- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- VoLTE/VoWiFi
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Huawei Mate X6 - keleti oldal, nyugati oldal
Aktív témák
-
petipetya
nagyúr
-
petipetya
nagyúr
Elérhető a Google Currents (aktualitások) nevű hírolvasó.
Töröltem a benne lévőket majd beleraktam a saját csatornáimat. Elég katyvasz, mivel nem látom a különbséget az olvasott és olvasatlan hírek között.
-
petipetya
nagyúr
válasz
hodostamas #37353 üzenetére
Miért, most milyen topicban vagy? " Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik /Nincs warez!/"
-
petipetya
nagyúr
Apropó, ha már alkalmazások. Ismertek olyan képszerkesztőt, amelynek a segítségével két fotót lehet összeilleszteni? Ilyen előtte-utána típusú képeket lehetne vele készíteni.
-
petipetya
nagyúr
TRob1:
Régen sokat olvastam könyveket. Az ovasók terén a Cool Reader a legjobb, mivel testre szabható és sok formátumot felismer. Viszont egy hidegindítás 8 másodpercbe telik (ezt nagyon fájlalom), míg ez egy FBReader esetében 3 másodperc - ezért most ez utóbbit használom. Mindenesetre nagyon praktikus, hogy sehová nem kell könyvet cipelni és a beszerzés is egyszerűbb.atike:
Szerintem ez átlagos mennyiségű alkalmazás. Amúgy nem fogja vissza, pedig nem mai darab. Hely és memória mindig van, pedig nem zárogatok be semmit - holott erre van egy gyári feladatkezelő.Melack:
Régen a BpMenetrendet használtam, ám a Budapesti Menetrend pontosabb és gyorsabban indul. Emellett a BpMenetrenddel sokszor előfordult az, hogy a frissítések alkalmával megduplázta és/vagy törölte a kedvenceket - ezzel el is ásta magát. -
petipetya
nagyúr
válasz
petymeg #37143 üzenetére
Nekem is a Sense-s widget jön be a legjobban. Az xda fórumon érdemes rákeresni, hátha portolták már más készülékre is.
Egyetlen ingyenes alternatívát ismerek rá, mégpedig a Go Launcher Ex naptár widgetét, persze ehhez ezt a launchert kell használni.
-
petipetya
nagyúr
válasz
havri1 #37138 üzenetére
A séf mai ajánlata a Business Calendar Free.
-
petipetya
nagyúr
válasz
tvamos #37043 üzenetére
Helyesbítek. Tervezésre én is a Google Maps-ot használom, mivel a Smartcity BP túl van bonyolítva a számomra. A Maps viszont egyszerű mint a faék, ráadásul egy ideje választani lehet aközött, hogy minél kevesebb átszállással oldjon meg egy útvonalat (bliccelőknek előny), vagy minél kevesebb gyaloglással (gondoltak a bérletesekre is).
Mikor pedig megterveztem az útvonalat, akkor a szintén faék egyszerűségű Budapesti menetrend nevű alkalmazásban megnézem azt, hogy az adott megállóba mikor érkezik az adott közlekedési eszköz.
1 faék + 1 faék = 2 faék, melyeket egyszerűen és gyorsan tudok használni.
-
petipetya
nagyúr
dudi:
A tegnapi hozzászólásaim április 1. szellemében születtek.Joshi:
Az Amazon Kindle topicban biztosan tudnak segíteni. -
petipetya
nagyúr
Egy érdekesség, a Gmail Tap: az üzenet morze (féle) jelekkel kell bepötyögni. Sajnos kipróbálni nem tudtam, mert az alkalmazás linkjére holnapi letöltést ír. Viszont addig is meg lehet nézni róla a videót és ott van az abc is.
-
petipetya
nagyúr
válasz
kavics325i #36213 üzenetére
Parancsolj, Business Calendar magyarul: [link]
-
petipetya
nagyúr
válasz
punky10 #35847 üzenetére
Utazás közben szoktam olvasni - erre a célra bátran ajánlom a Cool Reader-t (itt a topicban ajánlották), amely számtalan beállítási lehetőséget tartalmaz, itt van néhány fotó a teljesség igénye nélkül: kép1 kép2 kép3 kép4 kép5 kép6
A margók csökkentése révén több szöveg fér ki az oldalra, az érintőzóna testreszabhatósága révén (külön a sima és a hosszú bökésre) jobb és bal kézzel is könnyű lapozni, és végül ami a legjobban tetszik benne: a képernyő szélén lévő láthatatlan sávban tudom állítani a fényerőt, amely független a telefonon lévő beállítástól. Magyarul az utcán automatikus fényerőn van, ám a metróban ez kisütné a szememet olvasás közben. Van benne éjszakai üzemmód, illetve a "papír" mintázatát is be lehet állítani. Mellesleg az olvasó megjegyzi, hogy hol tartok a könyvben és legközelebb ugyanott nyitja meg.
raziel01: igazad van, ez esetben megkövetem magamat.
-
petipetya
nagyúr
-
petipetya
nagyúr
válasz
RootRulez #35675 üzenetére
Szintén lemaradtam róla anno. Nem csoda, mert mikor megy az offolás (benézek és 40 üzenet ugyanarról a nicktől származott csak hogy hozzászólást gyűjtsön vagy tényleg lámáskodik stb.), akkor egyből lépek ki a topicból. Sajnos ilyenkor elveszik az a hasznos hsz. is, ami ott lapul 40 értelmetlen között.
-
petipetya
nagyúr
Helyet nem pazarol, mert gyári. Memót nem pazarol, mert a háttérben fut, amúgy memó van bőven. Aksit nem pazarol, mert óránként és nyitásra frissít. Praktikus mivel van benne 5 napos illetve óránkénti előrejelzés is. Megbízható, ám néha a fentebb említett okok miatt ki kell egészíteni a tapasztalatokkal és a józan paraszti ésszel.
Aki vakon hisz egy megbízható dologban, az birka.
-
petipetya
nagyúr
válasz
kavics325i #35474 üzenetére
Nekem a gyári htc-s mutatott -3 fokot, ami eleve gyanús volt. Az erkélyen pedig majd megsültem, lehetett vagy 10 fok és tűző napsütés.
Ezt már beszéltük, hogy akár városon belül sem ugyanott van a mérőállomás, ahol laksz. Pest esetében a reptér vagy Lőrinc mutat adatokat, szerintem nekem az előbbi szolgáltatja az infókat. Azt pedig szintén tudjuk, hogy a síkvidéken ilyenkor reggelente beáll a hideg, ezzel szemben a kerületemben elég magasan vagyok ráadásul lejtőn, így a napsugár beesési szöge miatt még melegebb van, mint máshol.
Ezek ellenére szeretem a telefonjak ezt a funkcióját annak ellenére, hogy ilyenkor ki kell egészíteni a tapasztalatommal.
A legbiztosabb egy otthoni hőmérséklet mérő eszköz az erkélyen vagy a ház külső részén.
-
petipetya
nagyúr
válasz
bluobluo75 #35273 üzenetére
Névre katt / bejegyzés írása.
-
petipetya
nagyúr
válasz
pockos13 #35087 üzenetére
Beállítások / vezeték nélküli hálózatok / mobilhálózatok / hálózati mód / csak wcdma. Persze ilyenkor is váltogat 3G és HSDPA között, amúgy feltételezem hogy ezt a menüpontot megtaláltad.
Az hogy 3G/HSDPA között ugrál, nem baj. Mindkettőn tudod nézni a filmet. A gond akkor adódna, ha folyamatosan 2G/3G között ugrálna a telód, miközben online tartalmat nézel.
-
petipetya
nagyúr
válasz
Melack #34991 üzenetére
Hol nincs pipa? A notifications gombnál, vagy alatta a messages stb-nél? A refresh interval never-re van állítva?
Értesítés alatt azt érted, hogy ha pl. hozzászólnak egy linkedhez, akkor azt látod a telón a felső értesítési sávon, miközben a facebook alkalmazás a háttérben van?
-
petipetya
nagyúr
válasz
petipetya #22123 üzenetére
Újabb jegyzet alkalmazást használok, jelenleg kettőt. Az egyik a jól ismert Note Ewerithing, amelybe képeket is elmentek.
Viszont a mindennapok során most az Any.DO: To Do List | Task List-et használom. Nemrég kerestem új jegyzet progit, és közben rábukkantam erre a szépségre.
Egyből beleszerettem ebbe a letisztult egyszerű formába és a színvilágba (választható fehér vagy fekete téma!), amely mégis kecses és piszok jól használható. Extra funkció benne, hogy a különböző névjegyekhez is rendelhetünk emlékeztetőt:
- felhívni az illetőt
- sms-t küldeni neki
- találkozó rögzítése
- email küldése neki (sajnos nem működik együtt a gmail alkalmazással, mivel a szintén gyári email progit használja)Jelenleg a widget részét használom, mivel nagyon jól illik a gyári launcherhez (nem úgy, mint az a förmedvény gyári alkalmazás): kép1 kép2 kép3 kép4 kép5
-
petipetya
nagyúr
Melyik jegyzet program az, amelyben elérhetőek az alábbi funkciók?
- létrehozok benne két kategóriát, egy teendők és vásárlást majd ezek között swipe funkcióval tudok jobbra-balra lapozni (ez fontos, rákattantam a swipera)
- sötét téma (ha nem lehet, az sem baj)Köszi!
-
petipetya
nagyúr
A facebook alkalmazással kapcsolatosan kérdem:
- valakinek az uzenőfalára írnék, de nem aktív a beillesztés funkció, elő lehet hozni?
- az ismerősök friss fotóit melyik menüpobt alatt lehet megnézni?Ezek miatt használom a mobilos oldalt a böngészőben.
-
petipetya
nagyúr
Meglestem már én is ezt a sugarsyncet... Eddig két androidos eszközre telepítettem és 1-2 perc múlva mindkettőn ugyanazt a közös mappát láttam, amiben a dokumentumok találhatóak. A funkcionalitása egyszerű, mivel mindenre azonnal rájöttem. Emellett tényleg elbújhat a gdocs és a dropbox is.
-
petipetya
nagyúr
Kár lenne arról vitázni, hogy kell-e vírusirtó vagy sem. Inkább beszélgessünk arról, hogy melyik a legjobb zenelejátszó?
-
petipetya
nagyúr
válasz
kavics325i #34254 üzenetére
Pedig pont így frissítettem fel ma napközben a Google Play-re.
Mika1227: a neve és az ikonja változik, a külseje ugyanaz marad mint az eggyel korábbi Marketnek.
-
petipetya
nagyúr
válasz
Willhunting #34194 üzenetére
50 cent.
-
petipetya
nagyúr
válasz
bluobluo75 #34154 üzenetére
Pedig már írtuk: Beatiful widgets + supersense óra skin
kép (felül az igazi, alul a bw)
Érdekesség az időjárás közötti különbség
-
petipetya
nagyúr
-
petipetya
nagyúr
válasz
bluobluo75 #34025 üzenetére
A beautiful widget supersense nevű témája eléggé hasonlít az igazira.
-
petipetya
nagyúr
válasz
petipetya #33759 üzenetére
Véletlenül sikerült. Éppen a telón gyárilag fent lévő Reader nevű alkalmazást nézegettem (Sense alatt van), ahol felajánlotta hogy beregisztrálhatok az Adobe DRM-be (fogalmam sincs mi ez). Megtettem, majd utána átmentem a Mantano Reader-be és aktiváltam ezt az Adobe-s accountot, amely után már egyből engedett létrehozni egy Mantano-s accountot a join gombbal. Ez is megtörtént. Már csak arra kell majd rájönnöm, hogy miként lehet könyvet feltölteni és szinkronizálni a könyvjelzőt mindkét androidos eszközön.
-
petipetya
nagyúr
válasz
Véreshurka #33959 üzenetére
Pontosan.
-
petipetya
nagyúr
A másik alkalmazás amit keresek egy olyan személynek lenne, akinek csak x darab számról lehet hívást fogadnia ha külföldön van - és ne tudja kiiktatni ezt a funkciót. Ezt alapból két alkalmazással oldanám meg, az egyik a CallWeaver, amiben simán beállítom hogy csak x darab számról lehessen hívást fogadni.
Ezt a CallWeaver-t egy másik alkalmazással lejelszóznám, hogy az illető ne férjen hozzá.
Van ennél egyszerűbb megoldás, amely egy alkalmazáson belül érhető el, lehet akár fizetős is de a root kizárva.
Aktív témák
Hirdetés
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Fotók, videók mobillal
- Le Mans Ultimate
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Xbox Series X|S
- Battlefield 4
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Intel Dual Core 2000 felhasználók barátságos offolós topikja
- További aktív témák...
- HPE Apollo 4200 Gen9 2U rack szerver, 1x E5-2620v4, 64GB RAM, 24x3.5" 2U-ban! ÁFA-s számla, garancia
- Akció! Újra Gamer EGEREK! Glorious , Endgamer XM1R , Nibio
- AKCIÓ! Apple iPad Pro 11 2024 1TB WiFi + Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Keresem : Lenovo Legion 5 16IRX9 83DG0037HV
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest