-
Mobilarena
Mielőtt hozzászólásban feltennéd a kérdésed olvasd el a Témaösszefoglalót, a Téma tudnivalókat vagy használd a keresőt.
Az esetek nagy többségében megtalálható a válasz!
Új hozzászólás Aktív témák
-
fanti
addikt
válasz
kisza25 #28537 üzenetére
Az RX 590 meg 1560 / 2100, de wattman alatt 5%-al feljebb tolva még szépen megy, de 6%-nál már nem!
Szóval nincs benn hagyva sok tartalék, az biztos.
Mondjuk én az a fajta ember vagyok, aki inkább leveszi az élsímítást, vagy valami láthatatlan grafikai pluszt kikapcsol, vagy ultráról leveszi highra a játékot, de nem tuningol.Erős nagyon ez az RX590, ahogyan az RX580 is az.
És volt alkalmam 1060 6GB tulajként rájönnöm arra, hogy a zöldek úgy hozzák a teljesítményt, hogy i7 a minimum a 1060 alá, mert a driver nagyon használja a processzort is, az AMD lényegesen kevésbé, izomból old meg mindent, nem passzolja le bérmunkába a CPU-nak....
Ezért nem jó egy 2700X-es Ryzen a 2080Ti tesztelésére, mert egy szálon nem tud jól aládolgozni a driverrel a kártyának, egy hülyére húzott 8700K meg sokkal inkább alá tud!
-
-
diegho
nagyúr
válasz
kisza25 #28273 üzenetére
Közben látom, hogy Gianni-nál 60k-ért volt a Nitro+, most már mindegy, az a 2k nem oszt nem szoroz, ha minden jól alakul, akkor elég masszív downgrade-et csinálok és semmit nem fogok észlelni belőle (adatlapi konfig helyett lesz i3 8100, Rx580, Freesync VA 60Hz Samu monitor és kb 130-150k-t spórolok
)
-
csubuka
addikt
válasz
kisza25 #28151 üzenetére
Köszi!
Az 570 Pulse az antisztatikus zacskóban van, szivacs nincs. A zacskó nincs leragasztva. Maga ahogy kaptam az okés, a gányolt cellux kicsit necces. Meg vagy igen vagy nem a karcos PCI-e, a gyári tesztelés mibenlétén múlik az.
Ugyanakkor, ha bontott csomagú, akkor is jó 46ért.
-
HSM
félisten
válasz
kisza25 #28109 üzenetére
Nemrég írtam róla, Wattman és OverdriveNTool a legjobb, mindkettőnek megvannak a maga sajátosságai, és ventiprofilt és led-eket szabályozni nekem bevált a trixx.
Az 1411 az emelt órajeles és TDP limites BIOS, szvsz azt érdemes kicsit finomhangolni, ha a maximumot akarod a kártyából kihozni, azzal csak annyi a baj, hogy gyárilag feleslegesen és nagyon megemeli a GPU feszültségét. Viszonyításképp 1340Mhz nekem 1,125V gyárilag, de alulfeszelve 1,075V-on is atom stabil, ehelyett az 1411Mhz BIOS megkínálja 1,2V-al az 1411Mhz-hez... Ettől persze szükségtelenül megnő a fogyasztás, hangosabb és torkosabb lesz a kártya. Aki nem akar bütykölni, ezért szoktam a sima 1340-es BIOS-t ajánlani.
Azzal alapból is szuperhalkan dolgozik, korrekt perf/watt aránnyal, olyankor a kisebb limit is untig elég.
-
kago akira
tag
válasz
kisza25 #28107 üzenetére
Normál(referencia) és OC mód között kapcsol. Váltani kikapcsolt állapotban kell ha minden jó(újraindulásnál érvényesülnek a beállítások). Arra való hogy ha elbeszódik a kriptó miatt a bios akkor átváltva még be tudod inditani a vasat : ) és újra tudod bioszolni az elrontottat.
-
törölt tag
válasz
kisza25 #28097 üzenetére
Köszi a hsz-t Neked is.
Nekem egy i5 4550 van most. Az még belefér, hogy használtba betolok egy i7 4770 vagy 4790 procit, ezt meg eladom.
Gondolod, hogy CPU szinten kicsit alul lenne táplálva az RX580 nálam?szerk:
Ja igen. Nekem is az a meglátásom, hogy az nv-k kissé halkabbak. A korábbi tapasztalataimból mondom.
Viszont, jól meg van hűtve a házam. A procin egy alap Corsair víz van, plusz van a kuckóba 2 nagyobb venti. 13-asok ha jól tévedekEgy ősrégi CoolerMaster Haf X towerem van.
-
-
füles_
őstag
válasz
kisza25 #18139 üzenetére
Persze hogy jó kártya az RX 470, az elmúlt évek legjobb ár/érték/arányú kártyája
Nekem egy bajom van vele, méghozzá az, hogy kvázi termeli az áramot. Semmi izgalom nincs benneAm meg kellett volna próbálnod a Nitro-t underclockolni 1100 MHz-re, és alulfeszelni amennyire csak lehet. Szerintem úgy rendben lett volna, és még úgy is erősebb lenne a 1050Ti-nél 25-30%-al.
-
füles_
őstag
válasz
kisza25 #18132 üzenetére
Akkor ott valami nem volt kóser az RX-szel. Vagy a pasztázás volt elcseszve, vagy valami igen szivárgós lapkát foghattál ki, GTX-ből meg pont az ellenkezőjét.
Nálam RX 470 GPU only fogyasztása nem megy 100W fölé W3-ban. Minden komponenssel együtt ehet az egész kártya max 120W-ot.
-
leviske
veterán
válasz
kisza25 #18097 üzenetére
Elnézést, mobillal írtam így kimaradt pár smiley ahova kellett volna. Hülyülésből kérdeztem az unatkozást.
A 100W-ot egyébként itt láttam, bár nem emlékeztem rá pontosan mert alapon is elugrik picit 100W-ról néha, de mondjuk ez egy RX480.
A magasabb CPU fogyasztással már totálisan érthetővé válik, de felmerül a kérdés, hogy alulfeszeléssel nem értél-e volna többet.
-
BReal
addikt
válasz
kisza25 #18126 üzenetére
Ja hát ha nem vagy hajlandó foglalkozni vele pár percet, akkor ezen nincs mit ragozni. Amúgy eEmlékeim szerint a Sapphire 470-esen 8 pines tápcsati van, emlékeim szerint nem mindegyiken van akkora.
Igen, az RX460 is többet eszik. És? Ha neked elsődleges a fogyasztás, akkor nem is értem, hogy minek próbáltad ki az RX470-et. Arról nem beszélve, hogy az RX470 jellemzően 40-45%-kal erősebb kártya, mint a 1050Ti.
-
füles_
őstag
válasz
kisza25 #18126 üzenetére
GTX 1050Ti tápcsatis volt? És az RX 460 tápcsatis volt?
Egyébként a Nitro-k elég sokat fogyasztanak, nem a legenergiatakarékosabbak közé tartoznak. Ugyanez a szituáció az MSI-vel is. Gyárilag ki van tolva a power limit, emellett a Zafinak vannak a legmagasabb órajelei.
-
menpee
aktív tag
válasz
kisza25 #18088 üzenetére
Én is majd kíváncsi leszek, hogy muzsikál a következő kártyám az Sg05-ben. A mostani VGA 110W-os fogyasztása nem vág földhöz semmit. Úgyis a küszöbön az 570-580 rebrand, ha más nem, a jelenlegi Polaris árakat fogja lejjebb verni kicsivel, szerencsére nem sürget olyan sok minden az újításra (mondjuk azért a Witcher 3-at már el kellene kezdeni játszani végre
)
-
válasz
kisza25 #17968 üzenetére
Esetleg egy komolyabb házhűtő venti a ház hátuljába?
Ahogy néztem a lapod manual-ját, a SYS_FAN csati feszültségalapú szabályozást tud, ahogy az enyém is, szóval egy jobb 3pin-es venti talán segíthet.Szerk.:
Ja, látom, BQ-t használsz... nem szóltam.
Silent BIOS ment? -
pingwin92
aktív tag
válasz
kisza25 #17894 üzenetére
Nálam is csinál ilyet, hogy fölpörgeti a ventit 1 másodpercre az OS választásnál (jelenleg 2 db Win10 van dualban); de csak ritkán. Asus 470 Strix egyébként; de szerintem nem ez a lényeg, hanem valamiért néha csak lassan tölti be.
Bár, előtte meg, amikor még nem volt VGA-m, meg másik procim volt, másik procihűtővel, akkor azt meg közvetlenül bekapcsolás után pörgette fel maxra, és egyből le. Lecseréltem a procit, meg a hűtőt; az alaplap maradt, de ezzel nem csinálja, ez finoman indul. Ki érti ezt?
-
MasterMark
titán
válasz
kisza25 #17864 üzenetére
Igen, azaz.
szerk.: Igen, ott is limitálva van a maximum FPS, csak épp az csak egy mellékhatása a Vsync mechanizmusának. Jól érzed hogy valami nem oké, mivel szép kis input lag-ot visz be a megjelenítésbe, illetve egyenletlen lesz a képkocka kirajzolás is.
szerk.2: Multiban lehet hogy kevés lesz, de ott szerintem együtt lehet élni a képszéteséssel. Ott úgysem az a lényeg.
-
MasterMark
titán
válasz
kisza25 #17860 üzenetére
Driverben: FrameRate Target Control.
Azért írtam hogy a maximum alá, mert egyes játékokban ha pl. beállítod 75 FPS-re akkor is felugrál 76-ra (pl. Overwatch) így ugyanúgy szétesik a kép. Ezért alá kell belőni, hogy biztosan ne lógjon ki, én akkor 72 FPS-re állítotam és jó volt. (Ugye játékon belül.)
De az FRTC jobban működik, úgyhogy mostmár azt használom globálisan beállítva, mert azt ha 75-re rakom, akkor tényleg nem megy 75 FPS fölé. Játékon belül meg Vsync szigorúan kikapcsolva, és FPS limit kikapcsolva.
(Ha tudnád mi az a Vsync, akkor nem mondtad volna, hogy az egyenlő az FPS limittel.)
Szoszo94: Pontosan.
-
Szoszo94
őstag
-
MasterMark
titán
válasz
kisza25 #17858 üzenetére
Te tisztában vagy vele mi az a Vsync?
Érted hogy miért nem ugyanaz mint fixálni a maximum FPS-t?
Érted hogy ha kilógsz a Freesync-ből, akkor ugyanúgy törik a kép?
hint: Nem az fps-t fixálod, hanem a maximum fps-t...
A példádnál én 144 Hz-re raknám a FRTC.
Nekem is 40-75 Hz között tudja Freesync-et a montiro, ezért az FRTC 75 Hz-re van belőve. Így nem esik szét a kép mivel nem tud fölé menni.
-
MasterMark
titán
válasz
kisza25 #17856 üzenetére
Hát akkor meg? Nesze semmi fogd meg jól?
Ha túl megy (vagy be esik alá) akkor már nem tud vele a Freesync se mit csinálni. Ezért írtam, hogy a maximum alá érdemes fixálni az FPS, mivel akkor folyamatosan érvényesül a Freesync. Az meg hogy alá beesne az ritka, ha mégis akkor lehet állítgatni a grafikát a játékban, hogy a tartományon belül legyünk.
Ha nem korlátozod le akkor adtál a szarnak egy pofont hogy ahogy 1 fps-el is több lesz már törögetni fog a kép.
Vsync is megoldás, de én azt kerülom.
szerk.: Abba a videóban hol mondja, hogy Freesync tartományon kívül is Freesync-el? Ennek már így leírva sincs értelme...
-
ggbuffon1897
őstag
válasz
kisza25 #9859 üzenetére
hát ott ahol extra feature-öket pakolnak egy monitorba (pl. Freesync) én ott nem bíznám magam Májkroszofték alapfelismerő bunkóságaira
egyébként nagy a pofám, de énis a mostaninál jöttem rá, h a kalibrációs fájlt úgy lenne értelme betölteni, ha egyáltalán normálisan tudnám azonosíttatni
-
kisza25
félisten
válasz
kisza25 #9363 üzenetére
Kezd nagyon felcseszni ez a freesync, már 5x lepucoltam a drivert, kipróbáltam az utolsó 5 driverrel
Továbbra sem jó. Korábban nem ment volna hibátlanul azt mondanám, hogy ez ilyen, de hibátlan volt.
Ha kikapcsolni akkor még hibás képet ad
Valakinek sikerült gatyába rázni? -
Televan74
nagyúr
válasz
kisza25 #9363 üzenetére
Nálam a kezdetek óta csinálja, nem tudom eddig neked csak mákod volt e,de úgy látszik nálad is kezd meghülyülni.Most már tudod miért van nálam a legelső nap óta freesync off. Legközelebb ha veszek csak DP portos freesync monitort veszek,mert szerintem a HDMI hibája.
Ami nem mostanában lesz és lehet addigra már HDRst is lehet majd kapni.
-
Televan74
nagyúr
válasz
kisza25 #9332 üzenetére
Látod nekem már a kezdetek óta gondom volt vele,ezért nem is használom a freesyncet.Kétszer nem kapcsoltam ki a gép kikapcsolása előtt.Már untam a DVI kábelt elő rángatni a fiókból.
(#9333) Szaby59 Erre az LG -nek illet volna jobban figyelnie,monitor bioszban tiltani addig a freesyncet még be nem tölti a windows a drivert.
-
Coolmat
őstag
válasz
kisza25 #5932 üzenetére
De akkor sem normális, hogy a böngészőben 3D-s órajelekre vált fel, 300MHz-en is bőven tud mindent gyorsítani (a 7970/280X-em is 2D órajelekkel elvolt így). Sőt, még csak böngésző sem kell a jelenség előidézéséhez, elég csak Windows-ban programok megnyitni, Alt-Tab-olni stb. már akkor fel-fel ugrik néha az órajel.
-
guftabi96
addikt
válasz
kisza25 #5783 üzenetére
Hát pedig látod
Nekem is, amikor 380X-em volt, és olyan szituáció volt, ami nagyon kérte a procit, akkor szépen össze tudott csuklani a történet. Igaz nekem 3570-em van.Shanghai-on, amikor összedőlt a felhőkarcoló, akkor nem egyszer volt diavetítés a közelében.
(40fps, de elég darabos volt).
Mantleval érdemes próbálkozni, ha azzal se lesz jó, akkor meg túl sok mindent nem hiszem, hogy tudsz csinálni neki.
Gondolom azt a mag parkolásos cuccot megcsináltad.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Hozzászólás előtt olvasd el!
- Bomba ár! Dell Latitude E6420 - i5-2GEN I 4GB I 250GB I HDMI I 14" HD I W10 I Gari!
- Bomba ár! HP EliteBook 2540P - i5-540M I 4GB I 250GB I 12,1" WXGA I W10 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A16, Samsung Galaxy A26, Samsung Galaxy A36, Samsung Galaxy A56
- 130+131+132+133 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged