- Fotók, videók mobillal
- Android szakmai topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Yettel topik
- Mobil flották
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
- Akciófigyelő: Jelentősen olcsóbban nyit az Ulefone új mindenese
- VoLTE/VoWiFi
-
Mobilarena
▼▼▼ ANDROIDOS TABLETEK ▼▼▼
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. március
Új hozzászólás Aktív témák
-
underdark
aktív tag
válasz
cidalain #59535 üzenetére
Játék az nálam kimerül HayDaynél
Amire használnám az internet (fő), tv stream nézése, esetleg filmek, de ez se biztos
Wifije érdekelne
Most van egy Huawei Ascend G6 telefonom és melóhelyen még 50 méter után is fogom a wifit
Ez is még látná olyan messziről vagy inkább egy másik tablet?Vagy mi az ami 60K-ig ajánlott táblagép hosszútávra? Mindenkiépp munkahelyre kéne, a fenti célra és only wifi elég
-
tybsen
addikt
válasz
cidalain #59514 üzenetére
Nem láttam a 15000 Ft-os keretet a hsz-ban. Amire hivatkozott, csak annyi volt, hogy minél olcsóbban keres valamit.
Persze eleve értelmezhetetlen az a kijelentés, hogy minden szempontból megfelel a kijelző abban az esetben amikor a kijelző eleve nem volt szempont.
Ettől függetlenül persze rendben van a dolog, hogy olcsón egy olyan eszközt tudott szerezni, ami a céljának megfelel.
-
-
-
zozor76
tag
válasz
cidalain #59410 üzenetére
Köszönöm,
Tjb007 neked is!
Nem kifejezetten MM-ból, lehet Extrem Digitál-tól venném. Árban ugyanott vannak, csak a kijelző valamint a tárhelyben van különbség. Akkor a jobb kijelzővel rendelkező Lenovo, vagy a nagyobb tárhelyes Acer, vagy igazából mindegy? Gondolom tudásra nagyjából ugyanazt tudják. -
Nauri
csendes tag
válasz
cidalain #59253 üzenetére
Akarmelyikbe megyek,a legdraggabat akarjak a nyakamba tuszkolni!
Nyilvan az arres miatt. De media marktra is megharagudtam multkor, ferjem vett 1 Concord Raptort, p40re keresztelt modellt! A telon se wap se mms se email nem megy, a dobozan meg ott van nagybetuvel, hogy mire kepes.
Komolyan mondom, amikor ien hulladekot 20ezerFtrt elmernek adni,a boltot bezarhatnak.
Bezzeg a Zte R225s modell, ami ketezerert volt kiteve, az maig is megy, azonos oprendszerrel, sima zart, semmi nem telepitheto ra, megis van rajta wap meg mms meg email.. gaaaaz. Zte Concord, oprendszere ugyan olyan? vagy Concord direkt kiharapott modokat belole? nem tudom, de aszalt szilva lett, mint aminek igerkezett. -
Nauri
csendes tag
válasz
cidalain #59245 üzenetére
Meglehet Wayteq mellett dont.
En azon motyogok, hogy a tabletek kozott oriasiak a kulonbsegek, mind ar mind minoseg, reszletessegre!Ismerek nem 1 beszallitot, de semmi jo vissza jelzes nincs, persze elegedett vasarlok is vannak, de en inkabb csak az arresekkel valo szuntelen jatekot erzem.
Volt baratnommel dolgoztam raktarban, nem1szervolt a kukaba akku hibas tab, o ossze szedte, en nem.
O volt az okosabb, mert en az ujjat 130e ert megvettem, o meg koltott ra tizezret es jo lett.
Az egesz azert tragikus, mert ha meg vki vmit megvesz, es ha pl negy honap eltelik, a feleert is nehez eladni.
Raadasul minnel tobb a munkanelkuli, annal olcsobb minden, ami megint leszoritja az arakat.
Magyaran ujjonan nem szeretnek venni, de Wayteq meg Leno szoba esik! A samsung meg elhamarkodottan ad ki termekeket. Legujabb erintos masonaikkal vigan lehet kis utesnel is tonkre vagni. A regi Samsung Advance, de banom, hogy eladtam, azok az Advancek nagyon jol birtak, lehet azt szerzek, jo nekem a 4 col is!
Nem tudom mi lesz... Tablet 35ezerért vagy használt Advance bevallt, eros massziv okos telo huszezerert.
-
Alien13
tag
válasz
cidalain #59209 üzenetére
Samsung Galaxy Tab 4 7 T230.
Az összes többit végigtapiztam a Médiamarktban, baromi nagy csalódás volt.
Az LG-ből nem volt a javasolt GPad, azt nem tudtam próbálni, de a Samsung verte az összeset. Utálom, ha egy képernyőt erőből kopácsolni kell, ehhez elég volt hozzáérni, és már vitte is. Gyors a böngésző, az alkalmazások. El van döntve, most már csak a pénzt várom össze rá
-
Alien13
tag
válasz
cidalain #59205 üzenetére
Amikor telefont kerestem, akkor mondták szakértő ismerősök, hogy 2 GB RAM alatt hulladék mind, fagy, lassú, hallgattam rájuk, Ace4-et vettem, akkor volt akciós, csak dicsérni tudom. Egymagos, de 2GB RAM, telepakolva mindennel, és fix netes, filmnézős, mindentudó kütyü. Ezt várnám a tabtól is.
A Lenovo A3500 meggyőzött, köszönöm a tippet
(Laptop is Lenovo
)
-
Alien13
tag
válasz
cidalain #59182 üzenetére
Szóval...
Ezek voltak az Alcor paraméterei:
Cortex-A9 Dual-Core
Processzor frekvencia 1 GHz
Kijelző mérete 7"
Kijelző felbontás 1024 x 600 pixel
Memória 1GB RAM / 4GB ROM
Operációs rendszer Android 4.2 Jelly BeanMint írtam, katasztrófa volt. Szinte net-képtelen, lassú...
Na, mindezeket kerülném...
Emiatt ódzkodom a dual-core-tól és az 1 GB RAM-tól. Csöbörből vödörbe nem szeretnék esni, viszont a bevásárlóközpontokban nálunk alig van 60 ezer alatt valami kitéve. És általában vagy le van merítve, vagy nem megy rajta a wi-fi
-
Alien13
tag
válasz
cidalain #59177 üzenetére
Köszönöm 😊 játék nem hardcore, csak memo és effélék ☺ volt egy Alcor Zest d741i, borzalmas volt, alap böngészésnél kivágott a netről, bár alig volt rajta v valami, iszonyú lassú volt és fagyott. Ettől félek... hogy megint kiadom a pénzt valamire, aztán semmire nem tudom használni 😢 és elég lenne 7-es, csak azt már csájniában dualcore-ral adják, az meg még egyszer nem kellene. Ja, és RAM-ban min. 2 Gb.
-
GU-81M
tag
válasz
cidalain #59045 üzenetére
Hosszú távra tervezek, fontos szempont még a rootolás és a nyitható bootloader (romok miatt), plusz a gari (Samunál ha jól tudom, akkor rom telepítésénél ugrik is....). Fontos még, hogy a kijelző IPS legyen, ne amoled. Tudom, hogy már vannak 30 ezerért is használható tabletek, de valahogy mindegyikkel van valami probléma (valahol a kijelző nem tökéletes, máshol kevés a ram, vagy nem bővíthető a háttértár - oké, pont a Nexusok esetében sem az....). A Z3 Compact-tal keresek egy kategóriában lévő tableteket, de ha nincs, akkor az sem baj, mert akkor azt veszem meg.
-
Shingen
addikt
válasz
cidalain #58804 üzenetére
Téma összefoglaló:
+1 (#58804) cidalain
(#58805) taip +1(#58806) Ftomm " CPU és GPU lista sem lenne rossz, a lista élén az aktuális csúcs lehetne! "
Szerintem az emberek nagy többsége nem a csúcskategóriát keresi.Talán annyit le lehetne írni, pár sorban az intel atom processzoroknak a hátrányait nem futnak bizonyos appok, illetve játékok, mert más a soc arhitechturája az ARM soc-nál, ami elterjedtebb.
-
taip
senior tag
válasz
cidalain #58804 üzenetére
A téma összefoglalóhoz:
Egyrészt egyetértek, naponta kérdezik meg ugyanazt, naponta kell ugyanazt válaszolni, ez így nem annyira célszerű.
Viszont ha valaki a téma összefoglaló alapján kérdez, akkor nem lényegtelen szempont, hogy akar-e bele mobilnetet és ha igen, 3G vagy 4G az elvárás? Ezzel célszerű lenne kiegészíteni. -
Deylath26
csendes tag
válasz
cidalain #58425 üzenetére
GPU nem fontos, hogy erős legyen vs 1,5GB vagy annál nagyobb RAM
ha nem kell erős proci mi a péknek kell egy szekérderék ram? A GPU nem egyenlő a processzorralVan benne valami, amit mondasz, de azért kellene 1.5GB RAM mivel anyum nem szokta bezárni az alkalmazásokat amire nincs szüksége, ezért lehet leterhelődne. Egyetértek, hogy böngészésre semmi szükség ennyit költeni rá, de nem vagyok ennyire jártas a területben, ezért irtam az árat.
Az, hogy 7 vagy 8 col nem számít csak 7-nél ne legyen kissebb. -
A_ScHuLcZ
addikt
válasz
cidalain #58369 üzenetére
Értem amit mondasz, de nekem most elkezdte az összes telefonon található appomat rászinkronizálni a tabletre, miután bejelentkeztem a fiókommal.
Bejelentkezés után opcionálisan választható, hogy kérsz-e biztonsági mentést a fiókodról, azt bepipálva hagytam, feltételezem ezért szinkronizál. Ha viszont kiveszem, akkor attól tartok később sem fogja szinkronizálni az appokat, amik a tabletre kerültek, tehát egy újratelepítés után nem fogja nekem visszapakolni őket.
-
Shingen
addikt
válasz
cidalain #58362 üzenetére
Persze, igazad van meg kell tekinteni élőben.
De ahogy írtad mind a 2 ips, de Lg szebben jeleníti meg a színeket meg jobb a betekintési szöge.
Ez azért már sokat elárul, akkor jobb választás lenne az LG.#58365) tjb007
Ahelyett, hogy hosszú mondatokban fejteném ki leegyszerűsítem neked a választást.Örülnék neki ha megtennéd pár sorban, akár privátba, is, mert anyukámnak szeretném megvenni.
Nem akarok rosszul választani.
Köszönöm! -
stewe780
őstag
válasz
cidalain #58338 üzenetére
Én úgy veszem észre, hogy ma nincs is igazán gaming tablet. Az olcsója épp, hogy eldöcög, a felső kategóriában meg benne van a csúcshardver, de akkora felbontást pakolnak fölé, hogy attól szenved. Szóval ahogy én ma látom, ki van ez találva, hogy mindegy mennyit költesz rá, ma még épp, hogy jó, de nehogy már legyen benne 1 kis tartalék, hogy 1 év múlva ne legyen teljesen elavult.
De ha valaki ismer ma "gaming" tabletet, kérem ossza meg.
-
-
szacsee
nagyúr
válasz
cidalain #58258 üzenetére
No megjött a Tab. Elsőre nem rossz, talán az érintésekre lehet némi panasz néha, de nem vészes.
Rendelésnél szét voltam csúszva és azt hittem csak USB kábel lesz a dobozban, de volt töltő, így van pluszba egy 1A-es töltőm és 1,8m-es USB-micro USB kábelem, amit már be is fogtam. Töltő meg jó lesz melóhelyre telót tölteni, a tabot nem bíznám rá, bár nem a fent említett gagyi márka lett végül. -
szacsee
nagyúr
válasz
cidalain #58255 üzenetére
Lehet megköveztek a topikban, de kipróbáltam a WP-t is teló fronton.
A szolgáltató viszont tökölt rajta és nem volt sokkal drágább függetlenül, így megvettem a telót (hűség lejártakor) webshopon. Emiatt tudnék venni telefont, vagy tabletet, vagy ami van flottás árlistán.
LTE lenne 28 nettóért de sanda gyanúm, hogy az nekem nem adható (gondolom újabb előfizut kellene kötnöm), vagy 43 ezerért 2 év újabb rablánc az LG G-Pad 8.0.
Ennyit a háttértörténetről....
Közben leinformáltam a családot a pontos felhasználásról. Hugom használná kb 1 hónapig aktív divx TV-s sorozat nézésre OTG-n keresztül utána hazakerülne a tab.
Itthon mail, böngésző és pár játék menne rajta pl:
Mechanarium, Word of Goo, stb Humble games... ami a Neo V-n is ment anno
Pár hasznos app pl Darts Scorer, Dashmeter Pro stb.
Inkább öcsém használná szerintem, így viszont nem tudom megéri-e a felárat az LG.
Nyilván ha napi használatban tapiznám megérné, de sanda gyanúm, hogy hetente ha lesz időm tapizni, akkor meg tényleg felesleges a drágább. Anyaghasználatban biztos odaver az LG, de lehet olcsóbb variáció felé hajlok, mivel nem lesz kihasználva a képessége szerintem.
Wifi van itthon LTE-s LG pedig csak kommunikál a sim-en keresztül, hívást nem lehet indítani róla.
Így viszont nem tudom hogy milyen tab jöhet esetleg még szóba. fenti kritériumokhoz igazodva.
Röviden:
film OTG+pendrive-ot tudja,
pár régi humble játék ketyegjen rajta
stabil legyen, viszonylag normális anyaghasználatú legyen árához képest (fél óra tapogatás után ne égesse a kezem a hátlap), ne nyekeregjen ha egy oldalon fogom meg, a kijelzőt megnyomva ne színeződjön el mint a gatyi kínai tabok stb. Kijelző nem árt ha nem rossz, de volt dolgom Xtab 8-al is amivel belőttem a mércét magamnak, hogy milyen kijelzőt nem szeretnék.
Lenovo-n kívül van esetleg olcsóbb alternatíva, vagy annyira ne menjek lejjebb?
Waytech, Concorde mennyire gáz ? (ismerősök dícsérik, bár Apple, Samsung nem volt még a kezükben) -
szacsee
nagyúr
válasz
cidalain #58245 üzenetére
Köszi!
Még rákérdek az LTE verziós LG-re is, már ha be lehet szerezni (szolg. keresztül tudnám venni).
A Lenovo A7 40 mennyire "gagyibb" mint az LG?
Akksira sejtem, hogy nem bír annyit, de a Snapdragon vs MTK SoC témában nem vagyok jártas és a GPU terén sem. Tapogatni nem tapogattam egyiket sem így nem tudom összeszerelés minősége milyen lehet..
Illetve a 7 és 8" közt nagy-e a különbség.
A7 41.. típusszámú lenovo 25000Ft lenne 1 év garral
Az LG 8" Gpadot tudnám 43000Ft-ért megvenni 2 év garral. -
B.F.G.
senior tag
válasz
cidalain #58229 üzenetére
Ok kösz.
Meg megkérdem, hogy mennyi gari van rá.
Még egy kérdés az angyr birds-nél ez a figurás dolog hogy működik?
Le tudná valaki írni? láttam a videót, de mi a jelentősége, hogy oda teszi a tablettra azt a kis figurát?Illetve honnan lehet tudni, hogy melyik tablett támogatja milyen sensor kell, hogy legyen a tablettban ehhez a funkcióhoz?
-
B.F.G.
senior tag
válasz
cidalain #58226 üzenetére
Mi a baj a Samsunggal?
Jómagam is egy Samsung galaxy tab 2 7.0 wifi-t hasznáok és már lassan 2 éve 3 hónap híján nincs vele gondom.
kop kop...Lányomnak kéne ez a tablet, nem feltétlenül fontos a 3G, de nem lenne hátrány.
Igen ott néztem, de már a nagy akció előtt is ennyi volt az ára, de persze oda is feltették a bomba skint :-)
Kösz a segítséget még ránézek a Wateq tabokra is és még agyalok.
Jah és persze szín is számít ám, sokat nyom a latban, hogy piros kell....
Ez is Allview felé húzza a mércét.
-
-
ZolikaE46
senior tag
válasz
cidalain #58158 üzenetére
...csak egy kérdés, ez nem jobb véletlenül?: Lenovo IdeaTab A3500L
-
martina79
tag
-
yvsmad
őstag
válasz
cidalain #58073 üzenetére
A programozott avultatásnak is az a lényege, amit én írtam, bár egyiknek sem fél év után kellene előjönnie, hanem legalább 1,5-2 év múlva.
Az akkunak is pár évet ki kellene bírnia, mire elkezd gyengülni.
Az újabb Li-ion akkuk még a töltési ciklusokra sem érzékenyek annyira, mint a régebbi MeH akkuk. -
rwin5
őstag
válasz
cidalain #58067 üzenetére
Ja igen az kimaradt, hogy kb 6-7 hónapos a tablet, és ugyanolyan használatban van, mint eddig is volt, tehát semmi extra változás nincs felhasználás szinten. Garancia még megvan rá, így azért is érdeklődök nagyon, mert akkor gondoltam kicseréltetem, csak nem akarom odamenni olyan problémával, ha igazából nincs is baja
szerk: bár valami csak van mert eddig nem csinált ilyet
-
yvsmad
őstag
válasz
cidalain #58070 üzenetére
A régi akku mindenképpen hamarabb merül, ez az első pont nálam is.
Mobiloknál tapasztalat, hogy ha régi készülékhez veszel új akkut, annak az élettartama már észrevehetően kevesebb lesz, mint az eredeti volt, még ha ugyanakkora is a kapacitása. Rövid idő után hamarabb merül, stb. Ezt a régi készülék fogyasztásának megnövekedésével, a romló állapotú készülékben fellépő kóboráramokkal, stb. magyarázták. -
-
ferke72
aktív tag
válasz
cidalain #57981 üzenetére
Kicsit visszakacsintgatok most androidra, és megmondom őszintén hétköznapi használatra kellene. Padfone 2 is van terítéken igaz ott frissítések nem jönnek lehet már rá..
tab 4 pedig gyenge hardverileg szintén, és inkább az a fontos gördülékenyen használható legyen. + megbízható is egyben. igen a 4g lenne hátrány netes sebesség végett. -
Surda-
őstag
válasz
cidalain #57902 üzenetére
Az Op3n Dott -ot pl dicsérték és volt a tesconál 15e, most visszavitték 30-ra. De valami ilyesmi vételt akarok kifogni.
Ha fontos számomra,a szép kép,akkor IPS-t keressek?
Ebben pl "IPS Lcd"
7'-ban a Galaxy tab 3 Lite pl nem tűnik rossznak.
Csak nekem a 7' kicsit kicsi,ha már tabletet veszek... -
válasz
cidalain #57791 üzenetére
Elhiheted hogy nem lopott
A számlája is megvan, de had ne részletezzem a szőke női eladó szaktudását....
Lemerült, szekrényből vette elő 1,5 év után....
És semmire nem emlékszik.Az accomból azért látható lenne ha ránéznél hogy nem mai csirke vagyok én sem a fórumon, és az agyam eldobom az ilyen hozzászólásoktól amikor ahelyett hogy segítene valaki egy nem friss tagnak (megértem a gyanút), inkább megy a kötekedés.
-
gigiradok
tag
válasz
cidalain #57584 üzenetére
És a 8 gigát nem tartod kevésnek? Asusból létezik 16GBos is úgy tudom. Nem volt még tabletem, így nem tudom mennyivel nagyobbak az appok méretei a telefonos appokéhoz képest. A telómon 4giga van és elférek rajta, bár néha le kell szednem az ész nélkül feltett, de nem használt dolgokat
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mielőtt kérdeznél, olvasd el a téma összefoglalót!
- A warez minden formában tiltott!
- Alkalmazást keresel? Ide kattints!
- GTA V
- PlayStation 5
- VR topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Konteó topic
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Fotók, videók mobillal
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- IGP nélküli processzorokkal készül az Intel és az AMD
- Egyre csak fejlődik az AI, emberek tízezreit rúgja majd ki a BT
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy Tab A8 (2021) , 3/32 GB,
- Samsung Galaxy S6 Lite (2022) , 4/64 GB ,Wi-fi
- Apple iPad mini 6. Generáció , 64 GB , Kártyafüggetlen
- MacSzerez.com - iPad Pro 12.9" / 4. generáció / Asztroszürke / Wifi + Cellular / 512GB / Garancia
- MacSzerez.com - iPad / 7. generáció / Ezüst / 128GB / Wifi / Garancia!
- Csere-Beszámítás! Olcsó Gamer laptop! MSI Cyborg 15 . I5 12450H / RTX 4050/ 16GB DDR5
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix RTX 3070Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE AORUS MASTER RTX 3070 8GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 13600K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Zalman S2 TG Seasonic 650W
- Samsung ME46B 46" LED Monitor
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest