Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • thon73

    tag

    válasz WonderCSabo #1812 üzenetére

    Az, hogy lényeges különbség van a retained Fragment ELSŐ LÉTREHOZÁSA, és az összes többi VISSZAÁLLÍTÁS között.
    Vagyis:
    A Fragmentet először az Activity.onResumeFragments részben fogom megtalálni. Ha nincs meg, akkor itt kell először is létrehozni.
    Ha nem volt meg, akkor a létrehozás után még semmilyen élitciklus nem fut le (majd csak az onResumeFragments UTÁN)
    Ha viszont megvolt, akkor eddigre minden lefutott, beleértve a Fragment.onResume metódusát is.

    A konkrét próbálkozásban egy ListFragmentet készítettem, amelyik az adatait ebből a megőrzött globális adatállományból veszi (a végső megoldás mindig egy kicsit összetettebb persze). Ez azt jelenti, hogy valahol meg kell mondjam az adapternek, hogy hol vannak az adatai.

    Az első létrehozáskor (persze ilyenkor az adatállomány még üres, de majdan ide fog bekerülni) nem lesz gond, hiszen mire a ListFragment életciklus részei lefutotnak, ott van az Activityből elérhető módon a másik, adatokat tartalmazó Fragment.

    Minden további indításkor azonban mindkét Fragment végigfut az onResume-ig, mielőtt én egyáltalán látnám az adatokat tartalmazó Fragmentet az Activity.onResumeFragments részében! Vagyis nekem kellene kiadni egy pl. MyListFragment.onVariableReady() utasítást, ami betölti az adapterbe az immáron elérhető adatokat.

    Ez a megoldás viszont az első indításkor nem lesz jó, hiszen még adapter sincs sehol!

    Hozzáteszem: ez a ListFragment dolog valójában csak egy próba. Nekem egy sok részletből álló rajzot kellene elkészítenem, aminek az egyes részeit tudom egy-egy Fragmenttel megalkotni. Az alapadatokat természetesen mentem, de minden apró számítást nem akartam. Ettől a speciális problémától elvonatkoztatva a kérdés általános érvényű: hová tegyem a Fragment megőrzendő adatait, ha magát a konkrét Fragmentet nem akarom megőrizni ((mert pl. változik a gép fordításával))?

    A static field egyébként jó ötlet, csak úgy emlékszem, valamiért (újra el kellene olvasni) kerülendőnek javasolta a hivatalos doksi. De ezt elő kéne ásni, lehet, hogy rosszul emlékszem...

    ((Bocs, ha kicsit bonyolult, már játszom vele egy ideje. Szívesen küldök kódot, de a sallangok, és próbálkozások miatt előbb ki kellene fésülnöm. Bár kivételesen a szöveg talán többet mond.))

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák