- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Telekom mobilszolgáltatások
- Google Pixel topik
- Átlépi végre az iPhone az 5000 mAh-t?
- Google Pixel 7a - venni vagy nem venni?
- Milyen okostelefont vegyek?
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Magisk
- iPhone topik
-
Mobilarena
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
hevizms
addikt
válasz
junkpod #15637 üzenetére
Köszönöm.
Ez akkor konkrétan mit jelent?Nem megoldható a probléma LE alatt?
Mert amúgy a TV engedélyezése kikapcs,majd bekapcs után meg megy.
Azt hittem valami beállitási bibi hogy mittudomén a netelérés késleltetése vagy ilyesmi,mert még nem állt fel a rendszer,de akkor ezek szerint nem? -
Ejelhar
senior tag
válasz
junkpod #15396 üzenetére
Szia,
a Venztech V10-re [S905]
- biztosan felmegy az LE,
- nekem atomstabil is (bár a temp_sensor_disabled verzióval, a másikkal a boot bizonytalan volt, legalábbis a 7.0.3.010 verzióval, azóta nem próbáltam)
- az eMMC-re is nyugodt szívvel lehet telepíteni, vagyis megspórolni az SD kártya árát
- a távja kellemes és sok gombos (nekem is ez volt az egyik fő szempont a választásnál)A WIFI-je működik, de érdemben arról nem tudok nyilatkozni, mert LAN-on használom.
Hátránykényt az előlapi LED-et tudnám említeni, az szerintem zavaró. Én fekete szigszalaggal leragasztottam:-)http://android-mini-pc.arukereso.hu/venztech/v10-p344988954/
-
blakey
titán
válasz
junkpod #15310 üzenetére
A Chroma upsampling dolgot ma megpróbáltam szemügyre venni, sajnos nincs eszközöm amivel kinyerhetném az eredményt, de olyan minimális lehet a különbség, hogy semmit nem látok FHD tv-n, egyszerűen a leírásoknak megfelelően jeleníti meg a dolgokat a Krypton is LE alatt valamint a Jarvis is és Android alatt léxvő XBMC és SPMC is. Teljesen rendben van a kép, banding meg 0, gyönyörű átmeneteket látok.
Nem zárom ki, hogy nincs jelen a hiba, de ma semmit nem találtam ami említésre érdemes lenne. -
blakey
titán
válasz
junkpod #15325 üzenetére
Nem értem, sok olyan dolgot olvasok amik nálam nem jönnek elő, már kezd gyanús lenni, hogy harverfüggővé vált ez a rendszer. Semmi darabosságot nem láttam, de du. lesz időm tesztelni, szóval megpróbálok egyéb dolgokat is megnézni. Van akinél hangkimaradások vannak, ilyet nem tapasztaltam, te írtad az EAC3 dolgot, nálam tökéletesen működik.VBR-es anyagom nekem is volt, de nem emlékszem, hogy darabos lett volna.
(#15326) hackeeeee
Valami megakad nálad, hibátlanul működik Android alatt (Jarvis, XBMC for Minix), Le alatt (Krypton beta6), Apple TV (MrMC, Jarvis fork), mindegyik frissít minden indulásnál és 0 hibával. -
blakey
titán
válasz
junkpod #15310 üzenetére
Amúgy nekem valami még nem frankó. Tegnap is volt olyan, hogy lejátszás közben kicsit darabos volt a megjelenítés ami pause után megjavult, mintha sávszélesség gondja lenne...
Ilyennel még nem találkoztam, esetleg nem a buffereléssel volt gond? Igaz, csak egy filmet nézem meg illetve 1-2 sorozatepizódot, de ma du. lehet, hogy lesz egy kis időm és akkor megnézem, hogy a kép minősége miben más, mint korábban.(#15311) envagyok
A 7-essel is vannak gondok ha azt vesszük, persze másmilyen jellegű, de nekem eddig a beta6-os build a legjobb, hangsúlyozom, hogy csak saját anyagaim lejátszására használom, nincs torrent, iptv, stb. Eddig az egyetlen build ami minden anyagot hibátlanul visz, semmi csúszás, röcögés, stb, minden fps-sel jól teljesít.(#15314) djnice
Csakhogy amit ő feltett képeket azok durván rossz beállításokra utaltak, inkább próbáld ki, nem ilyen látványos és már rég visszatértem volna a korábbi verzóra ha ennyire gáz lenne, mivel közel áll a szakmámhoz az ilyenek észrevétele. -
blakey
titán
válasz
junkpod #15291 üzenetére
Itt van 2 db Dolby Digital+, tökéletesen működnek illetve van egy L'… parfümös ami szintén hibátlan. DDD+ van a erősítőn.
-
azbest
félisten
válasz
junkpod #15186 üzenetére
ez volt a link [link], de ahogy mondtam a videókat nem bántották. Korhatárt meg csak videónál lehet állítani, playlistnél nem. Ahogy kihámoztam a meztelenkedősebbnél korhatárt kell bekacsolni.
5m+ nézettség, hivatalos kiadójé [link], korhatáros.
82m+, hivatalos, ezzel gondolom nem volt bajuk [link]
600e, hivatalos, ez korhatáros, mobil nézet letiltott fajta [link]
2m+ ez valószínűleg nem hivatalos, korhatáros, mobil letiltva [link]Kodi alatt csak a 2odik lejátszható, youtube mobilon a 2odik és 3adik lejátszható. Youtube tévé és desktop módban mindegyik megy (,ha nincs az accon korhatárvédelem bekapcsolva).
(#15189) the radish
kodi 16.1 alatt teljesen normális, hogy az addon nem tud 720p-nél nagyobbat.
A kodi 17 alatt az inputstream pluigint is engedélyezve lehetséges h264-es fhd-t vagy akár nagyobbat is. -
azbest
félisten
válasz
junkpod #15168 üzenetére
valaki a linket megnyitotta, a playlist kapcsán nyomogatta a jelentés gombot, amit a support jogosnak ítélt és a playlistet törölték. [kép] A videókat nem, nem is az enyémek. Direkt néztem, hogy esetleg a playlistre kellett volna-e korhatárt beállítanom, de erre nincs lehetőség. Érted, hogy lehet egy playlist szabály ellenes, ha a rajta szereplő elemek nem azok. Amikor a hülye user a hülye supportossal tallákozik.
A videókon rajta is van a korhatáros beállítás, sőt, azóta találtam olyan csatornát, ahol kifejezetten korhatáros videókból készült playlisteket gyűjtenek. Csak a support kiszolgálja a rinyálást.
És azért ide írtam, mert jó eséllyel az egyik itteni fórumozó lelki világát zaklatta fel, hogy a kifejezetten korhatáros tartalmat tesztelő listát meg tudta nyitni, mert kifejezetten be van kapcsolva a korhatáros tartalom mutatása a fiókjában és a korlátolt agyával ezért jelentette a supportnál. Na de nem akarom túlpörögni, ha megint itt jár majd olvassa és elégedetten elszürcsölhet egy sört, miközben a gyerekcsatornát nézi
-
darnassus
kezdő
válasz
junkpod #15122 üzenetére
Az hogy oldható meg, hogy a LE kikapcsolás, áramtalanítás után is induljon fogpiszkáló nélkül? Este nekem sikerült bebootolni, de mikor ki-be kapcsoltam az androidos kezdőkép fogadott.
Még egy olyan kérdésem van, hogy a távirányítóhoz a fájt hogy és hol keressem? A boxot kössem össze a számítógéppel és ott lesz a droidnak egy könyvtára, amiből a fájlt át kell másolnom a pendrive-ra vagy sd kártyára? A nyelvi kiegészítést is ide kell másolnom? -
darnassus
kezdő
válasz
junkpod #15116 üzenetére
Kínából rendeltem, jeleztem is neki a hibát, de válasz nincs, az eladó is eltűnt, már nem árul semmit. Valószínű, hogy visszakapom az árát. Gondoltam, hogy kísérletezni lehet vele, ha már úgyis ingyen van
Ha andoid fw-vel elrontom, akkor már az LE sem fog menni rajta? Próbálnám kihozni belőle a max-ot. -
darnassus
kezdő
válasz
junkpod #15102 üzenetére
Ha találok egy fw-t (Image: p201-ota-20160118.zip) honnan fogom tudni, hogy jó vagy nem jó? Van lehetőség úgy kipróbálni, mint az LE-t, hogy visszatérhetek az eredetihez? Van esetleg olyan lehetőség, hogy a másik működő lejátszóról lemásoljuk a programot és azt futtatjuk valahogy?
-
darnassus
kezdő
válasz
junkpod #15081 üzenetére
Sikerült feltennem az LE verziót. Az Internet kapcsolódott vezetékesen is és a wifin keresztül is. A távirányító most nem működik.
Nem ismerem a programot, és nem tudom hogy tudok böngészőt nyitni (online tv). És úgy láttam, hogy csak angol nyelvű a rendszer.
Ha ez tesztüzemnek megállja a helyét az internet tesztelésére, akkor most hogyan tovább? -
Technoman
őstag
válasz
junkpod #15042 üzenetére
Igen ebben igazad van, csak hát ugye az összefoglalóba hosszú ideig a 009-es volt megadva, mint utcsó, stabil változat (most látom itt is van változás)
Egyébként, mióta végeztem a mega, 8TB-nyi JukeBox/katalogizálással lekopogom, nem fagy le a gép, sem 64, sem 32-nél.
Egyetlen bosszantó dolog van, több órányi hidegindításnál, a beállított 1080p/24 mindig átvált 720p/60-ra.
Ilyenkor újraindítom a boxot. -
blakey
titán
válasz
junkpod #15031 üzenetére
Nem biztos, hogy lesz 64 bites build, szerintem felesleges, de majd meglátjuk.
Ezt írta:
"maybe when there's an easy way to add ARM compatibility I'll switch back to aarch64 for Krypton/Leia."
Röccenés nagyon ritkán van, olyan mintha képzelődnél, de pl. tegnap nálam sem volt hiba. -
blakey
titán
válasz
junkpod #15013 üzenetére
A HQ upscaling elég bután van definiálva a Kodiban, de ha % van megadva akkor a 0 esetében mindent skáláz a megjelenítőhöz, függetlenül attól, hogy FHD tv-n FHD-t nézel, belenyúl az anyagba, ha 20%-ra állítod akkor max. a 720p-s anyagokat skálázza HQ-val a FHD tv-n, ami felette van abba nem nyúl bele a HQ, de fontos, hogy a megjelenítő felbontása ebben az esetben FHD, UHD esetén nyilván a 1080p-t is skálázza. Tehát, minél magasabbra állítod annál kevesebb anyagot fog skálázni
-
retesz147
addikt
válasz
junkpod #14952 üzenetére
igen, ha bekapcsolom a korlátozást, akkor nem indul a videó a korlátozásra hivatkozva. De nekem nincs ez bekapcsolva. Most vissza is állítottam.
Ez mind szép és jó amire gondolsz, hogy emiatt lenne gond,de ahogy írtam KIII boxon és win7 KODI alatt no problem,csak az MXIII és mostmár az RPI3-am is elszáll hibával. Ez mitől akkor?
És persze szombatig mindenhol ment minden! -
törölt tag
válasz
junkpod #14826 üzenetére
Vagyis, a kérdés az, hogy a hazai forgalmazó miért nem kíván foglalkozni a készülék médialejátszós képességével kapcsolatos garanciális problémákkal? Sztem a topik több, mint 14 ezer hsz. -ének legalább a háromnegyede erről szól. Talán ez egy kicsit mégis bonyolultabb probléma, mint egy Androidos app telepítése.
-
-
ViZion
félisten
válasz
junkpod #14809 üzenetére
Olvastam az összefoglalót néhányszor. Műszaki boltosnál konkrétan a nagykereket néztük, h mennyiért kapja. OK, kis bolt, nem a legkedvezőbb ársávban van, nagy láncoknál még lehet 10-20 % kedvezmény biztosan ebből. De nem sufni céget, hanem legális forrást, garival néztünk, ennyi.
-
törölt tag
válasz
junkpod #14748 üzenetére
Sztem az normális. A mobilos Android így definiálja az input methodokat. Hivatalosan minden alkalmazás a saját homokozójában fut, csak a rendszerrel kommunikálnak, egymással nem. Ezért kell szabványos rendszerüzenetekké alakítani a távirányító kódjait. Az meg tulképp egy billentyűzet.
-
Ejelhar
senior tag
válasz
junkpod #14724 üzenetére
Szerintem a helyzet a következő: a vendor fájlban egyértelműen megtalálhatóak a szükséges billentyű kódok, hasonlót viszont még nem is találtam a LE csomagban.
Okay, én erről teljesen mást gondolok, azt nem tudom, hogy jól e, de azért leírom:
- a legmélyebb alap közös, az OS rendszermag Adroid és Linux alatt is ugyanaz, ergo a driverek is linuxosak. Vagyis linuxos kernel és így linux eszközkezelő intézi az összes bemeneti interface-t, beleértve az infra távot is.
- a fenti miatt a "remote.conf" tartalma LE alatt rögtön emészthető, ellenben Android alatt kell még egy absztrakciós szint.
- a gyakorlatban ez úgy jeletkezik: kap egy ir kódot az OS, ezt értelmezi (remote.conf), majd továbbvágja az alkalmazásnak. Ez a Linux.
Android alatt még megjáratja a Vendor*.kl file-on, mert android eseménykóddá kell konvertálni.
vagyis:
Linux = táv -> ir kód -> linux eseménykód -> kodi
Android = táv -> ir kód - linux eseménykód -> android eseménykód -> kodiEzzel az egésszel csak azt akartam mondani, hogy szerintem LE alatt felesleges értelmezni az android eseménykódokat, az nem játszik.
Ha valami nem okay, akkor a linux eseménykódokat kell faragni, közvetlenül a remote.conf file-ban. -
DoItYourself
Topikgazda
válasz
junkpod #14723 üzenetére
Ez az oldal be van linkelve, ahogy már korábban jeleztem, egy kiemelést persze megérdemel, hogy jobban látható legyen. Elég gyorsan változnak a LE verziók (szerencsére), így nem egyszerű naprakészen tartani a leírást, inkább az volt a cél, hogy legyen 1-2 stabil verzió, annak aki most esik be ide. Aki már rutinos, annak pedig ott a LE fórum, a napi új verziókkal.
-
Ejelhar
senior tag
válasz
junkpod #14682 üzenetére
Így meg pláne nem értem.:-)
Amit a neten találtam (android nem érdekel, ezért még csak egy kicsit sem értek hozzá):
- Remote.conf : File which maps your remote scan codes to linux key codes
- Vendor_0001_Product_0001.kl : File which turns Linux Key codes to Android Key codes for the Amlogic IR deviceVagyis a Vendor_0001_Product_0001.kl file-ból legfeljebb információkat gyűjthetünk (ugye LE alatt át sem kerül a linuxra, vagyis a konverziót itt nem fog végezni, meg hát minek is, eleve linux alatt vagyunk).
Vagyis ha nem okay a táv valamelyik gombja, azt a "remote.conf"-ban kell átfaragni szerintem.
-
-
Z10N
veterán
-
Ejelhar
senior tag
válasz
junkpod #14662 üzenetére
hogy belenéztetek volna ebbe a fájlba: "Vendor_0001_Product_0001.kl". Ebből ki tudjátok olvasni melyik kód milyen billentyűzet eseményt fog kiváltani a boxban, ezt fogja azután a KODI saját táblázata alapján eseménnyé fordítani.
Én ilyen file-t nem találtam a LibreELEC alatt [ a "find / -name *.kl"], ha ezt beraknánk valahova az segítene a problémán?
Nem igazán veszem. -
sto1911
veterán
válasz
junkpod #14624 üzenetére
Hat mar hogyne lenne, valami olyasmi baja lehet, hogy meg akkor nincs halozat, ahogy zetecR irta.
Vagy csak bug, nem csak nalam fordult elo.
A remote-ot egyreszt letoltottem, de mas a kod, ahogy kenand is eszrevette. Atirtam a kodot es mukodik szepen.Backupot hogyan tudok kesziteni? A Libreelec addon ugy tunik nem mukodik vagy nem akar elindulni, mindig csak a try again latert kapom.
-
trance89
őstag
válasz
junkpod #14497 üzenetére
aki gyakran (pl napi szinten) használja a lejátszóját LE-vel még nem érdemes frissítenie rá, már elég jól használható de még mindig sok a bug, 1-2 hónap és fasza lesz
és milyen érdekes dolog: 7.0.3.012f S905 Chip.Enabled Temp Sensor Tests
az utolsó 7.0.3.012f build simán megy bootproblémák nélkül (mármint a sima, nem temp sensor disabled) az s905-ös boxokon -
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
junkpod #14278 üzenetére
Az a baj ezekkel sokszor, hogy van olyan lejátszó amivel megy, van amivel nem. Amikor Én szenvedtem vele, akkor érdekes volt, mert pl. a beépíett faék lejátszó szoftverrel volt DTS a V10 Pro-n, mással nem.. Viszont az is befagyott pár perc után. LE-vel minden frankó.
Tudom, 3 napos hsz-re válaszoltam, sorry.
-
DoItYourself
Topikgazda
válasz
junkpod #14284 üzenetére
Ez lenne az, ha jól emlékszek: YouTube for Android TV.
(#14271) Bucy: 009-es LE alatt is ugrál kb. kulcskockánként, de találtam olyan fájlt is, ahol folyamatos volt a tekerés, az valószínűleg úgy volt enkódolva, hogy kényszerítve volt a tömörítő a kk-k folyamatos bepakolására.
Megnéztem androidos Sony tévén (MTK chipset), ugyanaz. Ezek szerint a Kodi ezt nem tudja. PC-n is megnéztem VLC-vel, ott folyamatosabb, de nem tökéletes. -
Bucy
aktív tag
válasz
junkpod #14266 üzenetére
Köszi. Az időre ugrás nekem azért nem jó, mert nem tudom kihagytam-e valamit.
Ha például van egy 500 körös verseny, amiben csak kisebb helyezkedés van 200 körön keresztül, az jól követhető 4x-es sebességgel is, ha történik valami picit vissza, majd play, itt ez élvezhetetlen, de még az NFL kis szünetei sem tekerhetők el, mert ugrás után már elindult a játék.
Ez van, majd kitalálok valamit. -
Peugeot308
csendes tag
válasz
junkpod #14188 üzenetére
Igazából mindenből egy kicsi,média több...
Youtube,tv nézés a fő elvárás,aztán az internetes böngészés...
Jövőre már lehet,hogy játék is,addigra nagyobb lesz a fiam.
Sok minden befolyásolja a választást,tudom...
A 4 és 8 mag miatt is esett a választásom a 912-es mellett,de nem ragaszkodok hozzá.
Ezért is kértem segítséget.
Elvileg,amit küldenek távot:Nem biztos,hogy pont ez lesz a csomagban,de nem tudom,hogy böngészére ez alkalmas-e
-
-
Csicsóka
őstag
válasz
junkpod #14150 üzenetére
Nem kerülhetett át, csak innen tud futni.
Igen az eMMC data-n ott van egy példány ami még jó volt.
Ha úgy elindítható, hogy az autosart.sh ott van az SD-n, akkor ki lehet még másolni a data-ról mindent.SSH-n belépve:
mkdir -p /media/sd
mount /dev/mmcblk1p2 /media/sd
mc /media/sdAz sd, a kártya storage partíciója, onnan törölsz mindent, majd az mc-vel a /storage alól minden rámásolsz.
-
Csicsóka
őstag
válasz
junkpod #14144 üzenetére
Sebességben, nálam érezhetően gyorsabb volt az eMMC.
Ha törölted az autostart.sh-t, akkor vissza kellett állnia az SD-ről működésnek.
A data-ra tett dolgoktól is megelehet szabadulni, hogy ne legyen tele.SSH-n belépve:
mkdir -p /media/data
mount /dev/data /media/data
mc /media/data
Az MC-vel törlöd az LE könyvtárait, (.cache,.config, .kodi, .local, .ssh, .update, backup, downloads, emulators, logfiles, music, pictures, recordings, screenshot, tvshows, videos) és felszabadul a hely.
A droid cuccaira vigyázz! -
pinnacle
nagyúr
válasz
junkpod #14089 üzenetére
Légy szíves linkeld be, hogy milyen ajánlott rendszerre gondolsz. Lehet, hogy másnak is hasznos. Én is gondolkodtam a cserén, de ezzel valószínűleg, nem sokat javulna.
Mondjuk nekem az 5.1 is javulás lesz. PC-n is ilyen Genius van, teljesen más 5.1-ben hallani a filmet. -
-
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
junkpod #14028 üzenetére
Egyedül a gyári sima videólejátszó alatt jött ki DTS sáv, de az is megfagy pár perc után.
Hát, jó.. Csak ez is plusz macera, idő, stb.. És, nem kínából jött.. Jó persze, az itthoni üzletek erről nem tudhatnak.. Csak akkor is.
No mindegy, hétfőn elvileg hozzám kerül, csinálok neki egy pendrive-os LE-t, aztán megnézem, hogy ott mi lesz a helyzet.
Előtte megnézzük a másik kodit is, amit a fórumtárs linkelt, hátha az megoldja, legalább a DTS problémát.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Silicon Power XS75: Játékosoknak, DRAM nélkül
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Gyúrósok ide!
- UHD filmek lejátszása
- Gurulunk, WAZE?!
- Építő/felújító topik
- Autós topik
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- AMD CPU-k jövője - amit tudni vélünk
- További aktív témák...
- Gamer PC kompromisszumokkal, de garanciával RX 7800 XT + Ryzen 5 3600 32Gb-DDR4
- Ryzen 8500G+ Kingston 32Gb+1Tb 980pro NVME SSD
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új i5-14400F +RTX 4060/5060/4070/5070 +16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ!
- AKCIÓ - INGYEN POSTA - ÚJ GAMER PC - i5-12400F - RTX 5060 - 16GB RAM -1TB SSD - www.olcsogamerpc.hu
- AKCIÓ - INGYEN POSTA - ÚJ GAMER PC - i5-12400F - RTX 4060Ti - 16GB RAM -1TB SSD -www.olcsogamerpc.hu
- Mire Vágyik a Gamer Szíved? Mi tudjuk! Kamatmentes rèszletre is!
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 16 M4 Pro 24GB RAM 512GB SSD - garanciával hibátlan működéssel
- OLCSÓBB!!! DDR5 16GB 8GB 32GB 4800MHz 5600MHz RAM Több db
- Apple iPhone 12 Pro Max 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest