Hirdetés
- Android szakmai topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Privát AI mobil lesz az S26, nem okostelefon
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Google Pixel topik
- Apple iPhone Air - almacsutka
- Samsung-gyártású Snapdragon kerülhet a Galaxy S27-be
- Honor Magic8 Pro - bevált recept kölcsönvett hozzávalókkal
Új hozzászólás Aktív témák
-
huskydog17
addikt
válasz
keIdor
üzenetére
Intelnél teljesen mindegy a RAM sebessége, elhanyagolható mértékben változik a sebesség ha jól emlékszem 5% alatt van, azaz semmilyen mértékben nem befolyásolná az erősorrendet.
A PCGH mindig JEDEC memóriatempót alkalmaz, ezzel minden, memória OC-val kapcsolatos hibát/anomáliát ki tudnak szűrni.Na most a legfrissebb Intel CPU-k a DDR5 szabványt 4800MT/s, illetve 5600MT/s tempóig támogatja, a felett már OC, az AMD 5200-ig. Ennek megfelelően történik náluk a tesztelés, ami teljesen logikus és konzisztens. Az, hogy néhány CPU esetében 4800 helyett 4400-on jártak a RAM-ok, semmit nem jelent, mert az a 400 MT/s különbség Intel CPU-k esetében talán 1%-ot ha jelent, tehát jelentéktelen. Azok a CPU-k, ahol 4400 MT/s szerepel, azok 4800-at támogatnak maximum, ezért írtam a 400 MT/s különbséget.
Az i9-10900K azért utolsó (energiahatékonyságban, mert 153 Wattot benyel, miközben nem túl acélos a tempó (még a 13400F tempóját sem éri el), szimplán rossz az energiahatékonysága. Bár ha a Ryzen 7800X3D-hez képest nézzük, akkor azon kívül minden más CPU-nak rossz.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Az i9-10900K memóriavezérlője pont 2933 MT/s-et támogat maximum, kimaxolták az OC nélküli tempót.#47311 Petykemano:
Arra én is nagyon kíváncsi vagyok, de szerintem 2025-ben fogjuk azt látni asztali CPU vonalon leghamarabb, legalábbis én nem számítok rá, hogy hamarabb érkezik oda, ha egyáltalán le akarják hozni asztali vonalra, még nagyon keveset tudni róla. Mindenesetre nagyon érdekes lesz, hogy majd az Intelnél mennyit fog számítani a nagyobb gyorsítótár.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
Megbízhatatlan oldalakat ahol nem mérnek (pl gamegpu) ne linkeljetek.
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- alza vélemények - tapasztalatok
- Android szakmai topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Sok hűhó négyszázért: AMD Ryzen 7 9850X3D
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Gaming notebook topik
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A33 5G / 6/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Új Steelseries Arctis Nova pro vezetékes gamer fejhallgató
- Samsung Galaxy A33 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- SK Hynix vagy Samsung 32GB DDR4 2666MHz PC4-21300 laptop RAM
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Arra én is nagyon kíváncsi vagyok, de szerintem 2025-ben fogjuk azt látni asztali CPU vonalon leghamarabb, legalábbis én nem számítok rá, hogy hamarabb érkezik oda, ha egyáltalán le akarják hozni asztali vonalra, még nagyon keveset tudni róla. Mindenesetre nagyon érdekes lesz, hogy majd az Intelnél mennyit fog számítani a nagyobb gyorsítótár.