Hirdetés
- Ez lehet az Apple hajlítható telefonjának formája, mérete
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Milyen okostelefont vegyek?
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy S25 Edge - a tegnap határán
- iPhone topik
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Telekom mobilszolgáltatások
Új hozzászólás Aktív témák
-
thon73
tag
válasz
WonderCSabo
üzenetére
Az, hogy lényeges különbség van a retained Fragment ELSŐ LÉTREHOZÁSA, és az összes többi VISSZAÁLLÍTÁS között.
Vagyis:
A Fragmentet először az Activity.onResumeFragments részben fogom megtalálni. Ha nincs meg, akkor itt kell először is létrehozni.
Ha nem volt meg, akkor a létrehozás után még semmilyen élitciklus nem fut le (majd csak az onResumeFragments UTÁN)
Ha viszont megvolt, akkor eddigre minden lefutott, beleértve a Fragment.onResume metódusát is.A konkrét próbálkozásban egy ListFragmentet készítettem, amelyik az adatait ebből a megőrzött globális adatállományból veszi (a végső megoldás mindig egy kicsit összetettebb persze). Ez azt jelenti, hogy valahol meg kell mondjam az adapternek, hogy hol vannak az adatai.
Az első létrehozáskor (persze ilyenkor az adatállomány még üres, de majdan ide fog bekerülni) nem lesz gond, hiszen mire a ListFragment életciklus részei lefutotnak, ott van az Activityből elérhető módon a másik, adatokat tartalmazó Fragment.
Minden további indításkor azonban mindkét Fragment végigfut az onResume-ig, mielőtt én egyáltalán látnám az adatokat tartalmazó Fragmentet az Activity.onResumeFragments részében! Vagyis nekem kellene kiadni egy pl. MyListFragment.onVariableReady() utasítást, ami betölti az adapterbe az immáron elérhető adatokat.
Ez a megoldás viszont az első indításkor nem lesz jó, hiszen még adapter sincs sehol!
Hozzáteszem: ez a ListFragment dolog valójában csak egy próba. Nekem egy sok részletből álló rajzot kellene elkészítenem, aminek az egyes részeit tudom egy-egy Fragmenttel megalkotni. Az alapadatokat természetesen mentem, de minden apró számítást nem akartam. Ettől a speciális problémától elvonatkoztatva a kérdés általános érvényű: hová tegyem a Fragment megőrzendő adatait, ha magát a konkrét Fragmentet nem akarom megőrizni ((mert pl. változik a gép fordításával))?
A static field egyébként jó ötlet, csak úgy emlékszem, valamiért (újra el kellene olvasni) kerülendőnek javasolta a hivatalos doksi. De ezt elő kéne ásni, lehet, hogy rosszul emlékszem...
((Bocs, ha kicsit bonyolult, már játszom vele egy ideje. Szívesen küldök kódot, de a sallangok, és próbálkozások miatt előbb ki kellene fésülnöm. Bár kivételesen a szöveg talán többet mond.))
Új hozzászólás Aktív témák
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- Építő/felújító topik
- Assetto Corsa EVO
- Garancia kérdés, fogyasztóvédelem
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Ez lehet az Apple hajlítható telefonjának formája, mérete
- Milyen notebookot vegyek?
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- LG LCD és LED TV-k
- Gaming notebook topik
- További aktív témák...
- ELADÓ Gamer Konfig
- EIZO FlexScan EV2495 Made in Japan! 1920x1200 IPS USB-c állítható magasság, PIVOT 2024-04 gyártás!
- 10 DB Lenovo ThinkPad Laptop X13 G2 G3, T14 G3 G5, T14s G4 G6, P15 G1 G2
- RAM memória Crucial Pro OC Gaming 16GB DDR5 6400MHz CL32 Black - bontatlan, új
- Dell Latitude 7420, 14" FHD IPS kijelző, i7-1185G7 CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, W11, Számla, 1 év ga
- Eladó Apple iPhone 13 Mini 128GB / 12 hó jótállás
- AKCÓ! HTC VIVE Pro 2 virtuális valóság szemüveg garanciával hibátlan működéssel
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3205
- Azonnali készpénzes AMD Ryzen 1xxx 2xxx 3xxx 5xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- BESZÁMÍTÁS! MSI B650 R7 7800X3D 32GB DDR5 2TB SSD RTX 5070Ti 16GB Asus ROG Strix Helios GX601 750W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest