- Xperia 1 VII csereprogramot hirdetett a Sony
- MuziX blog: Kipróbáltuk a GGMM multiroom rendszerét
- Írországban lezárult, az USA-ban csak most indul az Apple dráma
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Telekom mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
jokeph
nagyúr
Ez a része nem igazán tűnt fel, viszont ha 30 fps alá esik bekapcsolt vsync-nél, az csúnya.
Illetve, fix 60 HZ-es kijelzőnél úgy tudom, ha 60 alá esik be, akkor levált 30-ra, azaz durván akadósként jelentkezik. ha jól rémlik.
Mivel RTS-t és aprójátékokat tolok (kirakós, ügyességi) nem kell nagyon forgolódni. -
jokeph
nagyúr
Marginális. Viszont az OC-s részen a CPU is fix 4500 MHZ fut a kiiratás szerint all-core.
Egy biztos, ez egy jól sikerült IGP, bitang erős CPU résszel megtoldva, és az ára is rendben van. Arról nem is beszélve, hogy kb. bármilyen PCH-s AM4-es lapban használható egy ideje, hogy utólagosan kijöttek a megfelelő BIOS/AGESA supporttal.
Szuper az érzés, hogy megy a B350-es ITX lapomban, csakúgy mint az 5600X az X370-es lapomban, remélem megélik a retro kort is.Ez előtt úgy 10+ éve az FM2+-os Athlon A10-7800 R7-es IGP-je ütött ekkorát, csak ott sajna a CPU rész nem volt ennyire (a korabeli CPU-khoz viszonyítva) erős.
#9520Nimda: jópár IGP cuccom van (ATI HD3200/4250, GF6100/6150SE/7025/7100/8200, GMA950 - ez kaukktojás, csak single ch ram van GMAX3100/X4500, Intel HD630, nF2GF4MX, Radeon R7), amiket teszteltem is, és mindig ez jött ki, hogy az FPS növelés kulcsa az hogy a RAM dual-channelben menjen is amit csak bír frekire, minél kisebb időzítésekkel.
Anno megvallattam a G4560 Pentium Intel HD610-es IGP-jét is, NFSW-vel, 1600*1200-ban, single channel ram mellett (Gigabyte H170 DDR3-mas lapban, DDR3-1600 CL11) max grafon adott 25-30 FPS-t, határesetes, bedobva még egy modult rögtön 55-60 FPS lett.
-
jokeph
nagyúr
No igen.
#9515Nimda: ha elgurul a gyógyszerem, megkapja az R9 380-at (Kb. GTX 960 szint, a GTX 1050 ti egy hangyányivel erősebb, fele se fogyasztással).
Teszt célból mindeképpen belerakom, hogy lássam a difit, végzek majd pár mérést úgy is.
De igazából elégedett vagyok, többet is hozott mint reméltem. -
jokeph
nagyúr
Ha duplán rányomok, nekem külön lapra kiteszi és nagyít.
Nem, a ram frekit (effektiv 4400), és szinkronban vele az IF-et csökkentettem 2200-ról 2000-re (RAM effektiv 4000), itt lett stabil.Az XMP-s timigokkal még lehet játszom picit, a 4400-hoz is CL19 tartozik igazából, itt meg 20-on megy - vagy csak nem kerestem meg a GDM-et.
-
-
hegegabi80
addikt
3Gb-ot? Nem csak 2-öt lehet?Milyen monitorod van? Ilyen beállításokkal teljesen rendben van. Amúgy én sem használok túl nagy gépigényes játékokat.
kisza25: ha jól emlékszem neked is freesynces monitorod van.
MOst aprón van egy LG 24" gamer freesynces monitor, az lehet jó is lenne nekem.
-
hegegabi80
addikt
Én még arra is kíváncsi lennék, ki milyen felbontáson játszik.
Azért is érdekelne, mert az én monitorom 1600x900 tud 19,5", de le akarom cserélni nagyobb 22-24" FH moitorra, csak nehogy ott már jóval kevesebb fps legyen a végén. Bár netes videók alapján még azon is játszhatóak low beállítások mellett. Na nem mintha olyan nagy igényeim lennének és sok időm. -
törölt tag
"A driverek rengeteget fejlődtek, teljesen elvesztem a beállításokban." --- Nekem totál szétcsaptak mindent IS. Alig bírtam egy régi stabilra visszatérni. fullHD 60HZ monitor. A szomszédasszony - ő játszik a 2400G-s gépemen - simán lesajnálta az új drivert. Bezazult a netes FARMos játéka.
Nem bízok meg az új driverekben! Most már Macrium Reflect"-tel mindig fogok egy friss system image-t készíteni HDD-re. Egyszerűbb a visszaállítás.
-
törölt tag
Még nem járt nálam olyan lap, ami ne tudta volna hdmi-n a 4k 60Hz-et (legrosszabb esetben 8 bit 4:2:2), szóval az 1080p 144Hz sem lesz probléma.
Több A320, B350 és B450 lappal teszteltem. -
jokeph
nagyúr
Annyira azért nem kell elkenődni, a retro gépemben Pentium Dual-Core E5200 CPU van,2*1 GB DDR2-667-es ram, Seagate SATA HDD 500 GB és szintén outdated VGA, jelenleg egy XFX GeForce 7800 GS 256MB GDDR3 256 bit - AGP-s !
Az OS pedig XP SP3 32 bit, és simán megy az alap böngészés és a YT videó is 720p-ig a jelenlegi kódolással. az új kódolással nyilván kevés lesz majd.
Na de akkor is.
Ehhez képest még az FX is űrrakéta, nemhogy bármelyik RyZen cuccos.Egyszer már csalódtam az X370 leendő Vermeer supportjában...
Mellesleg megjegyezném, hogy crossflash-el végül is szóra bírtam az X370-es CH VI Extreme-ben az 5600X-et, teljesítmény/hiba nem volt, csak kiesett az összes érzékelő/fan szabályzó...de bitangul ment. -
-
BerserkGuts
addikt
Magában a játék biztos nem viszont a 1.4V-os tuning 3.9GHz-en már kihajtás.
MSI After burner+ HW info
(Afterburnerben a monitoring fülnél: Active hardver monitoring graph be kell pipálni a HWinfo.dll
és a graph-nál is mert nem jelzi a cpu hőfokot az msi hiába van ott bepipálva alapból is vmi.
Így egy csomó dolgot is lehet monitorozni játékközben.) -
tzsolesz
nagyúr
Köszi. Vissza is mentem az időben, és kb. a 25 ik változtatás meghozta a gyümölcsét.
Egy állandóra bedugott gamepad tartotta ébren a gépet.
2 ugyanolyan gamepad van bedugva a mortal combat xl telepítése óta. Az egyiknek meg van törve a kábele. Az okozta az anomáliát.
Ezt 5 órahosszával hamarabb kellett volna megnéznem....Most van egy szűz rendszer, a gyerekek meg csak kesik, hogy sehol egy játék rajta. Hálistennek a mentéseket mindíg kimásolom, igy csak vissza kell másolnom. Jó kis esti programnak nézek elébe.....
-
tzsolesz
nagyúr
Ugyan ez a hűtő, 2200G-nél, 1500Mhz-es gpu tuning mellett. Egy 1000rpm-es 12cm-es házhűtő hűti a ház belsejét..... Most alapon 27 fokos, a nyár legforróbb napjain 30 fok, a 12cm-es hűtő nélkül pedig 33 fokos.
-
audi100td
nagyúr
Akkor olvass mar vissza legyszives, nem egyszer leirtam, hogy a legfrissebb BIOS van rajta. QVL listan mit nezegessek amikor a korabbi ryzen cpu-val megy a rendszer, amit szinten belepattinottam. Hozzatennem 3500Ft-omba került.
"Vagy a procit is elvihetné kipróbálni valahová, erről is volt szó, hogy kizárjuk ezt a hibát. Ha a proci jó, akkor továbbmehettünk volna, ram+alaplap+táp hármasra."
Szerinted napi 10+ ora munka mellett erre a bohockodasra van idöm?
Vissza sem olvasod miket csinaltam vegig, de osztod nekem, hogy mekkora barom vagyok.
solfilo: Nem nezte meg. Elmagyarazom miert, hogy erthetö legyen. Munkabol leleptem hamrabb, hogy 17.30-as zaras elött vissza tudjak vinni a kölcsönprocit. Szerinted? Ott dölt el, hogy hagyom a picsaba az egeszet.
-
OutSider17
senior tag
Szervusz Nimda!
Valahogy van egy olyan érzésem hogy a bios frissítéssel van csak ott gond azért nem indul.
Olvastam már ilyet hogy egyből a legfrissebbel nem ment mert nem volt benne valami ami az az előtti verzióban benne volt és ezért nem akart menni a rendszer. Ezért is kérdeztem hogy megnézzem hogy lehet-e ez a probléma. Ha régi procival ment a lap akkor csak proci vagy bios lehet a ludas mivel azt írta ha jól emlékszem! Hogy az upgrade idejére kapott R3 1200-assal minden szépen indult és ment. így csak a bios updatettel lehet szerintem valami probléma.Ui: Processzor típus lehet nem stimmel.
-
audi100td
nagyúr
Mond mar meg konkretan mit irtal amit nem probaltam meg? Kerlek, most mar tenyleg k*rvara megokosodnek.
tzsolesz: #2436, driver problema, ugye?
Had ne kelljen mar visszakeresnem hanyan szamoltak csak itt be problemas elsö inditasrol. Azt megertem, hogy akinek müködik az elegedett, de had legyen mar tele a f*szom az egesszal ha nem er sz*rt se amit vettem, söt minuszba vagyok. Most tenyleg erröl kell vitatkozni? Pont leszarom.
-
audi100td
nagyúr
Kerlek meselj vagy tanits mester, megoldas tovabbra sincs a prolemara.
Összeraktam eletembe par gepet, ezzel beszoptam, tanultam belöle, tudom mit nem szabad többet venni, AMD-t. Akinek bejött hasznalja egeszseggel. Nem kell velem egyeterteni.
+Minek is kellett volna utanaolvasnom?
Vasaroltam egy rendszert papiron egymashoz passzolo komponensekkel, ja, hogy nem müködik, igy jartam.
AMD supportnak külön dicseret, hogy 24h megfogalmazni nekik emailenkent egy valaszt es az sem tartalmaz semmi erdemit, alja ceg, leirtam öket örökre. -
audi100td
nagyúr
-
törölt tag
Ja, hülye vagyok, csak azt néztem, hogy hibaüzenet, nem indul, aztán háttérben felugró ablakban szólt a W10, hogy .NET nincs telepítve
Szóval IBT-vel 96 fokon fut a prociEgyre jobb... hwinfo is ennyit mutat, ahogy a Core Temp és minden más is, amivel nézem, talán 1-2 fok eltérés van max az appok között (tudom, ne használjak cpuz-t, nem is használom, ez még tegnapi screenshot, csak az illusztráció kedvéért, akkor azzal csináltam a burn tesztet).
-
törölt tag
-
OutSider17
senior tag
Ha jól emlékszem akkor az R5 2400G-nek 3.6Ghz az alap órajele.
Szerintem simán menni fog 3.6Ghz-et 1.285 volttal. Ha elég ez a teljesítmény neked amit tudd 3.6ghz-en akkor szerintem igen csak le tudsz menni a cpu fesszel olyan 1.275-re. Ha az IGP-t nem húzod akkor az NB feszt is meg próbálnám először 1.1 volttal majd 1.085 volttal.Köszi szépen.
Hát lenne még elkézelésem, de jön az autó és most abba fektetem az energiám és a szabad időm inkább. -
OutSider17
senior tag
Igényesen összerakott gép! Gratulálok! Használd sokáig egészséggel!
Mekkorra frekin megy a procid és mekkorra fesszel? NB fesz is érdekel.
Hátha tudok segíteni vagy 5 fokkal.Nekem így néz ki az "ócskavas"! Ha érdekel.
-
OutSider17
senior tag
Volt már fölötte is, de nem érdemes.
1.3 volttal stabil 3.9Ghz-en a proci.
De ezt a teljesítményt sem nagyon használom ki.IGP-t pedig felesleges húznom, ha játszani szeretnék valami komolyabbal majd veszek egy kártyát. Valószínűleg egy Fruy X-et. Régi álmom.
Ezzel a hűtéssel még nem volt a proci 65 fok fölött. (31fok volt a szobámban, és 3.9Ghz-en teszteltem.
) (CineBench R15, Prime 95, CpuZ, Meg egy kis IBT is volt még. Utóbbinál volt a legmagasabb hőfok.)
Volt rajta próba képpen egy NZXT Kraken X52 is, de nekem nem jött be. Rosszabb volt szerintem. azzal talán még a 70 fok is meg volt, de nem biztos. Régen volt már és szerencsémre rövid ideig.R5 1400-asom anno ugyan ezzel a hűtéssel. Ha esetleg érdekel.
-
Csabi1984
addikt
A házam egy Zalman Z9 plus
-
Csabi1984
addikt
Szia! A kérdésem inkább válasszam ezt?
https://ipon.hu/shop/termek/corsair-8gb-vengeance-lpx-ddr4-3000mhz-cl16-kit-cmk8gx4m2c3000c16/1627935
vagy attól függetlenül,hogy nem szereti a páratlant mehet ez is?
https://ipon.hu/shop/termek/corsair-8gb-vengeance-lpx-ddr4-3000mhz-cl15-kit-cmk8gx4m2b3000c15/1254025vagy esetleg jobban járnék Hyperx márkával bár ebből csak C15-ös van.
https://ipon.hu/shop/termek/hyperx-8gb-predator-ddr4-3000mhz-cl15-kit-hx430c15pb3k28/1442648 -
-
OutSider17
senior tag
Ha a vga felől szívja akkor fentről is tudja ha simán fordít rajta 180 fokot. Illetve ahogy elnéztem az összeállítást igp-vel lesz használva a konfig.
De egyébként igazad van!
Akkor ha ez nem fellel meg én az Arctic Freezer 33 eSports Edition ajánlanám még ami alacsony magasságú hűtő. -
Z.É.T.
őstag
-
-
paperboy
senior tag
Prime95-tel? Azt megnézném, nekem 2400G FPU stressz teszttel 80 fölé is ment gyárival...
Persze függ a háztól meg, proci hogy volt állítva.
Nekem Prime alatt 70re is felmegy egy Thermalright hűtő és Thermal Grizzly Kryonaut paszta mellett is, pedig jól be van kenve és jól rá van rakva, igaz nekem 2400G 3800 fixen megy 1.375 volttal...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpársportok
- Házimozi belépő szinten
- Autós topik
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Crypto Trade
- Trollok komolyan
- Xperia 1 VII csereprogramot hirdetett a Sony
- További aktív témák...
- ÖRÖK GARANCIÁVAL - OLCSÓ, LEGÁLIS SZOFTVEREK 0-24 KÉZBESÍTÉSSEL - Windows - Office - LicencAruhaz.hu
- Prémium! Felsőkategória! Asus Rog Strix Maximus Z790 Hero Wi-fi Alaplap!
- Huawei Nova Y70 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Amazon Kindle 10th Generation ébresztős tok
- PlayStation Plus Premium előfizetések
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest