- Fotók, videók mobillal
- iOS alkalmazások
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- Yettel topik
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
-
Mobilarena
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
gabywap
tag
válasz
gabywap #3886 üzenetére
Jét irtam a cégnek, és gyors válasz is jött ime:
hi, úgy tűnik, most már nem egy jó OE támogatja a tuner
(Kivéve wetek)
tks
acemax
------------------ Eredeti ------------------hi, seems now not a good OE can support the tuner
(except wetek)
tks
acemaxwetek-ben meg a tuner: avalink AVL6211+AV2011
K1 plus-ban meg: Availink AVL6862 bár ez az envagyok készüléke irta ki de az enyémbe nem jövök rá milyen lehet akkor. Mert ki sem irja fel sem ismeri OE, LE alatt de droidon meg müxik ki érti ezt. -
gabywap
tag
válasz
gabywap #3903 üzenetére
Ha már itt van akkor hozzá fm rádió. Bár még szóra nem birtam.
http://openelec.tv/forum/126-3rd-party/75537-fm-radio-receiver-for-kodi-for-the-raspberry-pi-1
http://esmasol.de/open-source/kodi-add-on-s/fm-radio-receiver/
http://sdr.osmocom.org/trac/wiki/rtl-sdr
https://github.com/glorang/plugin.audio.rtlfmja és igy jelenik meg az usb-n
lsusb
Bus 001 Device 003: ID 0bda:2838 Realtek Semiconductor Corp. RTL2838 DVB-TTehát ilyen usb-s stik-et nyugodtan lehet ilyen boxhoz venni simán mennek és TV is megy szépen.
-
envagyok
veterán
-
gabywap
tag
válasz
gabywap #3816 üzenetére
Na kb igy néz ki a droid mint ezen.
https://www.youtube.com/watch?v=1wCbtoNWXN0na még ez hasinlit rá szinte
https://www.youtube.com/watch?v=TmmBcCE-fmY -
interstate76
addikt
válasz
gabywap #3812 üzenetére
Ezek tényleg nagyon olcsók, köszi!
A memóriakártya-témához: kis árelőny érdekében nehogy az Aliról rendeld! Gearbestről valószínűleg olyat kapsz, ami másoknál már bevált, Aliról meg lehet, hogy egy tetűlassú, használhatatlan műanyagdarabot. Szerintem.
Szerk.: most látom, hogy Alin még drágább is - mi szól mellette? Nincs PayPalod?
-
-
envagyok
veterán
válasz
gabywap #3583 üzenetére
Ez nekem is gond.
http://www.amlinux.ru/image/905/6.95.3.2/
Az itt található alex féle változatban benne vannak a dvb tunerek, de nem kadenciahelyes 23.976-nál.http://forum.xtreamer.net/topic/40109-xtreamer-mxv-operating-systems-for-separate-installation/
Az itt található openelec 7 dettóA kszaq féle libreelec tökéletesen játszik le, de nincs Bene a driver.
Alex vagy irigykedésből, vagy kernel különbség miatt nem adta oda a drivereket kszaq-nak.
Van még egy rc6-os vitmod os is, abban van enigma is, de az a hd hangokat sem tudja.
Itt esetleg valaki nem tudná belehegeszteni az alex féle drivereket a kszaq féle libreelecbe?
-
válasz
gabywap #3504 üzenetére
Arra hogy működjön a boxod az új 006 LibreELEC -el!
le kell tölteni a saját BOX -odhoz való dtb fájlt, és miután felírtad az sd kártyára a LibreELEC -et az SD kártya gyökerébe be kell másolni dtb.img re átnevezve!
Ha nincs a saját BOX -odnak megfelelő akkor kicsit bonyolultabb a dolog mert ki kell bányászni a saját BOX -odból a dtb -t!
ahoz pedig kell egy Terminal és ezt be pötyögni
dev/dtb | gzip > /storage/emulated/0/Download/dtb.img.gz
-
dugesz77
őstag
válasz
gabywap #3504 üzenetére
Gondolom készülék specifikus meghajtók/fájlok lehetnek, de majd egy hozzáértő kijavít vagy pontosít. Elérhető ezek szerint megint a 006 képfájl.
-
envagyok
veterán
-
interstate76
addikt
válasz
gabywap #2649 üzenetére
Kösz, még nem próbáltam ki, de sztem ez az app csak LAN-on belül működik. A leírás alapján legalábbis nem látok olyan lehetőséget, hogy távolról elérjem az otthon tárolt képeket. Elsiklottam valami felett?
(#2650) gabywap AirDroidot régebben próbáltam már, nem hiszem, hogy jó arra, amire használni szeretném, de azért ránézek, köszi!
-
DoItYourself
Topikgazda
válasz
gabywap #2510 üzenetére
Köszi a linkeket, igazából a driver támogatás az érdekes. Android alatt gondolom működne, ha már úgy hirdetik, de Linux alatt vajon létezik ezekhez driver?
Az M18-on van microUSB (OTG) aljzat, a csatlakozás szerintem megoldható.
--------------
djherby: a topik összefoglalóban vannak az ajánlott típusok. LibreELEC futtatható SD kártyáról, a HD hangok is mennek. -
gabywap
tag
válasz
gabywap #2423 üzenetére
Még esetleg ha valakinek kell pár külföldi ebben is van.
plugin.video.kodilivetv-2.0.2.zip -
Csicsóka
őstag
válasz
gabywap #2041 üzenetére
És akkor most a felül írós módszer megoldotta a problémát?
Amúgy érdekes ez a jelenség, mert az MXQ Pro + dobozomra egyből a 003-at tettem fel, és ott nem volt ilyen hiba. A sima, nem tuneres K1-et meg egyből felülírtam, ott nem is vacakoltam az újra húzással. Ment is minden, mintha semmi sem történt volna. -
DoItYourself
Topikgazda
válasz
gabywap #1980 üzenetére
Ezt írja kszaq a LibreELEC topikban:
Unsupported:
SSV6051 WiFi
front LED/segment displays
built-in DVB tunersLetöltés: kszaq.libreelec.tv/s905/7.0.2.003/
SD verzió: .img.gz
eMMC verzió: .zipCsicsóka: megy a Reboot from NAND is. Szóval most választhatok, hogy OE vagy LE.
Nagyon úri móka, kíváncsi vagyok mi lesz az amlinuxos OE verziók sorsa, most hogy Alex visszajött a nyaralásból, mindjárt oda is lökték neki a LE linket. Mondjuk ebben a LE verzióban mindenkinek benne van a munkája: Alex, wrxtasy, kszaq, afl1, ...
-
chab7
addikt
válasz
gabywap #1833 üzenetére
Régebben telefonon ezt használtam de ez talán még jobb is azóta.
Az android gyári visszaállítását lehet ezzel a fogpiszkálós módszerrel csinálni vagy menüben keressem? Nagyon lassu minden. Én pörgősebbre számítottam. Egy weboldal böngészése is alig megy neki miközben a billenytűzetet kéne felhozza az egér percekre meg is fagy. Szerintem ez nem normális. Egy telefon is gyorsabb ennél. Lehet ha csinálnék egy gyári visszaállítást akkor jobb lenne.
-
vargalex
Topikgazda
válasz
gabywap #1650 üzenetére
Én az ilyen mini cuccaimhoz Logitech K400r-t használok.
-
Csicsóka
őstag
válasz
gabywap #1567 üzenetére
Innen rakom be én is, eddig még mind ment.
Akkor ha jól értem, első indulás után már nem ment csak úgy, hogy fogpiszkáló módszerrel indítottad el egy másik aml.autoscrip-el?
Az eredeti rá való OE is fogpiszkálóval indítható ha jól tudom. Ha akkor kiveszed az OE SD-t, megy a droid, ha vissza teszed akkor meg az OE? Vagy minden OE indítás előtt fogpiszkálózni kell?
Lehet hogy ez a box nem fog menni az s905 autosript-el? -
DoItYourself
Topikgazda
válasz
gabywap #1466 üzenetére
@csanadu1968:
"MXQ Pro"-ból alapvetően kétféle van (korábban már volt róla szó):
- MXQ Pro 4K (kék nyákos)
---- "L" formájú a nyákja
---- birka logó van a nyákon
- MXQ Pro Quick PlayEzeken kívül feltűnt mostanában egy Nexbox MXQ Pro 4K is (zöld nyákos), ebből is láttunk már kétfélét:
- SKHynix flash chipes
- Sandisk flash chipesHogy kerek legyen a hsz, van még MXQ Pro+ is, de az 2G/16G felszereltségű.
Szóval csak óvatosan a firmware-ekkel. Első körben próbáld meg az OTA frissítést, de ne az Androidos UPDATE&BACKUP app-al, hanem az Android rendszer beállításokból keresve.
gabywap linkjeiből csak az elsőt ajánlom, ill. ezzel kiegészíteném: MXQ Pro Quick Play @ Fraktab.
Az oroszok egy topikban foglalkoznak az összes változattal, ajánlom ezt is: 4pda MXQ Pro / Plus topik
A legtöbb infó valószínűleg itt található, ha a chrome-al angolra fordítod, akkor hellyel-közzel érthető. -
vargalex
Topikgazda
válasz
gabywap #1414 üzenetére
Nem az eladó tűnt el, mondom ő adott full refund-ot, nem az eBay. Nem feltétlenül akarok Mini M8S-t, csak valami jó ár/érték arányú cucc kellene. Tuner nem kell, gyerekeknek android-on játék, youtube, egy kis Kodi/SPMC (esetleg OpenElec-en, de ez sem feltétel, mert ott az RPI 2).
(#1417) samupapa: igen, nagyon pozitív volt a mérlege, ezért mertem én is rendelni. De végülis a lényeg, hogy nem buktunk rajta...
-
tsilver
aktív tag
válasz
gabywap #1406 üzenetére
ezzel jött, (ez az eredeti videostrong K1) 20160523 153655 V1031P3 test keys
hogy a test keys eben az esetben mit jelent azt nem tudom.
C-vel nézem talán csak be kellett melegednie,de megjavult.
Képe viszont életlenebb mint a Vu+-é, sajnos.Android rootban nem vagyok otthon, ezt honnan lehet megtudni, hogy ez rootolt vagy sem?
HD hangot próbáltad?
-
DoItYourself
Topikgazda
válasz
gabywap #1357 üzenetére
Úgy látom nincs benne bluetooth, optikai hangkimenet, csak 100MBit-es az ethernet csatlakozó. A memória és a flash tároló is csak 1G/8G, de ezen az árszinten ennyi jár.
A többit majd megtudjuk, ha valaki vesz egyet és megírja a tapasztalatait, esetleg szétszedi és küld róla fotót.
Ha ennyi pénzért egy működő lejátszót küldenek, akkor annak lehet örülni, de azon se csodálkoznék, ha olyan alkatrészekből lenne összerakva, amik valahol a tesztelésen elbuktak, szóval erősen lutri szaga van. -
Beni2360
félisten
válasz
gabywap #1347 üzenetére
Én nem rég vettem egy SENCOR TV és ahhoz adtak 2 db ilyen csatit, (3.5 jack- to 3 db RCA) de hogy minek? Van még a fényképező gépemhez is egy fajta majd elválik. Olvastam a kálváriát.
De gondolom a kérdést feltevőnek az idős szülőknek ( nyugdíjasok, én is 67, Anyukám is 86, Anyósom 93 is nyugdíjas de én nem érzem magad idősnek) elég volna egy használt lejátszó amin van RCA kimenet egy CRT TV-hez és ennyi. -
chab7
addikt
válasz
gabywap #1323 üzenetére
Már csak hetek kérdése és én is beszállok az aktívan tesztelők/használók táborába. Remélem beválik a kis ketyere, főleg ha találok hozzá usb-s kártyaolvasót, mert a upc kártyámat azért használnám ha már fizetem. Ha mégsem akkor is lesz rá vevő és akkor egy kis plusz pénzért egy amiko a3 lesz a kiszemelt, az mindent tud ami nekem kellene. Csak már nem kapni. Na sebaj, most úgyis várakozás van a K1-re. Addig meg csak kerítek egy usb-s kártyaolvasót, amit lehet a routerre rá is kötök mire megjön a K1.
-
gabywap
tag
-
gabywap
tag
válasz
gabywap #1311 üzenetére
Na már találtam is egyett szépen időzitésre ki is kapcsolt de kell a root hozzá.
AutoOff - Shutdown Timer ROOT -
Halihólaci
tag
-
chab7
addikt
válasz
gabywap #1307 üzenetére
Kezeli az usb-s wifi-t. Eddig is azzal ment. De most a box totál meg se nyekken. El sem indul az enigma betöltése és a kijelzőn sincs semmi. Egyedül a hátán a lan csatlakozó ledjei világítanak ha áramot kap a box. Ennyi. Egyéb dolgot nem csinál. Valami kimehetett benne. Így most teljesen TV nélkül lettünk. Se felvétel, sem a gyereknek mese ami a box vinyójáról ment eddig. Ezért leszek muszáj teljesen a K1-re költözni ha megjön. Csak a kártyámat abba nem tudom beletenni és az oscam megosztás sem fog így rendesen menni rajta. (ezért gondoltam az oscamot a routerre költöztetni usb-s kártyaolvasóval és úgy kapná a K1 is meg kifelé is).
Az időzítéses felvételt majd csak megoldom valahogy, max olyankor marad a dtv appon bekapcsolva a box. A kártya újra beüzemelése lesz a fontosabb. -
Beni2360
félisten
válasz
gabywap #1307 üzenetére
Viszont ha nem tévézel vele érdemes kikapcsolni ne melegedjen. Nem tudom a sima K1 plus nem tuneres mennyi hőfokon mennek. - Nekem van egy ilyen készülékem semmi melegedést nem tapasztaltam, normál hőfokon megy. Egy magas bitr.film lejátszás után is csak langyi volt a készülék.
Még nem találtam időzitésre kikapcsoljon app-ot. - hát erre egy nagyon egyszerű időzítő konnektor is megteszi kikapcsolásra és reggel akár vissza is adja az áramot.
-
chab7
addikt
válasz
gabywap #1302 üzenetére
Ba**********! Ma egy áramszünet kivágta a DM800-at. Hátul a lan csatlakozó mellett világítanak a ledek de egyéb dolgot a box nem csinál. Meg se nyekken
Eldől végül is, hogy jól tettem, hogy tegnap megrendeltem a K1 plus -t, viszont annak nincs kártyafogadója. Kellene valami usb-s kártyamodul, amit ha nem is a K1-hez, de a routerhez kapcsolva működtetnék. Tudsz valami olcsó de jó ilyen kártyamodult? -
nm485
csendes újonc
válasz
gabywap #1266 üzenetére
Az AV kábellel kapcsolatban csak annyit szeretnék mondani hogy én sem kaptam hozzá AV kábelt és amit próbáltam semelyikkel nem adott képet. pedig volt 3 fajta is.
Én azt csináltam ,hogy szétszedtem a boxot és megnéztem ,hogyan is van bekötve az AV jack aljzat, tulajdonképpen a test érintkező pozíciója a lényeges .Majd ahhoz képest újra forrasztottam a jack dugót és minden oké volt.
Ja és rendeltem is ali-ról egy hozzávalót AV kábelt ami egy hónap múlva meg is jött és láss csodát azzal sem működött.
Ha valaki esetleg tud helyet itthon ahol 4 pólusú 3,5mm-es szerelhető jack dugót lehet kapni itthon az jó lenne. -
chab7
addikt
válasz
gabywap #1292 üzenetére
--------------------REQUIREMENTS--------------------
* ROOTED
* Kernel that supports loop devices (see http://linuxonandroid.org/working-devices/ for known working kernels and ROMs)
* Armv7 processor (Debian does work on Armv6 but other distros do not)
* As much free RAM as possible (you are after all installing a desktop OS) -
chab7
addikt
válasz
gabywap #1289 üzenetére
Akkor viszont így nem hiszem, hogy felvesz, muszáj lesz dtv-n hagyva időzíteni. Bár meglephetne azzal, hogy mégis csak megcsinálja a felvételt attól hogy a képernyőre nem küldi a képet. De legrosszabb esetben marad a felvétel időzítés a dreamboxon, úgysem tudom teljesen kiváltani.
-
chab7
addikt
válasz
gabywap #1276 üzenetére
Az jutott eszembe még, hogy epg-ből időzített rögzítés vajon megy-e ennek a kis kütyünek? Gondolok arra, hogy másnap délelőttre időzítek egy sorozatrészt az asszonynak a szappanopera sorozatából, aztán napközben még mindenféle dolgot csinálok, film kodival, böngészés, youtube stb, majd elküldöm készenlétbe éjszakára, másnap meló. A készülék vajon tudja azt, hogy a beidőzítéskor indítja a TV appot és az usb vinyóra felveszi amit beállítottam? Vagy eleve ehhez bekapcsolva kell hagyni a boxot? Esetleg netán még a TV appot is futtatva kell hagyni mert a napközbeni ez+az miatt kilövi a memóriából? Ezt igen fontos lenne tudni mert ha nem tud rendesen beidőzített felvételt akkor nem lenne muszáj tuneres box (a dm800 ugye ezt tudja szépen), elég akkor egy olcsóbb sima médiabox is. Negnéznéd tud-e ilyet ez a kütyü? Köszi
-
Beni2360
félisten
válasz
gabywap #1281 üzenetére
Bocs de nem nagyon értem.
VLC-vel rögzítetted a képet a Tv-n? vagy hogyan és hogyan kerül képbe ez a szerkenytyű? Egy mobillal job képet lehet rögzíteni szerintem.
A képarányodat 4:3 állítottad, a felbontás 320:240 bitráta max: 464 Kbps a képkocka meg 29.970 fps
Nem szeretnélek megsérteni de szerintem ez menne jobban is érdemes lenne vele foglalkozni a későbbik végett.
Nekem is van ilyen kütyüm én a videó szalagról digitalizáltam át a 20 éves családi filmeket. -
gabywap
tag
válasz
gabywap #1259 üzenetére
Na csak naki láttam egy gyors keresésnek az Astra 23,5 fokon látni lássa az alacsony SR -t de nem tudja lekeresni. Az alien1 az nekem simán viszi.
-
chab7
addikt
válasz
gabywap #1217 üzenetére
Szia!
Érdeklődnék a készüléked felől. Azt olvasom meg vagy elégedve vele. Én is kinéztem ezt a cuccot, pedig csak sima médialejátszót kerestem a TV-t felokosítani de belebotlottam ebbe a tuneres változatba, és látom pont egy régi ismerős pont mostanában ilyet használ. Az ára sem rossz. Gondoltam akkor lehet érdemes lenne a TV-nézést is "beletenni" ebbe a dobozba és lecserélni (de legalábbis kiegészíteni) a lassan kiöregedő dm800-at. (Főleg mivel több10ezres csodaboxra egy darabig még nem tudok kiadni).
Érdekelne mit tud a box műholdas téren. Bírkózik-e a leírásában írt alacsony illetve magasabb SR-el? Megosztás megy rajta oscammal is vagy csak cccam? Felvétel külső UBS-s vinyóra rögzítése is érdekelne stabil-e, bírja-e? TV nézésen felül nagyrészt filmnézésre lenne a dobozka használva. Nincs már kedvem a laptoppal összekötögetni mikor filmet néznénk (okos TV-re pedig még kevésbé telik). Gondolom az 1080p hd ripek nem kottyannak meg neki. Ezen kívül használnánk még internetezésre (skype video, youtube, böngészgetés - látom 10 dollár körül egész jó kis kézi bill. van ezekhez). Játék max. a mérges madarak menne esetleg vele, azt gondolom bírja, de ha nem akkor sem baj.
Ha ezeket mind tudja akkor nem is keresgetnék tovább.Egyéb tapasztalataid is leírhatod róla, főleg a műholdas részről, miket tapasztaltál vele azóta hogy megvan. Köszi!
-
Csicsóka
őstag
válasz
gabywap #1151 üzenetére
Nagyon valószínű, hogy simán menne ezen a vason is.
A dual bootos rendszer nem nyúl hozzá a droidhoz, egyedül az U-Boot módosítást kell előtte megcsinálni e szerint:Files needed:
update_uboot.7z (all models)
source: https://yadi.sk/d/gZW-PXc7qU4v7unzip update_uboot.7z
Copy the aml_autoscript.zip to SD Card
Copy the aml_autoscript to SD CardWith no SD card inserted in the S95, power on the S95. When Android boots, insert the SD Card to the S95.
Open the Backup&Update app. Under the "Local Update" section, click "Select". It will examine the SD Card and you should see the file, "'aml_autoscript.zip", select it. This will return you to the Update&Backup app's home screen. In the "Local Update" section, click "Update", to run the update.
When complete, the S95 will reboot to Android. Remove the SD Card from the S95 and power it down.
-
tsilver
aktív tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- RAM topik
- Milyen házat vegyek?
- Fotók, videók mobillal
- Path of Exile (ARPG)
- iOS alkalmazások
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- PlayStation 5
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Autós topik
- További aktív témák...
- ASUS TUF Gaming X570-PLUS GAMING Alaplap + AMD Ryzen 5 5600X
- Új Bontatlan Mac Studio M4 Max 2025 14cCPU /32cGPU / 36GB RAM / 512GB SSD - Azonnal Átvehető Deák.
- DDR5 GAMER PC: Új RYZEN 7 8700F/9700X/9800X3D +RTX 4060/5060/4070/5070 +16-64GB DDR5! GAR/SZÁMLA!
- Gamer PC - R5 5600, RTX 2070 és 16gb RAM
- PC 1060 6GB , i7-7800x , 32GB RAM
- Beszámítás! Apple Mac Studio M2 MAX 2023 32GB 512GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 16 M4 Pro 24GB RAM 512GB SSD - garanciával hibátlan működéssel
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H330 RAID v ZFS
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB DDR5 RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H81M-PLUS H81 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest