- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Google Pixel topik
- One mobilszolgáltatások
- Yettel topik
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
-
Mobilarena
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
junkpod
veterán
válasz
DoItYourself #1722 üzenetére
Igen kimasolja a dev-tree-t, ezért írja, hogy csak hibátlanul működő droidos gépre lehet telepíteni.
-
Csicsóka
őstag
válasz
DoItYourself #1722 üzenetére
Hát ezt kerestem én is egyből. Mivel nem kell neki dtb.img az SD-n. És igen, az aml_autoscript-ben találtam erre utaló sort.
setenv libredtb 'store dtb read $dtb_mem_addr;
Ez a lehető legjobb megoldás szvsz.
-
junkpod
veterán
válasz
DoItYourself #1710 üzenetére
hát a changelog-ban eléggé ígéretesnek tűnik, akár még a végső megváltás is eljöhet
Automatic copying and remapping remote control configuration from internal memory
All WiFi drivers from Amlogic included
Raybuntu's libCEC driver with aml_autoscript hack to make it work with older device trees
Stutter-free 23.976fps playback
DVB and other media drivers from Linux backports - included drivers from 4.4.2 kernel (7.0.2.002 and up)meg hd audio, meg ato refresh rate...
Ezt is hasonlóan lehet telepíteni mint a Csicsóka verziókat? Csak mert itt azt írja a szerző, hogy fogpiszkálni kell...
-
Csicsóka
őstag
válasz
DoItYourself #1708 üzenetére
Biztos lehet, ezzel. Még nem próbáltam, mert sok értelmét nem látom. Az eredeti recovery is pillanatok alatt visszatehető ha arról van szó.
-
gabywap
tag
válasz
DoItYourself #1698 üzenetére
Ne agódj én is bele futottam már ebbe, de hála már előre bevolt szerezve a droid, igy feltoltam egyhamar.
-
Csicsóka
őstag
válasz
DoItYourself #1696 üzenetére
a TWRP-s mentések nem kompatibilisek semmi mással. Ha már van fent droid, egyszerű TWRP-t feldobni.
Korábban már írtam is vkinek hogy kell. -
Csicsóka
őstag
válasz
DoItYourself #1644 üzenetére
Nem. Hasznos lesz a dtb kinyerésére az eredeti firmware-ből.
-
Arolotifar
őstag
válasz
DoItYourself #1603 üzenetére
Nekem teljesen elfogadható a sebessége
Hangyányival lassabb az Androidnál. Lehet, hogy csak placebo, de úgy éreztem, hogy LE alatt gyorsabban töltötte be a film- és sorozattárat a NAS-ról. IPTV-t nem próbáltam
Nálam maradni fog a LibreELEC állandóra, az Androidért nem vagyok oda. Ha lesz majd M18/MX64-re telepíthető, végleges verzió, akkor megy fel -
baandii
senior tag
válasz
DoItYourself #1595 üzenetére
akkor tévedtem
-
baandii
senior tag
válasz
DoItYourself #1588 üzenetére
köszönöm az útba igazítást DoItYourself és gabywap
sikerült dűlőre jutnom a Beelink M18 mellet tettem le a voksom, mert itt is működik akkor már az sd kártyáról való OpenELEC futtatása Csicsóka-nak köszönhetően
abba szeretném még a hozzá értők segítségét kérni hogy szerintetek honnan érdemes beszerezni? ahol nézegettem a masinákat és szóba jöhetnek:
- gearbest - 55.99 $
- geekbuying - 55.99 $
- aliexpress - 59.99 $én az alira gondoltam de ha van más javaslat bármire vevő vagyok
egy ILYEN 16 gb-os kártya gondolom elég bele
-
Csicsóka
őstag
válasz
DoItYourself #1583 üzenetére
Pontosan így van ahogy leírod, mára én is rájöttem, hogy a K1 még az Alex félét érti. Sikerült kinyomozni a többiek segítségével.
Ma megjött az én K1 Plus dobozom, most már nagyobb a valószínűsége annak hogy lesz működő LE erre is.
A 07.05 verzió még nem volt fent amikor az előzőeket gyártottam, de a logo mar az amit linkeltél. -
Csicsóka
őstag
válasz
DoItYourself #1559 üzenetére
Ezt nem olvastam. Inkább biztosra mentem, mindkét Mini MX külön.
-
Csicsóka
őstag
válasz
DoItYourself #1555 üzenetére
Elég gyakran elérhetetlenek, "népszerű" oldal.
Az 1G RAM-al szerelt gépekhez való OE, LE nem indul el nálam, a 2 gigások viszont mind mennek, még ha ezek dtb.img fájljai sem teljesen egyformák. Ezért jó lenne a visszajelzés ezekről is. -
Csicsóka
őstag
válasz
DoItYourself #1551 üzenetére
A családi "lázadás" nekem is ismerős dolog...
Arolotifar fórumtárs szerint szépen megy az OE, és a LE is M18-on, remélem nálad is jó lesz.
Most lett kész a MiniMX LE, 1 és 2 gigás változat ha felment, linkelem. -
Csicsóka
őstag
válasz
DoItYourself #1503 üzenetére
Ezért csodálkoztam, hogy egy ilyen jó képességű boxhoz nincs SD verzió. Olvastam amit össze foglaltál, és így egyszerű volt a legutolsó 6.95.3 build-et előkapni, és ebből készült az SD. A droidot meg pillanatok alatt vissza lehet varázsolni, aztán mehet a próba. Sajnos nem sikerült úgy megoldani, hogy az eMMC-n is legyen egy OE, és úgy menjen a dual boot, droid kell az U-Boot módosításhoz. LibreELEC-et is tervezek összehozni, pár itt használt boxra.
-
Csicsóka
őstag
válasz
DoItYourself #1493 üzenetére
Siker!
Már van SD-ről bootoló OE M18-ra.
Az alap a legutolsó eMMC update változat volt. Az én vasamon is tökéletesen fut, a távirányító persze nem, de ez érthető.
Töröltem belőle az amúgy nem működő OE repo-t, integráltam helyette az Amlinuxmedia-t.
Most már telepíthetők az eddig nem létező addon-ok. IPTV települ, és tökéletesen dolgozik.
Holnap elkészítem az SD image-t, és feltöltöm a Megára. -
Csicsóka
őstag
válasz
DoItYourself #1493 üzenetére
Pedig van dual boot megoldás itt akkor nagyon valószínű, hogy a eMMC verzióból meg lehetne csinálni az SD-t. De lehet hogy nem működik mégsem, ezért nincs fent az amlinux oldalon, vagy csak nem volt rá igény? Ha vissza teszem a droidot a dobozomra lehet hogy megpróbálom, mert most eMMC-s OE van.
-
csanadu1968
csendes tag
válasz
DoItYourself #1489 üzenetére
Irtam privatot.
-
csanadu1968
csendes tag
válasz
DoItYourself #1468 üzenetére
-
PainKiller13
őstag
válasz
DoItYourself #1473 üzenetére
Köszi szépen, ilyen árszegmensben keresgélek, ezt ajánlották még, de amit te linkeltél az hardverre izmosabb ha jól láttam, hol kerül 40 dodóba?
-
Csicsóka
őstag
válasz
DoItYourself #1451 üzenetére
A dobozon droid van, az sd-ről bootol a LE. Az enyémre nincs emmc-ről futó OE. Ezt ugyan így a tiéddel is meglehetne csinálni, az is menne így, csak a droidot kell vissza pakolni.
-
paryxx
tag
válasz
DoItYourself #1445 üzenetére
Wetek s905 1gb ram+kábel tuneres létezik,honnan érdemes rendelni?
-
paryxx
tag
válasz
DoItYourself #1445 üzenetére
Köszönöm,akkor várok.
-
Beni2360
félisten
válasz
DoItYourself #1451 üzenetére
a GB-en az árak elég dinamikusan változnak,
- gondoltam
Hát igen a mini mx boxom volt 12.600 Ft most akcióban meg 18k, 24k-ról ez már pimaszság.És olyan szépen futott az SD-ről az OpEl. - meghót.
-
Csicsóka
őstag
válasz
DoItYourself #1440 üzenetére
Én is csak kíváncsiságból foglalkozom vele, és ha sikerül, szívesen megosztom az eredményt itt a csapatnak.
Lett is előrelépés a témában, már megy is a dual boot. Amit eddig próbáltam, freki váltás, wifi, távirányító (részben) megy. Sajna a LE repo-hoz nem tud csatlakozni, ezért sok addon hiányzik, pld. transmission, iptv.
Most még kicserélem az én vasamhoz való remote.conf fájlt, és tesztelem tovább. -
Csicsóka
őstag
válasz
DoItYourself #1423 üzenetére
Igen, néztem. Amit djnice linkelt, az is ott van. A dtb.img-t az én vasamhoz valót használtam. Ha ez nem megfelelő, akkor egyáltalán nem indul el a boot folyamat. Nekem a kernel betöltődött, de itt vége is lett. Ennek az oka lehetett még az is, hogy én egyből SD-verzió gyártásával próbálkoztam. Nem is lehetne az én MXQ Pro+ dobozom eMMC-re tenni. A mini mx más azért. Még majd szórakozok vele, bár az én igényeimnek az OE teljesen megfelel.
-
Arolotifar
őstag
válasz
DoItYourself #1426 üzenetére
Köszönöm a linket
-
Zirowe
nagyúr
válasz
DoItYourself #1435 üzenetére
-
gabywap
tag
válasz
DoItYourself #1432 üzenetére
Szia! Jól müködik aránylag semmi fagyás, külön app van rá TV-re, de sajna kodi-ban nem tudom befogni PVR-erl nem akaródzik semmi..... TV-n kell kis hütés neki azért főleg ebben a melegben alólrol adok neki kis ventit.
A földi is jól megy vele van tápelátás is 5v antennára, szép a képe nagyon jó, és sharingban is megy vele minden.
A csati váltás olyan gors csak kapkodom a fejem, még egy beltérit sem láttam ilyen gyors csatváltásra.
-
samupapa
csendes tag
válasz
DoItYourself #1395 üzenetére
Egyetértek! Én is O!Play-ről váltottam, nem érzem, hogy visszalépés lenne, egyedül a Kodiból történő 5.1 digit hang ami hiányzik (még), de azt megoldom egyéb lejátszóprogrammal. Jelenleg én is MXQ Pro-t használok 1/8GB, lejhátszóként nekem teljesen megfelel, pedig én Androiddal bajolok, nem openELEC-kel, de most várok egy M8s Minit 2/8GB-vel, meglátjuk az mit tud. Az 1GB-vel sincs bajom lejátszáskor, inkább amikor a Kodit nyüstölöm lépkedek benne ide oda, megy a háttérben valami, közben tölti be a metadatákat, na olyankor van, hogy kifut a memóriából, de ez csak akkor van, ha szadizom :-) . Párom nekem is szépen tudja használni, semmi bonyolult nincs benne, én ajánlom a váltást, vagy legalább, hogy tégy vele egy próbát, aztán ha nem jönne be akkor túladsz rajta és marad az Asus... én is így csináltam, de egy hét után az Asus már meg is volt hirdetve
-
Halihólaci
tag
válasz
Így igaz, én is Asus-ról váltottam, eszméletlen nagy a különbség! A KIII Jaris-al indul, a Párom is tudja használni, borítok, leírások, főszereplők, fantasztikus! Nekem az az érzés, mintha egy nagyon sokkal komolyabb-drágább médialejátszót vettem volna! :-) és piszok gyors, és stabil! ja, és kipipálja a sorozatoknál amit már megnéztünk! apróság, de előtte mindig azzal kezdtük, melyiket néztük tegnap? :-)
-
RBJ
addikt
válasz
Ezek szerint csak volna haladás. Eleve hardverileg is előrébb van az ember.
-
interstate76
addikt
válasz
DoItYourself #1382 üzenetére
Az O!Play Mini tudtommal kadenciahelyes lejátszó (gyári firmware-rel is) - nem hiszem, hogy ebben visszalépést szeretne.
-
samupapa
csendes tag
válasz
DoItYourself #1370 üzenetére
Tegnap esti új VLC Playa teszt (MXQ Pro 1/8GB + LAN kábelen):
Én feltettem este az új VLC-t és az egyik szemem sírt a másik nevetett!
A hálózatot gyönyörűen kezelte, behúzta a mappákat, látta és indította a filmeket, de...
A filmek lejátszásával többször kifagyott hálózaton, ami a kissebb bajom volt, de a hang meg nem jött ki egyáltalán a boxból, sem HDMI-n, sem digitálison, állítgattam a kimenetet a Beállítások menüben (auto, PCM, SPIDF), illetve a VLC-ben is, de semmi, csak némafilmezés volt
Nagyon jó lenne ha működne, vagy pl az MX playerbe is tennének hálózat támogatást, amíg a Kodi meg nem tanulja kezelni végre a hangkimenetet Android alatt.
Lehet fognak még a VLC-n fejleszteni, az is jó lenne. Egyelőre mikoer letöltöm Play-ről, kiírja, hogy telefonra ajánlja ami nem sok jót jelent médiaboxokon szerintem. -
Beni2360
félisten
válasz
DoItYourself #1358 üzenetére
Ebben az ajánlatban ez a legjobb: Reg. Price: USD 81.71 Save: 69%
-
gabywap
tag
válasz
DoItYourself #1358 üzenetére
Nem, én arra lettem volna kiváncsi, hogy ha egy s905-ben egy usb-re blutooth-t dugunk usb-n akkor az fog menni?
-
gabywap
tag
válasz
DoItYourself #1356 üzenetére
Szia!
És ez miben más a többi S905-z képpest?
Dolby DTS?
Ez az?
[link]A másik a bluetoot ha usb-n csatlakoztatok, amit meg is tettem nem lássa. Milyen usb-s blutooth-t lát az S905?
Hardver azonositója: USB\VID_0A12&PID_0001&REV_0134
Cambridge Silicon Radio / IVT corporation
Cambridge Silicon Radio / ShenZhen XinHuaTong Opto Electronics Co.,Ltd -
Beni2360
félisten
válasz
DoItYourself #1349 üzenetére
Én nem is az árról beszéltem hanem az idősek által szóba jöhető kezelhetőség és gördülékeny használhatóság. Ők biztos nem a legújabb kódolású filmeket fogják nézni és ha a gyerek kölcsönöz le filmeket akkor majd odafigyel. Nem tudom, hogy egy droidos boxnál esetleges fellépő gondokat, hogyan tudnák orvosolni. Ezért gondoltam egy jó bejáratott egyszerű kezelhető gépre.
Közben projektor ügyben voltam elfoglalva. -
gabywap
tag
válasz
DoItYourself #1343 üzenetére
Mondjuk nállam a k1 plus combo-ban megy szépen, ez a kimenet is elsőnek is ezzel inditottam, de aztán rájöttem egyszerre nem ad ki mindkettőn HDMI+CVBS.
Gondolom a sima K1 plus nwem tuneres is jó lesz erre és S905 cpu.
-
silboy
aktív tag
válasz
DoItYourself #1340 üzenetére
Köszönöm a válaszod, egy fontos információ marad ki részemről, a megjelenítőn csak scart csatlakozási lehetőség van...
-
Halihólaci
tag
válasz
DoItYourself #1299 üzenetére
Nincs benne semmi logika, nekem mind a négy itt volt 2-3 hét alatt, és pont most egyik sem akadt fent. Igazából eddig csupán egy dolog volt amit próbáltak, de pont akkor volt hasonló nevű olcsóbb termék, bár volt egy-két email váltás, bankigazolás, de végül azt is elfogadták. Szóval szerintem ez nagyon a véletlen műve.
-
gabywap
tag
válasz
DoItYourself #1267 üzenetére
Egy kis videót tudtam késziteni, és elég gyenge minőségben nem hires ez a easycap usb digitalizáló sem.
K1 Plus DVB S2 T2 Tuner Astra 19 2 Est UHD 2016 06 16
https://youtu.be/ob_cZYvDF3o -
Beni2360
félisten
válasz
DoItYourself #1270 üzenetére
Köszi a tanácsokat.
Nekem eddig minden gépem smb-n ment.
Frissítette magát és újból elölről kellett kezdeni a beállításokat.
Minden megoldódott megy rendesen rajta minden. Így per pillanat úgy érzem, hogy űbereli az Rpi2+B gépemet. Szépen váltja a 24-50-60/Hz és simám viszi a vc1 ( Matrix trilógia) kódolású filmemet is amit eddig semmi nem vitt csak döccenve. DVD iso-val sincs gondja a BD 3d iso-t is lejátssza de csak 2d-ben, van ahol fel ajánlja a film szerinti 3d lehetőségét. Ezek amint láttam nagyon kódolás függök.
Egyre jobban tetszik ez a megoldás. Majd ezután jön a K1 plus sd-re való kipróbálása. -
vargalex
Topikgazda
válasz
DoItYourself #1270 üzenetére
Samba alapban valóban inkább a windows-os kliensek miatt kellhet, de attól függetlenül normális sebességgel kellene mennie.
-
gabywap
tag
válasz
DoItYourself #1267 üzenetére
Igen rémlik nekem is, de nem lehet neki is a HDMI bernne volt mert akkor az az elsődleges tuti, nállam igy volt ma. Ha bevan dugva egy HDMI rögtön az lersz az első csak kihuzás után megy ki az analóg CVBS.
-
gabywap
tag
válasz
DoItYourself #1263 üzenetére
Nekem van ilyen kábelem mivel egyes beltérikhez is adnak, példa Amiko mini HD SE és igy ezen is tudom használni. De épp ma teszteltem egyszerre csak egyiken adja ki a képet vagy HDMI vagy CVBS. Sajnos egyszerre mindketőn nem ad ki képet.
Kb igy néz ki kb
De ha van ilyen audio kábel valaklinek az is megteszi igy egyikena kép a másikon nyilván csak egyik hang megy ki. -
Csicsóka
őstag
válasz
DoItYourself #1153 üzenetére
Másik linuxot, vagy OE-t biztosan lehetne.
Androidot nem hiszem, mert az emmc-n van jó pár olyan partíció ami kell a droidnak, és noha ezeket pont így meglehetne csinálni az SD-n is, nem biztos hogy ez működne is. -
gabywap
tag
válasz
DoItYourself #1153 üzenetére
Mondjuk ezen már én is elgondolkoztam mi lenne ha egy img-t mint ez:
ACEMAX KI_PLUS_DTV-LMY47V-20160421.110642.V1031P3.img
egy sdcard-ra irnánk meg be bottolna és müködne kártyáról? -
Pelican
őstag
válasz
DoItYourself #1142 üzenetére
Vagy Raspi 3....
-
Danecay
addikt
válasz
DoItYourself #1119 üzenetére
Köszönöm! Közben sikerült egyébként a Power Menu alkalmazás segítségével amit még telepíteni is engedett a doboz
csak közben rá kellett jönnöm, hogy nincs USB-A - USB-A kábelem, így vagy megpróbálkozom az alternatív telepítési módszerrel USB stick-ről vagy SD kártyáról.
-
gabywap
tag
válasz
DoItYourself #1075 üzenetére
Na meghozta ma a postás! Most tesztelgetem!
Egy jó csatornaszerkesztő jól jönne ha lenne erre k1 plus combo dvb-s2/t2
-
Danecay
addikt
válasz
DoItYourself #1073 üzenetére
Szia!
Persze, pl. csak sokadik próbálkozásra találtam olyan torrent klienst amit hagyott telepíteni, mert a lentieket pl. nem engedte:
aTorrent
µTorrent®
BitTorrent®
FludVuzeDe próbálkoztam több media sharing programmal ahol ugyan ebbe a problémába ütköztem, sőt poénból gondoltam felrakom az Angry Birds-t is, mint ahogy a korábban említett pár éve nálam lévő TV boxra is felraktam minden probléma nélkül, de ezt sem engedte, egyik verzióját sem. A legkínosabb viszont az, hogy a Google fotók alkalmazás megnyitása során feldob egy üzenetet, miszerint ismerjem meg az új Google szolgáltatást és nem enged mást csak frissíteni, viszont továbblépve és ezt választva, a szokásos, "Ez az eleme nem kompatibilis ezzel az eszközzel" üzenetet kapom. 22-es csapdája
-
tsilver
aktív tag
válasz
DoItYourself #1076 üzenetére
hát még csak beszélgetünk, de elég nehéz velük.
-
DoItYourself
Topikgazda
válasz
DoItYourself #1056 üzenetére
Nexbox A5 (S905X) szétszerelve (cnx).
-
Pelican
őstag
válasz
DoItYourself #1075 üzenetére
Ha az aml burning tool nem látja a MINI MX-et akkor a kábel lehet rossz?
Van az alján reset gomb, be is megy recoverybe, de a pc-ről nem látszik sosem. Egy USB 3.0-s kábelt találtam itthon, aminek mindkét vége nagy... egyébként a kábel mással működik.
A beépített update meg a recovery sem volt hajlandó eddig egyetlen fw-t sem elfogadni...
Így még mindig a gyári 107L1 van rajta. -
gabywap
tag
válasz
DoItYourself #1067 üzenetére
Köszi! De nekem még olyan hozzászólás(ok) amiben le van irva erre esetleg, mithogyan kell csinálnom.
Példa a gyári szoft ujra fel lehet e tenni ha elbarmolom, meg usb boot-ról hogyí kell megoldani menjen második altenativ szoft mint OpenElek is.Na meg a fel lelhető letöltések. Még azért kérdem ezeket olvasgatok de még láma vagyok ezen a térten, de lehet bele jövök egyhamar.
Én müholdas beltéiket ismerek sokat EMU-s és linux-os enigma2 készülékek stb de akad kis androidos is már.
-
tsilver
aktív tag
válasz
DoItYourself #1059 üzenetére
így keres rá az Alibaban,
Factory supply KI Plus DVB T2+S2 Android6.0 TV Box S905 Quad Cord IPTV 4K with 2.4G Air mouse Smart tv box provide OEM's service
a közvetlen linket nem adhatom ki sajnos
-
Csicsóka
őstag
válasz
DoItYourself #1052 üzenetére
Nálam az AmlinuxMEDIA Add-ons (aarch64) repo-ból simán települt.
Ez a repo nincs is benne a tiédben? -
Csicsóka
őstag
válasz
DoItYourself #1044 üzenetére
Igen, benne van.
-
Csicsóka
őstag
válasz
DoItYourself #1040 üzenetére
Köszönöm!
Még most is szeretek Linux faragással foglalkozni, pedig első komolyabb fejlesztésem 13 évvel ezelőtt, az UHU Linuxhoz kapcsolódott.
Angolul nincs kedvem, elég tudásom, fórumozgatni, úgy hogy ez itt marad nem megy az amlinuxra. -
junkpod
veterán
válasz
DoItYourself #1013 üzenetére
Kipróbáltam, a digital_codec at írását gyári 0 helyett 2-re. De erre kodi úgy reagált, hogy nem volt hang.
-
Beni2360
félisten
válasz
Hozzá szólásod olvasva a droid részét, nálam a K1 plus-n ezen az oldalon említett hang megjegyzést olvasva letöltöttem azt a két fájlt és a gépemen a KODI meg se nyikkant, míg a VidonXBMC-Kodi_V1.5.2.5_release_2016-04-18_15-23-52.apk meg símán lejátszotta egy ugyan azon a rendszeren. Akkor most ki a hibás?
-
junkpod
veterán
válasz
azért nincs olyan sok SoC, meg az AMLOGIC nem egy futottak még gyártó és az S905 se egy kifutó termék. Meg úgy látom, hogy ezek a fícsörök mindig apróságokon buknak el, pl a régebbi 8627-eseken a jogosultságok helyes beállításával lehetett a frekiváltást bekapcsolni, most itt is valami hasonló lesz...
na mindegy, szerintem csak idő kérdése minden -
junkpod
veterán
válasz
DoItYourself #1009 üzenetére
Ami inkább szomorú, hogy a fórum szerint API level 23-a támaszkodik a Kodi 17,mig a 108-as fw ami level 22-es. Tehát a HD pass-through így nem lesz nekünk a 17-esben új fw nélkül.
Viszont a pattogó dd és DTS hangra találtak valamit, ha tovább olvasol.Amúgy bírom, hogy a Kodi fejlesztok mennyire ellenségesen csak azt hajtogatja, hogy olcsó kínai cuccot mit akarunk, miközben az S905 egyre jobban terjed...
-
envagyok
veterán
válasz
DoItYourself #1009 üzenetére
Fasza :/
Mondjuk én mindig úgy gondoltam, hogy az android nem igazán médialejátszó alá való oprendszer -
vargalex
Topikgazda
válasz
DoItYourself #978 üzenetére
Ok. Csak még kell pár hét, mire megérkezik.
-
DoItYourself
Topikgazda
válasz
DoItYourself #946 üzenetére
Mini MX / MX Plus / CX-A8 / K1 Plus-ra már elkészült a DTS-HD patch openELEC-re is, letöltés: http://amlinux.ru/image/905/6.95.3.1/
OTA-n lehet már frissíteni?
-
Pelican
őstag
válasz
DoItYourself #956 üzenetére
Az ebayen 45 USD körül megy, én tegnap onnan rendeltem (a gearbesten kifogyott a 2GB-s).
Az itteni olvasmányok ill. envagyok tanácsa alapján választottam a Mini MX-et. Köszi az infókat!
Majd megírom, ha nem igazit küldenek... -
Beni2360
félisten
válasz
DoItYourself #962 üzenetére
Na még 1 zavarás. Ezek szerint erre is menne az SD botolási lehetőség + OE, amiről a napokban cheteltünk?
-
Beni2360
félisten
válasz
DoItYourself #956 üzenetére
És ez a Ver 1 változat lenne? Az adatok alapján?
Ez mit takar? UI = Support original ecology and AZW custom UI ? -
junkpod
veterán
válasz
DoItYourself #955 üzenetére
De ha nem regisztrálsz akkor nincs BD menü és HD hang.
-
junkpod
veterán
válasz
DoItYourself #952 üzenetére
Az ingyen tölthető regisztrációhoz kötött változat.
Itt nyomj a free trial linkre:
http://www.vidon.me/vidon_membership.htm -
junkpod
veterán
válasz
DoItYourself #941 üzenetére
Ami hivatalosan tölthető, 13-as.
HDMI pt jó, optikain nem tudom.Lehet, hogy unalmas vagyok, csak nem akarom, hogy felrevezessunk érdeklődőket. Hidd el, pont azért nem romolok ész nélkül mert elégedett vagyok. Nálam ha nem működik jól valami, addig tolom míg jó nem lesz
-
envagyok
veterán
válasz
DoItYourself #942 üzenetére
Ja,
Én súgtam neki meg android fórumon, tőled meg ellestem itt
Tényleg mennyire lenne nehéz ezt a wrxtasy féle libreelecet átportolni minimx-re, vagy összegyúrni vhogyan az alex féle minimx-es openeleccel?
Sokkal kiforrottabb mint Alex műve, és állítólag jól tudja a 23.97/24 fpst alexéval ellentétben. -
DoItYourself
Topikgazda
válasz
DoItYourself #935 üzenetére
Höhö, körbeért a fagyi, ODROID-C2-re már kész is a DTS-HD patch. Kezd alakulni ez az S905.
-
junkpod
veterán
válasz
DoItYourself #938 üzenetére
Sokadszorra irom: a droidon is jó a hang vidon.me kodival. Amúgy azt ígérik a 17-es kodi már támogatja a HD hangokat is majd. Talán.
-
feket663
tag
válasz
DoItYourself #890 üzenetére
Android 5.1.1 verzió van a Nexbox MXQ-Pron-n., és a firmware build 2016.03.09-i keltezésű.
-
Extracsaba
tag
válasz
DoItYourself #915 üzenetére
Vagy erre gondoltál?
MiniMX_S905_DDR2G_WIFI6330_VegaS95_Meta_ftr… -
Extracsaba
tag
válasz
DoItYourself #915 üzenetére
Köszi a választ.
De szerentem nekem ez a rom van.
De hogy tudom kiszedni egy gyári fw-ből a remote.conf-ot?
Megmondom őszintén ez a rom nekem nagyon bejön, gyors, mindent lejátszik, választható indítóképernyő.
Esetleg valaki eltudná küldeni? -
feket663
tag
válasz
DoItYourself #890 üzenetére
Holnap megnézem, mostanában sajnos nem volt időm a kütyüzésre, de nem is akarom frissíteni, mert működik, ahogy kell...
-
Halihólaci
tag
válasz
DoItYourself #905 üzenetére
pcbrr: nekem van KIII (3 db is), hibátlan a WIFI-je, az eddigi legerősebb ami nálam volt! Szerintem az egész gép eléggé meggyőző!
Robi1979: sajna nem találtam rá, én pár hete már használom, innen a fórumról beleszerelmesedtem, de én még nem hivatalos OpenElec sem volt sehol (pedig alapfokúm van oroszból! :-) )
-
robi1979
aktív tag
válasz
DoItYourself #878 üzenetére
Valaki homályosítson már föl hogy a K3-ra van hivatalos kártyáról bootolós OpenElec?! Ebből az orosz fórumból ciril betűkkel nem sokat értek sajnos...
-
Csicsóka
őstag
válasz
DoItYourself #896 üzenetére
Én is a routerben akartam MAC alapján fix ip-t kiosztani, de mivel folyton variálta a MAC címet, ez az út nem járható. Ezér az OE-ben fix ip-t állítottam be, nem DHCP-t. Ezzel a probléma megoldva.
Android alatt egyébként nem variálta a MAC címet, mindig állandó volt. Ez az OE problémája.
PVR IPTV Simple klienst még nem próbáltam. -
interstate76
addikt
válasz
DoItYourself #901 üzenetére
Értem, akkor marad a Beelink.
-
envagyok
veterán
válasz
DoItYourself #892 üzenetére
Burning toollal usb-a usb-a kábellel táp nélkül csont nélkül felment
-
junkpod
veterán
válasz
DoItYourself #887 üzenetére
Szerinted ramenne?
-
DoItYourself
Topikgazda
válasz
DoItYourself #875 üzenetére
feket663:
Ez állítólag egy S805 lejátszó fw-e, a geekbuying elhibázta.
Ugyanilyen dátummal fenn van a CGR-en is, de ott Android verziónak 4.4-et írnak, azért kérdeztem, hogy neked milyen van rajta. S905-ből eddig csak olyat láttam, amin 5-ös droid volt. -
robi1979
aktív tag
válasz
DoItYourself #873 üzenetére
Felezős 3D? Az meg mi? Egy LG lf652V-m van 55"-al, az passzív 3D-t tud. Akkor az s905 nem jó választás - Tronsmart Vega Telos a gigabit lan miatt tetszik+a sata csati miatt - 3D-re?
-
nm485
csendes újonc
válasz
DoItYourself #876 üzenetére
Korábbi tanácsodnak megfelelően most SMB-t használok a T95 box-on.
Tapasztalatom alapján a wifis net helyett inkább lehúztam kábelt.
Így gyorsabb net, a T95 box-on semmit nem kellet beállítani Kodi egyből látta a megosztot mappákat.
Sajnos a 21" CRT TV-vel használom , hát annyira nem passzol de működik. -
Halihólaci
tag
válasz
DoItYourself #855 üzenetére
Elkezdtem így, szóval magyarul, és kihagyott egy karakter, aztán zárójelben az év, majd az alcím:
A kaptár (2004) - Apokalipszis
és akkor a mappán belül a fájlnév:
A kaptár (2004).mkv
de sajna így sem mindig látja. Sokat beírtam így, kb felét-kétharmadát ismeri csak fel. -
Voice24
őstag
válasz
DoItYourself #848 üzenetére
-
Zebra23
csendes tag
válasz
DoItYourself #833 üzenetére
Ha már openelec van fent arra be tudsz ssh-zni.
A raspberry-hez való fw-ben user: root jelszó openelec
root-ként crontab -eadd hozzá ezt a sort:
*/5 * * * * ntpdate 0.hu.pool.ntp.orgvagy
0,5,10,15,20,25,30,35,40,45,50,55 * * * * ntpdate 0.hu.pool.ntp.org
Így ha nincs net indításkor akkor is 5 percenként frissíti az órát. Legrosszabb esetben 4 perc 59 másodpercet kell rá várni
Én egy mini MX ver 1.0-ás 2G/16GB dobozkát rendeltem. Amint megjön már megy is fel rá az OE
Akinek van fent OE az próbált skin-t telepíteni? Van néhány elég hasznos, eltekintve a kinézettől.
Pl: automatikusan letölti a fanart-otkat, imdb infókat, trailert hozzájuk stb.... -
Csicsóka
őstag
válasz
DoItYourself #823 üzenetére
Mini MX-et akartam, de azon nincs analog hang kimenet. Napközbeni web rádió hallgatáshoz kell.
Gigabit lan + 2G ram pedig kellett. A sima nem + MXQ Pro pedig nem ilyen.
A koptatott eMMC chip elgondolkodtatott, olyan mintha elakarták volna tüntetni a gyártót, és típusszámot.
Kíváncsi lettem volna milyen RAM van benne, de ezen elég nagy hűtő borda van, ami majdnem teljesen eltakarja, semmit nem lehet leolvasni róla.
OpenELEC telepítéssel még várok, csak akkor fogok majd hozzá, ha meglesz a gyári firmware. -
Beni2360
félisten
válasz
A szinkronizálásra használt szerverekből hármat is be lehet állítani - ez merre található mert a libreelec egy hónappal le van maradva. Semmit nem tudok kezdeni vele.
-----------------------
A Posta vissza jelzéseket köszönöm és remélem nálam csak 1x csenget. -
gabywap
tag
válasz
Minden STB vagy müholdas ketyerék ugyanigy vannak, ha kapnak antenna jelet (vagy net) arról frissiternek le egyből ha meg van adva nekik milyen paraméter UTC +1 példa. Viszont be lehet manuálisan is állitani menni fog, de nem jegyzi meg (mint egy pc alaplap) onnan folytatja ahogy ahol kihuztad áramot kap.
-
Halihólaci
tag
válasz
DoItYourself #825 üzenetére
Még csak pár hete van meg, eddig ami tetszik,h simán lehet mindent letölteni a google play-ről, nagyon gyors, és bitang erős a wifi-je. Face, messenger telepítése után a filmek alatt kitette az értesítéseket, szerencsére pici kínai tett rá egy root jogokat adó-felülíró progit amivel ki lehet kapcsolni bármelyik progi automatikus indulását.
Most más csak a pontos idő van, az kézzel már megy, már úgy is jobb mint a beírogatás, ha lesz időm azzal is foglalkozok majd,h az pedig induláskor mindig állítsa be.
De most még ott a médiatár, közben átírogattam a filmek mappában levő mappák neveit magyarul pontosan a film címekre. Az ISO-t magát is át kell? Próbálgattam, de nem találtam fix megoldást, hol jó volt, hol nem. -
interstate76
addikt
válasz
DoItYourself #810 üzenetére
Megelőztek.
A Beelink Mini MX 40 USD alatt szokott lenni, amúgy minden szavaddal egyetértek.(#815) mexel Értjük, hogy mi a szándékod. Azt mondjuk, hogy aki - noname kínai cuccok vásárlása előtt igencsak célszerű - előzetes tájékozódás után vásárol, az valószínűleg nem szembesül olyan jellegű problémával, mint amit te meg szeretnél oldani. Ezzel együtt itt mindenki értékeli azt, ha valaki megoldást ad egy olyan problémára, ami másnál is előfordulhat.
-
envagyok
veterán
válasz
Amikor megjelent, a minimx-et 34$-ért vettem
-
mexel
veterán
válasz
Akkor nem csinálok semmit, legfeljebb magamnak
Akinek meg kell majd megkeresi a 4pda-n és freaktabon.
Csak kíváncsiságképpen rendeltem egy ilyet is, nekem csak arra kellett hogy kipróbáljam az android alkalmas-e járékok futtatására és nem zavart ha esetleg kockáztatok. Sajnos ezen eléggé megbukott, azóta jött elő az új tulajnál hog a KODI a lényeg és ezért érdemes ilyet használni. Ezzel már egyet is értek, az android csak korlátozottan használható ezeken SZVSZ.
Abba is hagyom akkor az írogatást ez ügyben, remélem az nem lesz gond hogy saját tanulásomra mókoljak ezekkelFurcsa hogy ennyire nem érthető mi a szándékom, most nem jelenlegi típus a lényeg, de nem is érdekes.
-
mexel
veterán
válasz
DoItYourself #800 üzenetére
Többek között, de a build.prop szerkesztés más előnyökkel/hátrányokkal is járhat. Egy boxnál talán nem olyan fontos mind mert ezeknél az android használata szerintem alap dolgokra korlátozódik de egy tabletnél vagy mobilnál már sokat számíthat ez, sok mindent befolyásolhat egy-két bejegyzés megléte vagy módosítása. Sokszor meglepődtem hogy milyen apró elírások milyen hibákat oldanak meg vagy éppen okoznak
Ez most csak egy próba volt, hogy talán könnyebb lesz az idő szinkron, de nem jött össze. ( mondjuk 2 féle megoldás van az időzóna beállításra és mindkettőben van kis eltérés, majd megnézem ez mi volt)interstate76: én nem túlgondolkodni akarom hanem megoldani. Sajnos ilyen vagyok, ha éppen van kedvem és rákattanok valamire nem nyugszom amíg nem oldom meg. Ha ősszel lesz időm ( most sajnos nem) akkor lehet hogy nekiugrok ezeknek a boxoknak és a droidos részben megpróbálok kitalálni valamit hogy javítani lehessen rajtuk ( lenne mit, mert simán ráhúzták a mobilos rendszerte ezekre nulla javítással), ha csak pár apróságot sikerül kijavítani már megérheti nem csak nekem hanem másnak is mert nyilván megosztanám a megoldást. Ezért kérdezek ennyit met egyszerűbbenek tartom a több válaszból, tapasztalatból vett mintákat elemezgetni mint hogy vegyek még vagy 10 boxot és azokat nézegessem
Persze lehet hogy megunom és semmi nem lesz belőle, vagy nem is tudok semmit kezdeni ezzel mert nem vagyok túl jó ebben, de ha sikerül valami annak majd örülök
Ezta boxot most vissza kell majd adnom, mert csak azért van itt hgyOE kerüljön rá, és jövő héttől alig leszek, de ősztől újra ránézek pár darabra.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Háztartási gépek
- Óra topik
- Tomasz72: Ventilátor upgrade
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Hegesztés topic
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Autós topik
- Medence topik
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M2 Pro - M2 Pro 16GB 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Lenovo ThinkBook 14s Yoga - i5-1135G7 I 16GB I 256SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Gari
- 4 év gari - magyar bill. - Lenovo ThinkPad Z13 G1 - AMD Ryzen R7 Pro 6850U, 13.3" 2.8K OGS érintő
- Bomba ár! Dell Latitude 3550 - i5-5GEN I 4GB I 500GB I 15,6" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged