- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Yettel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Poco F7
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
Hirdetés
-
Mobilarena
▼▼▼ ANDROIDOS TABLETEK ▼▼▼
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. augusztus
Új hozzászólás Aktív témák
-
cidalain
veterán
válasz
tvamos #79252 üzenetére
a régi valószínűleg azért idegesít, mert kevés benne a ram.
így minimum 2 GB ramos gépet kellene keresni. 30-ért 10" kijelzővel kapásból csak kínai márka jöhet szóba, ami meg EU-ból nehezen, vagy ritkán szerezhető be a keretösszegen belül. kínából is lehet venni áfa nélkül, jó pár boltnak van erre szállítási metódusa (Gearbest, Banggood is tud olyat, hogy előbb behozza EU-ba saját költségen, és neked innen adják fel, így neked utólagos költséged nem lesz)
a legnagyobb probléma a töltés és USB használat egyszerre. a tabok 99,9%-án 1 db csatlakozó van erre a célra és vagy ez megy vagy az. külön USB splitter megoldás lehet, de én még nem találkoztam megfizethető jól működő darabbal. Talán a Type-C csatlakozónál már megoldható normálisan, de gyakorlati tapasztalatom nincs.
Chuwi, Teclast modellek között kellene szétnézned, 100 dollár körül már vannak használható cuccaik. -
cidalain
veterán
Alapból jár a toll a huaweihez is úgy tudom (update: Huawei szerint piactól függ, hogy benne van e a csomagban az M-Pen vagy nem. De ahol láttam itthon webshopban, oda az volt írva hogy benne van. De persze ettől még lehet szar a webshop leírása...)
szolgáltatónál viszont nem tudom lehet e kapni. mondjuk nagy elektronikai üzletben biztosan, és ott ugyanúgy elérhető a részletfizetés. -
cidalain
veterán
válasz
Game-over #79245 üzenetére
de egy tablet lifetime-ja 2 év, egy normál autójé 15, egy ilyen csodáé örök (ha össze nem törik)
(igazából az a baj, hogy rohadtul nem követem, hogy mikor milyen kocsi jelenik meg. először valami ferrarit akartam írni, de ami eszembe jutott az 2002-ben jelent meg, legugliztam, és azt tényleg nem írhattam, és ez a lambo jó kompromisszumnak tűnt. a koenigsegg-et akartam egyébként, de tegnap az istennek nem jutott eszembe a neve) -
cidalain
veterán
válasz
#52469760 #79241 üzenetére
Huawei Mediapad T5 egyertelmuen. 2018 oszen jelent meg, uj.
Az elobb emlitett 585-os Samu felejtos 3-4 eves modell. Hiaba jobb az akku, a kijelzo fenyereje, de gyengebb a hardver. Az a 2 GB ram mar gyengus ebben az arsavban.
Minden mas megoldas ami a T5-nel jobb, az dragabb, mint a keret 100 korul lenne meg par opcio, de felesleges arra a feladatra. Ami meg lehet, azok olcsobbak mint a T5, de persze gyengebbek is.(#79242) Ðávid
Leforditom a kerdesedet autosra. Kocsit szeretnek venni. Alapvetoen munkaba, bevasarlasra hasznalnam (kb napi 4-5 km), de 2-e hetente meglatogatnam vele a szuleimet videken (38 km). Es legyen sportos kinezete. Foleg ez utobbi miatt ez a ketto maradt; Aston Martin Valkyrie, Lamborghini Aventador.Igazabol a valaszom az, hogy totalmindegy. A tervezett hasznalati modban mindket gep kb 1%-on fog porogni, mindegyiknek rutinfeladat amit tervezel. Ha az S4 ara nem problema vedd azt, az a csucsok csucsa. Ha sporolnal, akkor lesd meg a Huawei Mediapad M5 Lite-ot is, az is tud aktiv tollat. Es kozelebb van a 100-hoz mint a ket Samu.
-
cidalain
veterán
válasz
xzeebyt #79235 üzenetére
szerintem volt belőle 1/8, és 2/16 verzió is.
1 GB ramos tablettel el lehet manapság élni, de gyors nem lesz az biztos. vérmérséklettől függően ez ítélhető elmegy-nek, lassúnak, borzasztó lassúnak, és egy kalap szarnak is. szóval amit tapasztalsz az teljesen rendben van, ez ilyen, jobb nem nagyon lesz.
-
cidalain
veterán
válasz
Frogged #79227 üzenetére
Mivel nem tudod összekötni a géppel felejtős.
Legalább HDMI bemenet kellene, de ha talalsz is HDMI csatis tabot, az kimenet lesz. Szóval szerintem felejtős. Persze, hisz nem monitornak készültek. Ami RPI-hez van, az nyilván érintős monitor, az mást nem tud. Tényleg olyasmi kell neked. -
cidalain
veterán
válasz
gzbotii #79214 üzenetére
igen, ez igy macera.
a jelenlegi elképzelés szerint egyidőben amúgy is csak egy gép menne nettel (és a tablet+stick házasság erősen kérdéses, és inkább bukta).
ha mindkét gép csak otthon akar netezni, akkor az LTE wifis modem a jó döntés (nincs a UPC-nél megnéztem, csak az USB stick van)
ha mindkét gép ideoda mozog, akkor egy adatos társkártya lenne jó, de ez nem tudom van e UPC-nél. Ekkor a stick a laptophoz menne, a tabletbe meg 4G képes kell, és bele menne a társkártya.
utolsó verzió, mivel tablet még nincs, azért Win-es vagy dual OS tablet kell, mert Win-en menni fog az OTG stick -
cidalain
veterán
válasz
gzbotii #79210 üzenetére
ha a tablet felismeri a sticket akkor lehet, ha nem akkor nem. inkább nem szoktak ezek működni, mint igen.
miért ragaszkodik a stickhez a rokon? hozzánőtt, vagy csak nem akar a témára extra forintot költeni?
jobb lenne egy 4G képes modem, ami csinál wifit, és arra csatlakozik a tabletje. ez biztos működik, és nagyon sokba sem kerül, és kultúrált megoldás (szemben egy tabletből OTG kábelen ficegő USB stickkel ellentétben)
lehet hogy van is ilyen a UPC-nél a stick helyett...(#79209) Somatom
gondolom úgy vannak vele, hogy a google account jelszó az bele van billogozva az agyba. mert hogy a francba lenne máshogy. főleg, hogy manapság elég egyszer beírni a készülékbe, és jó esetben 2 évig nem kell. tény és való, illik feljegyezni valahova. vagy jelszószisztémát kell kitalálni, és akkor minden jelszódat tudni fogod mindig. (viszont akkor nincs olyan hogy á bakker kell bele szám is, akkor csesszük hozzá, hogy 36, jólvan elfogadta, huh, kész. na ez a 36 nem fog sose eszedbe jutni)szerintem a jó jelszó betűvel kezdődik, van benne kisbetű és nagybetű is, szám is, és különleges karakter is (kötőjel, aláhúzás, ilyesmi). Nincs benne ékezetes karakter, és lehetőség szerint én Z-Y betűket sem teszek bele. legalább 10 karakter hosszú.
-
cidalain
veterán
válasz
kutkut #79196 üzenetére
Huhuuu. A magyar honlapon az ertelmes gyartok specifikacioi is osszevissza vannak. Kinai oldalon a kinai termekek specifikacioi randomgeneratorral vannak kiiratva. Ember legyen a talpan aki ott tudja hogy majd mit fog kapni. Raadasul a kinai cuccok kisszeriasak, alkatreszekbol beszerez 1-2000 darabot dompingaron, aztan a kovetlezo szeriaba mar mas ez meg az lesz, nem lenyeg, a termeknevben meg valtoztat valamit (plus, pro, power, sima, akarmi)
A ramot, meg a felbontast azert el szoktak talalni a webshopok, abbol ki lehet indulni. -
cidalain
veterán
válasz
jocoka75 #79192 üzenetére
az biztos, hogy nem egy fém kereten múlik a dolog.
az akksin van esetleg kis elektronika is, vagy csak 2 drót jön ki belőle? ha van rajta, és az is más a két akkun, az esetleg okozHAT hasonló hibát de más dolog is lehet. eleve lehet hogy a te tableteden van még valami hiba. passz. ezeket távolról megállapítani nem lehet.nyilván egy ilyet úgy kellene laborkörülmények között tesztelni, hogy rákötnék valami szkópot az akkubemenetre, és nézném, hogy megszakad e a táp amikor újraindul a tab. ha igen, akkor az akku a ludas (vagy a vezérlő). ha nem akkor az akkucserének ehhez semmi köze. ekkor is még kétesélyes a dolog: vagy valami más hardver okozza, vagy szoftveres a reset. így nagyjából belátható, hogy egy ilyen hiba kiderítésére legalább bele kell rakni 1-2 nap tesztpadot, és simán lehet hogy zsákutcába fut az ember. ha magadnak csinálod oké, de egy szerviz ezzel nem fog bénázni, mondjuk el sem viszed, mert nem fogod kifizetni a költségeket, mert nem éri meg.
-
cidalain
veterán
válasz
B.Ricsike #79178 üzenetére
ja hogy így.
hát nem tudom mennyire megoldható ez így. nyilván ha bővíteni akarnád, akkor kellene hogy a memóriavezérlő elvigye a nagyobb ramot. ez viszont kérdéses, így hiába is forrasztasz bele többet, nem fogja tudni megcímezni. vannak olyan gépek, amiket kiadnak kevesebb, és több rammal is. azoknál nyilván megvan a memória helye, csak nincs beültetve a nyákba. de a vezérlő fel van rá készítve, ott megoldható lenne, hogy beültetsz plusz chipet. -
cidalain
veterán
válasz
cidalain #79175 üzenetére
ja, meg ugye kérdés, miből gondolod, hogy a RAM a hibás?
Mert simán lehet hogy az jó, és valahol a nyákon van hiba, ami a soc-ram közti buszt nyírta ki. meg olyat is lehet csinálni, hogy a ram chip lábait ellenőrizni, újraforrasztani, lehet ez is megoldja. kollégáim csomó ilyet látnak, hogy a PCB gyárban gép által beültetett alkatrészeknél előfordul hogy egy-egy láb nincs rendesen beforrasztva, stb. aztán hogy mi gyártatunk e régi gépekkel, vagy ez általánosan ilyen, azt nem tudom. mondjuk a megkapott nyákot nemcsak mi tesszük tesztpadra, hanem más cégek is... -
cidalain
veterán
válasz
B.Ricsike #79173 üzenetére
Ugye a ramon nincs alapvetoen semmi. Egy chip, van mittudomen 50 laba aztan kesz. Leforraszt visszaforraszt, elmeletben egyszeru, nem lehet problema ez a resze.
A gond az uj chip lehet. Meretben tipusban ugyanolyan kellene. Random ram nem biztos hogy jo lesz. Sokat nem szannek a javitasra, de 2-3000 forintot megerhet, aztan vagy sikerul, vagy nem.
A páka hulyen all a kezembe, ilyenre nem vallalkozom. -
cidalain
veterán
válasz
B.Ricsike #79171 üzenetére
Mi a helyzet? A rammal van a baj, vagy a hattertarral?
Nem batorsag kerdese a forrasztas, hanem jo forrasztogep, es biztos kez kerdese.
Chip mar megvan?(#79168) sony309
Passz. Mondjuk mostanaban a Google tablazatok nalam sem indul el tableten. Frossoteni tudtam, de ugy sem indul. Meg nem zavar, mert hasznalom telorol, de akkoris. -
cidalain
veterán
válasz
Somatom #79165 üzenetére
hogyne persze, akartam is írni tovább, csak megzavartak írás közben, hogy dolgozni is kellene, így kitöröltem.
a lényeg az akart lenni, hogy igazából le lehet tojni mennyi ram a szabad, mert tele lehet tömni 4 gigát is 100 böngészőfüllel, de attól még a használati érték nem csökken. sőt.
de azért elindítás után rögtön ne foglaljon már 2.5 gigát a rendszer például. -
cidalain
veterán
válasz
mSchumi87 #79161 üzenetére
220 € olyan 68-69000 Ft. Itthon 72-től már van T5 LTE 3 GB rammal. Szóval annyira nem sokkal drágább. Érdemesebb rágyúrni a 3GB ramosra mindenképpen.
-
cidalain
veterán
-
cidalain
veterán
A Samu sajnos a régebbi 2016-os modell, nem az új 2018-as. Így az kiesik, ebben csak 2 GB ram van.
Huawei tabletei jók, vehetőek. A te használatodra bőven jó az M5 Lite is, ebben 3 GB ram van. Semmivel sem olcsóbb, mint máshol, bár ha ebből lejön a 66 rugó kedvezmény, és csak kb 40 pénzt fizetsz érte, akkor ez egy jó vétel.
A drágábbik M5-ben 4 GB ram van, de a netezgetés, mesenézés nem indokol +30 rugó költést emiatt. ok erősebb is, nagyobb a háttértár is, de az említett felhasználáshoz ezek nem feltétlenül szükségesek.
-
cidalain
veterán
válasz
rushty #79151 üzenetére
Leginkább a gyártón múlik. Android 5-től elvi lehetőség van erre az androidban, ugyanakkor nem mindegyik gyártó teszi ezt lehetővé. Lenovoknál van olyan, hogy betéve egy SD kártyát belső tárként lehet formázni, és akkor gond nélkül tudsz rá telepíteni, meg talán Samunál is.
Ha van egy kinézett tab, amit megvennél, érdemes a szaktopikjában a tulajoktól megkérdezni, hogy mi a helyzet ezen a téren az adott géppel. -
cidalain
veterán
válasz
robaGB10 #79149 üzenetére
na igen, az lett volna a következő tipp.
általánosságban a kábelekről, nem feltétlenül neked, hanem mindenkinek:
ritkafos minőségű kábelek vannak mindenfele. ha szupermarketbe kábelt lát az ember meg ne vegye, mert alig jó valamire, még 1A-es töltést sem tudja a legtöbb. számtek boltban a 7-800 Ft-os kábelek kb 1A-es töltést tudnak, adatkommunikációt már nem biztos.
sajnos nincs igény a jó minőségű kábelre, itthon 1500-2000 Ft körül lehetne eladni, és kevesen tartanak ilyet, mert mindenki csak azt nézi, hogy egy madzagért a 700 Ft is sok. aztán senki nem tudja hogy pont az okozza a szívást.
kínából azért már 3 dollárért lehet jó kábelt venni: Ugreen, Blitzwolf, vagy sokan dícsérik az Orico-t is. Néha lehet látni ezeket 1 dolcsi körül is, az viszont jó eséllyel hamisítvány, vagy silány széria. szóval kábelen nem jó spórolni. -
-
cidalain
veterán
nem tudom figyelted e, hogy itt az időben visszafele minden akciót felsorolnak.
az utolsó igazán nagy dömping február 4. volt. gondolom akadt egy készlet global valahol, és mind a gearbest, mind a banggood gyorsan kiszórta akcióval. Azelőtt január 9-én volt rá kupon.szóval aki ma akar venni, annak él amit írtam. a 10 nappal ezelőtti kupon már nem él. hogy mikor lesz a következő? senki sem tudja... lesz egyáltalán? passz.
nem azt írtam, hogy nincs, hanem azt hogy nem nagyon van. ha van, akkor drága. igaz, előfordulhat egy hónapban 1-2 olyan nap amikor van rá jó kupon. de ez kb egyenértékű a nem nagyon vannal.
-
cidalain
veterán
válasz
robaGB10 #79117 üzenetére
nehéz megmondani, mi lesz a jó. felhasználástól is függ.
otthon én egy zipzáras bebújtatós tokot használok. amikor kell kiveszem használom tok nélkül, ha nem kell beteszem kész. persze így használat közben nem védi semmi, de bízom magamban annyira hogy ha használom, akkor nem esik ki a kezemből (bár már volt hogy bealudtam tabletezés közben...)
cégnél flip tokot használok, ami csak elölről védi a kijelzőt, használat közben hátrahajtom. előnye még hogy ez hajtogatható úgy is hogy állvány legyen, és akkor ferdén megáll előttem a tablet. bár ezt az állványba hajtogatást kétszer használtam az elmúlt 4 évben mondjuk.
ha a tab csak kézben van, akkor felesleges állványos, zavarni fog, útban lesz. ekkor vagy bebújtatós tok, vagy valami vékony szilikon cover. ha sokat lesz használva filmezésre, ilyenek letámasztva, akkor állványos tok. ha mindkét használat sok lesz, akkor inkább valami külön állványt rendszeresítenék, ami nem a tok része.
-
cidalain
veterán
válasz
TongPo72 #79107 üzenetére
Eleg regi cucc, mar 2 eves (mar a tab4 is 1 eves). Asszem droid 6 a max rajta.
Lenovo P8 neven kinabol is elerheto 130-140 dollar korul ugyanez, ugy kozelebb van az 50-hezMas nagyon nincs 50-ert itthonrol, fullhd felbontast feljebb arazzak.
Masik a Huawei Mediapad M3 8 Lite. Bar ez se uj gep. Mediapad T5 8 sajna nincs, a 10-es verzio neked meg nagy. -
cidalain
veterán
válasz
Somatom #79098 üzenetére
Múltkor valakinél akinél lassú volt az "internet" a telóján. Android.
Chrome tabok számánál:)
jel. Utánanéztem, ez 100 tab fölött van. Összes tab bezárása menü megnyomása után kiírta hogy 364 tabot zárt be.Szóval nagynénédnél még lehet lassú a gúúúúgli androidon is, rá kell pillantani arra is néha.
-
cidalain
veterán
-
cidalain
veterán
válasz
doberman #79058 üzenetére
Recovery menube be lehet lepni?
Factory reset, cache torles ilyesmit meg lehet probalni (persze ekkor minden adat buko a gepen). Az ilyen noname-ebb cuccoknal nagyon nehez, vagy lehetetlen a rom beszerzes.
Ha anyose a cucc, akkor lehet hogy nem lesz mas lehetoseged, meg kell lepned egy uj eszkozzel, fo a bekesseg alapon. Az se baj, ha nem most van a szulinapja. -
cidalain
veterán
válasz
f_sanyee #79055 üzenetére
És akkor itt fejezzük be ismét a témát. Ez a topic nem erről szól.
Én nem értek a témához, te sem, es innen jo esellyel senki sem. Az, hogy olvasunk cikkeket android biztonsag temaban, es gondolunk utana valamit ezzel kapcsolatban, az nem elegendo alap a vitazashoz.
Ha ezt valaki tovabb akarja vinni, nyissa meg a Parazzunk egyutt az android bugokrol cimu topicot, es ott lehet konspiralni. Engem ez a resz nem erdekel. -
cidalain
veterán
válasz
cidalain #79053 üzenetére
Itt van egyebkent magyarul is.
Es ha nagyon kocsog akarnek lenni, visszamutogatnek azokra akik szerint a friss android a jo android, es halkan megsugom, hogy az eszkoz amit most hasznalok eppen android 5-os, es a cikk szerint teljesseggel biztonsagos, az emlitett problema nem erinti... -
cidalain
veterán
-
cidalain
veterán
válasz
vadkörte #79036 üzenetére
lehetséges, hogy költségcsökkentés miatt egyféle készüléket gyártottak, csak a wifi onlyban letiltották szoftveresen a GSM részt? de fizikailag benne van a chip, mert ugye rajta van az IMEI szám is
egy GSM chip nagyjából 1000 forint, így lehet hogy nem bajlódtak kétféle nyáktervvel, stb... -
cidalain
veterán
válasz
vadkörte #79033 üzenetére
felettébb érdekes. az én tudomásom szerint csak a GSM moduloknak van IMEI száma (aztán lehet hogy a BT moduloknak is)
update:
A GSM hálózat használja azonosításra. Így mégis azt gondolom, hogy ha a te tableteden van, akkor tudsz bele SIM kártyát tenni(Volt a Lenovo 7"-ból mobilnetes)
update2:
Megnéztem egy BT chipet. nincs rajta IMEI szám. Megnéztem egy GSM chipet, arra meg rá van nyomtatva az IMEI szám. -
cidalain
veterán
válasz
XXArcAngelXX #79011 üzenetére
Látni is akarod a kijelzőt kint terepen tűző napon? Sajnos ez esetben elég kompromisszumos a valasztek, az adott keretből.
GPS igazából mindegy, láttam már jó MTK-s gépet is ami gyorsan talált jelet. Mivel 4G is kell, azzal együtt gyorsan fog jelet találni, aztán még már úgyse veszti el.
Pontosság nem a soc-on múlik, de azért 0-5 meter körüli pontosságra kell szamitani. Ami navigalashoz bőven jó, foldmereshez édeskevés (láttam már fasza meroeszkozt, xyz koordinatat is mer csak 2-3 milla, és mást nem tud, igaz ezt mili pontosan) -
-
cidalain
veterán
válasz
kutkut #79004 üzenetére
Ahogy irod is, az 1 GB nemcsak telonal gaz, tabletnel is az.
2 GB-os tablet itthon 40 korul kezdodik. Mivel a keret jelentosen kisebb, ezert kompromisszumot kell kotni. Itthonrol 1 GB-osban jo a Lenovo 7"-os gepe, de jobb lenne a 16 GB hattertarasat, de az mar inkabb 25.
Viszont 25 korul mar kinabol van 2GB ramos Teclast P80 pl (akcioval 80-90 dolcsi kozott elerheto), sot most a P80 Pro is 100 dollar alatt van 3 GB rammal! -
cidalain
veterán
Ha feltetelezzuk hogy alacsony felbontason is teljes kepernyon nyitja meg a pdf-et, akkor nyilvan mashogyan kell megjelenitenie, mert sokkal kevesebb a keppont. Mivel kevesebb a keppont, ugyanakkora kijelzon, ezert nagyobbak is. Szerintem a betuk is nagyobbak lesznek. Az viszont biztos, hogy a megjelenitett anyag nem lesz olyan kifinomultan eles.
-
cidalain
veterán
Azert nem ertettem, mert nem volt egyertelmu. 5 kerdest raktam fel, megvalaszoltad, most mar ertem. Az sem volt vilagos mit olvasol, mert nem volt odairva, es nem csak pdf letezik.
Figyelned kell, ha felfele lepsz meretben, akkor a felbontas semmikeppen ne legyen fullHD-nal nagyobb, mert ugyanigy jarsz. Vagy 10"-on mesz lejjebb a felbontassal. Ez a ket opcio van. Illetve nem elhanyagolhato szempont, hogy egy nagy gep sokkal nehezebb is. Agyban fekve tartani hosszabb ideig elegge faraszto lesz.
Ismert gyartonak nincs itthon kaphato ilyen nagy meretu modellje. En kulfoldon nezegetnek, Chuwi, Teclast vonalon elsosorban. 3-4 GB ram azert legyen a gepben, jol jon kesobb. -
cidalain
veterán
Sose értettem ezt, hogy lehet csak colban meghatározni az igényt?
A mostani 10-esed milyen felbontású, hogy zoomolgatni kell? És miért kell zoomolni? Mert nem fér bele a képernyőbe, vagy belefér, de nem látod a betűket, mert olyan kicsik?
Ezeket mind jó lenne tudni, mert 13" tabletekkel pl nincs tele a piac. Lehet hogy jó neked a 10" is csak nem 1024x600 felbontással.
Ja és fontos, hogy mekkora a keret a tabletre. -
cidalain
veterán
válasz
jocoka75 #78984 üzenetére
nem tudom mennyi az annyi, de ez kb 4-5 éves gép, 1 GB rammal. Mondjuk legalább 1280×800-as a felbontása, ennyivel jobb, mint a 22000 forintos újak. cserébe nincs rá gari, és használták x évet.
mindenképpen 15 alatt, de inkább a 10-hez közelebb számít jó vételnek.
megvehető stabil gép volt újkorában, persze jó lenne, ha ki tudnád próbálni. szélvészgyors nem lesz, de netezgetni, videót nézegetni, facebookolni elegendő lehet -
cidalain
veterán
Emberünk úgy látszik ki lett szórva kis időre, így fejezzük is be a témát.
Aki adatokat akár lopni adott esetben könnyebben jut hozzá ha nem az eszközt támadja, hanem a hálózatot, vonalat, vagy magat az embert. Ebből a készülék csak egy veszélyforrás.
Es az eredeti példa szerint a szomszéd pistike BT-on keresztül nyulja le a havi fizut a panelfalon keresztül. Erre írtuk paran, hogy a mesében. Teremthetünk olyan ideális környezetet, amikor ez mukodhet, de a való életben nem valószínű.
Az eszközünk kisebb veszélyforrás, mint mi magunk. Előbb írjuk le, mondjuk el a jelszót, pint, akármit, minthogy a szomszéd pistike feltori a gepunket.
A továbbiakban az ilyen jellegű kommentekkel lehet atfaradni a rendszer es biztonság topicba.
A rendszeresen frissített androidos eszközökkel kapcsolatban meg ne legyenek illúzióink: [link]
-
cidalain
veterán
válasz
Somatom #78972 üzenetére
Igen, ilyen is van.
Keylogger: ugy gondolom ezek a programok nem tudnak ugy futni a hatterben, hogy rendszer szinten epuljenek be (ehhez eleve root szinten kellene hozzaferni a keszulekhez a telepites idejere, ami egy nem rootolt eszkoznel csoppet maceras kivulrol), ha meg app szinten futnak, akkor meg siman detektalhatoak. Hozzaferesi engedelyek kellenek, amik ugyan beallithatok, de user altal is menedzselhetok. Es tovabbra is silent modon kellene telepulni, hogy ne vegyem eszre (mondjuk amikor nem ulok az eszkoz elott. Ja bocs, nalam alvo modban offon van a wifi...)Banki, paypal dolgokat csak otthoni vagy munkahelyi halozaton intezek, amiben megbizok, igy a halozati oldalrol valo figyeles eselye minimalis. Hacsak nem valaki a szemelyes otthoni halomat nyomja fel, de minek szivna ilyesmivel, a nyereseg elegge kicsi lenne.
-
cidalain
veterán
Ne engem ekezzetek mar, kozom nem volt a vitainditashoz! Senki nem mondta hogy a 3-4 verzioval ezelotti android biztonsagos. Azt se, hogy a legujabb az. Nem kell itt panikoltatni a hozza nem ertoket.
Hagyjuk is. Ha van rendszerfrissites telepitse mindenki. Ha nincs, azert ne dobja ki a cuccot a ganedombra.
A jelszavakat kezeljuk biztonsaggal. Ami nem kell, kapcsoljuk ki (including BT, Wifi, anyamkinja)
-
cidalain
veterán
válasz
Callisto #78968 üzenetére
Bocs, nem ertem mi lenne a tevedes. Semmit nem irtam szoftververziokrol, tamadhatosagrol. Nem ez volt a mondandom lenyege.
Hanem az, hogy nem celszeru belepesi adatokat, jelszavakat, plane banki belepesi adatokat gepen tarolni. Es ez igy van rendjen, ebben nincs mit tevedni. Ez az en elvem, es ugy gondolom ez jo elv.Es itt jon akkor a ki nem mondott resz. Miert teszem ezt igy? Mert ha ellopjak, feltorik, belepnek, stb akkor ami nincs ott, azt nem lehet ellopni. Kesz. Tokmindegy hogy mikent fersz a gephez, fizikailag, vagy valami sebezhetosegen keresztul.
Ketto. Hasznalt e itt valamelyikotok tabletet, okostelefont? Ha igen, dohatja is ki a kukaba azonnal. Miert? Mikor telepitettel ra legutobb biztonsagi frissitest? Kollega mondja a tutit, hogy havi mittudomen hany biztonsagi rest foltoznak be. Ki? A google. Mikor jon ez ki frissiteskent a Huawei telefonra? Fel ev utan. Joesetben. Es a 40 ezres lenovo tabletre? Sosem. De meg a tab S4 sem kap havi upgradet. Beszelhetunk szoftverbiztonsagrol, de a gyartok ezt konkretan leszarjak. Akkor most nemtokmindegy hogy az android 7 nincs frissitve a tabomon, vagy az android 8 nincs frissitve havonta? De. Megbizhato sebezhetoseg szempontjabol ilyen szemszogbol barmelyik? Nem. Akkor meg mi a francrol vitatkozunk itt feleslegesen?
-
cidalain
veterán
viheti bárki egy körre a tabletemet, én adom oda a kezébe, vásároljon magának 5000 Ft értékben amit akar, vagy utaljon át magának ugyanennyit a számlámról. szabad a pálya, le is lehet ülni elé, nézheti a képernyőt, és még BT sebezhetőséggel sem kell foglalkozni.
alapvető, hogy kártyaadatokat nem tárolunk semmilyen gépen, semmilyen google fiókba elmentve, stb.
ugyanez igaz a paypal account hozzáférésre is. és minden egyéb vásárlós oldalon is. meg amúgy is, a rendszer sohase jegyezzen meg semmilyen jelszót, amikor be akarok lépni be kell írni. semmilyen oldalon nem maradunk bejelentkezve, ha nem használjuk, kijelentkezünk (nem beikszeljük a tabot)ez a jó megoldás az adatok védelmére. akinek bármilyen módon belépnek a gépére, és pénzzel megkárosítják, ott a user is hibás, felelőtlen. nem mentem fel a hackert, elítélendő így lopni, de a felhasználó is felelős. olyan, mintha nyitva hagynád a kocsit a parkolóban.
-
cidalain
veterán
válasz
FoLey-v #78931 üzenetére
Ha garis, akkor szopjon vele a gyarto, ne te. Az a dolguk, benne van az arban, mar kifizetted. Ok, idoben kesobb fogod tudni hasznalni, viszont ha esetleg olyat csinalsz, es nem oldodik meg, akkor a gari is ugorhat (a hazilag telepitett rom, megha gyari is, nem biztos hogy belefer a garancia feltetelekbe, igy nem is kuszkodnek vele)
-
cidalain
veterán
Minel tobb ram, annal flottabb a mukodes.
T5-bol is van 3 GB-os verzio, igaz nem ennyiert.
Tab4 10 Plus nem tudom hol 46e, ennyiert a sima tab4 szokott menni (ami csak 2 gb ram, es csak hd screen). De ha valoban 46 es valoban Plus, es meg a 2 ev gyari gari is jar hozza, akkor az jo bolt vedd meg ennyiert.(#78897) Stehe
Igen, android 5 folott van ra lehetoseg. Kerdes a tablet gyartoja implementalta e a sajat atgyurt androidjaba... -
-
cidalain
veterán
válasz
mokus18 #78866 üzenetére
Huawei mediapad T5 10 wifi only
Most 63 a 220volt-ban ingyen postaval. Ertelmesebb boltban most vagy nincs vagy dragabb, 70-et viszont sokallom erte. Tavaly ev vegen 70-ert az LTE verziot is meg lehetett kapni belole.Kintrol Chuwi, vagy Teclast modellek ajanlhatoak. Ennyi penzert mar 4 GB ramosat es fullhd vagy meg nagyobb felbontasu kijelzot is kapsz kinabol.
-
cidalain
veterán
válasz
Spíler #78861 üzenetére
Hardverileg tokmindegy, egykutya.
Lenovon android 7 van, a Huawei elvileg csak 6-os. Lenovonal figyelni kell van 8GB hattertaras verzios is, de amit linkeltel 16-os mindenkeppen inkabb ezt a nagyobbat.
Ha van lehetoseged tapizd meg, amelyik jobban bejon azt vedd. Ha nem akkor vedd a Lenovot az ujabb android verzio miatt. -
cidalain
veterán
Vááá, trollok, segítség
-
cidalain
veterán
válasz
kezman #78786 üzenetére
Nekem van Chuwi. Teljesen jo ar ertek aranyban. Sokaknak van itt a forumon teclast. Ok is azt mondjak. Ha eros hardverrel veszed, akkor is olcsobb, mint egy kozepes hardveru tab itthon. A garancia ugyon kell tudni tullepni. Nyugodtan bevallalhato barmelyik az emlitett ket markabol, ezek a jobbfajta masodvonalas kinai gyartok.
Ha kell, es pontos tipust is irsz, akkor konkretabbat is tudunk mondani, esetleg hogy melyik jobb, ilyesmi. -
cidalain
veterán
válasz
.zSoLTi. #78784 üzenetére
Miui.hu/forum
Nagyon jol le van irva a xiaomi cuccok romolasa hogy mukodik.
Ellenorizned kell, hogy a keszuleked bootloadere nyitott e vagy zart. Ha zart akkor kerned kell a xiaomit, hogy nyissa ki (ez 2-3 het is lehet). Ha mar nyitott, akkor mehet ra custom recovery (twrp), majd aztan mehet a miui.eu rom. Vagy a miui.hu rom. -
cidalain
veterán
válasz
chef69 #78772 üzenetére
Tudom, mar keso, de masnak meg lehet jotanacs
Csak ugy vedheto ki, hogy a gyerek/asszony/nagymama pint/mintat tegyen a gepre, es ezzel zarolja, ha megelozzuk oket, es mi zaroljuk elottuk. Es nem felejtjuk el azt a rohadt kodot! Ha kell, bele kell vesni a tartogerendaba.Egy samu telonal multkor a munkatarsam 2 delutant szopott ezzel. Es ez a jobbik eset, mert mas markanal sokkal nehezebb, vagy neki se erdemes allni.
-
cidalain
veterán
válasz
kisbanda #78735 üzenetére
Huawei Mediapad T5. 3 GB ram van benne, fullhd felbontas, 2 ev gari.
Most pont kijon a keretedbol, de volt ez sokkal olcsobb is karacsony elott (60k). Szoval lehet erdemes varni, hogy feltoltodjenek a bolti keszletek. Mondjuk a 75-ot emiatt sokallom, de teny, hogy mas meg nincs. Ami olcsobb, az gyengebb is muszakilag (2 GB ram, csak hd felbontas) -
cidalain
veterán
válasz
Mr.Mercury #78733 üzenetére
Fu ezek nagyon regi konstrukciok, szerintem felejtos mindegyik.
(#78727) Jedidiah
Max 8" es max 55k alatt csak egyetlen hasznalhato samu tab van:
SM-T280. Bar ez is kompromisszumos az 1,5 GB ram miatt.Helyette inkabb a Lenovo tab4 8, vagy a Huawei Mediapad T3 8 ugyannyiert.
Olcsobb is lesz, mint a kereted, 40 korul vannak. Hiaba tobb a penzed, a kovetkezo muszaki lepcso sajnos mar tobbe kerul, mint 55. -
cidalain
veterán
Persze, vannak hasznalhato tabok 1 GB rammal is, csak nem mindegy mire akarjuk hasznalni. Pl en most is 1 GB tabrol gepelgetek itt a forumon, meg emailezgetek, mert arra elegendo, sajnalnam most lecserelni. Ellenben ha vennem kellene most, tuti nem vennek ilyet.
A P80 Pro uj cucc, eddig csak sima P80 volt 2 GB rammal. Gearbesten lattam ezt a jo arat flash sale-ben. -
cidalain
veterán
válasz
stigma #78718 üzenetére
Banggoodnál Priority Direct Mail kell, az fog áfamentesen bejönni. De Banggood topicban kérdezz rá. (Priority Line a Gearbestnél jó opció úgy tudom)
Mi France store: kérdés, hogy ez csak a nevében france, vagy helyileg is ott van. Ha franciáktól jön a cucc, akkor EU-n belül van, így nem kell fizetni semmit.
-
cidalain
veterán
Amíg kapható Teclast P80 Pro 86 dollárért kintről, 3/16GB rammal, ami szintén támogatja az 5GHz wifit, addig nem ajánlott részemről Kínából semmi, amiben csak 1 Gb ram van. Extra költség elkerülő posta durván 2 dollár.
Ez így nagyjából 25000 Ft, amiért sokkal-sokkal többet kapsz, mint az iPlay 8 lenne.
Itt a fórumon többen panaszkodtak az iPlay 10 szériával kapcsolatban, hogy voltak rajta gyárilag malware-ek. -
cidalain
veterán
Master T10 van itt tobbeknek, elegedettek. Jo ar-ertek arany, jobbfajta kinai gyarto. Megveheto a marka, nem full noname. Kamera? Az semilyen tabletben sem hasznalhato
. (Na jo, kerdes mi a cel. Jo telefont nem valt ki, fenykepezot meg vegkepp nem. Skypolni jo, illetve hirtelen lekapni valamit kozepesen szar minosegben, ami face-re pont jo)
-
cidalain
veterán
válasz
zebede #78664 üzenetére
(70 volt a keret)
(#78675) Vendu
Hirtelen most nem ertem mi koze a mikrofonnak, a jack dugonak ahhoz hogy lehet e SIM kartyat tenni a gepbe, vagy sem.
Igy azt mondom, hogy mukodnie kell. Ezekbe a mai tabokba kombinalt jack aljzat van, amiben ott a mic bemenet is. Nem csak telefonalashoz lehet headsetet hasznalni, hanem pl skype, messenger ilyesmi is, ami meg wifi tabokon is opcio. -
cidalain
veterán
válasz
Nyugger001 #78660 üzenetére
Sm-t580 wifi verzio, sm-t585 LTE verzio. Szoval az utobbiba tudsz Sim kartyat tenni. Ha ilyen opcio kell, akkor ezt, ha nem kell, akkor a sima wifis elegendo.
Viszont en ezt a tabletet mar nem vennem meg. 3 eves konstrukcio, csak 2 gb ram.Van a keretedben itthonrol bestbuy cucc: Huawei Mediapad T5. Erosebb, mint a regi samu, es olcsobb, mint a masik ketto kinezett (igaz gyengebb is azoknal)
-
cidalain
veterán
válasz
floratm #78648 üzenetére
"Ez a hazai garancia tul van misztifikálva, ez az egy nem olyan lényeges hogy egy gyengébb tabletet használjak éveken át, ráadásul drágábban.."
Nem vagyunk mi szekta, hogy lenyomjuk egymas torkan a velemenyunket, nem kell megteriteni senkit. A fenti mondat alapjan a te tableted kinabol fog erkezni. Ennyi. Masnak szinten. Es van, aki ennek ellenere itthon fogja megvenni. Mert neki is vannak racionalis ervei. Ezekbe most nem megyek bele, de hidd el kapasbol fel tudok sorolni 5-ot.
Van az ember aki tabletet akar venni, idejon elmondja az elkepzeleseit, es ezek alapjan ajanlunk. Ha itthonit akar, akkor nem beszeljuk ra kulfoldi rendelesre. Ha lapatot akar venni, nem beszeljuk ra markolora, stb... Ne legyunk elrugaszkodva a foldtol, a kerdezo borebe kell bujnunk, o fogja hasznalni, neki kell hogy jo legyen, nem nekunk
-
cidalain
veterán
válasz
Trk.Adam87 #78634 üzenetére
De olyat, mint az enyem, mar nem kapni 4 eve. Es ez hiresen jol sikerult tablet ilyen teren. Ami az ajanlottak kozott van, azok meg elmennek, mert legalabb az alap android alatt nem fossak ossze magukat. Amik meg nem ajanlottak azok meg igen.
De azert hozza kell tenni, hogy ha egy taskvaltas/ app megnyitas 10 masodperc az inkabb buntetes kategoria, mint normalis hasznalat.
Vegulis meg tudja csinalni, de lassan. Akinek van penze min 2 GB ramos tabletet venni, mindenkeppen olyat vegyen. Ezen ne sporoljon, mert tenyleg sokkal rosszabb 1 GB ram, mint 2. -
cidalain
veterán
válasz
Trk.Adam87 #78631 üzenetére
Nyilván van olyan, ami megy. De találhatunk olyat is ami nem fog.
Osztott kepernyős YT-ot az 1/8-as LG V400-om is tudja szaggatásmentesen -
cidalain
veterán
válasz
Jamboo529 #78628 üzenetére
Lenyegesen jobb a 40 ezres 2/16-on a felhasznaloi elmeny.
Ezt mar lehet ertelmesen hasznalni, az 1/8 ma mar csak buntetesi eszkoznek jo.
2/16 ala nem erdemes adni. De mar ez is csak alap dolgokra eleg, net, face, egyszerubb jatekok (logikai, szokirako, 2D, minimal mozgas). Viszont ezeket jol hozza, es maga a rendszer is normalisan megy, ellentetben az 1/8 akadasaval.
A ket kinezett cucc hardverilag gyakorlatilag azonos. Pont az olyasmi donthet, hogy hagszoro/hatlap/fogas/rendszer, vagy hogy melyik akcios. Jobb napokon 35-ert is meg lehetett csipni a lenovot, bar ez tenyleg ritka alkalom volt, 40 korul van -
cidalain
veterán
válasz
tobias40 #78569 üzenetére
Fenyerot minimumra, felesleges cuccokat kikapcsolni (pl ha wifi nem kell kozben, akkor azt). Az en tabletemhez is 1A tolto van, hasznalat kozben is siman feltolti par ora alatt, elegnek kellene lennie. Viszont szutyok minosegu kabel tud ilyen hibat okozni, igy elso korben kiprobalnam masik kabellel (mondjuk amit pl egy okostelohoz adtak gyarilag)
-
cidalain
veterán
válasz
tobias40 #78560 üzenetére
Keep screen on, vagy always on display, vagy hasonlo appok kiprobalasa play aruhazbol. Ilyet meg nem hasznaltam, de wakelock-ot igen, es az mukodik rendesen. A kijelzo bekapcsolva tartasa pedig annal egyszerubb dolog, szoval valamelyik app biztos tudni fogja ami neked kell.
Egyedul a regi droid a kerdeses, hogy felmegy e ra. Azert az a kitkat-nal boven regebbi, es manapsag a szoftvertamogatas also lepcsofoka a 4.4 kitkat.
-
-
cidalain
veterán
válasz
kkdesign #78504 üzenetére
Igen, ez a legszarabb ugy. Samu szerviz tenne ra egy jo kijelzot, beirna a kodot, mentene. Ezert ker 8 rugot. Sajna megkerulni nem igazan lehet a rendszert ilyen allapot mellett. A legegyszerubb modszer meg mindig az amit fentebb vazoltam.
Kiveve meg egy: "nem is igazan latszik". Ez mit jelent? Ha megeroltetitek magatok akkor tudnatok hova kell irni a kodot? Egy USB egeret ra lehetne kotni, ugy az erintes helyett lenne az eger, de annyit muszaj lenne latni, hogy hova kell kattintgatni. Legalabb saccperkabe. Ha ez nem jo, akkor marad a szerviz.
(#78505) vasii
Ha nem buntetesi eszkoznek veszitek, akkor kell 2 GB ram bele.
Az ajanlott belepo szintuekben is csak 1 GB van, de legelabb a rendszer elpotyog. Turelemre megtanitja az biztos. Gyors sem lesz. De "gagyi jatek" menni fog.
Szoval 15-ert szart kapsz. 25-ert harmatgyenget. 35-ert olcso elfogadhatot.
25 korul Lenovo tab4 7 es ennek is a 16 gb-os hattertaras verziojat
35 korul akcioval Lenovo tab4 8, ebben mar 2 gb ram van! -
cidalain
veterán
válasz
kkdesign #78498 üzenetére
Nem gondolnam wareznek. Ez olyan amikor beletorik a kulcs a lakasajtoba, akkor tulajdonkeppen lakatost hivsz, hogy betorj sajat magadhoz.
Mi a pontos tenyallas?
A kodot nyilvan tudjatok. A kepernyo mukodik, csak kodot beirni nem tudtok (erinto hiba), vagy a kepernyo ugy torott, hogy semmi sem latszik, ezert nem tudjatok beirni a kodot?
Usb kabellel PC-re dugva tortenik valami? Csatolodik meghajtokent? -
cidalain
veterán
válasz
stigma #78493 üzenetére
Jo fele kapizsgalsz.
P8-at mar nem vennem, 6-os droid, tab3 8 plus tulajdonkeppen, ami az egyel regebbi Lenovo szeria, kb 2 eves konstrukcio.
Xiaomi jo minoseg, de 50 korul necces. Chuwi meg eleg igeretes, de kinaibb erzesu, mint a xiaomi (nem ilyenem van, de chuwi az is, bar lehet hogy fejlodtek ezugyben mostansag)
Teclast sokaknak van itt, de nem pont ez. Elegedettek.
Cube tabletben szokott lenni ajandek szoftver, ami adatokat kuld kinaba, hogy ebben a tipusban van e azt nem tudom. De eleg maceras kiiktatni.
Custom rom ezekre halott ugy szerintem. Xiaomi a legeselyesebb, de most meg nincs ra Lineage tudtommal. De csekkolni kell a lineage oldalan, van lista kompatibilis keszulekerol.Gearbest, es Banggood is tud olyan szallitast, hogy kinabol behozza EU-ba sajat koltsegen, es neked EU-bol adjak fel, igy nem terheli afa. Szaktopicokban tudnak segiteni melyik posta opciot kell valasztani ehhez.
-
cidalain
veterán
válasz
Spíler #78448 üzenetére
SD, SDHC, SDXC jelölések az SD/microSD kártya típusok.
SD olyan SD/miroSD kártya, ami 0-4GB méretű
SDHC olyan, ami 4-32GB méretű
SDXC olyan, ami 32GB-nál nagyobb
ebből következik, hogy 128-asban csak SDXC lesz.
visszafele kompatibilis, tahát ami támogatja az SDXC-t az a másik kettőt is. ahol a max memóriakártyaméret 64 vagy mondjuk 128 GB-ban van megadva az nyilván támogatja az SDXC szabványt (mert ezek a méretek csak ebben elérhetőek), tehát tökmindegy melyiket veszed bele.
ugyanakkor az új szabvány persze gyorsabb is lehet, illetve nagyobb méretű, így célszerűbb ilyet venni bele, ha már tudja kezelni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mielőtt kérdeznél, olvasd el a téma összefoglalót!
- A warez minden formában tiltott!
- Alkalmazást keresel? Ide kattints!
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Jogász topic
- Filmvilág
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Milyen légkondit a lakásba?
- Autós topik
- További aktív témák...
- Galaxy Tab S10+ 5g és Gyári Smart Folio keyboard Samsung vásárlás
- MacSzerez.com - iPad Air M1 / 5. generáció / 64GB / Wifi / Pink / Garancia!
- Samsung Galaxy Tab A9+ 64GB Wifi Tablet 24 Hónap Garanciával
- iPad Pro 12.9" 4.Gen 2020 1TB Space Gray Wifi cellular, Garanciával, üzletből
- Apple iPad mini 7 2024 128GB a17 PRO Tablet!
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3025
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3044
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 13 2022 M2 8GB 256GB SSD garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest