- Milyen okostelefont vegyek?
- Magisk
- Kína vezeti az okosórapiacot, a Huawei az első helyen
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Z Flip4 - tavalyi göncben flexelsz?
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Google Pixel topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
racskobalazs
senior tag
válasz Archttila #10047 üzenetére
Hasonlóan agyok a 8600G-vel. Lehetne gyorsabb lehetne jobb, de annyit nem érzem, hogy hozzáadna a napi dolgokhoz általánosságban, hogy most cseréljem és szórakozzak vele Van 5% szituáció amikor jól jönne de a maradék 95%-ban meg tökéletesen elég.
Az elmélet az, amikor mindenki tudja, de semmi sem működik. A gyakorlat az amikor minden működik, de senki se tudja miért. Az informatika az, amikor semmi nem működik és senki se tudja miért.
-
racskobalazs
senior tag
-
racskobalazs
senior tag
Sziasztok,
Múlthéten be is szereztem egy 8600G-t végül, teljesen meg vagyok vele elégedve. Majdnem ugyan azt a teljesítményt hozza, amit az előző 5800X-es PC-m hozott. 5200-as ramot raktam mellé amit 5600-ig teljesen stabilan sikerült feltornászni CL36 mellett (EXPO 1 csak a frekit vettem feljebb), valamint a procit is 5250 ig PBO-val (+200mhz, all core -40 curve).
Cinebench R23 ~13.000 pont.Eddig minden igényemnek maradéktalanul megfelel.
[ Szerkesztve ]
Az elmélet az, amikor mindenki tudja, de semmi sem működik. A gyakorlat az amikor minden működik, de senki se tudja miért. Az informatika az, amikor semmi nem működik és senki se tudja miért.
-
racskobalazs
senior tag
válasz consono #9961 üzenetére
Köszi mindkettőtöknek akkor beruházok erre!
Nagyon durva, hogy egy desktop 1650-et is majdhogynem hoz egy modern igpu... Elképesztő
-
racskobalazs
senior tag
Sziasztok,
Szeretnék új platformra építeni, jelenleg laptopom van (1650Ti mobile-al, 4800H-val), meg egy félgépem (táp, ház, hűtés, ssd), így az lenne a kérdésem, hogy átmeneti megoldásnak egy 8600G mennyire lehet megfelelő? A tervem az, hogy 1-2 hónapon belül szerzek mellé egy dedikált gpu-t, majd cserélek valami 7 vagy 9xxx-re.
-
racskobalazs
senior tag
-
racskobalazs
senior tag
válasz #88001024 #6015 üzenetére
Hali!
Lehet butaságot mondok, de hirtelen 3 ötletem van. Csak ötletek, sose láttam még ilyet. Szóval ha hülyeség, akkor sry
Az egyik, hogy a táppal van valami gubanc, ha mindent visz magával. Lehet nem bírja a proci ág az adott feszültségeket hosszútávon? Vagy védelmi?
A másik hasonló, csak alaplap felől, hogy lehet itt is valami védelmi mechanizmus léphet be?
A harmadik meg valami olyasmi, hogy téves infót kap a proci s azt "hiszi" hogy nem kell teljesítmény. Bár az, hogy GHz alá esik az nagyon furának tűnik.
LCC-vel magasan tartod a feszeket? Vagy azt nem állítottál?
[ Szerkesztve ]
-
racskobalazs
senior tag
válasz SunMount3r #6008 üzenetére
Nekem az elején gondjai voltak a 3200MHz RAM kapcsán, de nem tudom, hogy az új ram (Gskill -> HyperX), vagy a BIOS frissítések miatt, egyszer csak teljesen jól kezdett üzemelni 3200 mellett is. Tuningot nem próbáltam. (XMP 3200-on vannak most)
[ Szerkesztve ]
-
racskobalazs
senior tag
Szia!
A 2400g 65W TDP, gyári hűtővel "elmegy". Amit adnak hozzá, nem olyan nagy. Wraith Stealth hűtőt kapsz a box-ban, elég lapos.
3xx és 4xx között tudásbeli különbségek vannak, új technológiák stb. Valamint a 3xx-et tényleg lehet, hogy BIOS frissíteni kell, mielőtt belemegy a 2xxx proci.
A procit alapból (az én lapom legalábbis) 1.45V-re teszi, ami tényleg sok (még OC-hez is), szóval én 1.3-on használom, teljesen stabil. Lényeg a lényeg, lehet alulfeszelni.
Remélem segített valamit
-
racskobalazs
senior tag
válasz DopeBob #5969 üzenetére
Esetleg BIOS-ban olyasmi beállítás, hogy iGPU multimonitor?
Nagyon hirtelen ez az egy tippem van.
-
racskobalazs
senior tag
Valaki emlegette, hogy BIOS frissítés kellene neki az új procikhoz.
-
racskobalazs
senior tag
válasz solfilo #5944 üzenetére
Rendben, köszi a véleményt.
Igen 1060 van mellette.
Igazából jelenleg undervoltolva is van (mert az ASUS lap alapból felrakta 1.45V-ra. 1.3-on is tökéletesen elvan)
-
racskobalazs
senior tag
Nagyon random kérdés: Megéri az OC ezen a procin?
Van mellé dedikált GPU.
Úgy kérdem, hogy lehet-e vele észrevehető különbséget elérni?
(Anno kísérleteztem, 4.05GHz sikerült stabilra, de akkor nem volt megfelelő hűtő rá, így csak kísérlet maradt)Az elmélet az, amikor mindenki tudja, de semmi sem működik. A gyakorlat az amikor minden működik, de senki se tudja miért. Az informatika az, amikor semmi nem működik és senki se tudja miért.
-
racskobalazs
senior tag
Beviszed iponhoz (nem zuglóba, hanem a központi szervízbe), ha jófejek megcsinálják neked azonnal, kb 5 perc. Nekem megcsinálták anno tök ingyé.
-
racskobalazs
senior tag
válasz Mercutio_ #5925 üzenetére
Nekem pontosan ugyan ez a kombó van (ugyanazon okból mint amit felettem írtak), az ég világon semmi probléma nincs vele. (2400G+1060)
Annyi amit előttem is mondtak, hogy a kártyába dugódj, és a kártyát a legelső PCI-e slotba. (tapasztalat Asus Prime X370 PRO-val)
Azon kívül most, hogy már van egy 1060, elgondolkodok néhanapján, hogy egy komolyabb procit mellé. Pl 2700X vagy hasonló. Mégiscsak sokkal erősebb.
[ Szerkesztve ]
-
racskobalazs
senior tag
Nem vállalták be, hogy el lett írva... Veszteséget meg mégannyira se vállalják be.
-
racskobalazs
senior tag
Szia!
Én amikor mókoltam anno OC-kal, akkor 4.05GHz sikerült, minden magon, stabilra olyan 1.40V környéki feszültséggel, valamint level 8 LCC-vel.
Olyat, hogy "ignorálja" nem hallottam még. Nálam akkor se ignorálta ha kevés, egyszerűen meghalt. (ASUS Prime X370-PRO alaplap)
Esetleg az LCC-t próbáld meg állítani ha tudod, legalább 8-ra. Az azt csinálja, hogy nem engedi a feszültséget nagyon leesni.De én amondó vagyok, hogy nem sok értelme van az OC-nak. ~10% teljesítmény növekedésért fog 2x annyit fogyasztani + sokkal jobban melegedni. Valamint elveszeted a downclock lehetőséget is, akkor is maxon fog menni ha épp semmire se kell. Ez saját vélemény
[ Szerkesztve ]
-
racskobalazs
senior tag
Hát jelenleg elárazás, mert olyan $150 körül van az ára, ami még áfa meg minden féle nélkül is több, mint a linkelt. Szóval ilyen áron IMO ez most megéri. (rbx-nél még mindig 36k)
De nem tudom, hogy egy Cyberpunk kaliberű játékkal mennyire bánik el.Ha nem veszel mellé GPU-t akkor jó, ha tervezel mellé GPU-t is, akkor én az iGPU nélküli szériát javasolnám (2600 pl vagy 3600 stb).
[ Szerkesztve ]
-
racskobalazs
senior tag
-
racskobalazs
senior tag
válasz palfitom #5860 üzenetére
De ha ennyiért van kiírva, s te megrendeled s ennyit ír a számla akkor kénytelenek ennyiért oda adni nem? Nem tehetik meg, hogy nem adják oda, mondván, hogy elírás. Hiszen ez az ár volt feltüntetve, ennyiért kell megkapd.
-
racskobalazs
senior tag
válasz tippm86 #5845 üzenetére
Én írtam rá, hogy attól függ mire kell.
De most nagyon jó árban vannak a RAM-ok, most kell venni őket. Ez az én tanácsom.
Mármint most 2x16GB olcsóbb egy jó 10k-val, mint mondjuk télen volt a 2x8. (most 2x16 már van 40 körül, én 2x8-at 50-ért vettem)
[ Szerkesztve ]
-
racskobalazs
senior tag
válasz pajorgergo #5843 üzenetére
Én pont ugyanezért vettem böhöm léghűtőt. (BeQuiet! Dark Rock 4)
Azért mondom, hogy böhöm, mert olyan passzosan illik a házba, hogy ha ráteszek a tetejére egy zsebkendőt (!!!) akkor már nem tudom felrakni a ház oldalát.
Ellenben 200W van a dobozra írva. + lehet rá rakni még egy ventit ha egy nem lenne elég.
-
racskobalazs
senior tag
válasz tippm86 #5830 üzenetére
Hát, attól függ mit csinálsz.
Én nem rég cseréltem 2x8GB RAM-ra mert az 1x8 kevésnek bizonyult azokhoz amiket csinálok a gépen.
Edit: most elég jó áron vannak a RAM-ok, szóval most érdemes venni ha jól tudom.
[ Szerkesztve ]
-
racskobalazs
senior tag
válasz solfilo #5826 üzenetére
Ezeket a videókat érdemes megnézni. Nem feltétlen a G széria, hanem úgy általánosságban a 3. gen
-
-
racskobalazs
senior tag
válasz Paxker315 #5811 üzenetére
Jó hogy mondod, BIOS frissítés miatt valszeg resetelődtek a beállításaim. Majd ha haza értem akkor újrakalibrálom. (Ezért utálom a bios frissítést... mindent visszaállít alapra aztán konfigolhatod be előről..)
-
racskobalazs
senior tag
válasz solfilo #5807 üzenetére
Igazából lassan egy éve megvan a 2400G, meg nem is kételkedek, hogy erősebbnek kéne legyen (SMT, több grafikai mag, magasabb base clock stb) de akkor is furcsa
-
racskobalazs
senior tag
Elmondaná valaki, hogy ez hogy lehetséges?
Mmint mindenben majdnem a R5 veri, de overall valamiért mégis az R3-at hozza ki, mint +2%
[ Szerkesztve ]
-
racskobalazs
senior tag
Mennyire sürgős? Én amondó vagyok, hogy ha tudsz még 1-2 hónapot várni, akkor majd utána cserélj. Lehet valamivel mérséklődnek az árak.
Jah és ha 3xxx szériát akarsz akkor a BIOS-t is meg kell nézni, meg úgy az alaplapot, hogy támogatja / fogja-e támogatni az új procikat.
-
racskobalazs
senior tag
Hát nem tudom, egy darabig gyári hűtőm volt, OC-ra nem volt jó az tény, de azért annyira nem melegedett. (IMO OC nem éri meg. megduplázza a fogyasztást 10% teljesítményért + jóval több melegedésért...)
De igen, ez a RAM válogatás meg ez a 3200-nál gyakran meghal stb (megjegyzem, a mostani ramok 3200-on mennek és ezekkel még *lekopog* semmi ilyesmi gond nem volt).
RAM: Kingston DDR4 3200 16GB HyperX Predator CL16 KIT (2x8GB, x8, 1R)Meg még az volt kicsit fura, hogy a Linux (Manjaro) nem nagyon tudott mit kezdeni az iGPU-val. Windows alatt nem volt gond vele.
-
racskobalazs
senior tag
Én is beszállnék a beszélgetésbe, én nem nagyon bízok/szeretem ezeket az AIO megoldásokat (pláne a legolcsóbb tiert), akkor már inkább egy beefy air cooler. Nekem pl BeQuiet! Dark Rock 4 hűtőm van, 200W-ig jó. Legnagyobb nyárban amikor a szobában 32 fok van, akkor is 50 körül tartja átlag felhasználás alatt. (Nyilván nem prime stresszteszt alatt)
Feszültség terén az enyém 1.3-on teljesen jól elvan, kevésbé melegszik (nem sokkal) (nem értem miért 1.45 az alap.. még 4.0 OC-hoz se kellett annyi amikor próbálgattam). Jah, s ha a ház szellőzése nem megoldott, akkor bármilyen hűtővel melegedni fog, mert a környezete is melegszik. (saját tapasztalat).
[ Szerkesztve ]
-
racskobalazs
senior tag
Szia!
Nekem 2x8GB HyperX Predator 3200 van a gépben, 2400 mellé, XMP-vel teljesen jól működik. Nem kellett semmit állítani, beraktam, ment. (XMP-t kellett csak bekapcsolni)
#gianni: Én most megnéztem UserBenchmarkon, s csak ~15% különbség van a 2600 meg a 2400G között. Ellenben a 3600 már majdnem 50% teljesítménynövekedést ír a 2400-hoz képest. Lehet megérné még várni egy kicsit.
[ Szerkesztve ]
-
racskobalazs
senior tag
Hali!
Szerintetek egy 2400G-ről mennyire érné meg váltani egy 3xxx bármire? A gpu része már nem kell, meg lett toldva időközben a rendszer egy gpu-val.
Árban valami hasonlóra gondolok. Tehát pl egy 3600 vagy ilyesmi. Ezt meg tradelném utána.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Intel i5-9600KF 6-Core 3.70GHz LGA1151 (9M Cache, up to 4.60 GHz) Processzor
- ÚJ, 3év Gar! AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 9700K 8mag 8szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel Core i7-6700K 4-Core 4GHz LGA1151 (8M Cache, up to 4.20 GHz) Processzor
- i7 9700 , MSI Z370, 32GB DDR4 félkonfig
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest