- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Mobil flották
- Okosóra és okoskiegészítő topik
-
Mobilarena
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
dethroner
veterán
válasz
blakey #36015 üzenetére
Most a 8.2.3.1-C2 LE van fent, ez így viselkedik, komolyan. Egy "Letöltések" nevű mappába jön be az összes tartalom a torrentről. A legtöbb letöltés csinál egy almappát és oda töltődik, de van néhány, különösen, de nem kizárólag ISO fájlok. Azok csak úgy beesnek a főkönyvtárba. Most ez az MKV is így van, a Letöltések mappába nem hozott létre saját mappát. Látja a box, de nem játssza le. Amint csinálok neki egy külön mappát és belerakom, már lejátssza. De ugyanígy van 2db avi fájl, látta, de nem játszotta. Amint bekerültek egy külön mappába, már viszi is. Pár napja tettem fel ezt a rendszert, előtte valami 7-es volt azt hiszem, ott nem volt ilyen gond.
-
blac
tag
válasz
blakey #35873 üzenetére
Szia!
Köszi törölheted, ez a méretű file is megvolt, de azért kicseréltem természetesen nem működött megint.
Ekkor az jutott az eszembe, hogy már mindent kicseréltem a dtb.img kívül. Amit használtam azzal mindegyik
rendszer indult. Csere után a szokásos műveletek, újraindítás és egyből volt táv.
Már csak azt szeretném megoldani, hogy a kártyán levő maradék helyet, hogy tudom használni.
Mindenkinek köszönöm a segítséget. -
hzx0
aktív tag
válasz
blakey #35931 üzenetére
3 HDMI eszköz van a tv-re kötve. Jobban szeretem a külön eszközökön állítani a hangot. Elég korán kelös vagyok. Reggel nézek valami feliratos sorozatot nagyon halkan így nem keltem fel a családot. Ilyenkor gáz mikor fulra ugrik indulás után a hangerö a menübe lépegetéskor.
-
ztsoft
őstag
válasz
blakey #35928 üzenetére
Majd kiderül, hogy milyen lesz. Fontos szempont volt az ára (minél olcsóbban), így is az S905W-t akart venni, erről sikerült lebeszélni, de többet nem volt hajlandó fizetni érte (meg is értem, amire használja, arra bőven megfelel LE-vel, az Android-ot meg tudtam, hogy nem fog menni rajta normálisan).
Én meg még szemezgetek egy Khadas Vim-mel, már csak a tanulás miatt is.
-
ztsoft
őstag
válasz
blakey #35925 üzenetére
Ki fogom próbálni, Öcsém nem olyan rég vett magának egy T6-ot, most még csak ismerkedik vele Android-on, de már jelezte, hogy nem jó. Megy rá az LE.
Nekem nincs 4k TV-m, így az S912 tökéletesen kiszolgál LE alatt. Amiket említettél hibákat, azok nálam is jelen vannak, de film nézés közben nem használok feliratokat, így fel sem tűnt, csak mikor olvastam róla és teszteltem. Meg a másik, hogy 5GHz-es WiFi-n hozza a 100-as LAN sebességét, így nem kell a kábel.
-
ztsoft
őstag
válasz
blakey #35916 üzenetére
Persze, tisztában vagyok vele, hogy nincs még "gyári" támogatás az S912-re (lehet, hogy soha nem lesz), de mint ahogy az LE-n is megoldja erőből (proci), úgy lehet az OSMC is menne rajta (talán még jobb, gyorsabb is lenne).
Azt viszont nem tudom, hogy az LE-nél milyen különbségek vannak az S905 és az S9012 között, gyanítom, hogy más a kernel. Igen, itt lehetnek gondok, ha jól tudom, az OSMC S905X-re készült, így lehet komolyabban bele kellene nyúlni a forráskódba.
Minap éppen teszteltem a különbséget az LE és az Android (SPMC) között, magasan az LE győzött, pedig 3 GB RAM van a box-ban. Nem volna szabad ennyivel rosszabbnak lennie.
-
Ejelhar
senior tag
válasz
blakey #35891 üzenetére
Bár én jelenleg jóval fontosabbnak tartom magát a tényt: a Csicsóka féle OSMC gyári repository-ból frissült, a veszélyes (kernel image) csomagok visszatartása működik, ugyanakkor az OS gond nélkül benyalja a frissítéseket. Nincsenek átlépet vagy törött csomagok, feloldhatatlan függőségekkel. A rendszer teljesen konzisztens, ritka jó jel.
-
Ejelhar
senior tag
válasz
blakey #35887 üzenetére
A rendszer elég rendesen (54 csomag), ezen belül a Kodi is (ugye itt mediacenter fedőnévvel szerepel).
Hogy ez egész pontosan mit fed, azt nem tudom, majd az ide vonatkozó változásnaplókat is érdemes lesz ide linkelni talán (a Debian rendszerét persze nem, csak a Kodisat, az OSMC Mediacenter csomagét).
-
kormi0312
senior tag
válasz
blakey #35841 üzenetére
Jajj, igen. Elfelejtettem írni az előző üzenetben hogy az is van most felrakva. Én is arra gondoltam, hogy melegszik. Filmnézés közben 62-65 fok között ugrált még a sensor-os verzióval.
Nem véletlenül tettem idézőjelek közé azt a részt - > ugyan így van leírva az összefoglalóban is
-
ttt
senior tag
válasz
blakey #35776 üzenetére
Nem erre válasz, csak lusta voltam visszakeresni, korábban tárgyaltuk.
Szóval a TvHeadEnd az OSMC alatt külön programként van megoldva, nem Kodi plugin. Nekem ez magas. Találtam egy leírást, hogy githubról hogyan lehetne megoldani a belefordítást + wrapper. De mivel ez már elég régi leírás még gondolkodom rajta.
-
junkpod
veterán
válasz
blakey #35735 üzenetére
"Az RGB jel 4:4:4"
Hát én ilyet még sehol nem olvastam. A 444, 420 a Chroma subsampling tomoritesi eljárásban alkalmazott jelölés, ami kifejezetten arra alapszik, hogy a szemünk/agyunk másként érzékeny a fényességre és a színessel, így lehet csalni a szincsatornak felbontásával. RGB esetén ilyet nem lehet, mert nincs chroma csatorna, fényesség csatorna külön. -
blac
tag
válasz
blakey #35583 üzenetére
Szia!
Én is ez alapján próbálkoztam, de nem akarja.
Jelenleg ezt kapom
osmc@osmc:~$ sudo su -
osmc ~ # remotecfg /usr/local/etc/remote.conf
Can't open /dev/amremote .
azt honnan lehet tudni, hogy a remote.conf és a remotecfg jó, amivel próbálkozom?
Mert lehet, hogy csak ez a gondom.
mindenképp szeretném életre kelteni a távot, mert az osmc játssza le egyedül hálón keresztül
a Hisense_Tibet 4k videót, a többivel hálón keresztül megakad, elmegy a hang. -
junkpod
veterán
válasz
blakey #35677 üzenetére
Akárhogy csavarod, a szinmelyseg (colordepth) ábrázolására használhatunk szincsatornankent különböző kvantalast, 8 bit esetén csatornankenti 256 szintet, 10 bit esetén csatornankenti 1024 szintet. Ha a megjelenítő is fizikailag tud alpixelenkent ennyi árnyalatot megjeleníteni, akkor igen, a 10bites anyag egyenletesebb, kevésbé sávos atmeneteket mutat.
A 444 vagy 420 pedig a már kvantalt kepinformacio tömörített tárolásának módja, a 444 esetén a szincsatornak (Y, Cb, Cr) ábrázolása azonos felbontással történik, míg a 420 és egyéb esetekben az Y csatornához képest kisebb (fele...) felbontáson tárolják.
Az alkalmazott színtér egy harmadik fogalom rec709 vagy bt2020, a nagyobb színteret a fényesség szélső értékek kitolasaval oldják meg. Így egy nagyobb szinteru, azonos szinmelysegu ábrázolás esetén a nagyobb szinteru savosabb lesz.
A lejátszó szoftver beállításával valószínűleg azt állítod, milyen nagyságú lehet legfeljebb a kiadott jel szinmelyseg illetve chroma subsampling tekintetében. Tehát ha kisebbet állítást be az korlátozhatja, ha nagyobbat az nem ad hozzá semmit.
Ha egy film 420 és 8bit, akkor az soha nem lesz jobb, de rosszabb lehet.
Szerintem.
Illetve ha a megjelenítonekeg az RGB 6bit is kihívás fizikailag, arra kuldhetsz akármit, mindig sávos lesz. -
Joshi
titán
válasz
blakey #35714 üzenetére
Te a kezdetektől fogva arról írtál hogy a 8bit-es kijelzőn is látsz különbséget ha 444 10bit-es kimenetet állítasz be a boxon. Ebből én arra következtetek hogy még a W755 van. Ha nem, az a te dolgod, igazából ez itt nem releváns. Ha neked úgy jó a kép ahogy írtad akkor használd úgy, én csak azért böfögtem bele a témába mert szerintem itt inkább a natív kép megváltoztatásáról van szó mint jobbról. Ez az én véleményem, nem kell újra kezdenünk a vitát.
-
Joshi
titán
válasz
blakey #35702 üzenetére
Én úgy tudom, hogy az YCbCr az RGB színformátum lefordítására létrejött szabványformátum, amiben nem csak szín hanem fényerő is szerepel. Lehet hogy más is most ez jutott eszembe. Szerintem az YCbCr nem színformátum, vagyis ha azt vesszük az de mégsem.
(#35699) blakey akkor bocsesz, de szerintem tukko1 hozzászólásából ez nem derül ki konkrétan.
-
Joshi
titán
válasz
blakey #35697 üzenetére
Te konkrétan azt írtad hogy ez nem az a 10bit. Ezt mire értetted? Az YCbCr 4:2:0 és 4:4:4 között az alábbi ábra illusztrálja a különbséget, de ennek semmi köze a mintavételezéshez. És még egyszer utoljára, egy gyengébb forrásból adat híján nem tudsz jobb minőséget készíteni, ez kb olyan mint az interpoláció.
-
Joshi
titán
válasz
blakey #35689 üzenetére
Ez 100%-ig igaz, csakhogy a Blu-ray anyagok 420-ban vannak még a 4K HDR anyagok is, tehát te felkonvertálsz egy gyengébb jelet ami nem lesz jobb. Az hogy jobbnak tűnik az egy dolog, de mikroszkóppal már nem biztos sőt, inkább rosszabb lesz. A mintavételezés felbontásából pedig csak egy létezik hiába mondod az ellenkezőjét (8, 10, 12 stb).
Egyébként a felbontás minden digitális jelnél ott van. Pl szimulátoros pedáloknál is a Leo Bodnar kábellel nagyobb felbontás érhető el, ezáltal pontosabb precízebb lesz a használat.
-
Joshi
titán
válasz
blakey #35684 üzenetére
Egy 420-ás anyagot feltolsz 444-re az más lesz, de nem is lesz nevezhető natív képmegjelenítésnek. Ha ehhez közel akarunk maradni akkor a 422 a legmegfelelőbb beállítás, de ezt kiveséztük anno a Himedia topikban. Ugye 4K esetén is csak 50 és 60Hz-en van meg a 420, a 4K Blu-ray 24p esetén nincs.
-
Joshi
titán
válasz
blakey #35677 üzenetére
De itt a csatornánkénti mintavételezésről van szó, miért lenne más?
Persze hogy más, mert a 444 a legjobb ha erre gondolsz, de linkeltem is a képet. Lehet hogy ti nem is a 8 és 10bit közötti különbséget látjátok, hanem a 420 és 444 közöttit. Ha egy panel nem 10bit-es akkor nem 10bit-es.
-
Joshi
titán
válasz
blakey #35659 üzenetére
Az YCbCr az RGB jelet konvertálja át a tévé által kezelt szabványos formátumba, a 420 és 444 között csak mintavételezési különbség van. Gyakorlatilag a 420 forrásanyagot átkonvertálod tehát megváltoztatod. Akkor hol van itt a natív képmegjelenítés? Nem akarok rugózni a témán, de ha jobb is lesz a kép(látszólag), nagyító alatt már nem biztos.
-
Joshi
titán
válasz
blakey #35647 üzenetére
Oké még nálam van a Mecool box, mit állítsak be hogy meg tudjam nézni a hálóban lévő WD650-es tévémmel? Kíváncsi vagyok hogy jobb lesz a színátmenet vagy semmi változás nem lesz. Valami videót is linkelhetnél amit te konkrétan jobbnak látsz. A Mecoolon a 8.2.3.1 LE van.
-
Joshi
titán
válasz
blakey #35621 üzenetére
Nekem is volt Mede8er 600-am és tudom hogy ott 12bit is volt, de hidd el hogy a tévé akkor sem fogja neked megjeleníteni. Talán aki jobban ért a témához az elmagyarázza nektek hogy esetleg mitől tűnik jobbnak.
ui: a linkben pedig a 8, 10, 12bit a színtérre vonatkozik nem a HDR-hez. A HDR-nek a feltétele a min 10bit-es színkezelés.
-
-
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
blakey #35608 üzenetére
Értem a lényeget hidd el. Plazmán is láttam a 8-10 bit között különbséget és oleden is látom. Nem mondtam hogy eget verő a változás, de a sávosodáson javít és a színek is valamelyest mélyebbek. Nem bebeszélem magamnak, ez sok éves tapasztalat. Med600-on volt 10 bites kimenet és a Dune-n is. Ha 10 bitre állítottam a HDMI kimenetet, bizony láttam különbséget.
(#35605) Joshi: Panasonic plazma évekkel ezelőtt is kezelte a 10 bitet.
-
ttt
senior tag
válasz
blakey #35586 üzenetére
Még tegnap este rápróbáltam, de gyorsan elhajtott, gondolom ezért:
"<requires>
<import addon="os.libreelec.tv" version="8.2"/>
<import addon="xbmc.python" version="2.1.0"/>"Majd du. megnézem az OSMC gyári appot, hátha felülírva legalább települ. Azért várok még 1-2-x100 függőséget, mert na.
ui: Na meg eléggé UK-ra van kihegyezve és semmi más nyelv, de ez a legkevesebb
-
RedCat
senior tag
válasz
blakey #35437 üzenetére
Lehet, de sajnos a 8.90.4 dev már nem elérhető, az 5-ben a menüpontok kicsit összekeveredtek és hiányosak. Én az 5-öt próbáltam és abban a fekete részek nagyon "tarjagosak" voltak, a színátmenetek nagyon csúnyák. Ugyanez a film a 8.2.3.1 alatt hibátlan. Most fogom tesztelni OSMC alatt is.
Megcsináltam, működik a 10 bites megjelenítés. Az rc.local fájlba csak bele kell írni azt az 1 sort és ettől kezdve működik. Nem "hinni vagy nem hinni" kell, hanem kipróbálni.
Mit veszíthetünk vele? Sokkal szebb így a képi megjelenítés, ha olyan tévé van hozzá.
Nem kötözködni szeretnék veled, de hagy döntsem már el honnan indítom a filmjeimPl a sorozatokat sokkal jobb innen indítani szerintem. Azokat nem is szoktam betenni a médiatárba, mert eddig mindig egy nagy káosz lett belőle. Egyszerűbb innen + ha megnéztem és nem tetszik akkor egyből törölhetem is. És engem zavar az OSMC mappa ott
-
Joshi
titán
válasz
blakey #35410 üzenetére
Ezeket raktam fel, nagyon nincs más dtb fájl amit feltehetnék. Látszólag csatlakoztam a wifi hálózathoz, de nagyon úgy néz ki hogy valójában meg nem. Ilyenkor mit lehet tenni?
(#35413) dugesz77 lehet hogy nincs netem, de akkor miért írja a hálózati infónál hogy minden rendben?
-
Csicsóka
őstag
válasz
blakey #35389 üzenetére
A reboot to android nem akarja az igazságot. Most hogy újra tettem a droidot, nem is rebootol abba. Eddig jó volt a leharcolt droiddal. Nem hiszem hogy ebből lesz még vmi.
A többivel egyet értek. Most csinálom meg úgy a nandra telepítőt, hogy a power menüből, vagy az eredeti kikapcs menüből lehet majd a telepítést indítani, így nem kell SSH. -
Csicsóka
őstag
-
ttt
senior tag
válasz
blakey #35363 üzenetére
Korábban volt linkelve, hogyan lehet rá X-t tenni meg böngészőt telepíteni. Egyel korábban írtam is, hogy fel is ment, de még nem működött nekem. Egyelőre nem is volt teljes igényem rá, hogy menjen is, amíg nem lesz stabil mondjuk média lejátszás-, eszközök felismerése terén.
Egyébként az OSMC programok felületére ki is rakta, mint telepített alkalmazást ikonként. -
Csicsóka
őstag
válasz
blakey #35352 üzenetére
Persze, félmegoldást én sem akarok, inkább ne legyen. Az power menu-t meg csak engedélyezni kell, ott van, csak letiltott állapotban. Utána már van kikapcsoló menu. De valóban jobb lesz megfúrni az eredetit, és oda beépíteni az új dolgokat.
Alapból kicsi a rendszer, nincs még 2 giga sem, hogy ne legyen nagy a letöltendő méret. Ezért van a resize_sd.sh és a resize_usb.sh. Ezt kell futtatni, és kitolja a max méretre a 2. partíciót. Ez biztos elkerülte a figyelmed, mert írtam korábban.PS. 2x kell futtatni, közte reboot, ahogy kéri is.
-
Csicsóka
őstag
válasz
blakey #35340 üzenetére
Nem jobb az rc3.3, és a frissítés sem lesz másként, mint eddig. A teszt időszakban még csak cserélgetéssel lehet ránézni az újabb verziókra. Ha egyszer lesz ebből 1.0-ás verzió, akkor addigra megoldom, hogy azok a dolgok, amik nem kompatibilisek a Vero -4-el, egy tar fájlból egyszerűen feltehetőek legyenek. Akkor már a rendszer egyéb részeit lehet majd frissíteni az OSMC frissítés kezelőjével, vagy parancssorból, apt-vel.
A távirányító kikapcs gombot így csinálták meg ebben a KODI-ban. Biztos át lehet majd programozni, hogy egyből poweroff-ot futtasson. -
ttt
senior tag
válasz
blakey #35343 üzenetére
Meg lett formázva a többi tárterület? Bár ezt a verziót még nem próbáltam, de a korábbiak "békén hagyták" a 64-s kártyám szabad területét. Viszont, ha formáztam - pl. ext4-re - akkor azt is felcsatolta. (Bár itt egy kicsit füllentek, mert a 3.2 -vel sem néztem ezt meg. Nem volt erőm/időm formázgatni tegnap este.)
-
Csicsóka
őstag
válasz
blakey #35326 üzenetére
Csak az induláskori 576p50Hz HDMI módot változtattam meg úgy, hogy az U-boot változói közül olvassa ki azt, amit előzőleg használt a box, és úgy indul el az OSMC is. Semmi mást nem. A reboot driod menü dolog valóban jobb lesz így integrálva, már ha lesz. Az eredti OSMC bőrben nem változtattam meg a kikapcs menüt, azzal le lehet állítani most is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Vezetékes FEJhallgatók
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Óvodások homokozója
- A nagy Szóda, Szódakészítés topic - legyen egy kis fröccs is! :-)
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Revolut
- 3D nyomtatás
- További aktív témák...
- Kaspa bányász szett - kaspa miner eladó
- Komplett PC - Intel Core i7-9700K, 32GB RAM, NVIDIA GeForce RTX 2060 SUPER
- Gamer Félgép - MSI Z370-A PRO + Intel I7 8700K + Kingston HyperX 2x8GB 2666MHz CL13
- ASRock Z690 PG Riptide + Intel I7 12700 ES + Netac 2x16GB DDR4 3200MHz CL16
- Új, Gamer - GIGABYTE Z790 D + Intel I7 14700K + Apacer Panther RGB 2x16GB DDR5 6400MHz CL32
- Samsung Galaxy S23 , 8/128GB, Kártyafüggetlen
- Samsung Galaxy A06 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF B550M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 Ti 8GB Rampage SHIVA FSP 700W
- Új Apple iPhone 16 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 3 Év Garanciával
- LG 65BX - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest