Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• gbors

nagyúr

válasz HSM #3576 üzenetére

Én a tesztek töredékében olvastam bármi utalást a TDP-s dologra

no ez itt a gond. tudod, hogy én melyik tesztben olvastam, hogy sundámbundám van a TDP-vel? mindegyikben - ugyanis annyit fogyasztott, mint a 680, és alig kevesebbet, mint a 770. bizonyítékom is van rá :) tehát az információ elérhető volt bárki számára.

a vásárlók félrevezetésével elért versenyelőny

pontosan. ilyenkor max. a vásárlónak van jogalapja a céggel szemben, nem a versenytársnak. de mind a joghurtipar, mind az nVidia gondosan ügyel arra, hogy a kényelmetlenség jogalapnak ne legyen elég erős.

Pont erről beszélek, és akik ebben a gap-ben lettek volna, vagy 980-at vesznek inkább, vagy 290/290X-et, esetleg kivárnak.

ezzel egyetértek, max. a mértékén lehet vitatkozni. ezért hoztam kiemelt példaként a 8800GTS-320-at - már a megjelenéskor tudott volt, hogy nem túl hosszú távon kevés lehet a 320MB (sokkal inkább, mint most a 3.5GB), mégis vitték, mint a cukrot. még az árazás is hasonló volt.

a Radeonos mondásoddal pedig akkor értenék egyet, ha nem lettek volna már 1 éve a piacon. nyilván az árcsökkentés generált extra sales-t, de ez nem váltotta meg a világot. kizártnak tartom, hogy sokkal többet adtak volna el, ha kevesebben vesznek 970-et.

• Asbee

veterán

Még mindig nem értem ezt az AMD-nek okozott kárt. A 290 sokkal előbb jelent meg. Ha annyira szuper, akkor miért nem azt vették tömegével? Meg vagyok róla győződve, sokkal többen cseréltek valamilyen nv-ről 970-re, mint 290/X-ről 970-980-ra. Innentől meg nincs miről beszélni.
    Én inkább hőmérséklet hang szempontjából nézem a fogyasztást. Ha már csak így nézzük, tök mindegy mit írnak NV-ék így is sokkal kellemesebb szinte bármelyik 970.

(#3579) HSM: Egy olyan összehasonlításban biztos nem szerepelne jól sebesség szempontjából, mint a 290, viszont nem is látom értelmét. Lassan aki a 970-et nem tuningolja arra néznek csodálkozva. A végén oda jutunk, hogy ezt is negatívumnak hozod fel, meg az AMD kárának, hogy itt lehet durván tuningolni. Szinte minden custom, nagyon halk és hűvös, vagy extra csendes és tuningban jól mennek.

(#3578) Habugi: Egy konzol ami viccnek is rossz.

• TTomax

félisten

Gondoltam,hogy a 900MHzbe kötsz bele,irhattam volna 1100at is ami base clock... ha eddig egy év alatt nem látták elég jónak a 290et akkor miért is változott volna ez meg?Nekem volt már WF3am,nem kell bemutatni,az bizony 2400rpmen még elmegy kategória,3000rpemen meg bizony hangos... persze fel lehet tolni egy fülest is,a ref 7970,meg 290 hütöket ne is keverjük ide, (az már ipari méretű zaj) sőt az összes bloweres megoldást hagyjuk...egyébként azt nem értem ha a 780 is annyit eszik mint a 290 és mindkettőn vapor hütés van (ref) akkor a 780 miért nem lett kazán/hangos.... No meg gondoljunk csak vissza,mit kapott a GTX480,az is meleg volt,de legalább azon nem ordított a venti!Mégis mennyi grillrácsos kép jött...ehhez képes szinte semmit amit a 290kap...

Új hozzászólás Aktív témák