- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- Magisk
- HMD Skyline - jó szerelés
- Ez össze van rakva - Segway Ninebot F3 Pro
- Fotók, videók mobillal
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- iPhone topik
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
idegen lény #2359 üzenetére
Igen, persze, ott az aláírásomban lévő hardveres környezetben.
-
válasz
idegen lény #2340 üzenetére
Szerintem az is közrejátszhat, hogy dx12/vulkan játékoknál tudtommal* a driver kihasználhatja az APU-k azon képességét, hogy ha kell neki valami a RAM-ból, akkor nem kell másvalamit kitörölnie, átmásolnia a PCI-e buszon keresztül, majd a kitörölt adatot vissza, amikor épp megint az kell, hanem simán kiolvassa a RAM-ból, mivel ugyanúgy hozzáfér.
* - erre egy megerősítés azért elkellene.
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
mert a vega 2GB <> gef 1030 2GB
-
BerserkGuts
addikt
válasz
Az ajánlott gépigényről beszélsz?
Az akkora kamu ilyeneknek nem szabad hinni.
pl:gta5-höz ajánlott 2GB a minimum 1GB és mégis elindul 512-vel is
Ott főleg az árnyékolás tükröződés SSAO HBAO stb... baromságok vitték el az erőforrás nagy részét azok letiltásával már 512-vel is elboldogult. -
SirKero
őstag
válasz
idegen lény #2331 üzenetére
Már nem a gyári ventilátor van rajta
-
palfitom
félisten
válasz
idegen lény #2304 üzenetére
"Az Arcticnak már a neve is mutatja, hogy nagyon hűvös lap tud lenni, mert nagyon rámentek a hűtésre." - Az Artic csak a színében tér el a simától, a fehér dizájn miatt lett Artic.
-
OutSider17
senior tag
válasz
idegen lény #2304 üzenetére
Őőőő az arctic név csupán annyit jelent ennél a lapnál hogy hó fehér.
Hát jó lapot ólcson elég nehéz lesz venni. De ki tudja lehet egy jó árért ....... -
Sundesz
addikt
válasz
idegen lény #2308 üzenetére
Úgy tudom, hogy teljesen random melyik kerül a csomagba.
-
OutSider17
senior tag
válasz
idegen lény #2297 üzenetére
Hát nem tudom nekem még az overclockot is simán bírta az MSI B350M Mortar ARctic lapom. Pedig az R5 1400-as 1,38volttal cpu fesszel és 1.1 volt nb fesszel 4Ghz-et ment ebben a lapban 75 fokos vrm-el.
A jelenlegi proci pedig Fix 3.8Ghz-en megy jelenleg 1,25 volttal nb 1,1 volttal és 45-50 fokos VRM-el.
1éve és 2 hónapja lassan hiba mentesen teszi a dolgát. -
Mercutio_
félisten
válasz
idegen lény #2297 üzenetére
Akkor mehetnek tönkre gyakrabban, ha túl kicsi/rosszul szellőző házba teszik, nem gondoskodnak a megfelelő hűtésről. Mivel a kisebb lapon közelebb vannak az alkatrészek így a termelődő hő is könnyebben megreked.
-
tomic
addikt
válasz
idegen lény #2285 üzenetére
Én Win 10-et használok megjelenése óta.Tehát nincs ami cserélje.
-
tomic
addikt
válasz
idegen lény #2282 üzenetére
Én manuálisan szeretem egyenként feltenni hozzà. Win esetében van,hogy régi drivert szed le.
-
BerserkGuts
addikt
válasz
idegen lény #2239 üzenetére
Van benne valami de ha segítséget kérsz meg új windows-t telepíted megfelelően az új driverrel akkor most már működik.
Régebbi verziós driverrel vagy rossz chipset telepítéssel én is jártam már hasonlóan de ha itt kérsz segítséget elmondják mit honnan kell letölteni meg telepíteni mert nem olyan egyszerű mint a nv driver hogy csak rákeresek auto-n és letölti felrakom és kész működik. -
TeeJay
félisten
válasz
idegen lény #2245 üzenetére
lényeg a lényeg közel GT1030 teljesítmény, egy GT1030+2-3ezer forint árán és ez 4magos proci is
a lap meg 14-15körül kapható annyi hogy kérni kel boltban hogy frissítsék
táp, ház, SSD meg olcsón van hozzá
én Hexa400+ tápot meg Cooler Master N200 házat rendeltem
meg egy Crucial MX500 250GB SATA SSD-t
a RAM Patriot Viper 3000-esszerintem jobb mintha egy laptopot vett volna
meg így 21,5" fullHD monitor lesz rendes 4magos procival normális GPU-val -
TeeJay
félisten
válasz
idegen lény #2242 üzenetére
Alkatrész és pénteken rakom össze neki
Compker-ben van minden -
válasz
Nem kérte senki, hogy másold be, ne kend rám.
Amiket írt, azok a gyerekbetegségei a platformnak, már jó ideje nem hallottam ezekről. Személyes tapasztalatról nem tudok még beszámolni, várom a B450-es lapokat a vásárlással. -
TeeJay
félisten
válasz
idegen lény #2235 üzenetére
tegnap rendeltem meg egy hölgynek hasonló gépet
Gigabyte A320M-S2H lap
Ryzen 3 2200G proci
2x4GB Patriot Viper 3000MHz RAMakárhogy néztem ez még így mindig jóval olcsóbb mint egy Pentium+GT1030 és ugye a pentium nagyon nem 4magos mint a ryzen. sőt jelenlegi árakkal nézve a Ryzen 1-2 ezerrel drágább mint a GT1030 magában
plusz a ryzen-be ott a lehetőség ha később már kevés a Vega benne lehet venni egy VGA kártyátmondjuk akinek én rakom össze ő csak sims-et játszik oda még ez is bőven sok lesz
-
nyikszi
őstag
válasz
Hogy is mondjam finoman, ez szakmaiatlanságra vall
Már ezerszer le lett írva, általában a problémák miatt jönnek az emberek a fórumra, így ez nem mérvadó. Nekem is lefagyott kétszer a 2200g-m. És akkor mi van? Lehet a proci, lehet az operációs rendszer vagy valami más. Szerintem nyugodtan megveheted, nem fogsz csalódni.
-
válasz
idegen lény #2237 üzenetére
A szakmai részét leírhatod ám, nem kell szó szerint, meg hogy kitől. De nekem mindegy, csak így nehéz reagálni, ha nem tudni, mire kell válaszolni.
-
válasz
idegen lény #2235 üzenetére
Olcsóbban biztos kijön, mint egy GT 1030-as gép.
2x4GB RAM a VGA-s és az IGP-s gépbe is kell.
A proci árkülönbség (G5400 vs 2200G) és a RAM-ok közötti árdifi (2400MHz vs 2933-3200MHz pl) kevesebb mint amennyibe egy GT 1030 kerül, miközben prociban az olcsóbb konfig a jobb a 4 valós mag miatt. Konkrét összeállításban nem tudok segíteni.Hol és milyen problémákat hallottál a Vega 8-ról? Szerintem érdekelné a topikot.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- DOKKOLÓ BAZÁR! Lenovo, HP, DELL és egyéb más dokkolók (TELJES SZETTEK)
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Corsair MP700 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Kingmax 2x2GB DDR3 RAM eladó
- Bomba ár! Toshiba Satellite Pro R50-C - i3-6G I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest