-
Mobilarena
Mielőtt hozzászólásban feltennéd a kérdésed olvasd el a Témaösszefoglalót, a Téma tudnivalókat vagy használd a keresőt.
Az esetek nagy többségében megtalálható a válasz!
Új hozzászólás Aktív témák
-
füles_
őstag
válasz
Exelsior #12092 üzenetére
Nagyon egyszerűen meg lehet állapítani, hogy hibás-e a kártya vagy sem.Beteszitek a kártyát a te gépedbe vagy akár egy másik gépbe.
Ha működik a kártya másik gépben akkor a következőket lehet megpróbálni:
-Alaplapi BIOS frissítés
-Gép kitakarítása, főleg a PCIe slot körülHa ezek sem segítenek akkor nagy valószínűséggel a táp lesz a ludas.Nem egy csúcskategóriás táp és még a 12V-os ága is két részre van osztva, mindkét ágon külön-külön 17A-t tud leadni, ami kevés lehet egy ilyen kártyának.
-
sdp
csendes tag
válasz
Exelsior #8589 üzenetére
Az mondják itt, hogy nem a legjobb a hűtése, de alulfeszelve (1,025 volt) 1300 rpm mellett 72 fok körül csendben elvan. Húzva (1,175 volt, 1350/1850) 1800as fordulat 80 fok, de itt már hallható. 3500as max fordulaton 65 fok.
Szóval nem szar a hűtése, bőven elég neki, de van jobb is.
Ami hiányzik róla, az a bios switch, egyszerűbb lenne abban egyszer beállítani a feszültséget, meg egy normálisabb fanprofilt. De ezt meg lehet oldani másképp is.
CSGO 2-300, EU4ben nem számít, Dark Souls 3 maxon, Witcher 3 highon stabil 60 fps 1080p-ben. Az én igényeimett ezzel bőven ki is elégíti.
-
Apollo_21
addikt
válasz
Exelsior #3697 üzenetére
Szia, nekem az a gondom vele h eddig éppnemvolt
Kb 1-2hónapja talált meg ez a nagy "driver betegség" amit mindenki csak mondogatott...
Eddig kutya baja nemvolt 1kártyámnak sem. Mostpedig mind a 380 mind a mostani 280am kb az utolsó catalyst utáni driverekkel win7 hibákat illetve játék hibákat, nem indulásokat produkál..tehát így hogy tapasztalom és a görcsölés van vele..kicsit sok! Wattman-t is hagyjuk..a legújabb driver fogja és kikapcsol...Kb 15-20éve van Radeonom, de ez a pár hónap sz*** ...felejtő!
Nv-t akármit betettem, friss telepítésre sose rinyált. Minden driver müködött, csak vhogy nekem az az oldal nemannyira jött be az árazás miatt eddig.VirsLee
Itt csak annyi a sztori...AMD-be most van pár gyártónak eddigi teszt alapján ami alapon nemtart órajelet...namost ez a másik oldalra is igaz lehet, de Mint Asus párti..és ahogy olvasom azok épp NEM ajánlottak lesznek
Illetve hozzátartozik hogy a szűrőkön kívül mindent szeretek feldobni maxra fullhd-n és a kölcsön kapott 970 is bekajált 3.4et a 4gigájából egy doom vagy gta V alatt..így 4es kártyával sem biztos hogy kezdenék... -
Percy
csendes tag
válasz
Exelsior #3391 üzenetére
Ha valaki nem akar várni, csütörtökön érkezik RX 470:
http://hardverapro.hu/apro/sapphire_radeon_nitro_rx_470_4gb__es_8gb_elado
-
Puma K
nagyúr
válasz
Exelsior #2928 üzenetére
Vannak gyártók akik a hűtés felfogatására szolgáló legalább egy csavar fejére tesznek matricát ami garantálja a garanciát a gyártó és vagy a hazai forgalmazó által vállalt ideig.
De ha sérül ez a matrica, akkor ugrott a garancia.
Ha a szétszedés majd összerakás után a kártya nem működik megfelelően és te érvényesíteni akarod a garanciát - mert még garanciális - , akkor a garanciáztatást végző emberkék első körben csak szemrevételezni fogják a kártyát szétszedésre utaló nyomokat keresve. Egy ilyen matrica hiánya-sérülése kapásból kizáró ok, hogy te érvényesíteni tudd a garanciát mert azt te szétszedted-javítottad a garancia ideje alatt.
Vannak gyártók akiknél nincs garanciára vonatkozó matrica a csavar fejen/fejeken, de van ahol igen.
-
Ren Hoek
veterán
válasz
Exelsior #2928 üzenetére
Az a baj, egyedi esetekből nem tudunk meg semmit.
100-100 db RX480-at kéne járatni pontosan ugyan olyan körülmények között, átlag napi játékkal és hőingással.
60 vs. 80 fokon... 3 éven keresztül... statisztikailag kijönne valami aztán kész. Ilyen úgysem lesz, mert ezt csak szerverekben vagy haditechnikánál/űrtechnikánál, precíziós műszereknél mérik ki. Szívesen olvasnék pedig ilyesmit...Laptopokban 60-70- él néha sokkal magasabb temp capet adnak meg... és azt még cipelik is, hűtés is gagyi általában. Passz... szerintem ezek a GPU-k simán bírják, aztán reméljük a nyák is. MSI szerintem szépen megoldotta, thermal cam kép többet mond, mint egy max GPU temp adat.
-
válasz
Exelsior #1981 üzenetére
Nézegettem a 2GB vs 4GB teszteket. Az jött ki, hogy a legtöbb esetben ahol a 380/960 kártyák gyorsultak 4GB memóriával, ott már eleve kevés volt a GPU. Elvétve volt olyan eset, ahol azonos beállítással a 2GB játszhatatlan, de a 4GB jól játszható FPS-eket produkál. Az gondolom, hogy ez az új középkategóriára is igaz lesz majd. de a lényeg az, hogy 4GB-tal is biztosan lehet olyan maximum közeli beállítást találni, ami közel olyan szép, mint a full-full.
-
sutyi^
senior tag
-
Tom5
addikt
válasz
Exelsior #1392 üzenetére
Semmi hangja nincs? Idle tényleg néma. De amint elszabadulnak a lóerők ahhoz hogy 85-90 fok között tudja tartani a kártyát a ref hűtés megjön a hangja. Nálad azért lehet, hogy nincs zaj mert droppol a kártya. Nálam is ez volt. Amint elérte a 90 fokot, visszavette az órajelet/feszt (ezáltal hűvösebb lett a GPU). (ez ugye a gyári érték aminél ha törik ha szakad visszaveszi az órajelet nem tehetsz semmit) és ezzel a kompenzálással eléri azt, hogy relative nem zajos a kártya. (Engem még ez is zavar) De az jobban zavart, hogy nem ment fix órajelen a GPU és ezálltal ugrált az FPS, a bench progik mindig eltérő eredményeket adtak. A házam egy jó szellőzésű ház tele silent ventikkel, manuális forulatszámszabályzással. Van légáramlat. Annyi, hogy a panel 4. emelet az nem hűvös.
Szóval én átírtam szépen a STATE-eket, hogy ne ugráljon annyit és annyi lépésben az órajel, ennek az lett a következménye, hogy nem dobálja az órajelet, de jobban teker a hűtés. Konklúzió nálam, hogy akárhogy is használom a kártyámat, nekem zajos és szerintem az itteni fórumozók közül 10-böl 8-nak hangos lenne. 11K környékén megkapható ez a hűtés és béke, nyugalom, csend honol. Nekem megérte. Tesztek este és holnap délelőtt.
mod: A gyári hűtés teljes része egyben hűti a VRM-eket és a memóriákat is, a burkolat alatt ott van az a kicsi rézmagos borda (Vicc) és a blower mókuskerék. a VRM nagyobb terhelésnél többet fűt mint a GPU...ez a sok hő összeadódik és életbelép a kazán effektus. A kártya VRM része most hűtőbordákat kapott és teljesen független a memória chipektől és a GPU-tól. Így sem melegszik annyira mint a stock hűtéssel. A bordán levő két venti meg mozgatja rá a levegőt. Sőt nálam a VGA mögött is van egy 12CM-es venti. Még régen építettem be a házba, hogy mozgassa a VGA-ra a levegőt. Alacsony fordulaton megy, szépen ráfújja a levegőt a kártyára.
mod 2 - back to work mert picsán leszek rúgva.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Hozzászólás előtt olvasd el!
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- Mozilla Firefox
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Óvodások homokozója
- VR topik
- OLED TV topic
- További aktív témák...
- AKCIÓ! MSI B365M i5 8600 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB CM MASTERBOX Q300L Zalman 600W
- Xiaomi Redmi 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- REFURBISHED - HP USB-C Dock G4 docking station (L13899-001)
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A50/Samsung Galaxy A51/Samsung Galaxy A52/Samsung Galaxy A53
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest