-
Mobilarena
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
mikrofon
veterán
válasz
blakey #102297 üzenetére
Pont ezért írtam hogy nekem megfelel, mert az általad leírt eseteket nem tapasztalam.
HDMI kimenetet használom hangtovábbítással. Hiszen optikán nincs HD hang, Atmos, stb ... Így minden formátumot hibátlanul továbbít.
Nem használom zenelejátszásra. Azt valóban átváltanék CE-re ami valljuk be nem egy túl bonyolult dolog.
Dolby Vision hibás TV-Led módját se vettem észre. Ez pontosan mit takar illetve melyik is a TV-Led mód? Itt elég furán (2021 előtti és utáni) van elnevezve. -
mikrofon
veterán
válasz
blakey #102232 üzenetére
Nekem most már 3 hete v5394 van. Tljesen elégett vagyok. Semmilyen zavaró hibát nem találtam. Azóta nem indítottam el CE-vel és a firestick 4k max gen2-t se kapcsoltam be. Jól megy a Kodi v21-gyel illetve a streaming alkalmazások is.
Bár streaming-ek körül valószínűleg a Disney+ le fogom mondani mert brutálisat drágul nekem az éves csomag az előzőhöz képest, ami nemsokára lejár....
-
zazenke
őstag
válasz
blakey #102236 üzenetére
én még olyat nem találtam amit valamelyik ne vitt volna és a droidos kodi meg igen. És továbbra is ezt látom a rendszer egyik fő tulajdonságának hogy mivel bírkozik meg . én csak google chromecast tv-n bírtam tersztelni 12 es rendszerrel de gondolom a homatics sem jobb ebből a szempontból
-
-
zazenke
őstag
válasz
blakey #102043 üzenetére
ezért is jobb az ugoos mert ott van az android részen van egy beállítás hogy feszültség ráadás után ne kapcsoljon be . A dune nekem is bekapcsolt állandóan. Azért mert én leáramtalanítom a médiás dolgaimat egy rf konnektorral amikor elmegyek itthonról és amikor hazaértek mindíg az az első hogy visszakapcsolom de nem szeretem ha elindul a tv mert a box cec része indítja
-
zazenke
őstag
válasz
blakey #101911 üzenetére
én tegnap feltettem a pkc-t omegára coreelecre és volt olyan tartalom amit nem játszott rendesen le . csúszott a hang a képtől. utána meg szabadultam tőle és újratelepítettem a CE-t és ott nincs baj ugyanazon tartalommal. Nem számít mert amúgy se nyerte el a tetszésem csak kíváncsi voltam rá és szeretek kisérletezni . egy pendrive csak ilyenekre van fenntartva. ami viszont furcsa hogy hiába telepítettem újra a rendszert mert a sima plex kiegészítőt akartam utána megpróbálni tehát nem a pkc-t és valamiért nem megy . kirak egy piros X-et és kiírja hogy plex hiba . Most vagy valamit bénázok vagy a PKC valami olyan helyre beírja magát amit egy CE balenaetcher-es újra flash-elés nem töröl le. A kérdéses tartalmat nem birom idelinkelni mert felnőtt tartalom. Ezekkel azért szeretek próbálni mert ilyenkor szokott kibukni hogy mit tud kezdeni a rendszer a szokásostól eltérő tartalmakkal. valószínüleg ez is mp4 formátum mely videó lopó programmal lett leszedve a netről tehát nem a szokványos torrentes tartalom. a sima CE és infusenek nem akadály
-
mikrofon
veterán
válasz
blakey #101876 üzenetére
Ez így elég lehangoló verziójú FW-nek tűnik....
Van egy fehér Homatics-om. Elégedetten használom a teszt beta szoftverrel és a CE-vel. Annyira elégedetten hogy igen régen olvastam itt is meg a teszt csportban is. Így el voltam maradva FW információkkal.
Annak idején beforrasztottam az IR vevőt a fehér Homatics-ba a CE alatti távirányítós vezérlés, meg a bekapcsolás miatt. Azóta gondolkodom hogy kéne vennem hozzá egy Nokia távirányítót a több gomb, számgombok és a háttérvilágítás miatt. Aztán most hogy újra olvasgattam, szembe jött jó áron ez a Nokia 8010 kompletten. Aztán most kérdezgetek hogy mi a helyzet vele...
Valóban volt DuneHD Homatics-om is.... Most már látom kár volt eladnom... Majdnem azt vettem újra az IR miatt. De lemondtam az IR-ről az ATV12 béta teszt szoftverért cserébe. Így most van teszt szoftver is meg IR is házi tuninggal. Jah ha már házi tuning akkor mikor szét szedtem az IR vevő beforrasztásához a fehér Homatics-ot. Akkor kicseréltem a hővezető réteget illetve felraktam @Gyűrű által linkelt bordát is... Bár valószínűleg nem volt szükséges csak hát... Nem bírtam magammal... Mint most a Nokia-nál se.... -
-
joydrv
aktív tag
válasz
blakey #101787 üzenetére
Fentebb írtam, hogy DV 7 profillal így megy.
Beállításokat nem piszkáltam, nekem így teljesen megfelel. Ami kellett leszedtem más verzióban. UFO971 verziói tökéletesek.
Gyűrű
Nincs is Nokia boxod, akkor miért fikázod látatlanban?Eddig semmilyen buggal nem találkoztam. Minden ment rendben.
-
szabeska
addikt
válasz
blakey #101734 üzenetére
Ez érdekes.
Egyik filmnél a hangsáv az infó fájl szerint 3100 kbps, és ezt jól is írja ki a CE, 2500-3500 között ugrál. Gondolom ha valamit belenyúlna vagy lebutítaná, akkor a bitsebesség is kisebb lenne, nem? A kiírás nem is érdekel egyébként, csak az, hogy ne butítson semmit a hangon, főleg hogy passthrough-ra van állítva... -
gyűrű
addikt
válasz
blakey #101664 üzenetére
Érdekes hogy mennyire mások a tapasztalatok .
A CoreElec=el semmi probléma nálam, minden tökéletesen működik, amit én nézek, de android alatt sajnos használhatatlan a kodi, az összes homaticson nálam, a frame drop miatt , igaz mind a 4=en atv12 beta van.
A dune verzión nincs frame drop , de az meg Atv11, afr hiánya miatt miatt az.
A dune app meg.. hagyjuk is..
Android alapon a 4kmax2 amit használok, az se tökéletes, de legalább nem diavetítés 🙂. Jah, és mindenhol omega van már régóta. -
vargalex
Topikgazda
válasz
blakey #101605 üzenetére
Ne vezessük félre a kollégát. Az utolsó paranccsal tudná betölteni az általa létrehozott config-ot és így tesztelni, hogy valóban jó-e. Ha jó, akkor indíthatja az eventlircd és a Kodi service-okát. Ugyan ezt tenné egy újraindítás is.
Láthatóan a nokia.toml file 2. sora hibás, hiányzik egy egyenlőségjel belőle. Illetve az egyik keycode-nál is van egy hibás karakter (a hibaüzenetnél látható scancode-hoz tartozónál).
-
pinnacle
nagyúr
válasz
blakey #101578 üzenetére
Ilyen sem volt még a fórum történetében, hogy neked valami ne működött volna.
Most nézem a Semmelweist, semmi akadás. Idáig sem volt ilyen problémám. Nexuson, Omegán ráadásul már az FHD is megy. Igaz, csak szoftveresen dekódol, (HBO, Disney hardveres), 63°C-os, de nem probléma az X96Max-nak. Ennek a hűtése sincs módosítva. Nekem FHD-s TV-m van, azon teljesen jó a minőség, alacsonyabb felbontáson is. Vettem pár 4K-s TV-t, de visszaküldtem, mert úgy láttam, hogy az SD, FHD felvételek jobbak FHD-s TV-n. HDR-ben voltak sokkal jobbak a modern TV-k. Pont ilyen gond van az Omegával, ha HDR-es videót nézek, (mondjuk nem szoktam csak demókat), a box valahogy nem vált vissza, hiába néz úgy ki a TV, kép beállításánál, a kép mégis túlhúzottan színes, normál felvételeknél. Újraindítás után megjavul. -
szabeska
addikt
válasz
blakey #101593 üzenetére
Ott tartok, hogy a táv működik, de bt-n. Nem toml, hanem "sima" fájlként mentettem el, mert csak ez működik most. Az általad leírtakat köszönöm, nekiesek holnap még egyszer
Mindenesetre a CE és a DV is flottul megy, ami már 99% siker
Most negpróbáltasm amit írtál:
"Egyébként kb. semmit nem kell csinálnod, mert a második linken lévő táblázatot elmented pl. nokia.toml fájlba és bemásolod a
Configfiles/rc_keymaps
mappába, majd a szövegszerkesztőbe létrehozol egy újabb fájlt, amibe beírod, hogymeson-ir * nokia.toml
, elmentedrc_maps.cfg
néven és bemásolod a Configfiles mappába, majd újraindítod a boxot."Ez lett belőle:
CoreELEC:~ # ir-keytable -a /storage/.config/rc_maps.cfg -s rc0
/etc/rc_keymaps/NOKIA.toml: error: line 2: missing =
/etc/rc_keymaps/NOKIA.toml: keycode `' not recognised, no mapping for scancode 0 x047f92b5a110
Segmentation fault (core dumped) -
szabeska
addikt
válasz
blakey #101590 üzenetére
Ezt követtem:
Nokia 8010 IR remote protocol with meson-ir driver
In the links bellow you can find the KEYMAP and the instructions how to use your Nokia 8010 infrared remote protocol with CoreELEC and meson-ir.
NOTE: that the second link has a more complete configuration file ,so i recommend using that one .
Link 1 (more detailed instructions) 284
Link 2 (fully working KEYMAP) 415Nem tudtam, hogy így nem fog működni. Nyilván én nézek el valamit, de megcsináltam ami itt írva vagyon, szóval nem tudom. Megköszönöm a segítséget
Azt hittem ez infrán fog kommunikálni, nekem az is jó, látom másnak működik, nekem csak az lenne a lényeg
-
szabeska
addikt
válasz
blakey #101580 üzenetére
Csináltam melóhelyen táv fájlokat, ha minden igaz nekem a 2. mappában lévő .toml és a társa kell majd, de nem tudom jól csináltam-e, mert ha jól láttam, nem csak a kiterjesztést kellett átírni hozzá, hanem kicsit a tartalmát is
-
tomp
félisten
válasz
blakey #101529 üzenetére
0329-i 20.5 nightly fut.
PKC stabilnak tűnik.AppleTV természetesen ugyan ezt az anyagot nem tudja DV-ben kiadni mivel FEL de minden DV tartalmat 8bittel küld.
Ami eltérés, hogy AppleTV-n és Shielden nem BT.709-et ír ki a TV hanem RGB-t de djnice szerint BT.709 RGB is tökéletes.
[link] AppleTV RGB -
tomp
félisten
válasz
blakey #101520 üzenetére
CoreELEC fórumban más is jelezte más tv-vel, hogy a PlexMod nála is 12bittel küldi ki.
Ha fixálom 8bitre akkor a PlexMod is 8bittel megy.
Nincs billentyűzetem. Max egerem.
Felraktam a PKC-t is. Most azt tesztelgetem. Eddig stabil. Gondolom azért mert bár beépül a Kodiba de alatta valójában Plex.
PKC-vel amúgy 8bit ahogyan annak lennie kell. -
tomp
félisten
válasz
blakey #101516 üzenetére
"természetesen TV-led módban 8bit/RGB"
Na itt a bibi!Kizárólag csak akkor 12bit ha a PlexModból indítom a DV filmet.
Ha SMB-ből vagy upnp forrásból akkor jó, 8bit.
Megírtam a PlexMod fórumba. Ott azt írták sz@r a CoreELEC. Írjak oda. Oké. Ott meg azt mondják sz@r a PlexMod, használjak PKC-t. Szóval mindenki a másikra mutogat.zazenke
20.4 és 20.5 alatt is ugyan ez van. -
mikrofon
veterán
válasz
blakey #101385 üzenetére
A második részét meg tudom erősíteni.
Egy Firestick 4k max gen2 és egy Homatics box R 4k plus + CE szolgál nálam. Megpróbáltam hogy csak az egyik, de így együtt fedik le teljesen a szükségleteimet. Igazából a Firestick megy 85-90%-ban. Ha az valamit nem visz akkor átkapcsolok a Homatics-ra a CE-vel és megy a maradék 10-15%...
Annyi hogy én kiegészítem a Homatics-ot egy IR vevővel mert CE-hez szükséges szerintem. Így én az IR képes változtatot javaslom. DuneHD vagy Nokia. Utóbbinak nagyon jó a távirányítója, így szerintem ez a legjobb választás. -
Imi1981
veterán
válasz
blakey #101385 üzenetére
Amúgy igazad van de nekem kell a kodi ami apple tv -n hivatalosan nincs. Streamingre tökéletes az Apple tv de arra a tévé is tökéletes jelenleg. Sajnálom eladni mert jó cucc csak most felesleges mert egyszerűen nem használom. Nem szeretem az infuse -t ez van pedig jól működik. Tv-n jól fut a kodi de nem kadenciahelyes ( ahhoz képest jó de azért észre lehet venni). Ha el tudom adni az Apple tv -t veszek egy fire stick 4k max 2023 -at az nem túl drága és nekem jó. Van egy 2021 -es de az másik tévén. Azért érdekelnek a jó coreelec-es eszközök is de persze az nem most. Igazából csak képbe akarok lenni mik vannak.
Apple-TV meg nagyon jó vétel volt régi tévémhez és imádtam de jelenleg tényleg nem használom amióta új tévém van. Sajnálom eladni de csak ott áll a polcon hónapok óta.CE képes eszközöm nincs már 1 éve kb. Mini PC-n libreelec-el próbálkoztam de már az sincs meg és az amúgy se volt az igazi.
-
Csabi1984
addikt
válasz
blakey #101366 üzenetére
Kodira kihathat, hogy Androidban menüjében eszközök vezérlését távirányítóhoz lehet igazítani (hangerő növelés, csökkentés, Ki/be kapcs, forrás választás) Ez az egyetlen ami a gyári beállításoktól eltér az Android beállításban.
Direkt csináltam egy friss kodi telepítést a hang beállításokon kivül semmit nem módosítottam és az alap felületnél is ugyan ez van. Ha nem is a Kodi akkor lehet az Android állítása kihat a Kodira? -
Csabi1984
addikt
válasz
blakey #101355 üzenetére
Megnyomom az ok gombot akkor előjön az osd. Tegyük fel megcsinálom amiért előhoztam és megnyomnám akármilyen ideig puff filmlejátszásnak off
Aztán indíthatom újra pontosabban folytatás.
Gyári színnel is van beállítasi lehetőség az eltüntetésre? Amúgy az estuary fejlettebb változatot használom Skinnek ami a Kodinerds repoban benne van. -
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
blakey #101260 üzenetére
Ennyi, ennyire lüke nem lehetsz. Ezt az értelmetlen hergelés biztos, hogy direkt csinálod és közben röhögsz az egészen és csak nem akarod abbahagyni.
Innentől nem olvasom a hsz.-eidet, ennyi.
(Nem, nem leszek megint az ügyeletes Box zsákod, akit kedvedre szivathatsz, abból már rég elegem volt.)
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
blakey #101258 üzenetére
Én azért kérdeztem a Kodi-val, mert nem volt egyértelmű, abból, ahogy írta, hogy ő mire és hogyan használja. Add-on-okkal "internetes" Streaming-re is jó (megy millió más dologra). Sejteni lehetett azért, de ez még kevés a biztoshoz.
Szerintem pont te vagy az aki (nem tudom, lehet, hogy "direkt") totál félreértelmezi itt a dolgokat és nem tudja mire is válaszol (vagyis hát inkább köt bele). Jó, hogy le nem hülyézel már direktbe, komolyan mondom egyszerűen arcbamászó pofátlanságnak tartom már azt a stílust, amivel megpróbálsz lekezelni és kikérem magamnak!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Elektromos cigaretta 🔞
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen légkondit a lakásba?
- iPhone topik
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Kerékpárosok, bringások ide!
- M0ng00se: Hardvert áruhitelre?
- További aktív témák...
- Dell Optiplex 7050 MICRO - TINY PC
- ASUS TUF Gaming X570-PLUS GAMING Alaplap + AMD Ryzen 5 5600X
- Belépő GAMER PC! i3-13100 / RX 6600 XT / 16GB DDR4 / 512GB NVMe / 600w!
- i7 8700/ RX6500/ 32GB DDR4/ 512GB m.2/ garancia/ ingyen foxpost
- Új / Újszerű /Gamer / Munka PC i7-14700KF RTX 4060 Ti DDR5 32GB Garanciális
- Lenovo S10-2 Intel Atom retró csajszis netbook eladó
- AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL Eladó Windows 8 / 8.1 Pro
- Fotó állvány eladó
- Bomba ár! Dell Precision M4800 i7-4800MQ I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I K1100M I Cam I W10 I Gari!
- LG 27GR95UM - 27" MiniLED - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 1000
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest