- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Mobil flották
- Milyen okostelefont vegyek?
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Azonnali navigációs kérdések órája
- Motorola Edge 50 Fusion - jó fogás
- One mobilszolgáltatások
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Prohardver app (nem hivatalos)
-
Mobilarena
AMD Radeon™ R9 290 / 290X / 390 / 390X téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Raggie
őstag
Hát a Firestrike nekem is 0 pontot dob.
Lefut rendben, és a score oldalon valami hibára hivatkozva csak 0 pont jelenik meg... Valakinek volt már ilyen problémája? Ha igen sikerült megoldani, vagy hagyjam az egészet a fenébe?!
-
Raggie
őstag
Ezek nem fesz hanem frekvencia értékek!
Annyit jelentenek, hogy ha megy 1500 MHz-en a memória, akkor ha még növelsz rajta kicsit, akkor a következő "strap"-be ugrik és amíg annak a strap-nek a teteje felé el nem ér addig hiába magasabb a frekvenciája nem igazán hoz teljesítmény többletet. Magyarán akkor érdemes a strap maximumnál feljebb menni órajelben, ha legalább a következő strap maximumáig is stabilan fel lehet tornázni az órajelet. Ezután szintén akkor érdemes tovább emelni, ha a következő lépcső maximumát el tudod érni.
Tehát érdemes ezeket a MHz értékeket keresni a memóriával és ha valamelyik nincs meg akkor az egyel alacsonyabbra visszamenni.
@hackeeeee: pontosan!
Érdemesebb 1625-ön hajtani, mint mondjuk 1675-ön vagy 1700-on. A pontos értéket, hogy mikortól éri meg feljebb menni persze nem tudom, ezt ki lehet tesztelni minden egyes esetben ,de nagyvonalakben ez a helyzet.
-
Raggie
őstag
válasz
Tomdriver #38808 üzenetére
Elolvastad a linkelt hozzászólást?
(amit mellesleg Ghoula neked válaszolva írt anno)
Ez áll benne:
"Strap váltásokra figyelj, ha új strap-re lépsz, lassabb lesz,mint alatt az adott strap max frekijén:
400MHz, 800MHz, 900MHz, 1000MHz, 1125MHz, 1250MHz, 1375MHz, 1500MHz, 1625MHz, 1750MHz, 2000MHz
Ezek a strap-ek max frekijei, ezeket érdemes megcélozni."Tehát ez alapján a te 1750-es beállítsod pont jó. Lehet félreérthető voltam, de nem arra céloztam, hogy 1500 fölé nem érdemes egyáltalán menni, csak hogy a fent említett ugrásokban érdemes gondolkodni!
-
Raggie
őstag
Még régen Ghoula kolléga posztja alapján nem érdemes 1500 MHz-es memória órajel fölé menni csak ha elérhető az 1625 MHz. Ő pedig eléggé rendesen benne van a Hawaii chip-ek bios-ában és egyéb belsőségeiben!
(LINK)Én ezt figyelembe véve tuningolgatom a memóriát.
Ha hazaértem ma melóból én is tolok egy Valley-t.
-
Raggie
őstag
Aaz jó!
Nekem elsődleges szempont volt a vásárlásnál, hogy a VRM hűtése nagyon jó legyen, mert előző Sapphire 7950 dual-X-nél a VRM volt a szűk keresztmetszet a tuningolásnál. A VRM hűtésnél a Vapor-os R9-ek eléggé ott vannak a szeren az átdizájnolt VMR elrendezés és jó hűtőborda miatt.
Az én VGA-m sem egy tuningmester darab sajnos, mert 1140-en atomstabil +40 mV-al, de az 1180 már +150 mV-al sem megy szemetelés nélkül.
Szerencsére nem ez a +40-60 MHz fog számítani, mert így is mindent visz elég rendesen fHD-ban.szerintem a VEGA-ig elvagyok vele!
-
Raggie
őstag
Sajnos teljesen nem tudod letörölni a Radeon Crimson-t mert az a VGA drivere is.
Annyit tudsz tenni, hogy leszeded DDU-val és utána ha újra felraktad, nem mész bele az overclock funkcióba, meg sem nyitod azt a fület. Ilyenkor elvileg nem aktiválódik és hagyja a többi normális OC programot dolgozni.Ezt mondjuk nagyon javaslom, ha leállítgatja a ventiket, mert az nem vicces. Főleg nem egy ilyen forrófejűbb VGA-nál...
-
Raggie
őstag
Ha OC-zol akkor a Radeon Software-t felejtsd el. Ha nem kapcsolt be a venti, akkor lehet egy csúszka el van néletlenül állítva benne, resetelni kell és jó lesz.
De én is inkább az MSI Afterburner-t ajánlanám egyedi ventiprofillal.Ha felrakod az oldallapot, akkor érdemes egy oldalsó ventit is felszerelni, ami kiszívja a kártya által a házba tolt meleg levegőt.
A 80 fok még teljesen OK. Nem alacsony, de nem is magas. A 90 fok már kicsit aggasztó és 95 fölé már nem igazán egészséges menni.
Elvileg ha visszaragasztottad sérülés nélkül a matricát, akkor érvényes marad a gari, de az újrapasztázást nem szokták szeretni a gyártók. Ha MX-4 van alatta és jól lett megcsinálva, akkor nem szabadna hogy ez legyen a baj, az egy jó kis paszta. Nézd meg azt is, hogy amikor nagyon melegszik és amikor nem hogyan alakul a VGA kihasználtsága. Lehet hogy ott nem pörög maxon, mert proci limit van vagy valami(mondjuk pont a Witcher3-nál kétlem).
-
Raggie
őstag
Szervusz Ez a 90 fok levett oldallappal van? Csak mert ha igen, akkor irreálisan magas érték!
Elvileg egyébként magas hőfokra tervezett kártyák ezek és 90 fok környékén sem lesz semmi bajuk, de 80 fok körül azért meg kellene fognia annak a hűtésnek a karit.Lehet megérett egy újrapasztázásra a kártya.
-
Raggie
őstag
válasz
Tomdriver #38719 üzenetére
Nos igen, pont ezért írtam, hogy nekem is az jött le ebből, hogy a széleskörű átlagjúzernek jó a WHQL plecsni, mert ő nem tuningol, nem birizgálja a kártyáját csak betolja azt játszik. Nekik az új driver hoz pár % javulást játékokban, stb, és a WHQL az tuti nem akad össze az oprendszerrel. Ennyi.
A kicsit is hozzáértőbb usereknek szerintem kb tökmindegy a WHQL plecsni.
-
Raggie
őstag
-
Raggie
őstag
válasz
Hunork #38412 üzenetére
1. Az R9 290(X) és 390(X) széria GPU-ja alapból relatíve magas hőmérsékletű üzemre lett tervezve. Az általad írt hőmérsékletek kicsit magasak, de még mindig az üzemszerű hőmérsékletek skáláján belül vannak. Az ASUS megoldásai a két említett ATI szériánál egyébként nem a legjobb hűtésükről híresek.
2. Az gyártónként külön-külön beállított érték ami alatt nem kapcsol be a venti. Ez általában 50-55 fokos hőmérsékletet jelent. Nálad ezek szerint kicsit feljebb van.
3. Mit értesz skála alatt? A ventillátor profilt? Ha igen, akkor érdemes beállítani amennyiben nem hangos neked a magasabb ventifordulat de fontos a hűvösebb VGA. -
Raggie
őstag
válasz
#63761920 #38387 üzenetére
Egyébként ha nem akarod feltenni az MSI Ab-t, akkor annyit megpróbálhatsz, hogy a GPU órajel csúszkán beállítasz mínusz 5-10%-ot, a memória órajel csúszkán meg mondjuk 1200 MHz-et.
Megpróbálod így stabil-e. Ha igen, akkor nem elég az alap órajeleire a feszültség tehát mindenképp fel kell rakni valami tuning programot és megemelni a feszültséget. Vagy használni csökkentett órajeleken.
-
Raggie
őstag
válasz
steeweegee #38133 üzenetére
"Az alsó fekete venti nincs bekötve."
Ez pedig sokat számítana!
(a többit már elmondták az előttem szólók. Sajnos ilyen kábelezéssel "normális" a tapasztalt hőfok... -
Raggie
őstag
válasz
steeweegee #38131 üzenetére
Lőj egy fotót levett oldallappal hogy lássuk milyen. Esetleg tudunk tanácsot adni mit változtass, hogy javuljon kicsit.
Levett oldallappal kicsit sokallom a 75 fokos GPU hőfokot. Konkrétan milyen kártyáról beszélünk?
-
Raggie
őstag
válasz
steeweegee #38128 üzenetére
Hát kicsit feljebb tekerhetnéd a ventiket egy egyedi ventiprofillal(ha eddig még nem tetted meg) de elvileg 90 fok alatt nincs gond.
Később fölé mehet ha még melegszik az idő, akkor én levenném a ház oldalát vagy beszerelnék még egy-két házventit ami a kártyának adagolja a friss levegőt.Húzva van a kártya? (ha igen, akkor kicsit vissza lehetne venni a feszből és az órajelből)
-
Raggie
őstag
válasz
Fitzgerald #38021 üzenetére
Furán hangzik ez a "proci hűtő a levegőt ugye a ramok irányába fújja".
Lőjj egy pár fotót a setupról, hogy kicsit jobban lássuk! -
Raggie
őstag
válasz
N@idia #37846 üzenetére
Persze.
A két állása a kapcsolónak két (akár teljesen) különböző bios-t indít el a kártyán!
Külön-külön lehet őket módosítani. (nem minden kártyán lehet mindkettőt, van ahol csak az egyiket)
Én azt javaslom, hogy azt amelyikkel most úgy-ahogy elindul a kártya azt ne módosítsd.
Ezt úgy tudod megtenni, hogy azzal elindítod a géped, majd mikor már bebootolt a flash-elés előtt átkapcsolod a másik állásra, amelyikkel nem indul. Ha ezután indítod el a flash-elést, akkor a nem működőt fogja átírni és megmarad az amelyikkel épp beboot-oltál. -
Raggie
őstag
válasz
N@idia #37841 üzenetére
Szerintem a GPUz nem tudja, hogy milyen bios van rajta, csak azt, hogy milyen verziójú kártyához lett eredetileg készítve az a bios ami rajta van. Azt hogy utáni ki és mit nyúlt bele, milyen értékek lettek átírva nem hiszem, hogy jegyzi. Szóval azért mert az eredeti bois-ra is ugyan azt az azonosítót dobja még semmit sem jelent.
De javítson ki valaki, ha tévedek.
-
Raggie
őstag
válasz
Erdei88 #37778 üzenetére
Ott nálad akkor rendesen rotálódnak a kártyák!
Én szimplán Sapi 7950-ről jöttem Vapor R9 290-re és mind a kettővel nagyon meg vagyok elégedve. Én szeretem piszkálgatni, tuningolgatni, kihajtani a sz@rt is a kártyákból és erre pont tökéletesek ezek.
A 7950-es is 1150 MHz-en ment simán és most ez a vapor is bírja +35 mV-al
. Mondjuk eddigi tapasztalatok alapján 1180 körül elhasal, tök mindegy mekkora feszt adok neki (+100 mV-ig próbáltam).
Mostanában fogom bekenni CLU-val és a gap-padokat is kicserélem majd valami jobb 11W/mK-sra és meglátjuk úgy hogyan bírja. -
Raggie
őstag
válasz
Erdei88 #37773 üzenetére
Hát nem tudom milyen 390-est adtál el, de a vapor-nak legendásan jó és csendes a hűtése, a mostani 390-ek közül meg a Giga/Asus félék néha problémásak ilyen téren, ezért azoknak alacsonyabb is az áruk. Az R9 290 Vapor sztem még egy-két hónapig simán 80 körül lesz.
De ki tudja, úgyis a kereslet és a kínálat alakítja majd magát!
-
Raggie
őstag
válasz
tailor74 #37768 üzenetére
Hát én nemrég vettem egyet és véleményem szerint fHD-ban még évekig elég lesz!
Persze csak ha a 40-60 fps elég és nem a 144 HZ-es monitort kell meghajtani.
Mondjuk én előbb váltanék egy jó IPS-es 2560*1440-es monitorra mint egy TN-paneles fHD 144Hz-es csodára... És szerintem még az 1440p-re is elég lesz egy megráncigált r9 290 vapor minimális kompromisszumokkal pár évig! -
Raggie
őstag
válasz
N@idia #37691 üzenetére
Én a helyedben várnék egy kicsit és közben sűrűn nézegetném az aprót. Néha azért fel-felbukkan egy-egy jó hűtésű kártya is aprón és akkor le lehet rá csapni. Én is így szereztem a vapor-om!
Ha meg nem lesz semmi, akkor pár hónap múlva az új generáció felbukkanásakor úgyis tele lesz az apró az R9 290/390-ekkel.
-
Raggie
őstag
válasz
MAxxYD #37632 üzenetére
A Crimson-ból is van már több WHQL-es is!
PL: https://hardforum.com/threads/amd-radeon-software-crimson-edition-16-3-2-whql.1895536/ -
Raggie
őstag
válasz
robertosz91 #37621 üzenetére
Irtózatosan korai még szerintem.
A pascal is még hónapok kérdése, a polaris még több is talán.Amikor kijönnek a hírek és az első tesztek itt PH-n vagy külföldi oldalakon még mindig több hét lesz mire bármi is elérhető lesz itthon. Tehát ha a cikkek után eldöntöd hogy akarsz egyet akkor is bőven van időd eladni a kártyát. Amíg nem lehet párhuzamosan kapni itthon is már az új kártyákat nem hiszem, hogy a nagy többség szemében akkorát csökkenne az előző generáció ára.
De ez csak az én véleményem.
Meg mondjuk ha hónapokra ellennél egy IGP-vel, akkor nem igazán értem, hogy miért akarsz egyből startnál beruházni egy legújabb kártyára!
-
Raggie
őstag
válasz
Habugi #37609 üzenetére
Hattalmas riszpekt ezért a posztért!
Én is pont mostanában lettem R9 290 tulaj és kezdtem el kisérletezni vele, az előző HD7950 után hasonló furaságokat tapasztaltam. Most valószínűleg rengeteg jövőbeli bosszúságtól kíméltél meg!
Hozzátenném hogy a 7950 bármilyen OC progival, bármilyen driverrel atomstabil volt win10-en, mondjuk ott már az évekkel ezelőtt rendesen kitesztelt beállításokat használtam és kész.
-
Raggie
őstag
Kis tesztelés után egyelőre +100 mV-al 1190/1600-at bírja.
Egyéni ventiprofillal max 65-70 fokos a GPU.
Atom ez a Vapor-x hűtés!Vapor-x tulajoktól kérdezném:
a kártya oldalán ugye világít a Sapphire felirat. Ez király. De változtatja a színét a GPU hőmérséklete szerint. Na ez nem tetszik. Meg lehet valahogyan oldani, hogy csak simán kéken világítson és leszarja a GPU hőmérsékletet? -
Raggie
őstag
Köszi szépen olvasgattam jó ideje már a topikot mire rászántam magam.
Az biztos, hogy brutális és halk a jószág!A tuningpotenciálra leszek igazán kiváncsi!
Egyelőre belőttem egy baráti 1100/1500-ra +30 mV-al, majd meglátjuk mit bír full kakaón
.
-
Raggie
őstag
Szerintem ezt sajnos csak bios moddolással tudod megcsinálni. De majd az okosabbak megmondják.
Vagy esetleg az MSI AB-ben lehet olyan hogy "force constant voltage" , talán azzal be tudod betonozni a 3D feszt és akkor ha vissza is vesz a kártya nem fog kifagyni, mert 2D módban is a 3D "visszavett" feszen marad a kari.
(mert általában olyankor a feszt is visszaveszi és azért fagy le mert ott is ugyanazt a negatív offset-et már nem bírja a kártya) -
-
Raggie
őstag
válasz
TeeBee73 #37404 üzenetére
Nem 4k-ban!
Olyan felbontásban számol mindent, amit beállít a user. Lehet 2560x1440 is vagy bármi.
A lényege az, hogy lehet nagyobb felbontást is beállítani, mint a monitor natív felbontása.Sokan használják AA helyett például. 2560x1440 még nem akkora nagy teljesítményvesztés és sokszor szebb képet ad, mint ha 1920x1080-ban 8xAA-val renderelne. De ez persze játékfüggő, egyedileg kell kitesztelni, hogy kinek mi jön be jobban és mit bír a hardvere.
-
Raggie
őstag
-
Raggie
őstag
válasz
deadwing #37156 üzenetére
Köszi a választ és a linket. Kincset érőnek bizonyul!
Az egyedüli morfondírozásom még az, hogy ott a fórumin is kiemelik hogy ezek a moddolt BIOS-ok a referencia felépítésű karikon működnek inkább, és a vapor 290-es persze nem ref felépítésű.
Nembaj, sztem majd megpróbálom, azt max nem működik és visszarakom a gyárit.
-
Raggie
őstag
Bocsánat ha már volt téma, de próbált már valaki vapor 290-esre flashelni bármilyen 390(X)-es biost?
Ha igen akkor sikerült-e és volt-e valami pozitív hozadéka?Előre is köszönöm a válaszokat!
-
Raggie
őstag
válasz
bajnokpityu #37125 üzenetére
Milyen gyártmányú a kártyád?
A VRM-ek milyen hőfokra melegszenek?@CsonkaImo: az R9 290X Tri-X milyen GPU és VRM hőfokak produkál tuning alatt?
-
Raggie
őstag
válasz
Runner_fxr #37049 üzenetére
Hát ha a proci volt kevés hiába lesz hasonló teljesítményű zöld kártyád annak is kevés lesz!
Azért eladás előtt megnzézhetted volna játékok alatt a kihasználtsági százalékokat.
(proci, vga, ram kihasználtsági % azokban a pillanatokban amikor leugrik az FPS)
Ezek tudatában jobban meg lehet mondani, hogy mi volt a bibi. -
Raggie
őstag
-
Raggie
őstag
Szerintem az ugráló órajel gondokat ez a verzió megoldhatja a PowerTune opcióval:
http://prohardver.hu/tema/re_elerheto_a_vulkan_api_tamogatasa_az_uj_radeon_s/friss.html -
Raggie
őstag
válasz
LLKobe #36853 üzenetére
Már írtam lejjebb is, hogy miben különbözik biztosan. Ez a különbség rádadásul igencsak tetszik. A 290-390 teljesítménybeli különbsége azonos órajeleken csak 1-2 % tehát az nem mérvadó. Meg persze remélem, hogy pl egy 290/X-est olcsóbban kapok meg használtan, mint egy 390-est újonnan...
Mert ha már 390-est veszek, akkor abból már újat veszek. Szóval nem a kártya nevét nézem.
@ricinus13 : igen, arról az ötletről már én is letettem inkább.
-
Raggie
őstag
válasz
LLKobe #36850 üzenetére
Nem ragaszkodom, csak ha lehet akkor olyat szeretnék. Még úgyis van pár hetem mire vásárolni fogok, addig meg nézelődöm.
De bevallom igenis nagyon megtetszettek a vapor kártyák. Nagyon szeretem túlhúzni a VGA-imat, legalább annyit elpöcsölök az OC-val, mint utána magukkal a játékokkal
. És eddigi OC tapasztalataim alapján a VRM-ek melegedtek inkább kritikusan mint maga a GPU. Ezért különösen bejön, hogy erre is nagyon odafigyeltek a vapor-nál. Természetesen tudom/olvastam, hogy a Nitro-k VRM hűtése is igen jól sikerült, de kipróbálnék egy vapor-t ha lehet. Meghúznám a bajszát rendesen.
-
Raggie
őstag
válasz
Omli85 #36847 üzenetére
Hát igen, ezért vacilálok eléggé.
Mondjuk egy német faszitól volna, és a fotókon is tényleg látszik minden gyári és patent. De akkor is...
Várok és keresgélek még egy kicsit, hátha lesz valami(vagy lejebb mennek a mostaniak árai vagy esetelg beakad egy vapor-x itthonról). -
Raggie
őstag
válasz
SpongyaBob #36843 üzenetére
Hát a fő borda még lehetséges is, bár nem hiszem, hogy ezt a jó húzónevet lehagyta volna a Saphhire a kártyáiról ha tényleg ez is vapor chamber-es hűtés volna, de a VRM hűtés az tuti más. A 290-es szériánál a vaporos kártyáknak speciális VRM kialakítása volt a PCB-n is és egy eléggé jó hűtőbordát kaptak rá(maguk a vrm chipek is messzebb voltak egymástól ezért hűvösebbek is lettek jóval).
-
Raggie
őstag
Szerintetek R9 290X Vapor-X kibontott, de vadonat új (még fólia rajta) 120ezerért reális ár? Vagy akkor már inkább az újabb R9 390/X-ek közül nézegessek?
Gari nincs rá mert ebay-ről külföldről lenne rendelve.
-
Raggie
őstag
válasz
colossal89 #36661 üzenetére
VRM-re 1 mm , memóriákra 0,5 mm vastagság ajánlott!
Fujipoly vagy Alphacool a jó, de eléggé problémás a beszerzése. -
Raggie
őstag
válasz
Runner_fxr #36615 üzenetére
Nem kell gariztatni, mert a magyar törvények szerint az online rendelt terméket a vásárlást követő 14 napon belül indoklás nélkül is visszaviheted és vissza kell venniük! FYI
szerk: megelőztek.
-
Raggie
őstag
válasz
Runner_fxr #36550 üzenetére
Bakker ez ultragáz. Ilyenről még nem is hallottam.
Mindenesetre én is figyelni fogok nagyon ha majd veszem a kártyám. (remélhetőleg pár hét múlva) -
Raggie
őstag
válasz
Runner_fxr #36513 üzenetére
Hardveraprón elég régóta van új garis MSI R9 390X 124 ezerért...
-
Raggie
őstag
válasz
abridabri #36413 üzenetére
https://www.ekwb.com/configurator/
Ide beírod és kidob csomót... -
Raggie
őstag
válasz
digo00 #36386 üzenetére
A kártya húzása nem olyan egyszerű, mint ahogyan azt gondolod.
Ahogyan kérdezel abból arra következtetek, hogy még nem igazán húztál kártyát ezelőtt.
Tehát először egy-két alapfogalommal legyél tisztában mielőtt nekifogsz, mivel károsítani is tudod a kártyádat ha valamit nem jól csinálsz.Monitorozd a kártyád hőmérsékleteit mindig! Amikor emelsz órajelet emeld a power limitet is és ha kékhalált kapsz vagy lefagy a rendszer akkor azt jelenti már nem stabil a kártya azon az órajelen. Ekkor vagy lejjebb kell venni belőle vagy emelni a magfeszültségen. Amennyiben emelsz a feszültségen jobban fog melegedni a GPU is és a VRM is. Tehát ezeknek a hőmérsékletét mindig szem előtt kell tartanod, szükséges lehet a ventillátor profil változtatása, hogy agresszívebben hűtse a kártyát.
Amennyiben a fenti szöveg nem egészen világos, hogy mit jelent javaslom, hogy ne is kezd bele egyelőre, hanem inkább olvasgasd ezt és más fórumokat a témában és tanulj róla kicsit. Nem egy agysebészet, de megvan az a néhány alapdolog amit tudni kell hozzá hogy jól és biztonságosan lehessen csinálni.
-
Raggie
őstag
válasz
Hencso #36384 üzenetére
A VRAM-ról beszél az úriember, csak nem ért hozzá... VRM =/=VRAM
A GDDR5-ös RAM chip-ek effektív órajelét úgy kapod meg, ha az órajelüket beszorzod 4-el mivel (leegyszerűsítve)egy órajel alatt párhuzamosan 4 műveletet hajtanak végre!A VRM a kártya feszültség ellátó áramköre. A VRAM pedig a kártyán található memória.
-
Raggie
őstag
válasz
szami76 #36319 üzenetére
A kép azért nem jó, mert a látható hőmérsékletek a pillanatnyi értékeket mutatják. Azok pedig már a terhelés utáni értékek.
Magyarul: nem azt látod meddig melegedett fel a kártyád GPU-ja és VRM-je, hanem hogy a felmelegedés és terhelés után mire hült vissza.Ha baloldalt átállítod a max hőfokra, akkor mindegy hogy visszahül a cucc, a számértéknél megmutatja neked a program, hogy a maximum mi volt amire felmelegedett. Ez a mérvadó szám.
Segítség(erről beszélek): -
Raggie
őstag
Hát azért érdekes módon ha nem csak a prohardver fórumát olvassa az ember hanem esetleg külföldi sokkal nagyobb felhasználószámmal rendelkező fórumokat is, akkor azt tapasztalja, hogy ott sem ajánlott kártya sehol az Asus R9 390.
A hőcső témához csak ennyit : a hővezetésnél a hőforrástól való távolság nagyon erőteljesen számít! Nem véletlen alakultak ki a chipek felületével közvetlenül érintkező konstrukciók és a hővezető paszta sem véletlenül van rákenve... A nem érintkező hőcsövek sajnos sokkal-sokkal kevésbé hűtenek mint a két érintkező.
@csabsz13: de az más amikor eleve erre tervezik az érintkező részt hogy a felette lévő hőcsöveknek adja a hőt. A hőcsöveket a hosszanti hőszállítasra tervezik elsősorban.
-
Raggie
őstag
válasz
CptAdamica #36300 üzenetére
Szerintem ami miatt sokan nem kedvelik ezt a hűtést az R9 390-es kártyákon az ez:
LINK
Azaz, hogy hiába van négy hőcső ami lemegy a chip-hez csak a középső kettő érintkezik vele igazából. A másik kettő szinte csak dísz. Magyarán a bazinagy hűtőnek kb csak a fele dolgozik.SZERK: látom megelőztek...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicban tilos bármilyen offtopic hozzászólás írása!
Ilyen célra használjátok a Lokál fórumban található offtopicot.
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen légkondit a lakásba?
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Xbox tulajok OFF topicja
- Milyen autót vegyek?
- Medence topik
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Okos Otthon / Smart Home
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude 3590 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- LG 65BX - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- Dell Latitude 8-11. gen i5, i7, 2-in-1 szinte minden típus csalódásmentes, jó ár, garancia
- Lenovo ThinkCentre M720q/ Dell OptiPlex 3060- 3070/ Hp EliteDesk 800 mini, micro PC-Számla/garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest