Hirdetés
- Mobil flották
- Yettel topik
- Honor Magic8 Pro - bevált recept kölcsönvett hozzávalókkal
- Itt a Galaxy S26 széria: az Ultra fejlődött, a másik kettő alig
- Samsung Galaxy A57 - kecses test, lusta lélek
- Garmin topik
- iPhone topik
- Mától kapható az EarFun Clip 2
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- MIUI / HyperOS topik
-
Mobilarena
Mielőtt hozzászólásban feltennéd a kérdésed olvasd el a Témaösszefoglalót, a Téma tudnivalókat vagy használd a keresőt.
Az esetek nagy többségében megtalálható a válasz!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mankó
veterán
Sziasztok!
RX 570 kártyát akarok venni. Hűtés, hőfokok és a hűtés hangja szerint melyik verzió az ajánlott inkább?
MSI Radeon RX 570 ARMOR 8Gb OC
SAPPHIRE PULSE Radeon RX 570 MINI ITX ! 4 Gb
XFX RS Radeon RX 570 8Gb TripleX EditionA ram mennyisége nem releváns most számomra.
Válaszokat előre is nagyon szépen köszi!
-
enginev3.0
félisten
RX580 (strix) -hoz melyik a legajánlottabb driver? 1060 után valamiért nagyon gyengén muzsikál, legújabb drivert tettem fel, DDU-val töröltem az NVIDIA drivereket
-
Srácok helpet kérnék. Mivel szoktátok alulfeszelni? Afterburner? Illetve annak mindig futnia kell hozzá, vagy "beleégeti a VGA-ba"? Boccs VGA-val még sosem játszottam. Procinál tudom, hogy BIOS-ba elég betolni. Vagy ennek is külön BIOS-ba kell beleírni?

-
nrg_52
addikt
válasz
hattrickuser
üzenetére
Hat en csak annyi kulonbseget latok, hogy ezen nincs dvi csatlakozo, csak dp meg hdmi.
-
M0ng00se
őstag
Hello
580 Sapphire Nitro+ típust nyúzok, 1430mhz alapórajellel, viszont a feszkót csökkentettem 1060mV-ra, ez mennyire számít jó értéknek? -
hattrickuser
aktív tag
Kapható Sapphire RX570 Optimized 11266-67-20G kártya. Találkozott már vele valaki? A gyártó oldalán nem találok semmi információt, de boltokban elérhető. Az Optimized jelző mit takar, tudja valaki?
-
HSM
félisten
válasz
ColdBoot
üzenetére
Nekem a fogyasztás/hőtermelés csökkentése volt a cél.

Az üresjárati fogyasztásomon szűk 10% spórolás a kis finomhangolás [link]. Járó ventilátornál is jelentősen hűvösebb így.Igaz, nagyon ritkán produkál minimális képhibákat így, pl. videó elindításánál, egy tizedmásodpercre de egyáltalán nem zavaró. Csak azért írom le, nehogy új kártyával esetleg emiatt úgy tűnjön, hogy hibás.

-
Driver telepítve az Adrenalinnal együtt. Trixx most már +0 -át ír GPU Voltage-nél.
Érdemes lenne egy profilt beállítanom alacsonyabb GPU és Memory Clock -kal nekem is? Én ritkábban játszom, olyankor meg mehetne az eredeti.
Növelheti a VGA élettartamát, ha készítek egy olyan profilt, mint ami nálad is van? -
HSM
félisten
válasz
ColdBoot
üzenetére
Az Apply-nál hülye feszültségeket állít be. De ha nincs WattMan-od, nem fogsz tudni miből reset-et nyomni, hogy újra normális értékekkel üzemeljen.

Szerintem amúgy így is össze fog veszni a driver a Trixx-el, hiába nincs WattMan, a baj elsősorban a driverből jön, a WattMan csak kezelőfelületet ad hozzá. A 18.12.1.1 amúgy nálam semmi gondot nem okozott két megjelenítővel.
-
Speed®
titán
válasz
KaiotEch
üzenetére
Kicsit túl van lihegve a sebezhetőséges téma, persze megértem az ellenérzést, mondjuk engem az árazás zavar elsősorban. Ryzen jó cucc, X felesleges, ha nem vagy laikus, jobb a sima..
A 2600K abban az esetben ajánlott, ha ki akarod tolni olcsón a vas élettartamát..persze egy platformváltás jobb, de azért erről a szintről zsebbenyúlós. -
Nekem nincs fent az Adrenalin software, csak a VGA driver. Gondot okozott a két monitoros megjelenítésnél rendszeresen, így lemondtam róla. Azaz nincs akkor elméletileg Wattmanom sem és semmi egyéb.
Szóval a ventit jól szabályozza jelenleg a Trixx, de ez a GPU Voltage miért maxon megy, nem tudom. Lehúzom 0-ra és nyomok egy applyt azzal követhetek el bármi hibát? -
HSM
félisten
válasz
ColdBoot
üzenetére
Rossz driver van fenn... 19.1.1-et ír. Én 18.12.1.1-et írtam. A 19.1.1-el 99%, hogy nem fog jól menni, emlékeim szerint azzal teszteltem, néha összegabalyodik a WattMan szabályzásával, összességében használhatatlan.
Az a GPU voltage nagyon nem normális, ilyet sosem láttam.

-
-
-
M0ng00se
őstag
Hello újra

WattMannal ki lehet íratni az értékeket a monitorra (fps, hőfok, stb), ott kiír fogyasztást is. Az mennyire pontos? -
nrg_52
addikt
válasz
Pécsi gyerek
üzenetére
En se.
-
Üdv. Srácok, jól látom, hogy vajmi kevés különbség van az 570 és 580 között? Olyan nagyjából +10FPS az 580 javára? Nemigazán éri meg váltani gondolom, ha igen akkor +10eFt lenne.
(#32273) Pécsi gyerek + (#32274) nrg_52: Köszi a megerősítést!

-
sb
veterán
Ezért is vettem meg kérdeztem végig vétel előtt.
Kb. ilyesmit láttam anno is, a bányászok is nyilván hasonló perf/W-tal nyomták... 120W-nál nem akartam többet fogyasztó kártyát. Gyk. játék nélkül még a 1050Ti is overkill volt nekem, de ha ár/értékben jó akkor végül is állhat a gépben úgy is, ha csak félévente egyszer használom ki igazán. Viszont emiatt fontos, hogy ne legyen nagyon elszállt fogyasztása. Abból már kinőttem, hogy küzdjek a sok hővel meg a csendért.
Csak az lepett meg, hogy a gyári default tesztek alapján is eleve hűvös/nem annyira nagy étvágyú volt a Nitro. Itt meg nem ez látszott első indításra.
Aztán meg az volt fura, hogy nem javult tovább a feszt drasztikusabban levéve. De nyilván nehéz lett volna, ha valósan nem ment lentebb. -
HSM
félisten
válasz
ColdBoot
üzenetére
Működnie kellene így.

A Trixx kezelésnek egy trükkje van, nem szabad neki "Apply" gombot nyomni, mert akkor mindenféle hülye feszültségeket állít be a kártyának, a ventilátor vezérléshez ez nem is szükséges, mert anélkül is aktivizálja a beállításokat. A másik trükkje, hogy mindig 0mV maradjon az offset, azt sem érdemes eltekergetni, mert más programoknak bezavar.(#32268) sb: Na, azért ez így elég frankó lett.

"Messziről indult pedig"
Igen. Ezért írtam [link], igazából meglepően jól skálázódik kis órajel csökkentésre is ez a GPU.
(#32269) sb: Hiába tudnám a passzív módot kikapcsolni, hogyha nem engedi elég alacsonyra lőni a %-ot.
Illetve ami nekem nagyon nem tetszett, a januári driverben szépen görbét rajzolt a pontjaidból, de valójában lépcsőt csinált, azaz mondjuk ha volt 20, 40 és 60% venti beállítva, akkor nem szép fokozatosan emelte, hanem amikor 20%-ról elért a 40% hőfokára, akkor hopp, hirtelen felrántotta 20%-ról 40%-ra. Elég amatőr és idegesítő megoldás, a GPU-nak se feltétlen a legjobb. -
sb
veterán
Köszi a tippet, ez volt a gond.

Valamivel 1V feletti értéket írt ki de gondolom drop miatt van túllőve terhelés alatt mert a ram fesz kereken 1V. Most lentebb vittem és szépen megy vele a gpu fesz is.Sejtettem, hogy valami limitálhatja, de ez nem jutott volna eszembe. A legalacsonyabb feszre legalább kiírja az ntools, hogy nem mehet 800mV alá, se gpu,se ram.
Amit hirtelen kipróbáltam, Time Spy:
1200/1950 0.925V / 0.875V: 3920
1100/1750 0.875V / 0.875V: 3650Kb. 205-210 ill. 185-190W konnektornál mérve, 62-66 fok és 8-900rpm.

A 1050Ti ugyanitt 150W volt, 2660 pötty. Ehhez képest +37-47% és nem +100-120W-ból.
Több mint korrekt lett. Kár, hogy az idle-t nem lehet megoldani.Messziről indult pedig, így neccesnek láttam eddig lemenni. De ez a limitált fesz megtréfált. Nyilván nem javult annyira a fogyasztás, hiba mentem - elméletben - egyre lentebb.

-
HSM
félisten
válasz
ColdBoot
üzenetére
Nekem ezzel a kombóval (18.12.1.1 AMD driver, Trixx 6.4, OverdriveNTool 0.2.7) lekopogom, minden szuperül, megbízhatóan működik.

A kártya parramétereit (feszültség, órajel, limitek) lehet állítani vagy a WattMan-ból, vagy az OverdriveNTool-ból (auto feszekhez WattMan, kézi feszekhez OverdriveNTool a praktikusabb szerintem), a ventilátor görbét pedig egyszer állítottam be a Trixx alatt, azóta se kellett, szépen auto indul, fut a háttérben, szabályoz.
Jelenleg így:
De passzív módot is tud kapcsolni, jól beállítva: [link].
A 2019-es Adrenalin driver szériában átvariálták (szerintem ideje volt már) a ventilátor vezérlést, ami azért nem sikerült 100%-osan jól, ráadásul sajnos ilyen nagyobb átalakításoknál azért kell idő bőven, mire a harmadik féltől származó programokkal összecsiszolódik a rendszer. Remélem azért idővel helyreállnak majd a dolgok. Nekem január közepe óta nem volt időm foglalkozni vele, azóta jöttek új driverek, új Trixx, az overdriventool fejlesztője is próbálja követni a változásokat a bétával.

-
HSM
félisten
válasz
ColdBoot
üzenetére
Az OverdriveNTool alapvetően a drivert paraméterezi, a régi driverrel a régi OverdriveNTool szépen működött, amennyi a driver hagyta (pl. a passzív mód abban nem volt szabályozható). Csak ugye a 18.12.2-es driver verziótól átdolgozták a ventilátorvezérlési részt, ami nálam elrontotta a Trixx vezérlést is és az OverdriveNTool-osat is.
Automatikus indítás sem kell neki, mivel a driver visszatölti, amit utoljára állítottál neki. Amikor meg váltani akarsz profilt, nagyon gyorsan, praktikusan azonnal indul.
-
HSM
félisten
válasz
ColdBoot
üzenetére
Igen, a két különböző monitor felviszi a memória órajeleket, és ezzel a fogyasztást, hőmérsékleteket is. Nálam is ez a helyzet. [link]
Én amúgy a 6.4-es Trixx-el szabályzom a ventit ott akárhány %-ot enged, OverdriveNTool-al a profilokat, és a 18.12.1.1 driverrel használom, mert ott még működik a Trixx szabályzása, nem szabályozza össze vissza, mint az újabb driverekkel. Bár a legújabbakkal egy ideje nem próbálkoztam, ahogy a 6.8-as Trixx-el sem.
-
Ellia
addikt
Coil whine-ra van valakinek ötlete? Néha előjön random aztán elmúlik...
-
fanti
addikt
Játszatok a Far Cry: New Dawn játékkal?
Iszonyat gyönyörű, hatalmas pályák, részletgazdag, pazar!!!
De 1080p-ben Ultra beállításon biza benyalja a 5.3-7.4GB VRAM-ot!!!Vajon 4GB-os kártyákon hogy futhat?
-
ncc1701
veterán
Most nézem, a legújabb driverrel működik a zero rpm. Örülök neki, jelenleg 51 fokos a cucc, ha játszom, akkor kb 63.

-
válasz
gidalight
üzenetére
Két monitor, de semmi extra. Egy LG 27-es monitor tv fhd 60hz és egy régi Dell 4:3 képarányú 2001fp.
Beallítom szerintem fix fordulatra a ventit. Msi Afterburnerrel nekem sajnos csak 25% a legalacsonyabb amire rakhatom a fordulatszámot .(Így 32 fok állandóan játékon kívül.) Van jobb program amiben tudom szabályozni ezt? -
HSM
félisten
válasz
gidalight
üzenetére
Ez igaz, játék elindításnál, bezárásnál kap +10 fok hőingást. Viszont ez ritka esemény. Cserébe nem ingadozik állandóan a hőfok, mondjuk percenként 2x 5 fokot. Itt a gyakori, sőt, állandó kis ingások a probléma, nagyon lassan, de folyamatosan nyírják el a dolgokat.
Ventilátornál igen, kérdéses, mi a jobb. De ott is a folyamatos lassú forgásra szavazok, mint a ki-be kapcsolgatásra, az elinduláskor, megálláskor szerintem lényegesen nagyobb erőhatások érik, mint amikor csak szépen lassan siklik körbe-körbe.
Persze, mikor egy monitorral használtam én is hagytam passzívam, mert elvolt szépen végig 40 fok alatt szépen beállva egy hőfokra, az úgy jó volt, de szerintem ha olyanok a körülmények, hogy rendszeresen be-bekapcsol a venti, és magasak is a hőfokok, akkor az már úgy nagyon nem jó.
-
gidalight
tag
Ingadozás? Ha 50 fokig hül üresben, mikor 70+ játék alatt, akkor nyilván kevesebb a hőingás, mint amikor 35-re hül. A ventinek meg kérdéses, h a folyamatos forgás, vagy a napi néhányszori felpörgés az ideális (bár a kollágánál állítólag netezés alatt is felpörög), erre a kérdésre nem tudom a választ.
-
HSM
félisten
válasz
gidalight
üzenetére
Szerintem se a GPU forrasztásainak nem jó az ingadozás, sem a ventilátornak a ki-be kapcsolgatás. Sőt, szerintem a környező alkatrészeknek sem feltétlen ideális a mellettük állandóan 50 fok magasságában tanyázó VGA.
Én ezért is lőttem be az ingadozós félpasszív és a memória okosítós 45-47 fokos multimonitor fix passzív üzem helyett a ventilátor vezérlési görbét üresjárati hőfokokon fix 550rpm-re, és úgy elvan 35-39 fok között a Nitro+. Nincs ingás, nincs ventilátor kapcsolgatás, és a környező alkatrészek sem izzadnak tőle, ráadásul zajban sem érzékelek változást a passzív üzeméhez képest.. -
Sziasztok!
Van egy Sapphire Pulse RX580 4GB -om. Nézegettem a mai napon a hőmérsékletét és ventilátor forgását.
Azt láttam, hogy a venti nem kapcsol be 52-53 fokig, majd ekkor indul és újra lekapcsol amikor lehűtötte. Azaz be-ki kapcsol egész sűrűn még sima netezés, film nézés közben is akár. Ez biztos jó így?
Nem jobb élettartamot tekintve, ha inkább pl. MSI Afterburnerrel 25%-os állandó ventilátor használat mellett 32 fokon tartja. Aztán amikor mégis játszanék (nem is minden nap szoktam), akkor benyomom automatára a szabályzást. -
TPeti
tag
Sziasztok, becsatlakoztam a csapatba egy Sapphire RX 570 Mini ITX verzióval. A ventillátor meglepetésemre adaptív, így ha csak az asszony pötyög a gépen nem jár feleslegesen. Nem érzem hiányát a 8GB VRAM-nak. A témáról érdemes megnézni a Hardware Unboxed srácok tesztjét : https://youtu.be/BcJI5H3fQlE?t=928 . A kártya ugyan lejjebb van skálázva gyárilag, de simán megy 1300 core és 1750 vmem frekiken stabilan 66-70 fokon. Mondjuk nem sokat játszom, de a Division 2-t nagyon várom hozzá - jut eszembe, van aki vett ilyen akcióban és megjött neki a kód ? 47ezerért játékokkal sztem újonnan ajándék volt.

-
laci12234
tag
sziasztok lenne egyolyan kérdésem hogy van egy olyan beallitás hogy képformátum ott mire állitsam ?? YCbCr4:4:4 pixel vagy
YCbCr4:2:2 pixel vagy
RGB 4:4:4 pixel formatum pc standart ??
rx 580 kártyám van és acer full hd ips monitor -
Kékes525
félisten
Ez jó hír.
Egy kicsit utána olvastam a képminőségnek, annak főleg, hogy melyik ad jobb képminőséget, a Nvidia vagy az AMD. Ezzel elég kevesen foglalkoznak, de eddig az jött át, hogy az AMD-nek jobb a képminősége, mert a sávszélesség megtartása miatt az Nvidia kártyák tömörítik a képet. Másrészt alacsonyabb dinamikus kontrasztot ad az Nvidia. Tehát a nagyobb sebesség érdekében egy picit rosszabb a képminősége. AMD Vs. Nvidia Image Quality - Does AMD Give out a BETTER Picture..?!
-
HSM
félisten
Jó választás.
A hűtése kicsit picike, de nagyon jó minőségű pl. a tápkör, így takarékos kártyát építeni remek alap, úgy a hűtésnek is inkább az egyéb előnyei jönnek ki. 
Érdekes, hogy megakad, elsőre a terhelt memory feszültségre gondolnék, mivel ezen a GPU-n annak nincs külön feszültsége, a GPU feszültségnek jelent egy minimum korlátot.
De azt se minidg alkalmazza, ilyen téren nem jöttem még rá a pontos működésre. Nálam alapból talán 0,95V-ra tette, de az is fura, mert láttam ez alá menni a feszültséget automatán, szval vannak kérdőjelek. Kézzel mindenesetre levittem a 2Ghz mellé 0,85V-ra, az már elég picike, és úgy stabil is marad. [link](#32225) Televan: Én azt vettem észre, a legnagyobb javulás kb abból jön, ha a gyártók által már szinte kényszeresen rárakott OC-t leveszed, és beállítod ref órajelre. Óriásit csökkent az üzemi feszültségén a GPU-nak, és máris normális perf/watt aránnyal fog szaladni a holmi.
(#32229) Televan: Nagyon jó ez a kép.

(#32230) Kékes525: Lekapcsolja tudtommal. Illetve a Nitro+ ventilátorai nálam 550rpm-től már üzemképesek, indulnak is, így nem is kell passzív üzem, brutál csendes 550rpm-en is.
(#32233) Kupszi: Játék és beállítás függő, kell-e a 8GB. Azért a 4GB-os kártya is élhető, mondom ezt úgy, hogy én is inkább a 8-asat preferálom.
-
Kékes525
félisten
Zömmel inkább videózásra használnám. A processzori intel VGA nem tudja a HDR-t és ezzért kell egy külön kártya. A monitorom hivatalosan a HDR 10-et ismeri, de sok leírás szerint teljesíti a HDR 400-at. Persze ha már veszek külön kártyát, akkor nem a leggyöngébbet akarom, de a 8 GB ehhez már sok.
-
Kékes525
félisten
válasz
SECTORnooB
üzenetére
Csak 8 Gb-os van, ami már nagyon drága. Amúgy nem vagyok hard core játékos.
-
Kékes525
félisten
válasz
varmi2
üzenetére
+ (#32229) Televan
Akkor Nitro+ lesz. Ezt néztem ki (a felbontottakban nem bízom): VGA kártya - SAPPHIRE Radeon RX 580 NITRO+ 4GD5 videokártya 4GB GDDR5 Bruttó: 63.475,- Ft/db
Ez lekapcsolja a ventilátorokat ha nincs terhelés?
-
Kékes525
félisten
válasz
SECTORnooB
üzenetére
Mit hagytak ki belőle?
-
Televan74
nagyúr
Én a 580 Nitromat majdnem eladtam emiatt, aztán kiismertem és nagyon is jó volt. Aztán a Vega56 is eljátszotta majdnem ugyan ezt, és rájöttem hogy az AMD kártyák nem olyanok hogy csak berakom és ereszd el a hajam van. Ezeknek lelke van és érteni kell hozzá az embernek.Kis finomhangolás és már is a legtöbb embernél megy szépen minden. Vannak kivételek itt is,de hát nem lehet mindenki a szerencse gyermeke.Lehet kicsit túlzóan fogalmaztam,de valahogy így látom a dolgot.

-
Kékes525
félisten
válasz
SECTORnooB
üzenetére
Az miben jobb?
-
Kékes525
félisten
SAPPHIRE Radeon RX 580 Pulse vagy Nitro+ ?

-
M0ng00se
őstag
válasz
SECTORnooB
üzenetére
Nincs bekapcsolva. Azért is lepődöm meg ezen.
-
M0ng00se
őstag
válasz
SECTORnooB
üzenetére
Monitorom nem freesync-es és a chill sincs bekapcsolva.
-
Televan74
nagyúr
válasz
Kékes525
üzenetére
RX580 4G OC Nitro -ez a jó ár, 2 játékkal és ONLINEFIZETEK kóddal 12.500 Ft feletti vásárlás esetén ingyen házhoz szállítással.

-
sb
veterán
470 Nitro lett belőle.
Feszt csak egyet látok: Gpu-z VDDC /hwinfo GPU VRM Voltage Out (VOUT/VID)Valamivel 1V feletti értéket mutat hiába állítom OverdriveNTool-ban vagy Wattman-ban.
Levenni sikerült vélhetően a defalut feszt, mert indításra defaulton brutálisan melegedett a kártya. 1900rpm-ig ment a venti és 260-280W-ig a fogyi komplett konfigra.
Most meg 1100 ill. 1260-on 200-220W a fogyi és 1100rpm körül megáll 70 fok környékén.
És kb. 1-1.05V-ra lőttem be először emlékeim szerint.Viszont olyan mintha beragadt volna valami, most 1V alá mentem és bármelyik helyen állítom nem történik semmi. (De frissül a beállítás mert mindkét progi ugyanazt a feszt írja)
Elsőre ijesztő volt egyébként, a 75 fokot szinte azonnal elérte nyitott házzal és majd 2000rpm-ig ment. A 1050Ti.hez képest +130W is sokkoló volt. Azt hittem vmi gáz lesz és innen indulva alulfesszel sem lehet ekkorát javulni. De így már nem rossz.
Egyedül az idle olyan amit legutóbbi C2D-nél láttam. 70W körül állok (oké, rajta van egy külső HDD, legyen, mondjuk 65W idle). Intel+nv-vel ez 40W volt. (Kb. -15W AM4 és -10W az NV javára.)
Már megszoktam a 30-40W-os idle fogyikat az utóbbi években.
-
M0ng00se
őstag
Hello!
A tegnapi nap került beépítésre a Sapphire Nitro+ RX580 kártyám. A kártya rendesen teszi a dolgát ahogy kell, viszont a monitorozóprogramok nem nagyon akarják az igazságot. Mindent jól írnak (msi afterburner\wattman), kivéve a kihasználtságot. Jellemzően 99%-ről leugrik, 40%-ra , 3%-ra, 60%-ra, szóval össze vissza. Az fps viszont stabil, nem ugrál hirtelen lefele.Mit lehet tenni? -
Kékes525
félisten
válasz
zolee1984
üzenetére
+(#32204) HSM + (#32205) nrg_52
Valahol meg kell húzni a határt.

Ez jó ár: Asus AMD Radeon RX 570 ROG STRIX OC VGA (PCIe 3.0, 4 GB DDR5, 256 bit, 2xDVI+HDMI+DP, aktív hűtő)?
Méretileg is belefér a házba?
-
Kékes525
félisten
válasz
SECTORnooB
üzenetére
+ (#32201) ncc1701
Köszi!

Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Hozzászólás előtt olvasd el!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- 27% - MSI MAG 321UPX OLED Gaming Monitor! 3840x2160 / 240Hz / 0.03ms / FreeSync
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 9 285K 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- Asus TUF A15 FX506 - 15.6" Full HD 144Hz - Ryzen 5-4600H - 8GB - 512GB - Win11 - GTX 1650 Ti - HUN
- Samsung Galaxy A37 5G / 6/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Én nem váltanák...