- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Mobil flották
- Okosóra és okoskiegészítő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ezt nem tudom, de a Play helyett használhatnád a TestFlightot a tesztelés alatt.
-
thon73
tag
Bocsánat! Figyelmetlen voltam! Alapvetően az előző hozzászólásra akartam válaszolni. De teljesen igazad van, a ListActivity-ben ez kötelező; én már az expliciten megadott ListView-val voltam elfoglalva, ahol nem. Mégegyszer, bocs!
Az viszont az én kérdésem lenne, mennyivel tud többet egy ListActivity, mint egy sima Activity-n belül elhelyezett ListView? -
thon73
tag
Az infot én is úgy találtam egy példaprogramban, de lehet ListView egy sima Activityben is. A setListAdaptert a ListView-n belül kell kiadni.
ListView listView = (ListView) findViewById(R.id.listView);
// Assign adapter to ListView
listView.setAdapter(dataAdapter);
Arra figyelj, hogy az AsyncTask logikája szerint a konfigurációs változásokhoz az Activity alkalmazkodik, tehát a listView-t ott kell "létrehozni" (első sor), viszont a feltöltése történhet az AsyncTaskból is. Bár én inkább úgy oldanám meg, hogy az AsyncTask adja az adatokat az Adapter mögé, és az onPostExecute (vagy az onProgress...) csak az adatok megváltozását jelzi.
((A kötelező list elem csak a "gyári" adapterre vonatkozik, de azt át lehet és szabad (néha kell is) írni, és akkor olyan lista-elemeid lehetnek, amit csak akarsz.)) -
thon73
tag
Bocs, lehet h. sokat dumálok.
Az AsyncTask több metódust is tartalmaz, melyek az UI szálon futnak: onPreExecute - a hátterszál indítása előtt, onPostExecute - háttérszál befejezésekor, onCancelled - felhasználói megszakításkor (vigyázat a háttér még futhat!) és az onProgressUpdate a háttérszállal párhuzamosan fut.
Ezek bármelyikében írhatunk az UI elemekbe, ami a háttérszálban tilos! Az onProgressUpdate (amiről a cikk szól), lehetővé teszi akár azt, hogy a háttérben lejátszott pl. zeneszámokat egymás után megjelenítsük. Végső soron ez is a folyamat előrehaladásának jelzése.
Ez azért jó példa, mert azt mutatja be, hogy az egész folyamatot másképp kell szervezni (erre jutottunk mi is végül.)Az eredeti kérdés (hátha tud rá valaki jó választ): A teljes AsyncTask lefutása után (tehát amikor az onPostExecute is már meghívásra került), miként lehet újra felébreszteni az eredeti Activity-t, hogy további tevékenységeket végezzen.
Erre én/mi nem találtunk egyszerű megoldást. Szerintem az egész Android filozófiával ellentmond az, hogy EGY activity TÖBB feladatot végezzen, de hátha lesz valakinek ötlete/tapasztalata ebben. -
Peter_Pan
tag
Picit túlzásba estem a mindenképpennel. A tartózkodási hely koordinátáinak szerverre történő kerülését szerettem volna megoldani javascript setcookie - PHP getcookie párossal. A jelzett probléma miatt végül AJAX-szal oldottam meg, bár ezt a szükségesnél bonyolultabbnak érzem egy fokkal. Ezt találtam a problémával kapcsolatban.
-
fatal`
titán
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! Dell Latitude 5310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A14/Samsung Galaxy A34/Samsung Galaxy A54
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- CarPlay / Android Auto adapter meglévő Android alapú fejegységhez
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C Dock G5 docking station (5TW10AA) - 3x4K felbontás, 120Hz képfrissítés
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest