, eddig semmi más a közelébe se ért, a többiek jó ha 2 hét - 1 hónapot éltek. -
Upo
addikt
Sikerült megtudni egy tulajtól, az armor2 sem vulkan kompatibilis. Lehet hogy nem mediatekes cucc kéne, hanem valami qualcommos. De nem 5-600$-ért. Nem tudom mi legyen, lehet egy redmi note 4 valami brutál armor tokkal jobb lenne.
-
Upo
addikt
Jól elvagyok magammal...
BV8000 pro egyelőre kiesett, hiányzó vulkan api támogatás miatt.Figyelmembe ötlött a Doogee S60, [link].
Leírás alapján igen bíztató. Elkezdtem utána nézni kicsit.
Úgy néz ki, hogy a szokásos, fele hazugság. Wireless töltés nem megy, a "sztereó hangszóró" 1 lukból jön, 4g csatlakozási hibák, nfc és bluetooth problémás, akku gyanúsan gyorsan merül (eddig mindegyik telójukban hazudtak az akku kapacitásról), memória kártyákat nem nagyon ismeri fel, derékmagasságból leejtve porrá tört kijelző. Képernyő fakó, gyenge, kamera képe vacak. Gyári romban felugráló hirdetések. Fagyogat, bezárogat, újraindulgat sok embernek. Mondjuk ez a szokásos doogee, _NAGYON_ meglepődtem volna, ha nem így lenne... Abszolút kiesett a pakliból.Következő az Ulefone Armor 2. Hirtelen keresve az is azért ulefone-os, de állítólag ahhoz képest egész élhető. Utána nézek ennek is kicsit.
-
Upo
addikt
BV6000-nek keresek utódot. Valami hasonló strapabíró kellene, ez meglepően jól bírta, fél évet kibírt a fiamnál ami nagy szó. Elsőnek a BV8000 pro ugrott be, 6/64, 4000+ akku, nfc, barométer, giro, iránytű.
Most ~240$ eu raktárból. Valami hasomló árban esetleg ami jobban megéri? Kb. ezt az összeget szánnám rá, nem eu-ból nettó 200$ körül. Ja, még valami, működő Vulkan API támogatás is kell a telóba, android fejlesztés miatt fontos. A ram ha legalább 4 giga az már jó, és 2 sim + külön sd foglalat kell. Az mondjuk rettenetes nagy plusz pont lenne, ha nem spéci vékonyított hosszított dugós töltő kábel kellene hozzá hanem normál kábellel tölthető lenne, de ez nyilván csak bilibe lógó kezű vágyakozás. Nagyobb akku nem hátrány, és minél vaskosabb annál jobb.
Néztem az ulefone power 2-t, hardverre kb. ugyanez, árban minimálisan drágább, de abban a márkában nem bízom annyira. Más hasonló strapateló meg sokkal drágább. Esetleg valami titkos tipp? -
-
Upo
addikt
válasz
ekrisztian #135471 üzenetére
Nálam sincs, mondtam hogy a fiamé. Topikjában biztos megmondják, sokkal könnyebb akinek kézben van a készülék. [link]
-
Upo
addikt
válasz
tibcsi0407 #135441 üzenetére
Persze, így nem akkora feladat mint egy komplett rendszer mindenestől, gyakorlatilag egy AOSP "skin". Linux alatt ez már hasonlóan megy egy ideje, ott is van kismillió window manager. Kíváncsi lennék, ki fog először Treble-re valami gnome vagy kde desktopot ráhúzni, már csak poénból...
-
Upo
addikt
válasz
ekrisztian #135439 üzenetére
Fiamnak BV6000 van, ott ki kell kapcsolni a kesztyű módot és jó lesz.
-
Upo
addikt
válasz
Donki Hóte #135437 üzenetére
Nekem úgy rémlik, hogy itt leginkább a hírközlési hatóságok átfutási idejét akarják csökkenteni. Eddig minden egyes új rom verziót át kell nyomni az engedélyeztetési eljáráson, aminek nemcsak a költség, hanem az idő vonzata is jelentős. Még akkor is, ha a csak egy elírás van javítva egy szövegben, hiába nem változott semmi a rádió részen. Most ezt különválasztják. A core részben van minden, amit a hatóságoknál engedélyeztetni kell (fcc és társai, nálunk NMHH, volt hírközlési felügyelet), a user dolgok meg külön kerülnek. Tehát amikor azokban van frissítés, akkor nem kell átnyomni a hatóságon, gyorsabb a frissítés. A core frissítésére ha minden jól megy, csak android verzió váltásnál lehet szükség, akkor engedélyeztetik, aztán a szolgáltatói customizálások, nyelvi csomagok, stb. már simán mehet rá újabb procedúra nélkül.
A vérpistike fejlesztések meg ugyanúgy fognak menni szerintem mint most. Nyilván alapértelmezetten ugyanúgy nem fog ráengedni semmit ami nincs a gyártó által aláírva. Ha meg valaki végigmegy az unlock procedúrán, vállalva hogy ugrott a gyártói garancia, akkor meg majd megküzd a mekkmester frissítésekkel, ugyanúgy mint most az ezer féle custom rommal amik többsége most is megáll némi skin cserében, pár hozzáadott app-ban, meg pár neten talált script integrálásában. -
Upo
addikt
válasz
Somatom #135384 üzenetére
Egy kicsit azért nem értem ezt a mindenáron tiltás-törlés mániát. Minden rendszer app az első indítás után "aktivizálódik". Nekem sincs szükségem chrome-ra, könyvek, újságos, stb-re. Soha nem is indítottam el őket, ezáltal semmi helyet nem vesz el azon kívül ,hogy ott van a system partíción. És emiatt nem is tolta még soha a képembe, nem is tudom miről beszélsz. Ha már elindítottad, akkor persze foglal user tárhelyet, autostart, szolgáltatások közé bekerül, akkor már ugrálhat fel ajánlásként, de ha nekem nem kell akkor nem indítgatom és kész. Amúgy még mindig lehet app data/cache törléssel "inaktiválni" amit kell.
A vanilla droid koncepciója meg nem az volt, hogy mindenre beépített megoldást adjon, az egy alap rendszer, mindenki azt használ vele amit csak akar telepíteni. Ezért jöhettek létre különféle gyártók saját bloatware rendszerei is, inkább az jellemző hogy azoktól szabadulnának a tudatosabb felhasználók.
Az android one meg egy fix rendszer, sokat nem lehet variálni rajta a szerződés szerint, szerintem még az is csoda, hogy egy gyártói kamera app bekerülhetett. De emiatt lehúzni az A1-et mint rossz készülék?
Akinek nem tetszik a csupasz droid, az megveheti note 5x néven miui-val is. -
Upo
addikt
válasz
IldiH #135313 üzenetére
Mennyire mások az ízlések, nekem ez pl. szinte tökéletes antitelefon.
6" - túl nagy, használhatatlan.
18:9 kép - torz, feleslegesen hosszú, vízszintesre fordítva nem elég magas a kép, kulcslyuk érzés görgetni.
2.5D lekerekitett képernyő - nem lehet egy normális fóliát, védőüveget rátenni, vagy kicsi, vagy eláll a szélén
vékonyított oldalsó káva - visítva menekülök, nekem nagyon nem tetszik, nem harmonikus ezeknek a kinézete, nekem nagyon nem adja ki. Ráadásul sokkal sérülékenyebb mint a normál kávás.
Face id - alma majmoló bohóckodás, csak ez kb. a fényképpel átverhető front kamerás kategória, ami már régóta szégyenkedik az androidban.
Duplázott dual kamera - szintén mint az előző, nem hiszem hogy jobb mint bármelyik utánzó kínai dual kamera, inkább tettek volna bele 1-1-normálisat.
Fényes hátlap - brrrr, szörnyű, csúszós, ujjlenyomat gyűjtő, nem vagyok én színesfém gyűjtő, se bodzatermelő...Nagy akku, ram, gyorstöltés, nfc, fingerprint nem rossz, de ilyenből azért van választék.
Ezek a mai divat hívószavak (káva nélküli, dual camera, vékony, péklapát) engem abszolút nem fognak meg, kínkeservesen kiizzadt mesterséges hype keltés, gyakorlati haszon nélkül, inkább visszalépésnek érzem.
-
Upo
addikt
válasz
Ciccuka #135133 üzenetére
Egyrészt az a márka...
Másrészt azért az MTK6750T az nem egy bajnok, de azért a fogyasztása megvan. Inkább vennék valami qualcommost. De legalább raktak alá akkut ami jó esetben valós 3000 körül azért talán megvan, jó esetben kibírhatja a nap végét. Egy Note4 a snapdragon 625-el nemcsak gyorsabb, hanem jóval kisebb fogyasztású is.
[link]
Harmadrészt 5.99"-on egy 720p kijelző szintén nem egy csúcs, a Note4 5.52-n 1080p full hd.
Ahhoz képest hogy a Note4 47900-ba kerül, nem venném meg a homtomot. -
Upo
addikt
válasz
ÁrPi2 #135093 üzenetére
Nem, ez nem lesz annál gyorsabb, mint a spemall HU raktár. Nem véletlenül írtam hogy gyorsan kellene, ha a karácsonyfa alá kellene akkor már egy hónapja meg lenne rendelve (vagy max. 11.11 sale-ből).
Ennél azért tudatosabb vásárló vagyok, illetve általában az idő tényező nem szokott súlyosan érinteni, türelmes vagyok. Ha meg gyorsan kell, akkor meg belenyúlok a pénztárcába. Ez amolyan köztes eset, költök rá, de azért extrém drágán nem kell. -
-
-
Upo
addikt
válasz
KamuMazsola #135051 üzenetére
Témák között lehet válogatni, van amiben nem olyan. De még régen találtam leírást, lehet módosítani a témát hogy az a szín átlátszó legyen.
-
Upo
addikt
Spemall magyar raktárból rendelnék 4/64-es arany rmnote4-et. [link]
Lehet vajon HU raktáron? Nem tudom melyik kiírás a hihető, piros szöveggel az van írva, hogy fekete és arany 3/32 , szürke és arany 4/64 van raktáron, de kiválasztó gombokból meg 3/32 fekete van csak, arany nincs, a 4/64-ből a piros kiírással ellentétben fekete és arany. Ráadásul tegnap este még volt egy kiírás, hogy dec. 15-re érkezik a szállítmány, de az most eltűnt.
Tegyük fel, hogy a piros kiírás régi. De a téglalap gombok azt jelentik hogy van? Ha most berendelek akkor már küldik is, vagy várhatok az érkezésre?
Esetleg van valami magyar email elérés amit privátban megkaphatok? Vagy ha írok a support@spemall.com-ra akkor foglalkoznak velem most péntek este fél 7-kor?Just one more thing, van most esetleg a TUHUWH-nál erősebb kupon?
-
Upo
addikt
válasz
tibcsi0407 #134723 üzenetére
Az az ár az valami vicc ugye? Azért illene vastagon 2000元 alatt maradnia, nem?
-
Upo
addikt
válasz
kmarci25 #134492 üzenetére
Hype addig ment amíg meg nem kapták a tulajok a készülékeket. Adatok alapján én is nagyon nézegettem, de hálát adok hogy nem ugrottam bele. Topikját nem olvastad? Tipikus szedett-vedett kínai, melyik héten mi volt raktáron, azt rakták bele, mindenféle fantom bugok voltak amíg követtem.
-
Upo
addikt
válasz
ÁrPi2 #134451 üzenetére
Ez nekem kicsit fura, mert a redmi mindig kisebb volt mint a redmi note. Az új note5-ök gyanús hogy 5.5-esek lesznek, akkor a sima redmi miért lenne 5.7 és 5.9?
Remélem hogy talán valami más néven lesznek, és a számomra taszító vékony kávát az új redmiből kihagyják, és rendes nagy akkus, kevésbé sérülékeny normál kávás 5" készülék lesz. -
Upo
addikt
válasz
nimfas #134449 üzenetére
Nem igazán értem a kérdést. A válaszok röviden: igen, igen.
Hosszabban:
Note 5A = Y1 lite Snapi 425, 4 mag, 5MP előlapi, vaku nélkül, 2/16.
Note 5A Prime = Y1 Snapi 435, 8 mag, 16MP előlapi, vakuval, 3/32 vagy 4/64.
Infra van mindben.A global 3/32 140$ körül szerintem egész jó ajánlat, ha lenne rózsaszín akkor már rendeltem volna a lányomnak, de csak szürke és arany van. 11.11-ben lesz 136$-ért pár darab, de pár dolcsiért az ördög fog megküzdeni a szkriptezőkkel.
-
Upo
addikt
-
Upo
addikt
válasz
Rawulf #134319 üzenetére
Valóban sima 5X, korán van még...
Próbálkoznak oda-vissza, de nem egy egyszerű flash az egész, abból tégla lesz.
Az A1-en van ez a dupla partíciós háttérben frissítős móka, most nem jut eszembe a neve, az 5X-en nincs. Szerintem előbb-utóbb lesz rá megoldás, vannak biztató próbálkozások, xda-n rá lehet keresni.
Nekem meg pont fordítva lenne érdekes, B20-as készülék miui-val. Túlságosan rászoktam a xiaomi ökoszisztémára, már kimondottan hiányzik. Pedig régen pont ellenkezőleg volt, CM6-tól kezdve toltam mindig a custom romot a telóimra. Bár ha rá lehet vadászni a Mi fiók/Mi app store/Mi cloud cuccokat jól működően akkor nem is volna nagy érvágás. -
Upo
addikt
válasz
viktorhu #134013 üzenetére
Gyári xiaomi eu töltő, nem adapteres. Pont ilyen az enyém is: [link]
Ugyanis már elég sok xiaomi elérhető eu töltővel is. Még ha nem is kimondottan eu-ba szánt, de az oroszok már elég nagy piac, és ott ugyanez a dugalj van.
Garázuscég alatt azt értettem, akik vesznek kínai töltős készüléket mert valamivel olcsóbb mint a gyárilag eu töltős (pedig elérhető lenne), aztán kicserélik valami 0.98$-os minőségi darabra, csak hogy spóróljanak 1-2 ezrest.
-
Upo
addikt
válasz
aytukabozs #134009 üzenetére
Nekem is gyárilag eu töltő volt a global dobozában, én bontottam a zsugort. A töltőn még rajta a fólia, van otthon egy adag gyári Nexus7 2A-es töltőm, azok eddig beváltak, gyári töltő és a kábel még a zsugorban pihen, de más telóét se szoktam kibontani. Eladáskor amúgy kimondottan jól mutat a bontatlan töltő, adatkábel, esetleges headset.
Mostanában a xiaomikhoz Jiangsu Chanyang vagy DongGuan Aohai adaptert adnak, mind a kettő approved gyártó. Ha valami garázscég esetleg kicseréli, az már más tészta, de az nem a xiaomi sara. -
Upo
addikt
válasz
BaginZe #133085 üzenetére
Annyira nem keresgéltem, nem az én kaliberem. Ez 40$, és hírlevelekben időnként szoktak jönni 60$-ért egész használható belépő telefonok, csak ki kell várni. Ezt se fogod megkapni bármikor 40-ért, ha elfogy akkor nyilán 50-60 körül lesz ez is. Ha most kell akkor csapj rá aztán élvezd
, ha nem most akkor inkább figyelni kell az akciókat.
-
Upo
addikt
válasz
RVR400 #133082 üzenetére
Hát én 6580-al biztos nem vennék már telót, túl sok pénz az így elpazarolni. Inkább rátennék még egy 5000-est és keresnék valami 6735/6737-est, lényegesen használhatóbb. Felrakja a tizenezres csodára a fészbúkot, messengert, vibert, snapchatet, egy-két játék, toilet time, stb. és már lehet hogy a bejövő hívást se tudja vele felvenni, mert nincs annyi ereje a gépnek hogy megjelenítse a hívóképernyőt. Akkor szokott a paraszt részletre 200-ért ájfónt venni, mert az android szar. Pedig csak _kicsit_ kellett volna jobb telót venni...
-
Upo
addikt
válasz
atee_13 #133047 üzenetére
Most igen, de én az első szállítmányból vettem, akkor még 62 volt. 2 hétre rá meg jött a 4 gigás 65-ért, pedig mikor vettem akkor még azt írták, hogy nem lesz 4-es a közeljövőben. Megvettem, erre mégis lett. De igazából ez is teljesen jó, még így is sajnos bő 1 giga ramot szabadon tart. Miui9-en már láttam lemenni 800 alá is, írták is hogy jobb a ram kezelése.
-
Upo
addikt
válasz
atee_13 #133045 üzenetére
Szerintem ez lesz az, ennek a 6 giga ramos verziója lesz a 660-as.
Azért jól el vagyunk kanászodva, ha 625-ért nem akarsz 60-at adni akkor nézd meg ezt a nyerő ajánlatot, 2 giga ramos mtk 6737 [link]
Én adtam 60-at a redmi note 4 625-ösre és nem bántam meg, bár a következőnél megyek vissza 5"-ra ha lesz b20-as. Az 5x-nek meg a reklám szerint legalább a kamerája jobb lehet, ha már az akku kisebb.
A miui 9-et viszont mindjárt kipróbálom, most jött le a rom letöltés a note4-re, dobok egy twrp mentést aztán flash. Biztatóak az eddigi reakciók. -
Upo
addikt
válasz
DarknessHope #132935 üzenetére
A nem spéci usb és otg kábelek az nem fog bejönni. _Mindegyiknek_ spéci, vékonyított microusb dugója van a telefon felől, hosszított dugóval (7 mm az alap 5mm helyett). A BV6000-hez adtak a dobozban otg és adatkábelt is. Tartalék 7 mm-es adatkábelt rendeltem ebay-ről, kisbicskával elvékonyítottam a dugó résznél a műanyagot és úgy jó lett. Normál kábel nem lesz jó, akárhova faragod nem lesz soha tökéletes.
-
Upo
addikt
válasz
b0bcat #132920 üzenetére
Néha előfordul hogy eltalálják. A kínaiak viszont egyforma név alatt nyomnak többféle hardver konfigurációt. Az ilyen oldalak sokszor fognak ezekből egyet (legtöbbször ami legelőször kijön), és az van bent a táblázatban. Azután még kijön ugyanazon a néven 2-3-4 másik specifikációval, amik még régiónként is variálódnak, na ezt egyik oldal se hozza rendesen. Model number-enként kellene hozni a specifikációkat, de egyes gyártóknál tényleg áttekinthetetlenül bonyolult (xiaomi, huawei és társai). Nem elég hogy a ram és háttértár méretekkel variálnak, de lehet még eltérés kijelzőben, felbontásban, BT, NFC variációk, mobilhálózat frekik, háttértár típusa, akku eltérések, ugyanazzal a készüléknévvel, különböző model kóddal, amiket az összehasonlító oldalak nem jegyeznek. Aztán figyelmetlen vásárlás után jön a meglepődés, hogy pedig a xxx azt írta hogy van benne/nincs benne, aztán amit meg vettem az miért nem olyan...
Vásárlás előtt mindig rá kell kérdezni a pontos modell kódra és annak utánanézni ha nem akarunk meglepetést. Szinte semmire nem valók ezek az összehasonlító oldalak, mindig utána kell nézni a pontos műszaki adatoknak az eladónál! -
-
Upo
addikt
válasz
battag #132793 üzenetére
A harmadik mondatodat nem tudom értelmezni.
A csúcs sony-k kamerájáról meg épp azt olvastam hogy generációk óta gagyi, annak ellenére hogy az ugyanolyan kamera modullal szerelt más gyártók tudnak vele jó képeket is előállítani. Persze ha a jó kép szinonímája neked pl. a tarka, és hiszel a gyári demóképeknek akkor hajrá (volt már olyan, hogy benne felejtették a gyári sample képben a dslr exif infóját)
-
Upo
addikt
válasz
Secretknight #132546 üzenetére
Doogee-ről beszélünk, ugyan hogy lenne már igaz... Hány éves vagy te királyfi? A gorilla nyilvánvalóan hazugság, készülni kell a matricázott mAh-ra, interpolált megapixelekre, gyanús hogy azzal az amoleddel is lesz valami trükközés (utánzat vagy valami selejtezett széria, nem írnám alá hogy még pár hónap után is fasza lesz). Qva messze van ez még a flagship killertől, attól hogy a kakira forrasztanak 6 gigányi ramot és egy 64-es flash chipet, attól még kaki marad...
És ugyanez igaz kb. a többire is, bluboo, umi, elephone, idwell és társai, a húzó nevek...
Már a Mi Mix se volt azért annyira bezelless kézben fogva, max a render képeken és ügyesen fényképezve.Ezeket meg aztán már nem is nagyon lehet olyan ügyesen fényképezni, elég vaskos az a nem létező keret, ami ezzel a hívószóval reklámozott készüléknél enyhén szólva nevetséges. A gyakorlatban ebből szerintem annyi marad, ha valaki elővesz egy ilyent akkor csak összeröhögnek a háta mögött, hogy itt az ócsójános csóka a kamu keret nélküli vacakkal, meg hogy nem nagyon lehet úgy megfogni hogy a szélső ikonokat ne nyomkodja meg.
Azért az a hurka ott körben az minden, csak nem elegáns...[link]
-
Upo
addikt
válasz
Jakuu #132447 üzenetére
Nagytesót vettem (BV6000 Helio P10) nemrég a fiamnak 35000-ért a puremobile használt szekciójából. Full dobozzal, bontatlan tartozékok, a készülék se kopott se karcos nem volt, még tán novemberig garanciális. Rootolni azt is csak pc-ről lehetett. TWRP+magisk ment fel, 20170424-es android 7.0 rommal, root hide bekapcsolva, safetynet check ok, netbank, pokemon go, rootot igénylő szoftverek, minden megy ahogy kell. Azóta is fülig ér a gyerek szája, imádja, akkuidő elképesztő, és neki a nagy drabális formája is nagyon tetszik. A 4.7" képernyőjével nagyobb mint a redmi note 4-em, mikor először kivettem a dobozából és megláttam hogy mekkora, akkor önkéntelenül is ősi szavakat használtam...
-
Upo
addikt
válasz
mobilizmo #132445 üzenetére
Én tudom hogy létezik, de 4-estől újabb androidon nem nagyon szokott menni, csak a pc-s szoftverrel együtt. Tényleg raknak fel szemetet, de nálam is volt olyan hogy semmi más megoldás nem volt, mert custom recovery nem állt rendelkezésre, csak a kingoroot vagy iroot lett jó pc-ről, aztán a rootolt telefonon már lehetett cserélni a szemetet supersu-ra. és utána a maradékot kitakarítani.
Gyanús hogy nem nagyon fog olyan mai telefont találni amit ne kéne egyszer gépre dugni, akkor meg nem nagyon értem a bootloader parát, mert egy füst alatt azt is el lehet intézni. -
Upo
addikt
válasz
Jakuu #132442 üzenetére
Az 1s-nél annak idején nem pc-vel kellett kezdeni? Nem nagyon találsz ma olyan telefont amit pc nélkül lehet rootolni. Valahogy egyszer csak rá kell dugni, akármit is találsz. Ha meg rá kell, akkor meg már szerintem az az 1 perc már nem számít amivel több idő a bl nyitás. Egyszer kell azt is megcsinálni, és kész. Ha van MI fiókod, akkor kérni kell rá egy nyitási engedélyt (azt a régi telefon böngészőjében is lehet), akár most. Én is úgy csináltam, megkértem az engedélyt, aztán mikor 1 hónap múlva megjött a telefon akkor csak rá kellett dugni, telefonon a megfelelő beállításokat megcsinálni, pc-n unlock gombot megnyomni, twrp-t telepíteni, és kész. A fejlesztői beállításokban úgy van hagyva a beállítás hogy nyitva legyen a bootloader, akkor nem is zárja vissza. recovery-t tudok cserélni a rootolt telóról már bármikor (rashr), meg persze romot is.
Ezért ha egyetlen egyszer gépre tudod dugni, akkor simán jó lehet a 4A vagy inkább a 4X (jobb proci, több ram, nagyobb akku), eustocknál 50-be kerül.
Ha nem megoldható akkor meg nincs ötletem hogy melyik telefont lehet rootolni gép nélkül, talán valami tulaj beírhat valamit. -
Upo
addikt
Ezt nem nagyon értem, rootolt telefonon működik az unroot. Ha meg nem indul, akkor hogy mondják meg hogy rootolva volt? Úgyhogy nem tudom értékelni ezt a kijelentést.
Az már értelmesebb lenne, hogy bizonyos gyártóknál a bootloader nyitást imei-vel kell kérni, és bepipálni hogy lemondok a garanciáról, de ott is általában a nyitással kapcsolatos dolgokra vonatkozik, pl. egy tönkrement rezgőmotort vagy hangszórót vagy kamera modult még megjavítanak. -
Upo
addikt
Igen ott tartunk, hogy S660 erősebb lesz az S810-nél, de ehhez kellett 2 év! Ezt valahogy nem veszed figyelembe.
Szerintem meg írtam, nem annyival többet kérnek az átlag appok mint amennyivel fejlődik a hardver. Egy átlag app 2 évvel ezelőtti verziójához képest a mai nem kér annyival erősebb hardvert. Az akkori snapdragon 600-610-hez képest a 660 meg gyakorlatilag egy kategóriányi ugrás.Az is érdekes hogy Goolge kijött ezzel az egyszerűsített Androiddal, belépő szinten gyakorlatilag nem lehet épkézláb telefont letenni az asztalra, mert annyira lassú és használhatatlan lesz az egész.
Egy mai belépő szint az egy mt6737,snapdragon 430/435, nem kell gyengített android, a normál 7.1 is egészen használható, sokkal jobban mint egy 2 éves belépő az akkori androiddal, most már 2 giga ram is belefér egy belépő készülék árába (persze nem a kukából előrángatott 6570/6580-akról beszélek).
A 400-as széria következő belépője meg még jobb lesz, és az is még 7.1 esetleg 8-as androiddal lesz, gyakorlatilag a mostani appok teljesítményigényével.
Persze egy HC gamer a legújabb bloatware játékokkal mindig igényelni fogja a csúcskategóriás telókat, de nagyon sok embernek egy középkategóriás készülék már ma is a gyakorlati igénye felett áll. Gyakorlatilag ha a húzó technológiákat beletennék egy közép telóba, pl. szuper kamera, jóféle gyorstölthető akku, stb. akkor a jóval olcsóbb ára miatt elég sok vevőt kannibalizálna a csúcskategóriából, nem lehetne annyira eladni. Muszáj gyengíteni az egyéb dolgokon emiatt.
A 660 hol van a 835-höz? Engem különösebben nem érdekel, nem szoktam játszogatni. Simán elegendő a teljesítménye a 600-as szériának, árban meg fele-harmada mint egy 835-ös teló. És kb. annyi hasznom lenne belőle, hogy valami tized másodperccel kevesebbet kellene várnom hogy betöltődjön valami app. Ez nekem lazán nem ér meg ~60-100e körüli plusz pénzt!S835-el szerelt telefont lehet nem nagyon tudsz megakasztani jelenleg, de majd pár év múlva ...
Mivel akasztanám meg pár év múlva? Viberrel vagy messengerrel vagy snapchattel vagy instagrammal? Ne vicceskedjünk már! Sőt, a 2-3 éves csúcs készülékek is igen jól használhatók a mai napig, ha valakinek nincs a hangya a gatyában hogy miért nincs már rá 8-as droid hónapok óta...
Nem egy ismerősöm egyszerűen nem hajlandó lecserélni az akkori csúcs gépet, mert most is abszlút kiszolgálja az igényeit, nem akar hipszterkedni az újonnan divatos készülékekkel, azt mondják, hogy amíg ki nem hullik alóluk addig használják, mert értelmetlen másikért százezreket kicsengetni.
Persze ők nem rózsaszín nadrágos ecsetfejű metroszexuális kisfiúk, azoknak aláírom hogy megveszi apuka fél évente a csúcsot mert kinézik a társaságból. Meg aki nem tudja hogy hogy mutassa hogy sok pénze van, hozza az arany ájfónhetest, de még csak egy apple fiók se volt regisztrálva a készüléken... -
Upo
addikt
válasz
tibcsi0407 #132398 üzenetére
Ez így van. Én sem tudom mire ez a teljesítmény hajhászás, a legtöbb embernek antutun kívül semmit nem jelent (azaz epenis). Hacsak arra nem, hogy az olcsóbb, aztán már a legolcsóbb hardver is eléri ezt a szintet, és az alkalmazások még lehet hogy akkor sem lépnek túl rajta.
A 810-ről meg annyit, hogy itt vannak a snapdragon 660-as készülékek, lassan kaphatók lesznek, és ez már a qualcomm szerint is mindenben erősebb a 810-nél! És ez már a középkategória. Tényleg az lesz előbb-utóbb a vízválasztó, hogy valamiket mesterségesen visszafognak a nem csúcs gépekben, pl. kamera minőséget, mert a teljesítményre alapozott használhatóság egyre alacsonyabb kategóriában lesz elfogadható. -
Upo
addikt
válasz
attiati #132368 üzenetére
A drivereknek nincs öze a platform tools adb-fastboot-hoz. A driver az driver, az a készülékhez tartozik, az adb.exe meg a program ami a driveren keresztül kommunikál a készülékkel. Tegnap frissítettem egy tabot, adb sideload parancs kellett hozzá. Ott kiírta, hogy 1.0.x verziós adb kell hozzá, és nekem eggyel kisebb verziós volt. Leszedtem a linkelt legfrissebb adb-t, és azzal felment az ota. Semmi köze nem volt a driverhez, a driver ha jó akkor bármelyik adb-vel elmegy, csak arra kell figyelni, hogy az adb API verziója legalább olyan legyen mint a készüléken levő rendszeré.
Azért írtam a friss adb-t, mert egy friss készüléket említett, ha például 7.1-es droid van rajta, az API level 25, akkor oda legalább olyan adb is kell. Ha neki régebbi van, akkor amiatt lehetnek problémák, és lehet hogy nem is ad megfelelő hibaüzenetet, csak egyszerűen nem működik. -
Upo
addikt
válasz
ben-ga #132315 üzenetére
Mindegy melyik posta hozza, csak akkor ha eu raktárból jön. De onnan meg el szokott veszni. Használd a keresőt, nem tudom az utóbbi hetekben hány embernek veszett el tiny eu csomagja.
EU-ból hozhatja a tanzániai posta is, akkor is mentes, kínából meg akár a német/brit/akármi, 99.99% hogy elkapják. A jogszabály nem arról szól hogy melyik cég szállítja, hanem hogy melyik országban adták fel. -
Upo
addikt
válasz
tibcsi0407 #132208 üzenetére
Hirtelen kevertem a redmi pro 2-vel, az snap 660-as, 1600/1800 RMB nem rossz ár érte, a 4/64-es note 4X-et adják 1300-ért. [link] [link]
De ez a Max 2 tényleg vicces a 625-el. Az meg már csak személyes preferencia, hogy ez már majdnem akkora mint egy 7" tablet, én biztos nem röhögtetném ki magam egy ekkora lapáttal. A telefon legyen telefon, ne kelljen már külön zsebet varratni amibe belefér...
Mondjuk a 625 ezzel az 5300-as akkuval, full hd kijelzővel biztos dobja az üzemidőt. [link] -
Upo
addikt
válasz
Bence01 #132194 üzenetére
Nem kell azt dobálni, a fém ház nem rugalmas mint a műnyag. Nem kell sok neki hogy horpadt maradjon. Egy műanyag házas annak az erőhatásnak a többszörösét is kirugózza, meg se látszik rajta.
Nem tudom miért terjedt el ez a baromság hogy a fémházas jobban bírja, se a karcot, se az ütődést nem bírja, minden meglátszik rajta. A jóféle polikarbonát műanyagon ezek nagyon meg se látszanak, egy ilyen telóval simán szét lehet verni egy fémházast és nagyon nem is látszik rajta.Mostani telefonom sajnos fémházas, nem örülök neki, ez van, majd próbálok rá jobban figyelni.
-
Upo
addikt
válasz
csubuka #132154 üzenetére
Badarság márkához kötni. Mindegyik gyártó típuson belül is többféle alkatrésszel dolgozik. Szinte biztos, hogy akármit veszel, a kijelző, érintőpanel, akku, háttértár több szállítótól származhat. Kamera modult is sokszor többfélét tesznek be. Ha problémás kijelző szériába nyúlsz bele, akkor tökmindegy hogy melyik gyártó telefonjában van. Már az ötödik xiaomi-t vettem, eddig egyiknál se volt ilyen gond, de nem azért mert xiaomi vagy nem az, hanem mert szerencsém lehetett. Egy tört ripityára, a többi most is megvan, használjuk őket, és semmi kijelző gond.
-
-
-
Upo
addikt
válasz
herc2003 #131932 üzenetére
240*432-es felbontású kijelzővel és 950mAh akkuval? Nem sok olyan app lehet ami ekkora felbontáson normálisan néz ki... Érzésem szerint egy kicsit túltolták a miniatürizálást, de mondjuk 2.45" helyett egy 3.5" változatban picit nagyobb felbontással és akkuval ütős lehetne.
-
Upo
addikt
válasz
janakbacsi #131846 üzenetére
Szerintem nem nagyon fogsz találni, a B20-asok azok HongKongi változatok. Kínosan ügyelnek rá hogy ne keveredjen a két piac.
-
Upo
addikt
válasz
BullZeye #131844 üzenetére
Erre gondolsz vagy a nougat alapú miui developer romra?
Sajnos a telefon mi fiókhoz kötése után (fejlesztői beállítások - mi unlock állapot - fiók és eszköz hozzáadása) legalább 6 órát kell várni hogy engedje a szoftver az unlockot (legalábbis ezt írta ki). Úgyhogy csak holnap tudom megtenni, addig nincs romolás.
Amúgy van már RN4 B20 topik is, látom még nem írta be senki: [link] -
Upo
addikt
Eustock-os redmi note 4 snapdragonos tok ügy: most jött meg amit rendeltem note4 tokot (meg az üvegek is, ugyanattól az eladótól), amikor még nem tudtam hogy 4X-re való kellene. Nézem, hogy na ezt kell féláron felraknom az apróra, akkor látom anyílásokat a tetején, úgy néz ki ez már univerzális verzió és mind a 2 fajtára jó lesz. A pénteken érkezett gagyi 0.7$-os átlátszó szilikon tok is ilyen univerzális lukazású. Még az üvegre leszek kíváncsi, de ezen egyetlen széles nyílás fan felül, nem pedig két kicsi és középen a hosszabb a hangszórónak, lehet hogy még ez is jó lesz rá. A GLS futár 15-18 óra között jelezte a telefon kiszállítást, már tűkön ülök. Mindjárt felhívom, hátha elé tudok menni valahova, a jelzett időben épp nem leszek az adott helyen.
Tok: [link]
Üveg (2 db-os csomag): [link] Nem olyan mint a képen, a teteje zárt, és széles ovális nyílás van rajta, olyasmi mint ezen a képen: [link]
-
Upo
addikt
válasz
Zaja2 #131837 üzenetére
Ha OGS szerű a kijelző, azaz légrés nélkül össze van ragasztva a kijelző a digitizerrel, akkor valóban nehéz házilag cserélni, akkor tényleg a videó szerint le kell vágni az érintőt, és a polarizert is le kell fejteni a kijelzőről. Utána összeszereléskor vákuumozni kell a polarizert, azután pedig az egészre rákerül a digitizer akkor azt is.
Ha nem összeragasztott hanem légréses (régebbi vagy olcsóbb készülékek), akkor ki kell termelni a keretből a törött érintőt és beragasztani az újat, ott a kijelzőhöz nem kell nyúlni. Ilyent én is csináltam már saját telefonon, arra kell figyelni hogy ne kerüljön be az üveg alá látható porszem, kb. ennyi.
A vákuumos összerakásról meg van videó pl. ebben a cikkben: [link]
A videóban a fenti műveletet 4:44-től lehet látni, de amúgy érdemes az egészet végignézni, nekem nagyon érdekes volt! -
Upo
addikt
válasz
BullZeye #131814 üzenetére
Elvileg a note4 snapdragonhoz a tok ugyanaz mint a 4X tok. A mediatek note 4 tok nem jó, a kamera-fingerprint arrébb van egy fél millivel, és a tetején az infra-mikrofon totál máshol van. A 4X az aminél az infra és a mikrofon közel van, ilyen: [link]
Az előlapi üvegen is máshol vannak a rések, elvileg oda is 4X üveg kell.
note 4 mediatek tok és üveg a note4 snapdragonon:
[link]
[link]Itt egy képes összehasonlítás:
[link] -
Upo
addikt
válasz
AsusBoy #131683 üzenetére
Nem valami combos, de gyorsabb mint az elephone minid, szinte koppra ugyanaz a hardver, illetve a nagyobb kijelzőfelbontás miatt lassabb és többet fogyaszt mint a linkelt homtom (aminek ráadásul az akkuja is nagyobb). A full hd kijelző több mint dupla annyi pixel mint az 1280x720, amit meg kell mozgatnia a vga-nak. Ha csak a menüket húzogatod akkor elmegy, de ha programokat futtatnál akkor már számít ám ebben a kategóriában!
Azért linkeltem mert te azt a készüléket hoztad példának, erre írtam hogy akkor szinte bármelyik telefon jó, mert nem nagyon van annál gyengébb kurrens hardver manapság (jó, a 6580-6570 förmedvényeket most hagyjuk, de ezek után már a 6735/6737 jön, ami az elephone-odban van). Ebben az alsó kategóriában felesleges a full hd kijelző, pláne olyan kis akkuval, az meg hogy a többi hasonló vagy gyorsabb telefonok árának a dupláját kérik érte, és ugyanaz az alja kategóriás vacak, az meg különösen viccessé teszi a dolgot. De ha 2 telefon árát kifizeted egyért mert majdnem úgy néz ki mint, akkor hajrá. -
Upo
addikt
válasz
AsusBoy #131667 üzenetére
Hát ha neked ez az elephone teljesíti az általad írt paramétereket, akkor nyugodtan rábökhetsz bármelyik 5-5.2" B20-as telefonra, jó lesz. Ez most egy alap belépő kategóriás hardver, MT6737, 2 giga ram, a combosnak nem nevezhető 2450-es akku ami elephone szokás szerint jó ha lesz végül 2000 a valóságban, ez még megfejelve egy full hd kijelzővel ami nem kimondottan akku barát.
Hol néztél te S7 mini tesztképeket ami alapján azt szűrted le hogy kiváló a kamerája? Mert ha az neked kiváló, akkor szintén választhatsz bármit, az is kiváló lesz.Hasonló belépő szint pl. ez: [link]
Proci ugyanaz, az akku 3000-es, ami a HD kijelzővel párosítva szerintem olyan dupla üzemidőt hozhat. A tárhely kisebb benne, de valamit valamiért.Nem tudom mennyiért láttad az s7 minit, de olyan 150-170$ körül találtam hirtelen, az csaknem 50e forint, amire még áfa és vámkezelési költség jön, ez egy 2 gigás 6737-ért elég vicces ár, mert ez a hardver kb. a 80-100$-os kategória.
Az meg már csak saját dolgom, hogy én ilyen samsung koppintást biztos nem vennék, nem akarnám kiröhögtetni magam mikor előveszem...
-
Upo
addikt
válasz
aytukabozs #131663 üzenetére
Eustockon átíródott a dátum ápr. 28-ra, azt még azért megvárom. Legalább lehet hogy addigra megjönnek a tokok-üvegek amit rendeltem hozzá. Bár ahogy utólag nézem, nyilván én mtk-ra való tokot rendeltem, amin nem ott vannak a tetején az infra és mikrofon lukak. De már rendeltem 4X-re való tokot is.
A színen még törpölök, a szürke hátú se rossz.
-
Upo
addikt
válasz
tibcsi0407 #131438 üzenetére
Nem véletlenül vagánykodik a meizu a pro7-el...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Fotók, videók mobillal
- Álláskeresés, interjú, önéletrajz
- Elektromos cigaretta 🔞
- Óvodások homokozója
- Filmvilág
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- újszerű iPhone 15 Pro 128GB black titanium fekete titán független 3 év garancia ajándék tok
- Apple Iphone 13 128gb csillagfény színű OLCSÓN . Csere/beszámítás
- Xiaomi Redmi 13128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Xiaomi Redmi 13128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Honor 90 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Újszeru GIGABYTE G5 - 15.6" FullHD 144Hz - i7-13620H - 48GB - 1TB - RTX 4050 - Win11 - 1,5 év gari
- AKCIÓ! ASRock B85M Pro4 B85 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Dell Latitude 5550 üzleti -Intel Ultra 7 165U16GB DDR5 RAM 1TB SSD Intel Graphics WIN11
- Csere-Beszámítás! Asus Prime RTX 5060Ti 16GB GDDR7 Videokártya! Bemutató darab!
- Samsung Galaxy A40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest