-
Mobilarena
▼▼▼ ANDROIDOS TABLETEK ▼▼▼
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. március
Új hozzászólás Aktív témák
-
Takika14
aktív tag
válasz
cidalain #71859 üzenetére
Igazság szerint mind a két platformot magaménak érzem viszont elsősorban fontos nekem az, hogy egy év múlva ne egy halott eszköz legyen a kezemben mind szoftver mind hardverileg. Persze tudom akkor vegyek 300kért olyan win tabletet ami erős viszont van erős laptopom de azt nem szeretném már magammal cipelni mindig főleg a felhasználási terület miatt amik a következők lennének az új készüléken:
-böngészés
-email
-fórum (jelenleg is telefonról írom ezt)
-sorozatnézés, 1-2 filmPlusz ami ezekhez szorosan kapcsolódik.
Van es Asus tablet a családban de annak 1.5-2 év után már lettek gondjai úgy hogy vigyázva volt rá.
A droid tab nekem pld nagyon tetszik külsőleg, megfelelő a felbontása, 2 giga is elég lenne nekem viszont a cpu/gpuról azt olvastam hogy kevéske már.
-
Predator2
addikt
válasz
cidalain #71852 üzenetére
Árukeresőt használva ez a legolcsóbb 4G/LTE támogatású. (A) brand tablet.
A (B) brand termékeket nem ismrem, nem tudom melyik lehet jó közülük.
Nekem jó/jobb lenne a 7". De ha minden kötél szakad jöhet a 8"Asus-t szeretném elkerülni, ha van hasonló árban más gyártó.
Az ajánlott Lenovo "csak" 3G-t tud, de nekem gyanúsan olcsó:[link]Ha a Samsung túlárazott, mi van még ami szóba jöhet helyette?
-
alfalibra
tag
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
cidalain #71830 üzenetére
mondjuk nálunk is egy évesen még ilyen volt neki
ettől persze senki igényét és/vagy gondolkodását nem kívánom leszólni, sem véleményt alkotni, függetlenül attól hogy nyilvános e a fórum vagy nem...
persze tény hogy a digitális világ olyan szinten belopja magát az emberek életébe, hogy szükség szerű vele ismerkedni, mert hát anyám - isten nyugosztalja - egy sms-t nem tudott megírni, mert neki még a távirányító használata is feladta anno a leckét. -
air
nagyúr
válasz
cidalain #71828 üzenetére
Ez mind szép és igaz is.
DE!
Az 1 éves gyereknek még nem kell tablet. Lehet szépen fokozatosan, 4-5 éves kora körül elkezdeni megismertetni vele.
1 évesen még a motoros képességeit kell fejleszteni, mert még a mozgáskoordinációja sem tökéletes.
Lehet, hogy ez téged nem érdekel, erre való a page up/down gomb. De ez egy nyilvános fórum, ahol elmondhatjuk a véleményünket.
"Szo mi szo senkinek semmi koze ahhoz, hogy hogy neveli a masik a gyereket."
Igen, és pont ezért lesznek olyanok a mostani tinédzserek amilyenek. Azért mert valaki gyereket tud csinálni, az nem jelenti azt, hogy tisztességesen képes felnevelni is.
Részemről itt befejeztem. -
zsoltzsolt
addikt
-
-
BBéci
legenda
válasz
cidalain #71683 üzenetére
Alighanem félreértettelek, kicsit furcsán fogalmaztál, például: "felpattintom a GPS-t".
GPS alatt én magát a rendszert értem, amit jelent: Global Positioning System, nem valamilyen navigációra alkalmas készüléket. Természetesen annak nevezem a telefonban, tabletben lévő vevőegységet, ami kommunikál a műholdakkal.
Tehát így minden világos.
Ettől függetlenül a megvásárolni tervezett T285 tabletem egyik fő funkciója a navigálás lesz. -
xhege
veterán
válasz
cidalain #71667 üzenetére
Köszönöm a választ! Az 1Gb Ram nem túl combos...
Kínai cuccokban ennyiért 2gb/32gb is kijön. Teclast X80 Ezek teljesen felejtősek? -
tecsu
addikt
válasz
cidalain #71616 üzenetére
Köszönöm.
Már csak ki kell választanom melyik tabletet venném meg. :-)
Olyan iPad Air2 32GB WiFi árában illetve kicsivel drágábban (~400 font) néznék Androidos, WiFi-s tabletet.
Minimum FHD, közel 10" képátló, minimum 32GB. A proci és a RAM "közepesnél" jobb legyen.
Előny a bővíthetőség (SD kártya, billentyűzet opció) és a strapabírás, megbízhatóság.
Nem játékra, hanem az említett kisebb szövegszerkesztésre, olvasásra, netezésre, tőzsdeprogramra, film(nézés)re lenne használva.Az iPadre nem lehet filmeket, zenéket felrakni ugye, az ezért esik ki a pikszisből.
-
BBéci
legenda
válasz
cidalain #71596 üzenetére
A T285 leírásában benne van, hogy egy beépített funkció - App2SD - lehetővé teszi az alkalmazások memóriakártyára telepítését. Remélem jól értelmeztem!
Mi a helyzet az olyan tabletekkel, amelyekben nem cserélhető az akkumulátor? Ki kell dobni az egész készüléket, ha az akksi elhasználódott és nem vesz fel töltést?
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
cidalain #71591 üzenetére
Oké, máshogy teszem fel a kérdést: akkor ezek szerint van olyan Android 5+-os Tablet amin alapból lehet SD kártyára telepíteni (root nélkül) egyáltalán?!
Úgy olvasom a Tablet-em Topic-jában, hogy ez Android OS korlátozás, vagy ebbe beleszólhat az is, hogyan interpretálják a gyártók a firmware-t az egyes típusokhoz?
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
cidalain #71582 üzenetére
Lenovo A7-10F Andy lite a Tablet-em, ezen vajon lehetséges a dolog?
És nem tudja valaki, hogy mekkora SD kártyát fogad maximum 32GB, vagy 64GB? Van róla egy vélemény a neten, miszerint a 8GB-os verzió (ami nekem van) csak 32GB-osat fogad maximum és csak a 16GB-os fogad 64GB-osat is.
Hogyan lehetne ezt kideríteni tutira?
Köszi!
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
cidalain #71582 üzenetére
Affene, akkor mégis csak a 16GB-osat kellett volna vennem (akciósan akkor volt annyi, mint máskor a 8GB-os)?!
Abban a hitben voltam, hogy ez lehetséges. Itt egy leírás, ami szerint meg lehet oldani. Erről mi a véleményetek?
Amúgy totál új még a Tablet, csak pár app-ot installáltam eddig: Moon Rader, Word, Office Suite + PDF, ES File Explorer ingyenes verziói, ennyi. És máris csak 2.4GB helyem van... Még a játékokat sem tudom majd SD kártyára telepíteni? Kellene erre egy megoldás...
Szerk.: a Tablet Lenovo A7-10F Andy lite és 5.1-es Android van rajta.
-
válasz
cidalain #71574 üzenetére
Normál esetben talán a drágább terméket választanám, két év garanciával, de tekintve, hogy a kezdeti keret a 33 ezer forintos Alcatel Pixie volt, amiről vásárlás előtt mondtam le az 52 ezres Lenovo javára, a 83 ezer forintos Samsung már két és félszeres szorzó lenne. 68 ezer még mindig sok, nagyon sok egy (számomra) másodlagos fontosságú eszközre, de bízom benne, hogy ez végül kiszolgálja majd az alapvető igényeimet 2-3 évig.
-
válasz
cidalain #71571 üzenetére
No, a VIP-Phone kellően segítőkésznek bizonyult, be is idézem a kérdést és a választ is tőlük.
KÉRDÉS:
"Tisztelt Ügyfélszolgálat!
Információt szeretnék kérni az alábbi termékkel kapcsolatban!
Samsung T580 Galaxy Tab A (2016) 10.1 Wifi Fekete tablet
Jól értem, hogy a weboldalon feltüntetett 68.590 forintos ár 1 év forgalmazói garanciás modellt takar, azonban a garancián kívül maga a készülék sem csomagolásában, sem felszereltségében nem tér el egy olyan készüléktől, amelyet - teszem azt - a MediaMarkt polcairól emelhetek le? A feltüntetett vételár ÁFA tartalma 0%, vagy 27%?"
VÁLASZ:
"Tisztelt XXX!
A készülék, ahogy Ön is írta egy év teljeskörű forgalmazói garanciával kerül átadásra, a második évben egy év szoftveres garanciát kap rá.
A készülékek EU régiósak, így a Samsung szakszervize javítja majd, de első évben beviheti Ön is a kiállított számlával a szervizükbe, egyetlen különbség egy gyári garanciáshoz képest, hogy ezt a T580-as tabletet nem tudja beregisztrálni a my.samsung.hu oldalra, hogy második évben megkapja a plusz egy éves kiterjesztést. Minden más, a csomagolás, a készülék menüje, a doboz tartalma, a hardveres felszereltség megegyezik azokkal a típusokkal, amiket a Samsung Magyarország hozott forgalomba.
A vételáraknál feltüntetjük a nettó és bruttó árat is! 27%-os ÁFÁ-s árakkal dolgozunk, minden vásárlásról bruttó 27%-os hivatalos számla készül."Ezek alapján inkább innen veszem, mint 15 ezerrel drágábban máshonnét, mert ha 1 év alatt nem hasal le a hardver, szerintem 2 év alatt sem fog (feltételezem, a Samu bízik a saját termékeiben, azért ad 2 év garanciát).
-
válasz
cidalain #71571 üzenetére
Elvileg a linkelt weboldal ÁFA-s áron adja, tehát maximum az játszhat, hogy valami (nagyon) kelet-európai piacra szánt verzióról van szó.
Köszönöm a válaszodat, ezzel le is beszéltél a kínai tabletekről, pedig nincsenek ellenérzéseim, mert OnePlus 3 tulajdonosként jól tudom, hogy nagyon jó termékeket is képesek előállítani, korrekt szoftveres támogatással és garanciával.
-
válasz
cidalain #71567 üzenetére
Ha már szóba hoztad Kínát, elég sok dual bootos eszközt látok jó áron az említett márkákból, viszont az android támogatása jellemzően megáll az 5.1-nél, illetve az Intel Atom / Android fúzióról is erősen megoszlanak a vélemények. A magam részéről hajlanék egy kínai vonalról beszerzett termék irányába, csak nem tudom, a fentebb leírtak mennyire jelentenek problémát a való életben.
Csak emlékeztetőül: én vagyok az, aki Lenovo TAB2 A10-30-at cserél éppen valami másra, és eddig a Samsung T580-on gondolkodtam. Utóbbival kapcsolatban kérdés, hogy kisebb boltokban már 68 ezer forint körül megkapható EU tartozékokkal, magyar nyelvvel. Lehet ilyen helyekről venni, illetve érdemes-e, mondjuk egy emag 83 ezer forintos árcédulájának függvényében? Ha jól látom, a gyártói garancia megléte / hiánya a különbség, amit még csak-csak benyelnék, de nem tudom, az ilyen készülékek frissíthetőek-e például rendszeresen, vagy valami mókolás van az egyenletben?
-
válasz
cidalain #71554 üzenetére
A startlapnál jön elő leghamarabb, más oldalnál is de ott kb fél óra után. 6.0-ás android van rajta.
Pontos tipusa A3-A40
Facét és mailt nem próbáltam, ügyfélé a gép csak nyilván én próbálom megcsinálni ha nem jön össze akkor megy gariba vissza.
Wifi az jó, 3 másik gép és telefon van rajta amik hibátlanok. Meg ki is cseréltem a routert másikra. -
válasz
cidalain #71529 üzenetére
Nem tudom, én sem gondoltam, hogy ezzel probléma lesz, de mégis így történt. A WLAN modulja sem acélos, lassan indulnak be a letöltések, igaz, meg nem szakadt egy sem, és a böngészés stabilitásával sincs probléma. Érthetetlen a dolog, pedig jó kis gép, a fogása nagyon kellemes, a hangszórók pedig tényleg szépen szólnak. Sajnálom kicsit, de ez így vicc. FB appon belül is próbáltam, böngészőben, és Swipe-pal is, nem jött be egyik sem.
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
cidalain #71518 üzenetére
itt írtátok nekem, ha nem is konkrétan ebben a topikban mert nem emlékszem konkrétan...
lassú volt, naponta többször kellett újra indítanom, eldobálta a wifit, használat közben, és anno azt a választ kaptam, hogy nagy a lapozó file mérete, melyet root-al lehet csökkenteni.
annyira nem vagyok képben ebben, de még linket is kaptam, hogy állítsam vissza a 4.4-es droidot.
persze nem sikerült, így mérgemben el is ajándékoztam a tabot
a kezdeti beüzemelés után egy két hétre rá jöttek a "hibák", tünetek.
majd hard reset ami közel egy hétre meg oldotta a gondot, de volt hogy csak néhány napig volt probléma mentes. és kezdődött minden előröl.
lehet rosszul fogalmaztam neked, és nem a ram fogyott el hanem a lapozó file mérete nőtt meg...
egyszerűen a felhasználó élmény csökkent, és jelentősen.
egy belakott rendszer 1 GB rammal és Droid 5-el, jelentősen romlott az én véleményem szerint.
és napi szinten volt tisztítva clean masterrel is...
igazából én azok alapján hoztam meg a döntésem amiket itt olvastam, meg a nemzetközi fórumokon.
és hidd el kérlek, nem vitatkozni akarok, és ha én látom rosszul a dolgot, akkor be is látom és bocsánatot kérek.Timer: +1, nah puff neki
pont ezen "vitatkozunk" aliasz eszmét cserélnünk
pontosan erről beszélek én is hogy gyenge sajnos.
ha be van kapcsolva a FB alkalmazáson belül az automata videó indítás, akkor még jobban "belassul"
és én facebookra nem is használtam az ilyen tabomat... -
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
cidalain #71516 üzenetére
egyetértünk természetesen, bár én droid 5 alá nem vennék két ramnál kevesebb eszközt
jó ez gonoszkodás volt a részemről, de hidd el kérlek, tény hogy az 1 gb ram viszonylag kevés a droid alá.
azért hangsúlyozom hogy a droid 5ről beszélek, mert 4.4-es dorid alatt nagyon is rendben volt az a ram mennyiség...és annyira még bele kötnék a szavaidba - ha tehetem - hogy nem használhatatlan szarnak titulálom őket, hanem megbízhatatlannak.
mert hozzá teszem nálam soha nem fagyott le maga az eszköz, a maga sebességén tette is a dolgát, hanem megtelt a ram, és nem győztem újra indítgatni, hard resetleni és ebből lett elegem...
anno így jártam a winphone világgal is, ezért is hagytam magam mögött -
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
cidalain #71512 üzenetére
igazat adok neked természetesen hogy ne a csúcs gépeket ajánljuk, csak ha személyes tapasztalatomból ajánlanék bárkinek is bármit, akkor ezeket az olcsó eszközök nem ajánlom senkinek.
igazából lehet nem is az eszköz a ludas, hanem a droid 5, ami zabálja a rendszerek erőforrásait, szerintemés ha le is szólunk egy egy adott márkát vagy tabletet, az nem azért van hogy nagyzoljunk hogy kinek milyenre telik, hanem azért mert óva intek/intünk mindenkit azon kellemetlenségektől, melyeket én vagy mi átéltünk az "olcsó" eszközök kapcsán
ez az én személyes véleményem, nem sértésnek szánom a szavaim
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
cidalain #71493 üzenetére
nekem annyi tapasztalatom van az m3-al hogy hiába az erős hardver, mivel 4k-s lett a kijelző, így nem olyan pörgős mintha fullhd lenne, még itt a ph teszt is kihozza hogy néha néha megdöccen, evvan
ettől még rendben van az m3, ram is ok, és droid 6 van rajta, ami elég jól van optimalizálva.
de szerintem most best buy az m2-es -
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
cidalain #71447 üzenetére
értem, tehát elvileg volna rá...
de ha beta vagy bármi ilyen akkor egyelőre nem piszkálom, mert a fő felhasználó a lányom lesz, és nem akarom tőle elvenni azért hogy én próbálgassam, és vagy jó lesz vagy nem
de nézelődöm, informálódok és ha találok valami infót, be dobom ide -
agy73p
senior tag
válasz
cidalain #71406 üzenetére
Köszönöm, ezt jó, hogy mondod, akkor Asus kiesik. Lányomnak lesz, elsősorban játékra kell. Lehet, h egy kicsit kisebb kijelzővel kellene? 7-es tab volt már, az nagyon kicsi, 10-est kicsit nagynak találom.
Kína felejtős?Xiaomi termékekre gondoltam, vagy amit én még nem ismerek.
Lenovoból lenne olyan, amit érdemes lenne megnéznem?
-
válasz
cidalain #71388 üzenetére
Köszi a választ. Az adott Snapdragon 210 egyébként jobb választás a Pixi-ben szereplő MTK MT8127-nél? Kevés helyen van egzakt adat erről, de úgy tűnik, inkább az MTK az erősebb.
@Metacska: Nekem most Lark-om van, Windowsos, 8 collos. Böngészéshez elég, olvasásra kicsi, szerintem.
-
válasz
cidalain #71384 üzenetére
Ezzel a típussal mi a helyzet? Ez még éppen belefér az 50-es keretbe. Megéri a plusz pénzt a Snapdragon chipset, és a +1 GB RAM a Pixiehez képest? Én e kettő között vacillálok (a Pixie emagról már 32-ért vihető, edigitálnál 34).
Esetemben sem szempont a játék, inkább böngészésre, magazinok olvasására lenne használva a vas.
-
sharkypeti
aktív tag
-
balazs1011
aktív tag
válasz
cidalain #71363 üzenetére
Köszi, valami ilyesmire gondoltam én is.
Tehát ott ahol nem két év a gari akkor már sántít a dolog?Ezek közül [link] akkor egyiktől sem érdemes rendelni?
Kínai telefont Oneplus 2 - használok, és már nagyon sok kínai telefonom volt már, de eddig egyikkel sem volt semmi gond.
A samsungot meg iphone-t többet visznek vissza szervizbe. -
han_lev
senior tag
válasz
cidalain #71328 üzenetére
Az Ondát, meg a Teclastot néztem én is.
Csupán az a bajom velük, hogy szinte mindegyig Inteles (bytrail Z) amit az intel lassan leépít, és szinte mindegyik dual bootos, vagy windowso (amit szerintem ilyen használatra bűm volt befogni, mert 32 gigás rommal büntet, ha meg nagyobb (64 gigás) akkor meg derágább. Android pedig intelre.... hát ... nejó..
No és hát a "tréfa", az nem tréfa. Persze sok megoldás van, hogy ne tréfáljanak meg egyes webáruházakból (minideal, tinydel, speemal, dearbeszt) de lehet hogy akkor már az alcor itthonról....még egyszer nagyon köszönöm.
-
han_lev
senior tag
válasz
cidalain #71308 üzenetére
Szia!
Köszi a választ.
Ipad mini méret körül 3.4 átlóval már elégedett lennék, billenytyűzet nem szükséges, nem gépelésre kell (arra ott a noti)és az ár: háát: ugye a legjobb ár/érték arány fontos, de 40-50 környékén esetleg adnék érte (de csak ha jobb mint egy használt ipad mini2)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mielőtt kérdeznél, olvasd el a téma összefoglalót!
- A warez minden formában tiltott!
- Alkalmazást keresel? Ide kattints!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- sziku69: Szólánc.
- Háztartási gépek
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Mass Effect
- Crohn betegség
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy Tab A8 (2021) , 3/32 GB,
- Samsung Galaxy S6 Lite (2022) , 4/64 GB ,Wi-fi
- Apple iPad mini 6. Generáció , 64 GB , Kártyafüggetlen
- MacSzerez.com - iPad Pro 12.9" / 4. generáció / Asztroszürke / Wifi + Cellular / 512GB / Garancia
- MacSzerez.com - iPad / 7. generáció / Ezüst / 128GB / Wifi / Garancia!
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - HP Elite / ZBook Thunderbolt 3 docking station
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- 122 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest