-
Mobilarena
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Joshi
titán
válasz
blakey #95890 üzenetére
+(#95893) gyűrű
Az Androidra való átlépés az tényleg jó ötlet, igazság szerint csak egy kis időbe telik.
Én a CEC-t soha nem preferáltam, viszont itt alapból be volt kapcsolva. Meglepődve tapasztaltam, hogy a Sony TV távjával is tudok navigálni CE alatt. Lehet hogy adok egy esélyt a CEC-nek.
Ránézek erre a képernyő alján maszatolós jelenségre.
-
Zsömica
aktív tag
-
mikrofon
veterán
válasz
blakey #95863 üzenetére
hát ezt csak akkor tudom elképzelni, ha voltak különböző teszt verziók, amiket most kiszórnak.. Minek gyártanának egy gyártósoron több típust ilyen kis apró eltérésekkel, csak bonyolítja a gyártást és növeli a garanciális problémákat...... Illetve gyanakvást szül, högy valamelyik hamisítvány....
-
mikrofon
veterán
válasz
blakey #95858 üzenetére
"Dune változatot nem tudják garantálni a fejlesztők"
igen ezt olvastam már máshol is. De gondolom ez csak annyi, hogy a CE csapat nem egyezett meg a dune-vel, így nem hivatalos. Meg, hogy a Homatics-ot reklámozzák
De nem hinném hogy a Dune változtatna rajta. Azért ahogy olvasom elég sokan használják a DuneHD Homatics-on a Kodi-t és egyre többen izgulnak rá a CE-re is hozzá. Így szerintem eléggé Öngól lenne ezt letiltani gyártói oldalról valahogy. Ezért én nem hinném.De, ha rendbe rakják a Dune Media Center alkalmazásukat, értem ezalatt, hogy kaphat egy normális skin-t és a netflix és youtube mellet a többi streaming alkalmazást is integrálják akkor nem lesz vele baj. Elég jól ki tudná így váltani a CE-t
-
mikrofon
veterán
válasz
blakey #95858 üzenetére
hát ez érdekes, de akár az is lehet, hogy szokásos kínai alkatrész minőség, vagy összeszerelési, forrasztási minőség miatti hibák.
El nem tudom képzelni, ha mindenki egy forrásból a gyártótól veszi, hogy lehet más....Az enyém mondjuk fekete dune HD változat közvetlenül a Dune DE kereskedőtől.
-
mikrofon
veterán
válasz
blakey #95809 üzenetére
Így már működik. Sőt a disney+ is jól megy mármint HD + SDR képpel, de a hangot és feliratokat kezeli jól.
Viszont a állapot LED a dobozon nem jól, vagyis nem úgy működik, mint android alatt. Android alatt piros, ha alszik és kék ha ébren van. CE alatt mindkét esetben kék. Persze nem túl nagy probléma, csak ha ránézek akkor látom milyen állapotban van.
Nekem úgy tűnik jól megy a CE ezen a box-on. Hétvégén teszteltem is jó néhány órát. Frissítések is jönnek szépen minden nap.
-
Joshi
titán
válasz
blakey #95742 üzenetére
Természetesen használtam egy Logitech K400 billentűzetet, de akkor is gond van. Egyébként elég lett volna ha leírod hogy Beállítások/CoreELEC/Bluetooth és a B21-et keressem.
Most olyan mintha minden rendben lenne, de semmit nem reagál a távirányítóra.
Vagy előbb rakjam fel ezt? Az a két másik eszköz valamelyik szomszédé, nem az enyém.
-
-
Joshi
titán
válasz
blakey #95684 üzenetére
Létező probléma, pár napja megint volt egy ilyen film amit a Ugooson az Omega Kodi szürke sávval játszott le. Megnyitottam a Vimu playert és azzal már jó volt.
-
Csabi1984
addikt
válasz
blakey #95610 üzenetére
Nincs is ezzel baj
Csak valahogy szeretném úgy megérteni ezt a "problémát" a hanggal mert az nekem nem mond semmit, hogy rosszul küldi ki. Ha veszek egy sajtburgert és nem szabályosan vannak a feltétek látványba ízre lehet ugyan az.
Mivel másabb ha a stereo nem stereoba hanem DD-be megy? Nekem az erősítőbe ki lehet választani a Directet és akkor úgy küldi tovább amilyen a forrás.
-
gyűrű
addikt
válasz
blakey #95590 üzenetére
Szerintem a netflix is felteszi. Itt a régebbi.
Rá lehet frissíteni ha másik van fenn.. -
tomp
félisten
válasz
blakey #95561 üzenetére
Nekem a Maven féle Kodival szintén nem megy a Netflix 4K. De a Play Áruházból telepített és az Omega verzióval tökéletes.
A hivatalos Netflix appban meg 540p...
Azért remélem meg lesz oldva az AFR rendszer szinten.
Amúgy tud a Homatics rendszere audio delay-t?
Az nem lenne rossz mivel a Shieldnél érdekes módon kell nekem egy 320ms-os delay. Ugoos boxon nincs delay menüpont de ott nem is kell. Ott le tudja kommunikálni a box a TV-vel, hogy mennyi az annyi. Az Nvidia nem. Még Kodiban is be kell állítani a delay-t neki. -
tomp
félisten
válasz
blakey #95541 üzenetére
Én nagyon kíváncsi vagyok a Homatics-re. Ha összehozzák stabilan a DV-t akkor lehet kukázom a Shieldet. Szó szerint az ablakon dobom ki...
Netflix bannolta a Shield ESN kódját így csak Kodiból megy a 4K, olykor ha indítok bármilyen streamet(Kodis netflix, vagy disney+ app, Play Movies, AppleTV app) akkor stream indítás helyett a komplett box újraindul és alig bír felállni a rendszer. Kell utána egy manuális restart... -
Csabi1984
addikt
válasz
blakey #95525 üzenetére
A nagy kérdés. Elvileg mindkét Homtics egyforma (Dune nem változtat rajta elvileg semmit) akkor akinek fehér van rátudja tenni a Dune appor? Illetve akinek Dune féle Homatics van ugyan úgy fog menni rajta a CE mint a fehéren?
Nekem a fekete szín azaz a Dune-s kiadás tetszik, a fehér nekem nagyon elütne a többitől DE NAGYON
-
Gino20
őstag
válasz
blakey #95525 üzenetére
Hát ezért került off-ba
, hogy ez most számomra........., de egy samu tulajnak (meg akár másnak is) fontos lesz, ha akar egy jó mindenes lejátszót, ami a lehetőségeket kimaxolja, fontos az audio passthrough és mondjuk még a licenc miatt is innen használná a stream-et kadenciahelyesen
Mondjuk ha a CE eddig is hozta a HDR10+t, akkor gyanítom ez könnyedén orvosolva lesz.Köszönöm az infót
Ez esetben Dune lesz a tuti, aztán majd idővel lehet javítják droid alatt a dune app-ot is.
CE esetén meg annyi, hogy a lehető legfrisseb verziót telepítem és ennyi vagy van esetleg valami külön DV képes CE verzió? 1000 éve nem foglalkoztam a témával csak elégedetten használom a Beelink-et, ami néha kiírja, hogy frissít
-
blakey
titán
-
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
blakey #95364 üzenetére
Sziasztok!
Egy dolgot nem értek. Aktuális CE fut a gépen. Beállítom a hangot lpcm sztereóra és beállítom minden médiához alapértelmezettként. Legközelebbi indulásnál mégis az épp aktuális sokcsatornás hanggal indul a "műsor". Mit rontok el... de már évek óta ez megy, csak eddig nem kérdeztem rá. Hiába állítom be minden alkalommal a sztereó hangsávot, mert teljesen esetlegesen működik. Volt olyan is, mikor sztereóban indult, ahogy szerettem volna, de legtöbbször ilyen 7.1, meg társaival indul pl. egy koncert, amitől egyébként agybajt kapok, mert a 2300 kbps sztereó hangsáv nagyságrenddel jobban szól, mint bármelyik 7.1. Kösz, ha valaki tud segíteni.
-
junkpod
veterán
válasz
blakey #95362 üzenetére
De, ezt mondom, a box csak úgy vezérelhető ha már fut a CEC és egyszer már összepacsiztak a TV -vel.
Mivel ha kikapcsolom akkor nem fut a CEC, így a box power down funkciót stand by -ra kell állítani. Mellékhatása, hogy pont úgy fog azonnal ébredni bekapcsolaskor mint egy telefon. -
-
-
vargalex
Topikgazda
válasz
blakey #95227 üzenetére
Egyébként szerintem nincs külön android ág... Ugyan abból a forrásból fordul.
-
vargalex
Topikgazda
válasz
blakey #95225 üzenetére
Eddig viszont arról ment a diskurzus (ha jól értettem), hogy Kodi, vagy CE hiba-e. Kodi hiba nem lehet, hiszen Windows, Linux, LE alatt jó. A CE a linuxos Kodi-val fordul, ráadásul a LibreELEC van merge-elve a CE-be. Azért, mert Android alatt sem jó, nem lehet azt mondani, hogy Kodi hiba, hiszen ahogy írod, az egy másik vonal...
-
cof
veterán
válasz
blakey #95220 üzenetére
Oks, akkor várunk majd hátha jön egy Linuxos aki megnézi Linux Kodi alatt is.
nfsu küldött egy videót ami szintén képarányváltós, viszont ez még mpeg2: [link]
Ez jó CE alatt is, 16:9-ről vált a képarány 4:3-ra.
Akkor a h264 kodekkel lehet valami.
Meg azt is észrevettem, hogy Windows és x86 LE Kodi alatt is kettővel több menü van a képbeállításoknál. Ami CE alatt inaktív is, az a mentesítés módja. Nem tudom lehet-e bármi köze a jelenséghez.
Még eszembe jutott, hogy ki fogom próbálni majd LE alatt is az S905-ön, LE 9.2.8-on . Ha jól rémlik ez volt az utolsó verzió.
-
cof
veterán
válasz
blakey #95215 üzenetére
Tehát ott tartunk, hogy Kodi hiba.
Az a baj, hogy ez nem igaz mert Windows 10 Kodi 19.5 alatt jó, x86 LE 10 megint jó. Tehát Kodi hiba semmiképpen sem lehet.
Majd nyitok egy topikot valamikor neki CE fórumon mert itt úgysem jutunk dűlőre. Hasonló problémával már találkoztam évekkel ezelőtti LE fórumon gyors google keresés alapján, még nem volt időm átolvasni mert több topikban is felmerült ez a szál.
-
nfsu17
veterán
válasz
blakey #95213 üzenetére
Tehát visszatértünk az eredeti felálláshoz, hogy szólni kellene CE-nek, hogy most akkor mi van, mert azt nem lehet ráhúzni a problémára, hogy nem létezik, és sehol sem jó..mert akkor megint más lenne a helyzet és rövidre is lehetne zárni.
Aztán úgyis rövidre lehet majd zárni, ha CE ránéz és azt mondják ez nem megoldható és/vagy nem akarnak vele foglalkozni.
Senki nem akarta, hogy oldd meg, de hamar rövidre is zártad volna amúgy a (nem sokakat érintő és érdeklő) témát, hogy "a felvételben van a hiba".
Pont tőled volt furcsa ez, mikor ha jól rémlik sokat szoktál tesztelni, sok eszközön, stb.
Lehet kötekedésnek, személyeskedésnek veszed az írásomat, pedig semmi ilyesmi nincs benne, csak ha vki erősen ellenáll, akkor azt hasonló erővel kell puhítani. -
nfsu17
veterán
válasz
blakey #95202 üzenetére
mutattam, egyértelműen látszik, hogy fix képaránnyal van rögzítve.
Nincs fix képaránnyal rögzítve, pont ez az. Az, hogy mediainfo csak az első képkockát nézi, ez inkább az ő sara.240ms eltéréssel (vagy még kevesebb, de ennyit néztem meg) két kapcsolójel (4:3 vs 16:9) is van a folyamban...itt van a reklám kezdete ugye.
Kodi is látja a kapcsolójel váltást, tegnap realtime néztem az info panelen a váltást, és reklámnál átváltott 16:9-re...pontosabban 1:78:1-re...csak a kép nem mozdult semerre4:3 (alul időfolyam: 00:13:000)
16:9 (00:13:240)
-
cof
veterán
válasz
blakey #95202 üzenetére
akkor miért a rendszerek a sz@rok?
Azért mert nálam jó Windows 10-en 3 lejátszón is, és x86 LE alatt is. Megnézhetné valaki más is Windows alatt, bár én ott se állítottam semmit, nem szoktam ilyenekkel szórakozni.
Ha nem láttam volna az élő TV-t, hogy LE alatt vált képarányt akkor nem is foglalkoztam volna vele. Mert eddig azt hittem, hogy Kodi bug.
-
cof
veterán
válasz
blakey #95195 üzenetére
Nincs mit módosítani a felvételen mert a TVHeadend nem nyúl bele a forrásba, a nyers streamet rögzíti. Láthatod még az EPG adatokat is tartalmazza, ha megnézed médiainfóval.
Egyszerűen ez bug, ha éppen bekapcsolom az élő adást mondjuk 4:3 képarányos film megy éppen, addig nem változik amíg le nem állítom és elindítom újra, hiába a reklám és a következő műsor már rég 16:9. Élő adásról beszélünk most nem felvételről. Mindez csak CE alatt jelentkezik, Apple eszközöm nincs, szóval az a teszt kiesett.
Még ha VLC-ben is nézem az élő adást ott is automatikusan vált képarányt amikor kell, tökmindegy éppen milyen képaránnyal megy az élő TV.
Nem lehet a felvételben hiba ha a Windows-os lejátszók teljesen jól kezelik és a LibreELEC is. De egy alap Samsung TV is amibe be van dugva a koax és DVB-C-n vannak a csatornák beállítva ott is automatikusan vált képarányt amikor kell, pedig az egy buta nem okos TV, még felvenni sem lehet vele.
De ok, elengedtem mert kötöd az ebet a karóhoz.
Jobb is, hogy nem CE fórumra írtam mert még úgy látszik magyarul sem tudtam elég jól megfogalmazni a problémát, hát még akkor milyen káosz lett volna belőle ha angolul állok neki.
-
cof
veterán
válasz
blakey #95192 üzenetére
Úgy veszem fel ahogy a szolgáltató továbbítja 1:1-ben mert a TVHeadend semmit nem módosít rajta.
De biztos van neked is otthon kábelTV, majd nézz rá este a JockyTV-re és meg fogod látni, hogy automatikusan változik a képarány reklámnál mert megint 2 Columbo rész lesz 4:3 képaránnyal. De most is mindjárt 13:15-től, ha ráérsz és odakapcsolsz 13:10-kor akkor látni fogod, hogy 4:3-ra vált a képarány automatikusan.
Semmit nem változtattam egyik lejátszón sem, ahogy már írtam is tegnap.
x86 LE-n is rendesen vált képarányt ahogy kell, felvétel és élő adás közben is. Szintén ott is minden alapbeállításon volt. Nem szoktam piszkálni a képbeállításokat sose.
Akkor CE és Apple bug lesz, pontosítottam.
-
cof
veterán
válasz
blakey #95182 üzenetére
Az érdekesség az ha éppen megy az élő TV és ugye nem vált automatikusan de egy stop-indítás után meg a helyes képaránnyal indul. Ezt nyilván felvételnél nem lehet reprodukálni.
Ok, most is egy 4:3 rész megy, készítek egy olyat is.
Akkor viszont nem Amlogic bug ha Apple-n sem vált. Mondjuk érdekes, hogy nálad PC-n se.
-
cof
veterán
válasz
blakey #95180 üzenetére
Nem állítottam sehol semmit. Windows Kodi is friss telepítés volt, csak a videó forrást vettem fel, VLC, MPC-HC szintén alapbeállítás.
Viszont annyi, hogy LE-t is x86-on használtam, akkor ez lehet valami Amlogic kernel bug lesz? Más eszközöm nincs amin tesztelhetném és nem Amlogic de nem is x86.
-
cof
veterán
válasz
blakey #95174 üzenetére
Ok, majd akkor felvetem ezt a CE fórumon is, bár ez a videó szerintem jól leírja a problémát.
Most megint sikerült elkapnom a TV-ben egy Columbo részt ami 4:3 képarányú de maga a csatorna, reklám ajánló már 16:9.
Ugyanez az eset fordítva is fennáll, ha mondjuk 4:3 képaránynál kezdeném el a felvételt és akkor a reklám, ajánló is 4:3-al megy végig, élő TV is meg a felvétel lejátszásakor is.
Le tudod tesztelni majd esetleg? [link]
Én megnéztem VLC-n, MPC-HC-n, Windows Kodi alatt, LE alatt is és amikor elkezdődik a sorozat akkor automatikusan vált 4:3 képarányra minden esetben. Egyedül CE alatt nem.
A forrásom az saját USB-s TV Tuner Digi-nél TVHeadend-el készült a felvétel.
-
cof
veterán
válasz
blakey #95172 üzenetére
Szia!
Amit írtam még régebben, hogy szét van csúszva 720p-n a logó stabil Nexuson ez már lett javítva valamelyik Nightly-ban? Meg most észrevettem, hogy nem is Kodi bug volt amikor a TV-n van egy műsor 4:3 képaránnyal és a reklám már 16:9 vagy éppen a következő műsor de addig nem vált automatikusan képarányt amíg le nem stoppolom az adást és elindítom újra. Ugyanez fordítva is, ha 16:9-es képaránynál kapcsolom be éppen akkor a 4:3 műsor is 16:9-ben megy. LE alatt ez teljesen automatikus volt és eddig azt hittem, hogy Kodi bug, de akkor ezek szerint csak CE bug.
Azért írom inkább ide mert te közelebb állsz a fejlesztőgárdához és az angolom sem penge ilyeneket korrektül megfogalmazni CE fórumon.
Ez mind a kettő hiba nagyon kevés felhasználót érint (lehet csak engem
), szerintem a fejlesztők és tesztelők közül senkit, így nem is volt eddig felfedezve, de létező problémák.
-
junkpod
veterán
válasz
blakey #95060 üzenetére
Ez így ebben a formában nem teljesen igaz.
Egyrészt mint írtam, nem néma hanem pattogas hangot ad.
Másrészt ugyan a DTS és a hd master ugyan két külön adat de mindkettő jelen van a konténerben. Vagy úgy érted, hogy a Kodi ilyenkor csak az egyiket küldi? Akkor ez a DTS hd kikapcsolásával oldható fel ideiglenesen. -
junkpod
veterán
válasz
blakey #95057 üzenetére
A DD-re is csak azt írja, hogy Dolby Audio, mégis fogadja és lejatsza a DD TrueHD hangot.
Ez a specifikáció:
DOLBY HANGFORMÁTUM TÁMOGATÁSA
Dolby™ Audio, Dolby™ Atmos
DTS HANGFORMÁTUM TÁMOGATÁSA
DTS Digitális surround hangzás
Ez pedig a Rtings leírásaARC
Yes (HDMI 3)
eARC support
Yes
Dolby Atmos via TrueHD via eARC
Yes
DTS:X via DTS-HD MA via eARC
Yes
5.1 Dolby Digital via ARC
Yes
5.1 DTS via ARC
Yes
5.1 Dolby Digital via Optical
Yes
5.1 DTS via Optical
Yes
This TV supports enhanced audio return, or eARC, which allows you to pass high quality, lossless audio formats from connected devices through to your home theater receiver or soundbarJoshi
Ha HDMI splitterrel csatlakozik akkor kelleni fog az erősítő távirányító is mozihoz. Ezt nem szeretném. -
dgyuri0123
nagyúr
válasz
blakey #94966 üzenetére
OK. csak úgy emlékszem, tegnap este, mikor még nem állítottam át az UI-t, a CE képe kicsit lelógott minden irányban a kijelzőről. Ezért is nyúltam hozzá. De ha azt mondod, így a jó, akkor ma délután megint megpróbálom úgy. De akkor viszont kellene egy képrenyő kalibrálást csinálnom, mert eléggé zavaró, hogy kb 1 centi lemarad körben.
#94968Joshi Van iso is, meg eredeti DVD9 is. Mindegyik szaggat kivétel nélkül. Próbáltam kb. 10 félét. Ja és nem 50 fps-en megy, hanem fene tudja milyen egzotikus kadencián, amit még sosem láttam ezelőtt.
-
cof
veterán
válasz
blakey #94908 üzenetére
Én nem tudok tesztelő lenni mert csak egy box-om van - és akkor mi van?
Egy box-al nem lehet, emlékszem jött ki olyan frissítés már ami tönkrevágta az egész rendszert. Nincs kedve az embernek az elejéről kezdeni a beállítást meló után, mert csak meg akar nézni egy filmet. Nekem a TV is most erről jön, szóval ha tönkrevágja valami frissítés akkor még az sincsen.
Nem is hiába használtam sokáig 19.2-t mert az stabil volt nálam (és most is azt fogok majd). Első dolgom mindig letiltani a frissítéseket. Majd ha lesz egy felesleges box-om erre akkor talán én is beállok a sorba, de addig nem tudok.
-
cof
veterán
válasz
blakey #94904 üzenetére
Én nem tudok tesztelő lenni mert csak egy box-om van, ami majd lesz a fő gép ha elkészül a 3D nyomtatott ház. Csak most eszembe jutott, hogy te írod mindig, hogy ezer éve Nightly-t használsz és mindig minden hibátlan. Akkor mégsem teszteled alaposan, meg ezek szerint más sem.
-
cof
veterán
válasz
blakey #94902 üzenetére
Tegnap tettem fel egy box-ra CE 20-at, ezeket senki nem teszteli 720p felbontás alatt? Mármint a Nightly-kat amikből majd stabil lesz, gondolom van pár tesztelő. Szét van csúszva a boot logó, még 19.2-nél jó volt, aztán utána 19.3-nál szintén szét volt csúszva. Többit azóta nem néztem.
720p [kép]
1080p [kép]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nehéz helyzetben az SMIC, régebbi chipet használ az új Huawei laptop
- Milyen légkondit a lakásba?
- Yettel topik
- Sorozatok
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Okos Otthon / Smart Home
- Poco X6 Pro - ötös alá
- The First Berserker: Khazan
- Béta iOS-t használók topikja
- További aktív témák...
- i7 8700/ RX6500/ 32GB DDR4/ 512GB m.2/ garancia/ ingyen foxpost
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új RYZEN 5 5600X +Új RTX 3080 +Új 32-64GB DDR4 +1-2-4TB NVMe SSD! GAR/SZÁMLA!
- Csere-Beszámítás! Akciós Gamer PC! R5 5500 / GTX 1070Ti Rog Strix / 32GB D4 / 500GB SSD
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új i5-14400F +RTX 4060/5060/4070/5070 +Új 16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ!
- Lenovo ThinkCentre M83 / i3-4130 / 8 GB DDR3 / 128 GB SSD / Win 10 + 1 év Garancia + Számla!!!
- Asus TUF A15 FA507NU - 15.6"FHD IPS 144Hz - Ryzen 7 7735HS - 8GB - 512GB - RTX 4050 -2.5 év gari
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 8400 16GB DDR4 256GB SSD 1TB HDD GTX 1060 3GB Rampage SHIVA TT 500W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 16GB RAM 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged