- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Rekord vékony lesz a Z Flip7 is
- Apróbb óra érkezik a OnePlustól
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Mobil flották
-
Mobilarena
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Joshi
titán
válasz
darvinya #18003 üzenetére
A HDMI kábeleket nem verziószám alapján minősítik, ettől függetlenül sok gyártó inkább ráírja hogy egyértelműbb legyen melyik mihez való.
-
cof
veterán
válasz
darvinya #17876 üzenetére
Ez egy ezressel olcsóbb és több az értékelése is.
[link]Szerk.: UK adapteres, de átalakító van itt: [link] jó minőségű, tőle vásároltam.
De ha rendelnél ne felejtsd el bele kalkulálni a 27% ÁFA-t + 2500Ft a postának az ügyintézésért, mert nincs rá garancia, hogy átcsúszik.
Én tőle vásároltam már, megbízható, kaptam NL TN-t is: [link]
-
interstate76
addikt
válasz
darvinya #17634 üzenetére
Jah, persze, egy a Banggoodon eleve jó áron árult készüléket nyilván érdemes megrendelni eBayről, kb. 30%-kal a banggodos lepontozott ár alatt, egy 27 értékeléssel rendelkező eladótól...
Nem az a baj, hogy nincs igazad, hanem hogy rendszeresen ambíciózusan hangoztatod a hülyeséget.
-
interstate76
addikt
válasz
darvinya #17613 üzenetére
Magaddal akkor szúrsz ki, amikor csak tetszik, de ne népszerűsítsd a dolgot, mert esetleg beugrik a topik egy vagy több olvasója és ők is megrendelik, aztán ráfáznak.
Igen, a kezdő eladónak először értékeléseket kell gyűjtenie. 1000-ből egyszer valóban erről van szó, 999-szer meg átverés az egész. Megéri? Ráadásul ha a banggoodos/gearbestes lepontozott árnál jóval olcsóbb valaki, akkor az már biztosan nem értékeléseket gyűjt, hanem balekokat.
-
cof
veterán
válasz
darvinya #17617 üzenetére
A legolcsóbb helyen ebay-en 8600Ft, vettem én már kb. tízszer ilyen boxot különböző eladótól olcsón, eBay paypal védelem miatt nem volt veszsztenivalom, természetesen mindegyiknek refund lett a vége. Nem azt mondom, hogy százból egyszer nem lehet kifogni egy ilyen jó vételt de szerintem ne ez lesz az-az egy.
Gondolj bele, ha máshol 1kg kenyér 300Ft, én nem adhatom neked ugyanazt 150Ft-ért mert akkor bukom rajta.
-
napocska2
senior tag
válasz
darvinya #17384 üzenetére
Sajnos az androidos MyTV-ben semmit sem tudok beállítani a box-on, mert indulás után rögtön kilép.
A MyTV Otthon meg nem kompatibilis, le sem tölthető a playről.
Azért nagyon köszönöm a tippeket!Egyszerűen fel nem foghatom, hogy ami a telefonomon egy kattintás, azzal ennyit kell kínlódni -eleddig eredménytelenül.
-
azbest
félisten
válasz
darvinya #17243 üzenetére
Félreértessz:
A linkelt amlogic oldal nem egy boxé hanem a chipsetgyártóé. Egy-egy adott box lehet, hogy soha nem fog kapni frissítést, ha a gyártója nem készít hozzá. Valamint némelyik noname box eleve olyan, mintha helyi háló címét használná frissítés kereséséhez, ami ugye sosem fog sikerülni természetesen (build.prop-ban láttam, de lehet az független az updater apptól, nem tudom).A box gyártóján múlik minden, amlogic oldalról meg van adva a lehetőség, de nem több.
(#17245) DoItYourself
naja, némelyik box gyárilag teljesen instabil, mint a v88 prom is -
azbest
félisten
válasz
darvinya #17241 üzenetére
ez szerintem inkább media box rövidítés lehet, nem egy konkrét készülék, hanem az utóbbi évek amlogic chipsetjeinek támogatását foglalja össze. A forráskódok linkei, instrukciók vannak ott az amlogic szerverén, amit leginkább a gyártók tudnak felhasználni.
(#17240) Black&White
lehet, hogy a képfrissítés váltás kezelésére jó hatással lesz. Úgy tűnik már néhány emberhez kikerült a mi box új 7es rendszere, de még széles körben nem elérhető. -
interstate76
addikt
válasz
darvinya #16771 üzenetére
Amit én írtam a kontrollerem gombjainak konfigurálásáról, az minden boxon működik, kivétel nélkül, te viszont összekevered a távirányító menüpontot egy külön alkalmazás, a Tincore Keymapper konfigurálásával, holott a kettőnek semmi köze egymáshoz.
A topik békéjének érdekében megkérlek rá, hogy ha beszélgetek itt valakivel, akkor ne okoskodj bele a témába - köszönöm!
(#16769) Kapanyél
Legyen úgy!
-
pigster
senior tag
válasz
darvinya #16765 üzenetére
Eredetileg nem volt bekapcsolva, Tincore Mouse-->Touch nem ment.
Bekapcsoltam, Tincore Mouse-->Touch továbbra sem megy. Egyetlen változás, hogy most nem egy kis kék kör mozog az egérrel, hanem egy kis kék négyzet. Egérkattot továbbra sem érzékeli touch-nak. Egyelőre felfüggesztem a kísérletezgetést, d.u. folytatom majd. -
kmarci25
veterán
válasz
darvinya #16720 üzenetére
És HBO GO-ban milyen minőségben stream-el? Mert mikor én próbáltam, akkor elég gyatra volt, annyi biztos, hogy nem HD. Illetve - de ebben nem vagyok biztos - voltak olyan hírek, hogy csak wifi-n hajlandó működni. Plusz a kezelőfelület 3-ból egyszer kidobott.
LG smart tv-n az app-al nincs ilyen gondom.
A Netflix-ről itt a kollegák írták, hogy azzal is van több gond (ott is pl. felbontás).Mindkét app-ot használod heti/napi szinten, előfizetéssel? Ha igen, akkor írhatnál a tapasztalataidról.
-
DoItYourself
Topikgazda
válasz
darvinya #16740 üzenetére
Az app-os rész tiszta, az összefoglalóban is benne van. MindigTV-ből az ingyenesen fogható adásokat próbáltam csak, az működött (de ez DVB-T, nem IPTV). A többi szolgáltató miatt írtam, mert azoknál nem ilyen egyszerű a helyzet, ahogy leírtad:
IPTv-t is tud kezelni ilyen kütyű, max kell hozzá egy USB-s kártyaolvasó ami kezeli kód kártyát(ha kell). -
zsiga68
őstag
válasz
darvinya #16728 üzenetére
Az antenna hevert otthon a fiókban,csak az ajzatot vettem de az is belföldi forrás. Minimális összeg volt, a munka pedig 20 perc alatt meg is volt. Most még a szomszédok netét is látja
Az emeleten a belső vevő már nem látta a wifim.Egy külföldi oldalon mutatták a trükköt.
Itt van a portéka: [link] -
DonJoee
tag
válasz
darvinya #16650 üzenetére
Nem vetettem el teljesen az ötletet, mert nekem is megfordult a fejemben, hátha a trükkös kis kínai figyeli, hogy ha a 4 érintkezős aljazatba 3 érintkezős dugót dugnak, akkor a legbelső két érintkező összezár. Ekkor dönthet úgy az elektronika, hogy 1. leég, vagy 2. átkapcsol AV-módból füles+mikrofon módba.
Bár először szoftveresen próbálnám megzavarni. Pl. ha az audio-policy.conf-ban kiveszem az internal mic-re vonatkozó sort, akkor bekapcsoláskor nem hozza létre a dev-könyvtárban a mikrofonra vonatkozó device nevet. Természetesen ilyenkor a Skype kiírja, hogy a mikrofont más alkalmazás használja, próbáljam meg később, és kilép.
Szóval arra gondoltam, hogy marad az internal mic kikommentelve és létrehozok egy linket a device nevével, ami az USB-s mic device-ra mutat. Hátha sikerül átverni valakit...Majdcsak összeamatőrködök valamit az AV-csatis megoldás előtt.
-
DonJoee
tag
válasz
darvinya #16620 üzenetére
Az AV-be dugott headset hogy készteti a Skype-ot a webkamera mikrofonjának észlelésére? (USB mic) Vagy így materializálódna az a bizonyos "fantom" mikrofon a boxban? Ügyes.
A Tovább-menün a három pontot érted? Kattintottam, kiválasztható a headset meg a sima fejhallgató, USB-mic nem.
-
DoItYourself
Topikgazda
válasz
darvinya #16515 üzenetére
Nem hinném, hogy a 3.5mm-es jack videójelet is tartalmazó kiosztására lenne "szabvány". Ahány gyártó, annyiféle kiosztás, ahogy te is megtaláltad a neten. Ez a csatlakozó szerintem eleve audio célokra készült, de a cégek kreatívan használják, és nem csak a noname box gyártók.
-
törölt tag
válasz
darvinya #16515 üzenetére
Kezdem azt gondolni, hogy Te szándékosan kóstolgatsz, mert ennyire nem lehetsz értetlen. Persze, hogy a box eltér a szabványtól! Elég világosan kiderül az összefoglalóból. Ha van három ilyen kábelem és mégis keresek olyat, ami a boxomhoz való, akkor sztem elég egyértelmű, hogy nem szeretnék bizbasz csatlakozókat forrasztgatni. Ha számodra nem volt világos, hogy a box eltér a szabványtól, én meg ahhoz keresek kábelt, akkor sztem komoly problémák vannak a felfogóképességeddel. Ha viszont világos volt, akkor miért linkeltél olyat, amiről nem tudod, hogy jó -e hozzá?
-
törölt tag
válasz
darvinya #16484 üzenetére
Ahha, szabványok. Olvastad az összefoglalót? Mint írtam volt, nekem három különböző, "szabványos" jack-rca kábelem is van, de egyik sem passzol. Hang nincs, a kép pedig nem a sárgán jön ki. Már kértelek korábban, hogy ha nem tudsz konkrétumot, akkor inkább ne javasolj semmit, mert a topiktársak nem medvék, hogy beküldjed őket a málnásba.
Bargab:
A KIII -at gyári állapotában nem javaslom Androidos használatra. Kezelhetetlen. -
törölt tag
válasz
darvinya #16394 üzenetére
Mit kéne átállítani? Jack kimeneten 480, vagy 576 a választási lehetőség. Ott nincs mit állítgatni, mert RCA (vagy SCART) bemeneten nem is tudna nagyobbat fogadni a TV. VGA -n viszont igen. Kipróbáltam. Ahhoz viszont a box HDMI -s jelét kell használni. Tudom, hogy ez mindenképpen "erőszak", de ez van.
-
Beni2360
félisten
válasz
darvinya #16231 üzenetére
Nekem ugyan olyan a távom mint fenti képen és a led lila villogást mutat amikor a gombot megnyomom és a mobil kamerán keresztül nézem.
A ZIDOO távnál meg nincs SET gomb de a kereten belül levő bekapcs gombbal lehet aktiválni a gomb tanítást és utolsónak a bekapcs gombot.
Többet nem tudok hozzá szólni. Részemről ennyi. A videón látszik, hogyan csináltam. Már 15 megnézték azóta. -
Beni2360
félisten
válasz
darvinya #16224 üzenetére
Hát ránézésre fehér az üveg, de beugrott, hogy a mobil fényképező alatt kell nézni és ott halvány lila fény látok.
K1 Plus távja. Ha gondolod csinálok videót róla.
Favitás az előbbi hsz-hez: Itt nincs pici piros led a a másik távnál volt.
Halványan ég a bekapcs gomb és majd teljes fénnyel ég akkor kell a tv távon gomb nyomás és a tanitandón is , 3 villogással jelzi, hogy kész majd a SET gombbal ok-ni. -
doggie
aktív tag
válasz
darvinya #16219 üzenetére
Ok, megpróbálom fejből leírni a menetét.
Nyomni kell 8? mp-ig a set gombot, (ezalatt villog a jobb felső áttetsző ON/OFF gomb), ha már nem villog hanem világít, akkor meg kell nyomni a keretezett részből a tanítandó gombot, majd szembeállítani a másik távirányítót és nyomni 3? mp-ig azt a funkciót amit szeretnénk, hogy átvegye a kodis táv, majd tároláshoz újra megnyomni a set gombot.
Azt hiszem ennyi volt, de ha vki kipróbálja és nem megy (jelezze), akkor beteszem a képet a táv hátulján levő leírásról majd este. -
DoItYourself
Topikgazda
válasz
darvinya #16205 üzenetére
Amikor tanítható távról írtam, akkor én egy MX3-ra vagy T3 air mouse-ra gondoltam. A boxok gyári távján a felső keretezett gombok néha taníthatók, de ezekről nagyon kevés tapasztalat van, mint te is írtad, neked nem megy.
Ha jól értem a problémádat, akkor az a gond, hogy az S905 boxod távirányítója bekapcsolja az Amikot, és néhány gomb más funkciókat is kapcsolgat rajta? Ezen nem hiszem, hogy lehet segíteni, ahogy Somatom írja, pl. egy rádiós táv lehet a megoldás a boxhoz. -
DoItYourself
Topikgazda
válasz
darvinya #16200 üzenetére
Takard le az IR vevőjét annak amit épp nem használsz,
vagy ne kapcsold ki egyiket se. Kore/yatse androidos app-al is irányíthatod a Kodit, vagy az androidot a remoteIME app-al. Másik megoldás, hogy az S9xx boxot CEC-en keresztül vezérled a tévé távkapcsolójával, vagy fordítva, ha ezt az Amiko is tudja.
-
DoItYourself
Topikgazda
válasz
darvinya #16148 üzenetére
Bocs, inkább itt válaszolok, mint privátban.
A Keymap editorral a gyári távon meglévő gombok funkcióját tudod a Kodiban átdefiniálni, mert ez egy Kodi kiegészítő. Van hozzá videó is linkelve a 14f pontban.
Másik távirányítóra át lehet költöztetni a gyári IR kódokat, ha van egy tanítható távirányítód. Egymással szembe kell tenni őket és nyomogatni a gombokat. Nem kell hozzá se számítógép, se semmi. De ezzel a kódok nem változnak, tehát az új, tanítható táv is ugyanúgy fogja vezérelni az Amiko boxodat, mint a mostani.A dmesg-es kiolvasásról inkább linkelek. Röviden: LE-et elindítod, PC-ről belépsz SSH-n, dmesg -c a parancssorba, és nyomsz egy gombot a távon, jegyzetelsz. Bővebben a fenti linken, van egy két hosszabb hsz is, pl. #12965, #13378.
De nem tudom, hogy ez hogy fog segíteni a problémádon... -
-
Beni2360
félisten
válasz
darvinya #15987 üzenetére
itt kereshetsz. garival
-
törölt tag
válasz
darvinya #15746 üzenetére
Sztem elég világosan leírtam az igényt. Nem is említettem volna, ha Te nem állítod, hogy ha tudja az 5GHz -et, akkor a hotspot is megy 5GHz -en. Szokás szerint csak vagdalkozol, háttértudás nélkül. Idézet az általad javasolt Wifi 5 app Playes ismertetőjéból:
"If you install (and enable) this app, your smart phone will prefer to connect to 5GHz Wifi networks instead of 2,4GHz networks."
Vagyis kliens módban kikényszeríti az 5GHz -es hálózatokhoz csatlakozást. Ennek semmi köze az 5GHz -es AP (Access Point), avagy a hotspot módhoz.
-
törölt tag
válasz
darvinya #15735 üzenetére
Már a specifikáció is kamu Az AP6330 -as Wifi modul csak n -es. Az AP6335 lenne ac -s.
Most mi van ezzel az 5GHz -es hotspot -tal? Az ajánlásodra megvettem az appot. Akkor most melyik benne az 5GHz -es opció? Vagy, ezt csak beblöffölted, de még sosem állítottál be vele 5GHz -es hotspotot?
-
törölt tag
válasz
darvinya #15715 üzenetére
A KIII most nincs velem, ezért a telón próbálkozom (rootolt, szintén ac -s Wifi, tehát kliensként tudja az 5GHz -et). Hol kell beállítani az 5GHz -es AP módot? Az interface -re tippeltem, de az auto -n kívül, semelyikre sem reagál (gondolom, auto módban az OS -re bízza). Úgy viszont csak 2,4GHz -es AP jön létre.
-
törölt tag
válasz
darvinya #15704 üzenetére
A KIII Wifije tudja az 5GHz -et, de én még nem láttam olyan Androidos eszközt, amiben a hotspot ne csak 2,4GHz - et tudna, és olyat sem, amiben GUI -n lett volna állítható a Wifi csatorna. Nálam a KIII -on a hotspot rendszerrel indul, de ilyen beállítási lehetőségeket nem láttam a menüjében. A jelszavazással pedig nem oldódna meg a terhelt csatorna problémája. Ez (is) egy Android hiányosság.
KretaKing:
Ezen a KIII -on az Android nagyon el lett cseszve. A screenshot gombnak is ott kellene lennie a tálcán ugyanúgy, mint a hangerő és a kikapcsoló gomboknak. Majd ha otthon leszek, akkor csinálok screenshotot az M8 -as boxom tálcájáról, hogy mindenki képben legyen azzal, hogy hogyan is kéne annak a tálcának kinéznie. -
KretaKing
csendes tag
válasz
darvinya #15704 üzenetére
Próbáltam a csúszkát megfogni az egérrel, és letolni, meg lépegetni, de a gombok alatt már nincs más.
Screenshotot lehet csinálni a masinán? A tTorrentről is lenne pár vicces képem.Update: nem az 5Gzhvel van gondom, hanem a 2,4es tartományban az alap 6-os csatornát használja az az egy szomszéd aki közel van, és inkább tenném a 8-asra, vagy 2-esre.
-
Wasquez
senior tag
válasz
darvinya #15678 üzenetére
Látom, hogy te is a Telenor MyTV alkalmazással küzdesz, sikerült valamit megtudnod, hogy mi az oka annak, hogy kilép? Nekem az x92 s912-n csinálja, android 6.0.1-el.
A hozzászólásaidból, azt vettem, ki, hogy valami miatt nem is fog működni, de miért?
Megpróbálom telenorékat még informálódás végett, de tapasztalataim alapján nem túl ruganyosak.Jó volna, ha kicsit haladnának a kompatibilitás irányába, mert nem megy a webos 3-sem a tv-men, ezért vettem a box-ot, de ez sem működik. Nem fogok chrome kütyüt is venni, ezért!
-
azbest
félisten
válasz
darvinya #15671 üzenetére
nem igazán... libreelec alatt kezdettől ismert probléma, de sajnos android alatt is jelentkezik. Amíg az amlcodec nincs használva, addig indulás után rosszul van beállítva a színek értéke, a 0-255 és 16-235 mód van elkavarodva.
szerk: mondom ezt azért mert a projektoromon átkapcsolva ezt úgy tűnik, hogy jó képet kapok (persze lehet csak úgy néz ki mintha jó lenne
)
-
junkpod
veterán
válasz
darvinya #15628 üzenetére
LibreElec alatt félig már működik.
https://m.prohardver.hu/tema/kodi_xbmc_kiegeszito_magyar_nyelvu_online_filmekhe/hsz_11513-11513.html
Sőt van más alternatíva is iptv-zesre Kodi alól.
Amúgy szerintem az összefoglalóban benne van, hogy minden ilyen boxnak kb 10% az esélye a hivatalos iptv alkalmazások működésének. -
azbest
félisten
válasz
darvinya #15616 üzenetére
vigyázz, az 5.1-es az a s905 chipsetes boxé, nem ugyanaz mint az s905x-es, ami android 6-os. Ne tévesszen meg, hogy némelyik gyártó azonos néven többféle boxot is árul. Sőt igazából lehet nem is egy gyártó, hanem azonos néven többen is gyártanak többféle dolgot.
Ha megnézed az orosz oldalt, a
T95N Mini M8S Pro [Android 5.1] [link]
és
T95N Mini M8S Pro [Android 6.0] [link]Egészen más box. Képek is vannak a nyitó hozzászólásban és úgy láttam felsorolja, hogy milyen néven árulnak még olyat vagy hasonlót.
A 6-os Sunvell T95X és x96 (s905x) néven is futhat.
-
azbest
félisten
válasz
darvinya #15614 üzenetére
szerintem menteni csak twrp-vel moddolt eszközről lehet, legalábbis nem tudok más módot. Jobb lenne a neten megkeresni az eredeti romot.
T95N Mini M8S Pro van neked, igaz? annak is a S905X változataszerk, az oroszoknak jó gyüjteményeik szoktak lenni, google translate angolra elég jól lefodítja: 4pda link az eszközre [link]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- A Micron újszerű módszerrel javítja QLC-s SSD-jének sebességét
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- BMW topik
- E-roller topik
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Acer notebook topic
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- További aktív témák...
- Gamer/Multimédia PC Eladó - GTX 1070 + Ryzen 5 + 16GB RAM
- Gamer PC , R7 7700X , RX 7800 XT 16GB , 32GB DDR5 , 1TB NVME
- GAMER ALAP! Intel i9-14900K / Z790 TuF / 32GB 7200MHz / 1TB Gen4 / 850w Gold!
- Bányász alaplapok és kiegészítők (RISER-ek, Stb.)
- Asus Rog Gamer PC /Ryzen 9 5900X/RX 7900XT/32GB DDR4/1TB M.2/beszámítás van
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT GAMER PC termékbeszámítással
- MacBook, Apple M1 / M2 kompatibilis dokkolók, DisplayLink 4K, USB-C, Type-C
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U7310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Xiaomi Redmi A3 64GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged