- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Milyen okostelefont vegyek?
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
-
Mobilarena
AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4) topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
petakpa1
őstag
-
razor03
aktív tag
válasz
_DiEGO_ #39621 üzenetére
Igen, valóban meg kellett volna nézni, de van olyan alaplap mint pl. az ASUS A520M-E ahol nincs a felsorolásban a 2000-res széria, mégis kezeli.
Viszont azt tapasztaltam, hogy ASUS A520M-E lapba ha Ryzen 2700X-et rakok pár napon belül elszáll. Nem mondom hogy mind, de kb. 3-ból egy ilyen lap megadja magát. Kap egy komolyabb terhelést a gép (játék) lefagy, utána "no signal" többet nem indul a lap. Ez mitől lehet? 12-16 magos Ryzeneket is kezelnek ezek a lapok, ezekhez képest egy 8 magos 2700X nem gyilkos proci, hogy kinyírja a vrm-et (én erre tudok gondolni).
Youtube-on láttam az egyik tech videóban, hogy ezeknek a belépő szintű 520 chipsetes lapoknak a Ryzen 3600 lenne az optimális. De akkor minek támogat 16 magig, ha pár napon belül elszáll?
Vagy inkább arról van szó, hogy ennyi pénzért ilyen silány minőséget képvisel az ASUS?
-
Dragon3000
nagyúr
válasz
_DiEGO_ #39621 üzenetére
Régebben is előfordult, hogy hivatalosan nem támogatott cpu-k mentek alaplapokban, mert a biosban benne volt a támogatás, én is használtam a b550 tomahawk lapomat 2700-zal, pedig a b550 megjelenése óta hivatalosan csak zen2-től volt támogatás.
A memória esetében ha a qvl listára gondolsz, az nem sokat ér, max annyit tudsz meg belőle, hogy valamilyen cpu mellett volt tesztelve egy kit, esetleg kettő. De simán előfordulhat, hogy veszel egy olyan ramot és nem fog megfelelően menni és az is, hogy olyant veszel, ami nem szerepel a listában és gond nélkül megy. -
Brekkk
őstag
válasz
_DiEGO_ #39319 üzenetére
Az R5 3600-ot amit most nyúzok 1 hónap alatt teszteltem full stabilra.
Az a szép, hogy 1,165 V-on alig lépi át a 65 W TDP keretet a 6 mag 4,2 GHz-en.
Sokkal hűvösebb így a proci fix 1,165V mellett, és még gyorsabb is.
Prime 95 alatt is megáll 75 fokon egy Artic freezer 34 Esports Duoval.
A VRM-re nincs panasza. 10+2 fázisos. 200 A-ig jó vagyok.
A VRM borda szinte hideg, mert meg sem érzi ezt a kis procit.Csak most kellene még egy ilyen kocka egy másik gépbe.
-
Brekkk
őstag
-
fanti
addikt
válasz
_DiEGO_ #38569 üzenetére
Azért ez a világ szégyene már.
Ilyen retek drivert írni...leáll a telepítés, pedig eltávolítottam előtte az előzőt.
Szóval...komolyan.
Kiadni egy ilyen bughalmazt, ami vagy települ, vagy nem...
Amúgy rengetegen panaszkodnak rá különféle fórumokon.Marad az AMD szoftvercsapata hű önmagához, azaz továbbra is okádja ki magából a sz@rabbnál sz@rabb drivereket.
-
regener
veterán
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Processzor tesztek:
[Ryzen 3 TomsHardware]
Zen2 Ph-teszt
3600 Best Value
3900X Vs 9900K
X570 Overview 35+:
Motherboards Analyzed
Ryzen PBO Explanation:
PBO Exp.
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Milyen okostelefont vegyek?
- Hobby elektronika
- Autós topik
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Milyen légkondit a lakásba?
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Custom vizes számítógép játékra! I7 12700KF / RTX 3090 / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i7-5GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- PS5 konzolod megvásároljuk: Budapest, Kecskemét, Szeged, Debrecen vagy akár GLS futárt küldünk!
- MacBook felvásárlás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- QNAP TS-870U-RP 8 lemezes Rack NAS
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest