- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung Galaxy Z Flip5 - ami kint, az van bent
- Azonnali navigációs kérdések órája
- Magisk
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
-
Mobilarena
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
ttt
senior tag
válasz
darvinya #34368 üzenetére
Alapból a mostani TV-k védve vannak. A monitorok - elvileg - mégjobban. Nálam ez a régi kis monitor is, de az alkatrészek "öregedése" miatt becsúszhat ilyen gigszer, nem ütött szíven.
Az viszont tény, hogy nagyértékű eszközöket inkább nem teszünk ki ilyesminek. Ezért is - nagyon helyesen - óvatos Csicsóka. Ellenben ez ugye okozhat olyat, hogy a nagyon modern készülék el se tudja "képzelni" , hogy nem a nagyon fancy 4K/144MHz-en kap jelet, így meg se mozdul. -
ttt
senior tag
válasz
darvinya #34365 üzenetére
Simán
A magasabb frekvenciát egy ideig tolerálják, megpróbálják leváltani (out of range) , de ez nem feltétlenül sikerül. Nálam -igaz egy majd 10 éves - monitor hdmi bemenete ment így tönkre. Az um. megnyúlt alkatrészek bizony feladhatják a küzdelmet. Nem jellemző de előfordul.
Ahhoz már túl idős a kis moncsi, hogy szétkapjam, mi ment gajra benne, de mivel csak a hdmi bemenet és a KIII rádugása után történt, nekem egyértelmű a történet. -
sugarforce
addikt
válasz
darvinya #33424 üzenetére
mondjuk ha nem akarsz erősítőt kapcsolni?! Nálam az összes boxon megy le alatt mindkét digit csatorna egyszerre és ez így is jó.
Mivel két lehetőséged van használni a cuccot:
-spdifen erősítő - hdmin tv, ebben az esetben tv lehalkít és kész a csoda
-hdmi->erősítő->tv és spdif nem használva. -
DoItYourself
Topikgazda
válasz
darvinya #33354 üzenetére
"vannak box-ok aminek AV kimenete egyben SPDIF is."
Nem nagyon láttam még ilyet, tudsz linkelni egyet?
Tudom, unalmas mindig az összefoglalóra hivatkozni, de ez az S/PDIF kimenet téma mindig félrecsúszik, a 3,5mm+optikai verzió félreértés miatt.
10. Melyiket vegyem, mind ugyanaz?
...
S/PDIF optikai hangkimenet (ritkábban koaxiális, 3,5mm-es jack-en kivezetve!),szerk.: visszakeresve csak egy S905X boxot találtam, amin a 3,5mm-es jack csatlakozó egyben optikai hangkimenet is: Xiaomi Mi Box 3.
-
krsanko
tag
válasz
darvinya #33354 üzenetére
Azért még hab lenne a tortán,ha ezek a kínaiak még az AV kimenet aljzatába a koax digitális kimenetet is bekötnék
,bár én már semmin nem lepődnék meg..A AV kimenet azért 4 pólusú,mert 1 videó,2 bal csatorna,3 jobb csatorna,4 test.A lényeg,ha optikai az SPDIF kimenet-tökmindegy hogy Toslink vagy 3,5 jack aljzat-annak világítani kell,ha nem világít akkor koax.
-
castiels
addikt
válasz
darvinya #32948 üzenetére
MECOOL M8S Pro+ TV Box Amlogic S905X Android 7.1 - 2GB RAM + 16GB ROM EU PLUG
Ez szimpatikus lenne, csak a Gearbesten nem tudom melyik szállítást válasszam ki, hogy vám mentes legyen és ne is 1 hónapot várjak rá..
China HK-4 G-W-4 G-W-16 G-W-5 G-W-6
Ezek közül melyik szállítási mód lenne a jó?
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
darvinya #32795 üzenetére
Köszi mindenkinek a segítséget, megoldódott.
Nem a gyári távot használtam, hanem egy ilyen távot, amit adatbázis kóddal programoztam fel. Úgy tűnik, nem lett tökéletes.
Az tv saját távjára nem kapcsol be. Nem tudom miért lehet az hogy a gyári távra nem reagál, de így van. 4-5x megpróbáltam bekapcsoltatni vele a boxot, de (szerencsére) nem sikerült.
Ez az, amikor azt sem tudom, hol keressem a hibát, emiatt végig kell zongoráznom minden lehetséges okot.
De én voltam a balfa@, mert az eredeti távval kellett volna ellenőriznem, de nem gondoltam, hogy még ez is számíthat. -
castiels
addikt
válasz
darvinya #32440 üzenetére
inkább ez, 29 dodo lesz kuponnal 8 ora mulva..
Ez jó lenne szerinted?
EU Pluggal, hogy rendjem milyen feltételekkel, hogy vám mentes legyen?
-
castiels
addikt
-
blakey
titán
válasz
darvinya #32360 üzenetére
Ezzel a boxszal van tapasztalatod? Még senkiről nem tudok, hogy ilyet használna. Mi van ha olyan Wifi chip van benne ami nem támogatott, vagy nem működik az adott dtb-kkel? Nem tudom, kérdezem. Inkább olyat kéne ajánlani ami valóban működik is, mert egyre több a vacakabb box.
-
blakey
titán
válasz
darvinya #32255 üzenetére
Eszközt? LE alatt nagyobb felbontást is kapsz viszont droid alatt olyat kell keresni amelyik Widevine L1 illetve a Netflixhez kell a HDCP, M8S Pro+, M8S ProL, K1 Pro, Minix Neo U9-H, Weteknél is van ilyen. Mások talán még sorolnak néhányat.
Ezeken a boxokon meg, 4K-ban is FHD tv-n. A legtöbb boxon a 4K is maximum FHD-ban megy. -
dugesz77
őstag
válasz
darvinya #32258 üzenetére
Egészen máshogy értettem amit kérdeztél..
Most akkor mi kell? Sima 4k youtube videó,hogy tesztelni tudj(gondolom egy egyszerű 4k, vagy UHD keresésen már túl vagy) ott a The HDR csatorna vagy a 4K Eye tesztelni. A jelenlegi boxod a T95N M8S Pro nem Widevine LEVEL 1-es tehát alapból nem tudja a 4k yt android alól de "kikerülve" ezt
LE alól most az új Yt addonal + inputstream adaptive maximumra állítva 1440p-ig lehet a 4k-s videókat nézni -
Márton
nagyúr
válasz
darvinya #32189 üzenetére
Bocs, nem Kodi, hanem Libreelec.
GUI minőségben rendereli a képet, ami csak fullhd - maga kszaq írja itt
Miért nem lehet a hw dekóderre küldeni egy állóképet? Ez olyan nagy feladat? Vagy az S905X ezt sem tudja, mint a h264 4k/60-at, de h265-öt igen?"Tv-ken csak 1 HDMI digitális monitor port van,"
Mit értesz monitor port alatt? Amin képes RGB-t fogadni? Minden tv-n csak egy ilyen van, a többi videó (ycbcr) port? -
blakey
titán
válasz
darvinya #32092 üzenetére
Csak kipróbálná, van már 1-2 boxa.
(#32093) Rick4
Nincs a HGW ipv6-ban, csak azért kérdezem, mert az okozhat ilyet. Nálam hibálanul mennek a metaadat keresések, 1X sem áll le a keresés ilyen hibával, persze kivétel amikor hibás valami.(#32095) sugarforce
Nem egyszerű az "AMLogic élet".Most van itthon néhány "dobozkám", egyik jobb, mint a másik.
-
Digitalis
senior tag
válasz
darvinya #31866 üzenetére
Gumiszerűvé száradónak jobb hővezető képessége lenne mint a noctua nt-h1 nek, azt nem hiszem. Az viszont,hogy odaköti az itt valóban lényeges szempont. Nekem ilyen most nem volt,ezért maradt ez a felállás, noctua paszta + elmozdulás ellen a pillekönnyű borda odacsippentése a nyákhoz elasztikus ragasztóval. Jó 10 fokot esett az átlag hőmérséklet a gumihoz képest.
-
junkpod
veterán
válasz
darvinya #31674 üzenetére
Ezt azért furcsalnam. Az iptv valóban más "csatornán" megy a kábelen, de egy netes stream az pont olyan mint egy YT vagy weboldal letöltés... Illetve ilyenkor Telenor mo-i szétverték állsz kapcsolatban, nehogy már egy isp beleszóljon, hogy xy stream mehet vz stream meg nem mehet...
Ip címeket lehet korlátozni de tartalmat? Nem hiszem. -
junkpod
veterán
-
junkpod
veterán
válasz
darvinya #27770 üzenetére
5 perc alatt letöröltem.
SunMount3r: ha neked tetszik úgy (látom mégsem) akkor használd egészséggel. Az a baj, hogy körbe értünk. Kb a 3ezredik hsz-nel ezt már lefutottuk
Mexel: pontosan értelek. Sőt ezt már végig játszottam az 5ös droidos, a 6os droidos boxaimmal, ahogy most a 7es azok is alkalmatlanok voltak droidos mp-nek, sőt akkor LibreElec sem volt. Én is szerkesztgettem a build propot, módosították valtozokat, telepítettem minden féle apppot... A vége annyi lett, hogy legalább végig tudtam nézni egy filmet fagyás nélkül. Ilyen ez a kínai box biznisz. Kszaq nélkül ezek is ilyen végtelen fw várakozás boxok lennének, de hát fw frissítés nem nagyon van, max fel egy évig talán.
-
blakey
titán
válasz
darvinya #27228 üzenetére
Ha olvastad akkor azt is láthattad, hogy miért. Nyilván az S905 jobb de ha kell a HDR akkor nincs választási lehetőség csak az S905X/905D/912. A legjobb választás az S905D lenne, de az nem túl sűrűn fordul elő, de beszerezhető. Természetesen LibreELEC szempontjából értendő.
#27232) baandii
Érdekes, nekem megy, soha nem volt SMB gondom. -
horeee
tag
válasz
darvinya #27048 üzenetére
Ez sajnos szinte minden dobozzal így van.
Nem tudják kiszolgálni a hdd-nek az indulóáramot: rádugod és újraindul.
Vagy külső tápos HDD kell, vagy aktív USB-hub, vagy bele kell törődni, hogy csak kikapcsolt állapotban csatlakoztatható hozzá a winyó.
Egy nagyobb táp talán még megoldás lehet, de ezeknél a kínai motyóknál arra sincs garancia, hogy a betáplált többlet áram az USB-n ki is fog menni. -
-
dugesz77
őstag
válasz
darvinya #26100 üzenetére
Igen / most is van.
Légegére visszatérve tegnap érkezett egy ilyen H1 irányító. Használható, könnyű kezelni megy minden, bár csak a színes gombok taníthatóak IR jelre. Viszont megszoktam A2-nél is,hogy nem légegérként használom csak ritkán kellett itt meg az az alapértelmezett és gombbal ha letiltom akkor is visszakapcsol egy idő után. Aki vett már ilyet az tudna ebben segíteni?. Vagy ez ilyen.
-
mexel
veterán
válasz
darvinya #25769 üzenetére
Szerintem ezeken a 905W-ken nem ATV van, csak valami jól megcsinált launcher, kívánsi leszek én rendeltem egyAlfawise-t és egyTanix-ot is, ha sikerül megoldani egy-két dolgot amit negatívumként hallottam róla akár még jó is lehet ennyiért ha valakit nem érdekel a 4k.
-
mexel
veterán
válasz
darvinya #25757 üzenetére
A megadott linkről rendelted? És gyárilag ATV van rajta? Akkor rendelek egyet. Mennyi idő alatt jött meg? Légyszívbes nézd majd meg hogy a max felbontásnál mit enged a youtube, a droid és a kodi?
Ja, mosz látom a felbontás nem állítható. Ez fura. Tanix TX3-nál elvileg max 720p de van új firm ami elvileg már full hd. De progival is kicselezhető talán.
-
blakey
titán
válasz
darvinya #25485 üzenetére
Mire? A Kryptont lejátszás szempontjából egy picit "elb@szarintották", vannak apró, néha bosszantó hibák, van amikor feliratoknál apró röccenés jelenik meg, de nem mindig, minden film végén sz utolsó 2 másodpercben lefagy a kép, ez egymásutáni lejátszás esetén zavaró, főleg ha felirat is van a végén mert az a következő anyagon néhány másodpercig ott ragad, ezen kívül nincs olyan hiba amit esetleg ennyire könnyen észrevennénk és mindent visz. LE7 már egy "régi" stabil rendszeren alapul, nincsenek a Kryptonnál meglévő röccenések vagy anyag végén a kép fagyása, cserébe van egy-két olyan anyag amit nem visz, de az nem annyira általános. 2 héttel ezelőttig minden frissítést feltettem, mellette volt egy másik kártyám amin az LE7 volt, miután megjelent a Kodi 17.5 és olvastam néhány kommentet 8Kodi fejlesztői már nem nagyon foglalkoznak a kisebb hibák javításával) úgy döntőttem, hogy abbahagyom a próbálgatást, betettem az LE7-t és azt használom, majd a Leiánál visszatérek, az jobb lesz lejátszás szempontjából.
(#25486) djnice
Szerintem te kezdted, értelmetlen volt. Ha valakinek kell Netflix, stb és a lejátszója nem tudja akkor majd máshol érdeklődik. -
mexel
veterán
válasz
darvinya #25193 üzenetére
Köszönöm! Sajnos úgy látom a mecool azzal az emmc-vel rendelkezik amire nem lehet rátenni az anroid tv-t
Feltettem az android youtube tv-t, de azzal is látszik folyamatosan a fenti értesítési sáv. Nem lehet azt eltüntetni valahogy hogy teljes képernyőn menjen? A gyári youtubbal is olyan volt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Gamer Félgép - MSI Z370-A PRO + Intel I7 8700K + Kingston HyperX 2x8GB 2666MHz CL13
- i7 8700/ RX6500/ 32GB DDR4/ 512GB m.2/ garancia/ ingyen foxpost
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új i5-14400F +RTX 5070 +Új 16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ!
- Új, Gamer - GIGABYTE Z790 D + Intel I7 14700KF + Kingston Fury Beast RGB 2x16GB DDR5 6000MHz CL30
- Asztali PC , R5 5500 , 1080 Ti 11GB , 16GB DDR4 , 512GB NVME , 500GB HDD
- REFURBISHED - DELL Thunderbolt Dock WD19TBS docking station (210-AZBV)
- Samsung Galaxy A54 5G , 8/128 GB , Kártyafüggetlen
- Samsung Galaxy Watch Ultra
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H370 i5 9500 32GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB ZALMAN S2 TG be quiet! 650W
- Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! Intel I7 6700/ RX 580 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest