- Milyen okostelefont vegyek?
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Google Pixel topik
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
tailor74 #18276 üzenetére
A Ti-ket is vittek mint a cukrot, de ott volt is belole rendesen, nagy valasztek, jobbnal jobb megoldasok, a Fury sorozat ellenben csak a sima Fury-kra hozta a custom huteseket.
Most is jo a felhozatal a 1070-1080 sorozaton de eszmeletlen keves kartya van beloluk, ezert van allando keszlethiany. FE-t meg az vesz, akinek elet halal kerdes, vagy rettentoen sok penz parosul keves turelemmel, esetleg vizezi, de akkor meg 730£-ra jon ki darabja FC blokkel meg a csatikkal, 300e-t azert nem er meg szerintem.
-
törölt tag
válasz
tailor74 #17681 üzenetére
Ez a bejelentés pont a 1070 launch "meghackelésére" volt jó, mert ugyan látszik, hogy teljesítményben nem lesz hasonló GPU most, de a 2x480-as grafikontól legalább kellően el lehet bizonytalanodni és ezáltal időt/néhány vásárlást addig elhalasztani
Hogy ez mennyire jön be/sül el fordítva az már más kérdés, de jobb mint a hallgatás...
PCGamingen (jún. 13.) amúgy várható még infó tavaly is ott jelentették be a Fury, X, Nano, X2-t vagyis minden újdonságot. -
törölt tag
válasz
tailor74 #17103 üzenetére
Hol temettem ? A "polírozott GCN" megállja a helyét, vagy lecserélték volna teljesen az alap architektúrát ? A 14 vs 16 nm sem jelent feltétlenül előnyt ahogy azt az eredeti hsz. állította, mert több tényező is befolyásolhatja a legyártott GPU-k működését/paramétereit. Eddig az AMD is a TSMC-vel gyártata a nagy teljesítményű GPU-kat.
Tesztek nélkül ne állítsuk már, hogy "előnyben" vannak mikor ahogy gbors is írta nagyon nem ezek az előrejelzések. -
törölt tag
válasz
tailor74 #17097 üzenetére
Egy szóval nem említettem a Polaris teljesítményét, lévén benchmarkok nélkül nem lehet, a te "évente váltogató" hozzászólásodra reagáltam.
A 3D mark 11 eredmények nagyon szépek (bár azt sem tudjuk konkrétan miről szólnak...), csak lényegtelenek, mert játékokban teljesen más eredmények jöhetnek ki - akár jobbak/rosszabbak is, az áruk megint csak más kérdés... -
törölt tag
válasz
tailor74 #17094 üzenetére
És ? A célnak megfelel ez is. De ahogy a Pascal is úgy a Polaris is egy rácfelvarrás.
Akinek 970, 980 vagy gyengébb van és váltani akar válthat, bőven elegendő ugrás lesz teljesítményben. A 980 Ti userek meg persze, hogy bizonytalanok: nem tudják eldönteni, hogy most vagy a tényleges utód 1080 Ti-re váltsanak..."csak annyival tud többet mint az elődje amennyivel több magja és nagyobb órajele van akkor elismerem"
Wat ? Kevesebb mag/tranyó még a 980 Ti-hez képest is mégis gyorsabb nála. Az, hogy mi változott/fejlődött szintén le van írva. A magas órajel is nyilván magától jött nem kellett semmit sem áttervezni a hardveren (az új node szerepe itt annyi, hogy nem száll el a fogyasztás) - csak tudnám ha ilyen egyszerű az AMD miért nem lépte meg...
-
keIdor
titán
válasz
tailor74 #16520 üzenetére
Én mindig azt mondom, hogy ez egy ilyen hobbi, nincs azzal semmi baj, ha valaki egyszer csak sokallni kezdi az árakat és kiszáll. Én VGA-t mindig cserélek, engem nem is annyira érdekel a bukó, beszálltam ebbe, elfogadom ami vele jár. A másik meg hogy nem érdemes első nap venni, jó lesz ez júliusban is, mikor lesz választék és beáll az ár. Az ételt meg az autóba a benzint is megveszem, elfogy és sose látom többé. Valahogy ilyen ez is, de pár hónapig, fél-egy évig legalább fizikailag ott van valami a gépben.
Aki meg 1-2 hónapja vett Maxwellt az legközelebb jobban figyel. Ezért se szabad figyelmen kívül hagyni ezeket a topikokat. Követni kell a pletykákat, vagy be se szálljon az ember. Csak játszani a konzol is elég, akit csak az vonz.
vitko: Ezek kapitalista, profitorientált cégek, semmi más nem hajtja őket csak a pénz. Az AMD is ezt csinálná, ha lenne megfelelő terméke. Meg is csinálta régebben, 2006 előtt hihetetlen drágák voltak az FX procik. Megtehették és meg is tették.
-
-
Loha
veterán
válasz
tailor74 #15943 üzenetére
Melyik DX esetén ömlöttek a játékok ~1 évvel a megjelenés után, és miért lenne ez most másképpen a DX12 esetén?
NV kártyák Keplertől hivatalosan is támogatják a DX12-őt.
"a fejlesztők, azt hitték Copy-paste elég lesz az új játékokhoz"
Nem hitték azt, persze ilyen cikkeket lehetett olvasni itt..."Csak szólok, hogy jelenleg az NV megy technológiában az amd után, és nem fordítva, hiába övé a piac 80%-a. Lásd HBM memória..."
Máshogyan közelíti meg a 2 cég a problémát, csak itt mindig az AMD megoldásai vannak hypeolva.
Az NV szereti a problémákat házon belül megoldani, ha lehetséges.
NV már az első Keplerbe beépítette a Delta Color Compressiont és egy olyan GDDR5 memória vezérlőt, amit órajelben csak a rá aggatott GDDR5 chipek korlátoztak, aztán ez lett továbbfejlesztve a Maxwellben.
Az AMD pl. azért volt kénytelen 512bites memóriát használni a Hawaii kártyáin mert egyik technológiával sem rendelkeztek, és ez nem tett jót a fogyasztásnak, meg a költségeknek sem. Aztán a Tongába be is került egy Kepler szintű DCC... Aztán az egész problémakört megszüntették a HBM-el, de lett helyette más: magas ár, korlátozott memória méret.
Az NV-nak csak hátrányt okozott volna a HBM, az hogy nem építettek rá terméket, nem azt jelenti, hogy nem kísérleteznek vele régóta. -
Malibutomi
nagyúr
válasz
tailor74 #15840 üzenetére
Nem a Radeonoknal 1050-1150 volt a pletyka, de melle meg egy olyan is volt hogy nagyon jol elsore a 14nm gyartas, igy nem kell ovatoskodniuk, ugyhogy meg nem is vegleges.
Megtalaltam:
"According to sources in the know, GlobalFoundries really “kicked butt” with the switch to 14nm FinFET process, and the initial cautious approach to the new process node and transistor design turned out to be unnecessary. Today, AMD is tuning clocks above 1.05 GHz, and the final configuration might be as high as 1.15 GHz for the stock clock."Ez meg mindig arrebb van az NV fele orajeltol, de ugye edfig is mas utakon jartak (390@1100~970@1450)
-
do3om
addikt
-
-
do3om
addikt
válasz
tailor74 #13772 üzenetére
Arra jöttem rá hogy amikor "Valaki" kijelent valamit akkor nagyjából az ellenkezője fog bekövetkezni.
Most várom hogy a GDDR5X mégis elég jó lesz, a vulkán csak füstölögni fog majd besül, a lov level nem okoz extrém terhelést -úgy lesznek használva DX12 alatt is a VGA-k mint most, a VR-t mégsem a AMD kártyái fogják kiszolgálni, semmivel nem lesznek jobbak a konzol átiratok- mert ugye csak pár sort beírunk és megy olyan egyszerű....... van még sok ilyen.
gainwardgs
Na de ha ez most DX12-re jön akkor mi van? Ott nem kel VGA driver, nem lesz mire várni.
(mekkora baromság ez is tuti nem így lesz, jönnek majd szépen az optimalizációk x12 alatt is) -
#Morcosmedve
veterán
válasz
tailor74 #13772 üzenetére
Igen, most akartam venni egy 290/290X-et,mmert ritkán játszok...mondhatni nem és az olcsó kártya aprón, de kössz, még olcsón se kell. BTW Nano-t vettem volna, mert van 170-ért, de ne már... ez mi? Egyébként is ippeg jobb a 980-nál, de kb. árban ott van, de hát ezt nem lehet csinálni. És akkor ez egy játék, nem is az ilyen-olyan blck screen, stb. Marad az i7 iGP.
-
Egon
nagyúr
válasz
tailor74 #12254 üzenetére
Azért egy R9 390-nel elvagy egy darabig...
Nekem viszont már nagyon ideje lenne cserélnem (az 560Ti tényleg kezd kevés lenni). Ha összejön egy plusz meló, ami majdnem minden évben november-december tájékán esedékes nálam, akkor az abból kapott pénzen jó eséllyel veszek egy 970-et (csak azért, hogy HSM-nek legyen még egy oka aggódni a lassú fél giga memória miatt...); ha nem, akkor vagy lesz Pascal jövőre, vagy kihúzom a két év múlva esedékes teljes konfigcseréig...
-
HSM
félisten
válasz
tailor74 #10236 üzenetére
Az ASIC a csip szivárgása, se több, se kevesebb. Azt mutatja meg, azonos feszen melyik csip mennyi áramot fog fogyasztani.
Találkoztam már nagyon jól tuningolható alacsony szivárgású (ASIC) GPU-val, és nem olyan jól tuningolható magas ASIC/szivárgásúval is. Az első a létező legjobb kombináció, de viszonylag ritka, míg a második szerencsére szintén ritka, és a legrosszabb.Nem is megy, de legalább jó az étvágya.
(#10238) Dark KillerX: Nézd, szerintem meg az Nv-től volt hatalmas kiszúrás, hogy kidobták a Maxwell architektúrát, szembeköpve az AMD-t, amiről ők is tudták, hogy nem fog passzolni a DX12-höz.
Pedig az Nv már évekkel korábban tudta, merre tervezi az AMD és az Ms továbbvinni az API-kat és grafikai hardvereket....
Most az nyal vissza, amivel degeszre keresték magukat az utóbbi egy évben. És még sajnáljam őket? Ugyan, kérlek.Amúgy nem pasziánsz szintre fog butulni az Nv, csak ahogy állnak a dolgok, nem fognak közelsem annyit gyorsulni, mint a konkurenseik.
(#10239) Szaby59: A power consumption állítás hibás, a többi nagyjából helytálló.
-
Whysperer
addikt
válasz
tailor74 #7760 üzenetére
Akkor is a sima fury egy árban a vízes X-xel.. attól ,hog yott 630 euro attól még itthon ugyan annyi lehe tmint amit Te linkeltél. 8) Nem hinném ,hogy attól,hogy Németországban vagy UK-ba annyi az annyi .. itt nem annyi az annyi 8)
(#7761) rocket : igazad van ,de attól ,hogy ebbe a 9 milliós kis országban nincs .. attól még lehet széles körben venni dolgokat. 8)
Érted nekünk nem mindenkinek van 980 Ti-e ,de az össze haveromnak aki nem jött haza elem UK-ba pincér meg takarító és 980Ti-vel rohangálnak! 8) -
Televan74
nagyúr
válasz
tailor74 #5356 üzenetére
HBM memória a gpu mellett kapott helyet,az biztosan hűtve lesz. Aztán hogy a vrm hogy lesz megoldva,azt nem tudni.
Érdekes az NV nem engedi monitorozni a vrm -et,nincs is probléma vele.Az hogy meg a kártyák 1-2% ettől megy gallyra idő előtt ki érdekel.Stupid AMD.
Nekem elég lesz egy jó vaporos 390 -is elsőre.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
Megbízhatatlan oldalakat ahol nem mérnek (pl gamegpu) ne linkeljetek.
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- EAFC 25
- Milyen okostelefont vegyek?
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Metal topik
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i7 9750H 32GB 500GB Radeon Pro 5300M hibátlan működéssel
- Telefon felváráslás!! Xiaomi 13T, Xiaomi 13T Pro, Xiaomi 14T, Xiaomi 14T Pro
- DELL T40 EMC Szerver
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook E754 - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" HD I HDMI I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest