Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• thiclyoon

aktív tag

válasz bandi0000 #5057 üzenetére

Valószínűleg senkit se érdekel, és senki se foglalkozik vele, de mai napig így tanítják: függvény / function: egy programrész, melynek (többek között) van visszatérési értéke. Metódus / method: egy programrész, melynek nincsen visszatérési értéke. (Csak a különbséget emeltem ki, természetesen több tulajdonságuk van még, de ez tér el.)

Kotlinban ez érdekes kérdés, mert gyakorlatilag minden függvény/metódus igazából függvény (a fenti definíció alapján), hiszen mindegyiknek van visszatérési értéke (ha nincs jelölve explicit, akkor Unit, de ezt ki is lehet írni).

Kotlinhoz általánosságban: én nagyon szeretem a nyelvet (talán mert nagyon hasonlít a swift-hez), ha komolyabb kérdés van, beszállok a "vitákba" ha van időm ;] de nem nyelv- vagy alkalmazási terület (jelen esetben android) specifikus részeket szerintem teljesen felesleges itt tárgyalni. Ha valaki nincs tisztába legalább az OOP alapjaival (pl. nem tudja, mi az hogy öröklés, implementálás), akkor szvsz felesleges elkezdeni az androidot mert nem sok esély van rá hogy megtanulja alkalmazni így hirtelen, egyből. Nem bántásképp, hiszen én pont így kezdtem (aztán 1-2 év múlva újra elővettem, több tudással), szóval ismerem a helyzetet :)

Új hozzászólás Aktív témák