- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Azonnali mobilos kérdések órája
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- iPhone topik
- Macrodroid
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
-
Mobilarena
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
stigma
addikt
válasz
blakey #46092 üzenetére
Oks, köszi.
Whitelist részemről ok, ennek örülök is hogy nem kell állítgatom, viszont annak ellenére, hogy HDR ikont a TV-m nem mutatja akkor annak ellenére van azért ugye?
Hivatalos oldalon(Git) én is látom mit javítottak : added kernel fixes and improvements for HDR (OSMC)Olyan HDR-es filmeket néztem tesztre, amik már le vannak szedve és más CE nightly alatt voltak.
-
e90lci
senior tag
válasz
blakey #46084 üzenetére
Szia
Synologyn:
1:feltelepítve : phpMyadmin,webstation,mariadb
2:portok engedélyezve a tűzfalon a nasban(kivülre nincs egy port sem engedélyezve kívülről nem használom ezeket)
3.Létrehoztam egy felhasználót a phpMyadminban felhasználó:kodi jelszó kodi
4.Lérehoztam notepad++ al:advancedsettings.xml-t
Ez van benne:
<advancedsettings>
<videodatabase>
<type>mysql</type>
<host>192.168.1.10</host>
<port>3306</port>
<user>kodi</user>
<pass>kodi</pass>
</videodatabase><musicdatabase>
<type>mysql</type>
<host>192.168.1.10</host>
<port>3306</port>
<user>kodi</user>
<pass>kodi</pass>
</musicdatabase><videolibrary>
<importwatchedstate>true</importwatchedstate>
</videolibrary>
</advancedsettings>
A nas 192.168.1.10
5.bemásoltam a CE Userdata mappájába a advancedsettings.xml-t
6.kihúztam a boxot visszadugtam és felvettem a filmek mappát és keresés TMDB alpján.
Na most itt nem csinál semmit.
Nem értek hozzá ez az első próbálkozásom vele nem használtam még Mysql-t.Lehet ki maradt valami lépés nem tudom.Köszi előre ha tudsz benne segíteni. -
blakey
titán
válasz
blakey #46084 üzenetére
Egyébként Jarvison is szépen működik csak ugye ahány Kodi verzió annyi adatbázisod lesz, tehát nem lesz közös.
(#46083) Márton
Sorozatokat szoktam nézni egymás után de azok azonos kódolásúak, nem szokott gond lenni, szerintem eltérő kódolások miatt előfordulhat, hogy át kell állnia mindennek arra a beállításra és emaitt van a jelenség, de még ilyennel nem találkoztam. -
kenand
veterán
válasz
blakey #46000 üzenetére
Pedig azért vettem meg mert jó áron (30 USD) volt 2GB RAM, SPDIF és 905X. (sőt BT és 5GHz Wifi is lenne)
Nem gondoltam én sem, hogy ennyire eltolták. Majd kicserélem és olyan helyre teszem ahol nem kell SPDIF.Alexelec elviekben bemásolja az SD-ről a remote.conf-ot?
#46001) darvinya
Tudsz mutatni dugót akkor ami jó hozzá? Olyat még nem láttam...
-
kenand
veterán
válasz
blakey #45938 üzenetére
Próbaképp feltettem a legújabb Alexelecet, kivettem android alól a remote.cfg-t feltettem az SD-re de nem működik a táv...majd bemásolom a configba aztán meglátom.
Még egy gondom van a Magicsee N5 csodával. Úgy tűnik nem csak béna jack SPDIF csatija van, de nem is működik. Vettem hozzá kábelt, de nem megy ahang, megnéztem nem is világít a port... -
akela91
addikt
-
Kenderice
senior tag
-
Kenderice
senior tag
válasz
blakey #45931 üzenetére
A cfg fájl, amit ehhez a boxhoz töltöttem le, üres.
Nincs benne semmi keymap.
Ez a tartalma:
# Keymaps table
#
# This table creates an association between a keycode file and a kernel
# driver. It can be used to automatically override a keycode definition.
#
#
# Format:
# driver - name of the driver provided via uevent - use * for any driver
# table - RC keymap table, provided via uevent - use * for any table
# file - file name. If directory is not specified, it is first looked up
# in /storage/.config/rc_keymaps, then /usr/lib/udev/rc_keymaps
#
# For example:
#
# driver table file
#
# gpio-rc-recv rc-streamzap streamzap
# gpio-rc-recv * justboom
# * rc-rc6-mce rc6_mce_new
# * * hauppauge_new
meson-ir * /storage/.config/rc_keymaps/beelink_W95"hálózati eléréssel (gépről) a Configfiles mappába másolod."
Megtörtént Semmi hatása. -
Kenderice
senior tag
válasz
blakey #45929 üzenetére
Na most megint elakadtam.
Azt írja. hogy a cfg fájlt a \storageq\.concfig helyre kell betenni, de a storage mappában nincs ilyen.
Az \etc mappában van egy rc_maps.cfg fájl, de azt nem engedi felülírni.
Hova másoljam a letöltött rc_maps.cfg fájlt, hogy menjen végre a távirányító?Viszont most nézem, hogy cfg a fájlban nincsen semmi, üres.
Most ez vicc?
Vagy a remote.conf fájlból kell kimásolni a keymap-ot és beletenni az rc_maps.cfg fáljba? -
-szabi-
addikt
válasz
blakey #45834 üzenetére
Laikusként ennek a whitelist-nek mi értelme ha 10 felhasználóból 10-et megszívat?
A TV HDMI-n kiküldi a box-nak milyen felbontásokat tud megjeleníteni, ez van a whitelist-en.
Nekem aztán külön ki kell választanom ténylegesen mely felbontásokat küldje aztán a box a TV-nek.
Teljesen megértem miért nem volt ilyen funkció korábban. Ebben a formában semmi értelme.
Ha már egyszer bele erőltették a fejlesztők akkor miért nem fordítva működik?
Alapból legyen kiválasztva minden felbontás amit a Tv elküld a box-nak.
Aztán a túlbonyolítást kedvelő felhasználók majd kedvük szerint kikapcsolják ami nekik nem kell. -
Márton
nagyúr
válasz
blakey #45814 üzenetére
Ezen a stick-en ugye nincs LAN csati, usb adapterem meg csak ac wifis van..Ördögi kör.
Miért nem mentek biztosra (ha már javítják a hibát) és 1080-ban indítják a GUI-t?
Eleve tudtommal úgyis felskálázott fullhd, akkor nem mindegy?
Vagy ez már tudja a valós 4k-t és egy 4k fotó minden pixelét kitenni?
De ha most 4k-ban indul a gui, mégis milyen képernyő mód lehet az, amit az lg 4k tv nem ismerszerk: sajna az androidos trükk sem jön be, mert ott nincs wifim se, mivel a beépített használhatatlan, 2mp alatt eldobja a jelet, az usb sticket meg nem ismeri fel valamiért, csak az LE. Mondom, hogy ördögi kör, várok inkább egy újabb frissítést..
-
Márton
nagyúr
válasz
blakey #45796 üzenetére
Végülis mi az előnye a CE-nek a legutolsó stabil LE-hez képest?
Ott is ment minden videófájl, usb ac wifi stick, 4k-60 hevc, stb.
Csak kiváncsiságból próbálnám, és azért mert most napi szinten téma itt a fórumon is.
Persze egy valódi 4k képmegjelenítésnek örülnék, ha egyszer majd tudná. -
akela91
addikt
válasz
blakey #45775 üzenetére
Tökéletesen működik minden ezek közül. Egy apróság: Ha újraindítod az eszközt, elfelejti a video calibration ertékeket(ahol belövöd a kép széleit). Viszont erre is megvan a megoldás. Nem 60fps t kell megadni FHD alatt, hanem 59.94-et,így megjegyzi szépen a határokat is.
Ma magától lefrissítette a coreelec önmagát a háttérben sikeresen.
-
Beni2360
félisten
-
Zizi123
senior tag
válasz
blakey #45672 üzenetére
Holnap megnezem, de az LE-nel tuti, hogy semmit nem kell modositanom, es bootol, es mukodik, mig a CE-nel barmit csinalok nem megy.
Ugyanez igaz az osszes ARM-os linux disztribuciora, csak ott latvanyosan csak a 3.14-esek mennek, a 4.x.x-ek nem. Szisztematikusan egyik sem megy. 3.14-bol pedig az osszes indul.
Az LE dtb-jevel megy a CE vajon? -
Zizi123
senior tag
válasz
blakey #45662 üzenetére
Elvileg jo a CE-hez is , de en nem birtam meg mukodesre birni.
Hiaba masolom barmelyik dtb-t a fokonyvtarba mindig az Android bootol, mindegyiket kiprobaltam.A LE megy ugyanarrol az SD kartyarol, bar ott nem kell a dtb-vel szorakozni, mert meg a regi 3.x.x-es a kernel.
Ha valaki tud nekem adni VENZ-el mukodo dtb-t, vagy itt Szeged kornyeken megcsinalja nekem, hogy mukodjon a VENZ, annak hajlando vagyok meg fizetni is, en mar feladtam a remenyt...
-
djg
aktív tag
válasz
blakey #45662 üzenetére
Átolvastam ezt a tesztet és bár nem direkt Minix összevetés, azért jókat ír erről a V10 pro+-ról is.
A wifi erősségét hiányolja, ebben szinte biztos jobb a minix, már csak azért is, mert a venznél a képeken még antennát se látok, gondolom beépített.
De mivel nekem rj-45-ről menne a dolog ez így nem lesz hátrány és más okból nem látom, hogy miért érné meg a minix a 15k huf-os felárát, noha nem sajnálnám rá az összeget, ha látnám, hogy mire költöm... -
djg
aktív tag
válasz
blakey #45657 üzenetére
Ahhaaaa, köszi!
Fura, még a hivatalos oldal is a 6-ost írja, mint legújabb.
És ha jól értem ennél nem oldották meg, hogy rendszer szinten menjen a frissítés, manuálisan kell? A korábbi esetekben tudtommal ment OS-ből és még azt is írja, mik az újdonságok. Nougatra megéri szerinted, ha csak NAS video play lesz? -
djg
aktív tag
válasz
blakey #45604 üzenetére
Es errol mi a velemeny: [Venz v10 pro]
Tudja a Hdr-t, hardveresen az u9-h-hoz all kozel vagy egyezik meg, 3 ev gari van ra...
A tamogatast nem tudom, de annak tukreben, hogy fentebb azt irtak az u9-et se frissitik tovabb mar nem is ertem a jobb tamogatottsagot, amit irtal. -
djg
aktív tag
válasz
blakey #45604 üzenetére
Hm...drága ez a HDR móka, csak emiatt +10k (jó nem csak emiatt, de amit érezni fogok a hardverből, az ennyi, nem?) Azért elgondolkodtató, mert éppenséggel belefér az ára, de az oled tévének nem a hdr megjelenítés a legnagyobb erőssége...
Maga a gép nekem is jobban tetszik, minőségibbnek tűnik, mint a Riko, de a hűtés, alkatrész különbség saját tapasztalat? -
djg
aktív tag
válasz
blakey #45588 üzenetére
Köszi, ezt én is néztem:
Neo U1: kb. 36k HUF
Neo U9-H: kb. 46k HUFA kettő közt jól látom, hogy CPU+GPU-ban van a fő különbség? Illetve HDR-t csak a drágábbik tud?
+ a telepített Android verziót írja még másnak, de azt lehet, hogy érdemes itt is felülírni CE-re?Megér az általad ajánlott U9 10k-val többet, ha csak filmre lesz használva?
-
tobias40
veterán
válasz
blakey #45557 üzenetére
Feltettem a CE-t!
De!
Ebből a leírásból mit és hova kell telepítenem hogy legyen hbogo?
Nem találok a CE-ben update könyvtárat ha belemegyek a telepítés zip-file-ből az addonok-nál!
Hálózatról bemásolom a zip-et az update könyvtárba a laptopomról.Vagy az egészet nem jól csinálom?
-
tobias40
veterán
válasz
blakey #45557 üzenetére
Most csak annyi a gond hogy a sorozatokat nem tudom lejátszani ahol léptetni kellene az oldalon.
Érdekes mert csak ott nem ahol közvetlen lehetne indítani a filmeket,előtte lehet léptetni a fel-le-oldalra gombokkal és az egérrel is tudom navigálni csak ott nem ahol kellene..Melyik img kell az én boxomhoz és melyik dtb. a CE telepítéséhez,megköszönném ha belinkelné vki!
-
tobias40
veterán
válasz
blakey #45485 üzenetére
Megpróbáltam mindkettőt az app installer-el felrakni de miután telepítettem kiírja hogy az alkalmazás nincs telepítve!
File kezelőből csak kijelölni tudtam a telepítőt,elindítani nem engedi..
Hmm,nem is enged belépni egyik dir-be sem csak kijelöli egy pipával a file-t vagy a könyvtárt.(hosszú "ok-val" sem)
Hogy lehet ezekbe belépni?
Gondolom nem kompatibilis hozzá...Böngészőből ha próbálom a hbo go oldalán lejátszani akkor az alkalmazást akarja letöltetni csak éppen nincs ilyen fül csak hogy "teljes leírás"
Mecool M8S PRO+ a gép 7.1.1 az android verziója.
-
messer30
csendes tag
válasz
blakey #45489 üzenetére
Köszönöm a segítséget!A napokban beszerzek egy másik sd kártyát+olvasót majd azzal megpróbálom!
Viszont van valami jó is a dologban!Valószínűleg sikerült a hang akadást megszüntetni!
1:A külső hdd-t áttettem másik portra
2:A box bekapcsolása előtt csatlakoztattam a hdd-t
3:kihúztam a optikai kábelt most hdmi-n megy a hang(az erősítőm csak1080p tud átengedni ezért 4k-nál optikán megy a hang)
4:kilőttem a felesleges appokat a kezelőből
Nem tudom hogy ezeknek ,vagy csak a bolygók együttálásának köszönhetően ,de megoldódott a probléma!
Belenéztem 3-4 filmbe már és nem volt gond!További szép estét mindenkinek!
-
nfer
tag
válasz
blakey #45412 üzenetére
CoreELEC-S905.arm-8.95.3.img.gz
CoreELEC-S905.arm-8.95.2.img.gz
CoreELEC-S905.arm-8.95.1.img.gz
CoreELEC-S905.arm-8.95.0.img.gz
LibreELEC-S905.arm-8.2-8.2.3.1-temp_sensor_disabled.img.gz
Mind kibontva, majd image kiírva linux mint lemezkép író és win10 win32diskimager-ból is kipróbálva, kettő féle sd kártyával.
Device_tree mappából gxl_p281_2g.dtb kimásolva főkönyvtárba és átnevezve dtb.img-re.
Ezek után mindig friss telepítés. Végeredmény Coreelec nincs wifi lan táv jó, libreelec van wifi és minden működik. -
messer30
csendes tag
válasz
blakey #45421 üzenetére
Nem play-es,vagyis nem szedtem le a playről hanem alapból fent volt a boxon!Gondolom ez az optimalizált verzió!CE-vel kapcsolatban pedig azt kérdezném hogy pendrive-ról lehet futtatni a CE-t mert jelenleg csak egy ősrégi 4gb micro sd-m van itthon,mindkettőre feltettem a a legfrisseb CE-t,mindent az összefoglaló szerint csináltam de nem akar bootolni egyikről sem!Kihúztam a tápkábelt-sd be-power gomb benyom-vissza táp-belép a recovery-be ott próbáltam már újrabootolni,meg hogy bootoljon a bootloaderről de mindig a droid indul el!
Mit csináltam rosszul? -
nfer
tag
válasz
blakey #45395 üzenetére
Azt gondoltam hogy a TX3 Minid SD kártyájáról.
A fél válaszokat nem értem, mindent leírtam.
Mégegyszer.
Tanix TX3 Mini 2/16Gb. 1 éves, kipróbáltam nem tetszett félre raktam,
Mostanában dícsérted ezért kipróbáltam most. Androidja megy wifi is.
Libreelec megy wifi is. Coreelec megy wifi nincs sőt a beállításokban vezeték nélküli hálózat kapcsoló sincs.
Minhárom rendszer látja a kettő giga memóriát. Ce utolsó négy verzióját próbálam. gxl_p281_2g -t kimásoltam és átneveztem dtb.img-re. Mindezt kettő féle Sd kártyával. -
junkpod
veterán
válasz
blakey #45364 üzenetére
(#45236) blakey válasza junkpod (#45235) üzenetére ÚjVálaszPrivát2018-10-16 18:28:07
blakey
(PH! félisten)
LE7 esetében hibátlanul megy 4K-ban a GUI és a film is a Minixen, nincs semmilyen anomália, ezt még nem írtam le, mert valamiért nem akarom elhinni, hogy csak azon jó és még nem tudtam tesztelni más boxokon az LE7-et, S912-n esélyem sincs(#45239) junkpod válasza blakey (#45236) üzenetére ÚjVálaszPrivát2018-10-16 18:32:28
junkpod
(PH! kedvence)
Kérdés, hogy az valós 4k rendering, vagy csak duplázott fhd? Tesztelés le egy nagyon részletes 4k hatterkeppel.
Azért sem hiszem, hogy 4k lenne, mert ugye a kép nezegeto is csak fhd..(#45241) blakey válasza junkpod (#45239) üzenetére ÚjVálaszPrivát2018-10-16 18:39:28
blakey
(PH! félisten)
Most itt az a lényeg, hogy 4K-ra állítva nincs képkimaradás, nem az, hogy 4K-s a háttér felbontása. S905X-en, S912-n CE-vel ha 4K-ra van állítva a GUI akkor néha eldobja a jelet, sokmindenre gondoltam, de az LE7 ezt megcáfolta és Android alatt is hasonló a szitu, Minixen a 4K-val semmi gond, szépen működik, a többi eszközön 4K GUI esetében szintén van képkihagyás., kezdem azt hinni, hogy az 5.1-es Android jobb, mint a 7.1, ebből a szempontból, de sajnos nincs időm és kedvem ennél sokkal mélyebben tesztelni és esetleg megtalálni a pontos okot. -
Skyner
tag
válasz
blakey #45332 üzenetére
Köszi. Olvasgattam, keresgettem, de nem gondoltam, hogy azóta hátrafelé lépkedünk a Google "kedvessége" által.
Mondjuk nem annyira gáz (nekem), mert az android rendszere a Minixnek 3840-es felbontásban szépen játssza a Youtube tartalmakat (lehet hogy csak felskálázza), de a HDR videókat nem HDR-ben jeleníti meg. Ez utóbbit viszont a Sony XF9005 tévém mindenféle kompromisszum nélkül hibátlanul játssza, bár jobb lett volna mindent egy eszközön keresztül kezelni. -
Skyner
tag
válasz
blakey #45330 üzenetére
dugesz és blakey: köszönöm szépen a válaszotokat.
dugesz: egy oldalon találtam max. értékként a 30.000.000-t, azt is beállítottam, de így sem tudok FHD felé menni felbontásban. Azóta annyi változott, hogy miután feltelepítettem az Inpustream Helper-t, 1080p-re beállt.
Érdekesség, hogy az Inputstream Adaptive-on belül ha kikapcsolom az MPEG-DASH-t, akkor elindítva bármilyen videót 720p a felbontás és nem sötétedik el pár másodperc múlva a képernyő kb. 1 másodpercre, míg bekapcsolva ez az elsötétedés megtörténik, viszont 1080p-n marad. Gondolom ez nem egy feature, hanem egy jókora bug.blakey: #35512 hozzászólásodban 1440-et említetted maximumként, bár lehet hogy rosszul értelmeztem és CE alatt 1080p a maximum. Jól értem? Mondjuk ha így van, akkor mi történt, hogy néhány napja a Full HD a max. felbontás CE alól Youtube-ban?
-
urobee
tag
válasz
blakey #45256 üzenetére
Ehhez a boxhoz:
Brand TANIX
Model TX3 MINI-H
CPU Amlogic S905W, Quad Core ARM Cortex-A53
GPU Mali-450 penta-core, up to 750MHz+(DVFS)
RAM 2GB DDR3
ROM 16GB eMMC
OS Android 7.1
WiFi 2.4G WIFI, 802.1.1b/g/n
LAN 10/100Mezt választottam:
gxbb_p200_2G_100M.dts
de ezt is próbáltam már:
gxbb_p201_2G.dts
Lehet, hogy elnéztem valamit.
dtb.img-re átnevezve és a kártya gyökerébe van rakva.
A topic útmutatójában az van, hogy írjam felül ami ott van, de nekem ott nem volt ilyen fájl alapból.Egyébként semmi bajom nem lenne a fenti box-szal, kivéve, hogy a fullhd filmek rengeteget pufferelnek Kodiban.
Lehet ezzel valamit kezdeni? -
Truman
senior tag
válasz
blakey #45211 üzenetére
Köszönöm, bocsi.
Most olvasom az összefoglalóba:
"CoreELEC-nél állítsd be a whitelist-ben azokat a felbontásokat és frissítési frekvenciákat, amiket a tévéd támogat."
Hogy tudhatom meg, hogy a TV -m milyen módokat támogat?
Egy Full HD Samsung UE43M5502AKXXH amúgy a típusa.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép! I5 12600KF / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 512GB SSD
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új RYZEN 5 5600X +Új RTX 3080 +Új 32-64GB DDR4 +1-2-4TB NVMe SSD! GAR/SZÁMLA!
- Mac mini (2023 with M2)
- Dell Optiplex 7050 MICRO - TINY PC
- Csere-Beszámítás! Akciós Gamer PC! R5 5500 / GTX 1070Ti Rog Strix / 32GB D4 / 500GB SSD
- BESZÁMÍTÁS! Asus A520 R5 3600 16GB DDR4 500GB SSD RTX 2060 8GB Rampage SHIVA CoolerMaster 700W
- AKCIÓ! MSI B550 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA MSI 650W
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Serries X
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Újszerű HP Pavilion 14-ec0004nh - 14"FHD IPS - Ryzen 5-5500U - 8GB - 512GB SSD - Win11 - MAGYAR
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest