- Google Pixel topik
- Yettel topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
-
Mobilarena
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
pinnacle
nagyúr
válasz
mimey #101321 üzenetére
Szia! Én ott láttam. hogy működik már. Kipróbáltam, betölti a repot, csak nem tudok letölteni onnan. Később írták, hogy mégsem működik. Illetve, most meg ezt. It is fixed. Again :)
Úgy néz ki tényleg működik. Omegára lehet Confluence skint tenni? Nekem nem sikerült. Nexusra váltottam, de ha lehet, akkor megnézem újra az Omegát. -
Csicsóka
őstag
"Feltúrtam a netet, de"
Itt nem néztél körül. Debian 8 + OMV -
Ejelhar
senior tag
Semmi gond, így jött ki.
Azonban némileg szkeptikus vagyok a szervert illetően, annak az ARM platform kevés. Illetve ha veszel úgy 150 ezer HUF környékén valami combosabb routert, az éppen képes lehet rá. De több kliens csatlakozását az S905 nem fogja bírni, persze összeáll, de mivel a titkosítás miatt minden egyes packeket meg kell járatni a CPU-n és még számolnia is kell, ezért hamar kifogy az erőből, FHD-re sem lesz elég a sávszél szerintem, mert a CPU besokkal.Mégis a "B" változat kéne ide, a PC kezelje a VPN-t, mert bírni fogja, persze ennek is meg van a hátránya, az 5 wattal nem éri be.
-
Ejelhar
senior tag
Ha csak openvpn kliens kell, akkor meg tudod csinálni, az nem nehéz.
A file-okat bemásolod az /etc/openvpn alá.
Ha csak akármi.ovpn konfigod van, akkor azt átnevezed akármi.conf -ra.
Belebabrálsz a konfigba, ahol file hivatkozások vannak (ilyenek a mellékelt cert állományok), ott -biztos ami biztos- lecseréled teljes útvonalra az elérhetőségét, pl. ha van egy ilyen sor:
pkcs12 akármi.p12
akkor legyen helyette ez:
pkcs12 /etc/openvpn/akármi.p12
ilyen konfig direktíva lehet a pkcs12, ca, cert, key, auth-user-pass.Majd próbálod elindítani:
systemctl start openvpn@akármi
Ilyenkor ellenőrizheted is, az ifconfig paranccsal, fel kell jönnie egy új hálózatos interface-nek, tun vagy tap néven. Ha ez okay, akkor engedélyezed boot során az indulását:
systemctl enable openvpn@akármiA fenti bármelyik viszonylag újabb linuxra igaz, mindegy milyen platform vagy disztribúció.
Ha több OVPN kapcsolat is van, akkor ugyanez a pálya, csak a konfig nevétől függően kell kezelni. Vagyis mondjuk van két konfig: akármi.conf és másik.conf, akkor a szervizeket így:
systemctl start openvpn@akármi
systemctl enable openvpn@akármisystemctl start openvpn@másik
systectl enable openvpn@másik -
mimey
tag
Sorry a dupláért, kifutottam a szerkesztési időből.
Nyilván a box usb2 csatijára aggatott hdd miatt tudja csak ezt a sebességet. Szóval ez a szűk keresztmetszet.
Van egy épített N3150 mini itx NAS-om, ubuntu server alapokok, de azt nem hajtanám egész nap, csak tárolásra használnám. Elképzelésim között szerepel még erre a célra egy Odroid HC1.Szerk.:
junkpod, köszönöm neked is! Már próbáltam, szuper, csak nekem az openvpn hiánya miatt nem jó. A továbbiakhoz pedig sajnos kevés a tudásom. -
Ejelhar
senior tag
-
mimey
tag
Sziasztok!
Most volt egy kis időm megbontani az m8s pro plus-t, és sajnos a SEC713-ral szerelték.
Ment is a partial refund kérelem a geekbuying-nak, ha más nem, visszaküldöm.Más: vettem egy ilyen gearbest usb3,0 gigabit lan adaptert, de akármit csinálok, csak usb2-n kommunikál. (Kipróbálva laptop és pc usb3 csatlakozójában is, elvileg driverless, de próbaként installáltam a realtek oldaláról a driver-t és nem hozott eredményt.
RTL8153 chip van benne, ami gigabites lenne, de gigabites hálón max 41-42MB/s sebességet tud.
Egyébként még mindig jobb, mint a 100-as lan, de hát,na. Ha már gigabites, akkor legyen gigabites...
Hirtelen felindulásból rendeltem egy Ugreen AX88719 adaptert, ha megjön, azt is letesztelem. -
mexel
veterán
A firmware verziója és a reset gomb még nem jelenti azt hogy hibás széria. Az emmc sorszáma és típusa számít. Volt egy sorszám ami hibásnak számított, de nem mind volt az. Nekem is volt régebbi modell ami ezzel a firmware-el jött ki és reset gombos volt, de már más emmc-t tartalmazott. Most nem keresgélem mi volt az a szám, de megtalálható talán még itt a topikban is.
Szerk: megnéztem:
Samsung eMMC 5.1 chipset (KLMAG1JENB - B041) és a SEC 652 -től 713-ig feliratosak voltak hibásnak mondottak. -
mimey
tag
Sziasztok!
Nem volt érkezésem rá, de reggel gyorsan megnéztem a firmware verziót az m8s pro plus-on, és sajnos tényleg a hibás szériából kaptam.
Reset gomb van.
FW=20170829.121614.V0321.
Geekbuying EU raktár.Eddig fagyás vagy egyéb problémát nem találtam, de az ördög nem alszik.
Jelzem a geekbuying-nak, hogy hibás szériából küldtek. Ha (full/partial) refund lesz belőle, felnyitom és megnézem milyen emmc van benne.
Köszönöm az infót kedves fórumtársak!
-
Csicsóka
őstag
Csak a GUI 1080 p, a lejátszás 4K, mint ezen a képen is látszik
-
Songoman
aktív tag
Nem. Írtam nekik, hogy egy másik doboz kábelével működik, ha küldenek egy olyat és kifizetik az általam vásárolt másik HDMI kábelt, akkor visszafizetem. Azt válaszolták, hogy mivel fizettem biztosítást nekik + nem tudják pontosan, hogy milyen típusú HDMI kábel amivel működik, ezért maradjunk annyiban, hogy így minden rendben és tartsam meg a pénzt.
-
dugesz77
őstag
Az nem egészen úgy megy. Kodi alól .m3u listákat kell beolvasnod . Ezek tartalmazzák a live stream elérhetőségek címét. Címeket találsz millió szám neten. Akár innen, vagy innen. A letöltött adatokat bemásolod egy notepad (szöveges dokumentum) dokumentumba aminek a txt kiterjesztését átírod .m3u-ra. Ezt már megeszi a Kodi és amíg élnek a stream-ek addig nézheted őket. Másik megoldás,hogy telepítesz addonokat amik nagyrészt ugyanezeket tartalmazzák. Például Phoenix,BBTS,AK47,Ccloud.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Google Pixel topik
- Windows Insider Program
- Milyen notebookot vegyek?
- Yettel topik
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- Milyen légkondit a lakásba?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- Új Bontatlan Mac Studio M4 Max 2025 14cCPU /32cGPU / 36GB RAM / 512GB SSD - Azonnal Átvehető Deák.
- DDR5 GAMER PC: Új RYZEN 7 8700F/9700X/9800X3D +RTX 4060/5060/4070/5070 +16-64GB DDR5! GAR/SZÁMLA!
- Gamer PC - R5 5600, RTX 2070 és 16gb RAM
- PC 1060 6GB , i7-7800x , 32GB RAM
- AKCIÓ! GAMER PC: Új RYZEN 5 4500-5600X +RTX 3060/3070/3080 +Új 16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X395 - AMD Ryzen PRO 5 I 8GB I 512GB SSD I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Dell USB-C dokkolók: (K20A) WD19/ WD19S/ WD19DC + 130W, 180W, 240W töltők
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF F15 FX506HM Gamer notebook - i5 11400H 16GB DDR4 RAM 512GB SSD RTX 3060 6GB W10
- Laptop felvásárlás , egy darab, több darab, új , használt ! Korrekt áron !
- Apple Watch SE 2 44mm, Újszerű, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest