- Samsung Galaxy S20 FE - tényleg nem lite
- Kiszivárgott a Pixel 10 Pro
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Milyen okostelefont vegyek?
- Na! Ez egy JÓ utólagos autós fejegység - Minix CP89-HD
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- 8300 mAh, maradhat?
- Android szakmai topik
- Samsung Galaxy A36 5G - a középső testvér
Új hozzászólás Aktív témák
-
CJ4567
nagyúr
1080p Highon bőven elég a 2GB VRAM Witcher 3-nak. Ultrára is elég.
-
PandaMonium
őstag
A 4GB-os és a 2GB-os modell között a VRAM mennyiségén kívül van különbség? Nem is igazán játékra lenne, csak időnkénti 3D renderelésre, iGP kiváltására egy Linux desktop-on. Ezekre a feladatokra bőven elég volna a 2GB VRAM, úgyhogy ha nem muszáj nem fizetnék extrát a 4GB-os modellért.
-
robertosz91
tag
Hát én is attól félek. Az az érdekes, hogy nem komoly terhelés alatt csinálja. Ma reggel is csinálta, levettem a gpu órajelet 1180-ra, megszűnt. Játék közben kb max 72 fokos, de amikor csíkoz, akkor 25-35 fok max. Bekapcsolás után egyből csinálta. Játék közben meg még egyszer sem.
Az a baj most műtöttek, és nem tudok mit csinálni. Ezért vettem gyorsan a kártyát. Erre pont kifogok egy rosszat. Lujo kollégával együtt rendeltük. Az övének semmi baja. Majd vissza kérem tőle azt.
-
BenceShearer
aktív tag
Jelenlegi játék tesztekben egál a 2 kártya.A jövőben a RR 550 esélyesebben kiszolgál majd? (Nyilván nem csodát várok egy belépő kártyától). Modernebb? Vagy miért?
Ilyen van valakinek?
https://www.msi.com/Graphics-card/Radeon-RX-550-AERO-ITX-2G-OCEz Film/Internet alatt pörgeti a ventit?
Vagy Giga? Vagy Shapphire?
Az ASUS hűtése nem tetszik (picinek látom).
-
bali777
aktív tag
@Nokedli @MK VII @Távcsöves: Köszönöm, akkor összeakadtak, az lehetett a gond. Azt is olvastam, hogy a Wattmant ajánljátok. Csak ott nekem még nem egyértelmű a finomhangolás. Tudom, hogy sokféle profilt és beállítást írtatok már
"Miután visszaraktam a 460-as bios-t megint helyreállt a rend...
Szóval félreértelmezted azt amit írtam."
Nem értettem félre, láttam, de neked a 460-oson állt vissza a rend. Én meg arra következtettem (annak ellenére, hogy olvastam a bios cserét), hogy a Wattman és az rx 560-as bios némely esetben ALAPESETBEN is összeakadhat. Nem igaz, hogy ez ennyire érthetetlen, amit mondani akarok, de ez az én hibám. Ezek szerint ma nem tudok kommunikálni"Amúgy türelem, nem kell leharapni a másik fejét rögtön. Nem akart rosszat."
Leoltott, mint egy tízéves gyereketTudom, hogy a fórumokon egyeseknek divatos dolognak számít ez, de én tanulni vagyok itt.
További félreértések elkerülése végett: elolvastam sok hozzászólást, de nem magoltam be őket, így lehet, hogy kérdezek olyat, ami már volt. Sokat pedig nem is értettem, így lehet, hogy ezek kifejtését is szeretném kérni. Előre elnézést
Bocsánat a közjátékért, remélem mindent tisztáztam
-
bali777
aktív tag
Bocs, nem vitatkozni akarok, de elolvastam. Csak következtetve (mivel nekem 560-as bios van) Ettől függetlenül kérdeztem, hogy mi okozza. Én csak leírtam, hogy mit csináltam, nem mondtam, hogy tudom, hogy a GPU tweak II okozta. Azért kérdeztem, hogy szerintetek mi okozza? Wattman vagy GPU tewak. Szerintem nem olvastál végig, illetve nem voltam egyértelmű.
Olyan válaszoljon kérem, aki BIZTOSRA tudja, hogy mi okozta a problémát? Muszáj ennyit magyarázkodnom? Nem vitafórumra jöttem, arra ott a GYAK vallási rovata
Tehát a kérdés még egyszer? Melyik program okozhatta a ventilátor leállást?"Egyébként meg a legjobb tényleg az, hogy nem piszkálsz semmit, mert nincs értelme, főleg, ha nem értesz hozzá, mert nekem ez jön le. Játsszál vele aztán csókolóm, a kártya teljesen jól elvan magától."
Gondolom te videokártya professzorként születtél... Mondtam, hogy nem vagyok amatőr a PC terén, csak a videókariba nem ástam bele magam. Szerinted minek olvastam vissza több ezer hozzászólást, ha nincs affinitásom tanulni? Minek válaszolsz, ha el sem olvasod, illetve se türelmed nincs válaszolni? Vagy újonc fóbiás vagy?
Azt pedig, hogy van-e értelme belepiszkálni, én döntöm el, nem te. Egyetértesz? -
bali777
aktív tag
Köszi, de olvasva MK VII 3358-as válaszát nem vagyok nyugodt a Wattman miatt. Idézem:
"Amúgy neked minden rendben az 560-ra alakított 460-addal?
Nekem vissza kellett tennem a 460 bios-t, mert nem vezérelte rendesen a ventiket. MSI AB-t kellett külön indítanom mindig amiben egy előre beállított ventiprofil volt, hogy ne főjön meg a kártya, mert Wattman simán hagyta megfőni... Sokszor le is kapcsolt. Most, hogy visszaraktam az eredeti bios-t, visszaállt a rend."Csak nem tudtam még ezt írni, mert újoncként nem lehetett a válaszig beírnom ...
Szóval nem a Wattman a hibás? Tudom, hogy alapértelmezetten minden ok, de most is alapértelmezetten főzte volna meg a karitLehet, hogy be e sem kellene mennem a Wattmanba? Végül is felesleges. Az 512 MB-os HD 5670-esem után ez valami álom
-
Nerazim
őstag
Értem. Abból indultam ki (ezek szerint tévesen) hogy a 1050 -nél is van a Giga-nak a D5 tip. ami egy ventis mégis leállítja, ha nincs éppen terhelve. Elsősorban Far Cry a kiszemelt játék (HD+medium beállítás), ill. körökre osztott stratégia ami még szóba jöhet. Hosszú távra tervezem igazából nem szeretném egy darabig leváltani (bár a 460 -nál is ezt hittem).
Amit javasoltál a két ventis giga kártya ahhoz sem kell akkor külön tápcsati, mennyi ezeknek a max fogyasztása, mert van egy i3-4130 am meg egy 300W BeQuiet 80+ tápom és nem tudom megbírkózik-e vele.
-
kispéé
senior tag
Szerintetek az ipon mennyire elfogadható garizatás szempontjából?
rx460 nal van az a problémám, hogy kikapcsol idle-ben a monitor és nem jön vissza a kép. Mivel ezt sehogy se tudom megmutatni, így attól félek, hogy visszaküldenék azzal, hogy náluk jó. Általában ez a szokásos lerázásos duma... -
TotYaaaa
újonc
-
PuMbA
titán
Természetesen 1080p-re értettem a 4GB-os állításom. 1366x768-ra bőven elég a 2GB, ahogy Balathruin mondja, mert úgy sem látsz semmit a magas felbontású textúrákból a kis felbontás miatt és leveheted a játékokban a textúra felbontást, hogy kevesebb legyen a videó memória használat
-
BogyóBP
addikt
Konkrétan a windowsos driver olyan mintha a szinek kifakultak volna. Mondjuk DVI on van összekötve nem HDMI-n de a kép így is kurva szar..Leginkább az Nvidia féle szinvilágra és világosságra hasonlít.
Amúgy az hogy éppen sapphire, asus, gigabyte stb egy vga gyártója, az jelenthez valami olyant ami eltérő szinkimeneti outputot szolgál? pl valamelyik kéjavito funkciót tesz a kártyájába némelyik nem stb.
-
aleister
veterán
-
hm15
senior tag
Pontosan így van, egy SSD és egy 1 3,5" HDD. Megpróbálom majd 2,5" halkabb típusra cserélni, mindenképp szükségem van egy fix HDD-re. Korábban furcsálltam mikor panaszkodtak mennyire hangos lehet egy merevlemez, ma már tapasztalat.
Hosszabb távon még jönnek tapasztalatok, de jó kis kártya a Giga 560-as. Minden megy vele amit szerettem volna, hőmérséklet is rendben, a hűtése pedig terhelésre nem zajosodik. Egyedül a 4k lejátszás nem teljes még, ott vannak gondjaim (csak DXVA-val tökéletes, egyedi beállításokkal nem), de gyakorlat teszi a mestert.
-
MrDerekas
addikt
Gaming Evolved pl. Lényeg, hogy minden csilivili ilyen játék monitorozó/felvevő/optimalizáló izét kipróbáltam. Tehát szög baromság, az ezek által optimálisnak titulált beállítások alkalmazása. Értem
(#3411) CJ4567 Fúhádén tolom. Akkor jó az úgy, ahogy én belőttem magamnak. Mondjuk baromira szeretném a komolyabb élsimítást, de 100k-t sajnálok egy vga-ra. (Szimplán nem futja rá, na
)
Köszi srácok, megnyugtattatok
-
Dilikutya
félisten
Battlefield 1 ultra beállításokkal megy rajta nagyon szépen. Én tudatosan vettem ilyet, az 560 jóval többe kerül, annyit meg nem játszok. Ez a mostanáig megjelent összes játékot viheti 1080p-ben magas grafikai beállításokkal, nekem ez elég most. Warez friss játékokkal nem játszok már, az akciósakhoz meg pont jó.
A GTA4 is megtáltosodott tőle, bár a látótávolság nagyságát, részletességét nem érdemes maximumra húzni, de minden más mehet. Viszont a Battlefield 1 stabil fps számával ellentétben a GTA4 ugyanazon pályarészen is ingadozhat, a 30-40 megvan, de néha érthetetlenül ugyanúgy leesik pillanatokra 20 alá, mint az IGP-vel, csak ott az átlag és a maximumok voltak kisebbek. Míg a 2010-es Black Ops pl. megtáltosodott, magasabb beállításokkal hozzá van szögezve a 90-hez, az atomrobbanás sem zavarja. Szar az a GTA4 technikailag. -
Jaja, idővel muszáj fejleszteni, de 5 évente egy alsó kategóriás VGA nem fogja csődbe vinni a házikasszát.
(#3218) hegegabi80
+1, e-sportra a legjobb ajánlat AMD oldalon a 2GB-os RX460/560, felesleges a 4 giga, és szűkös pénztárcával még az RX550 is simán vállalható... viszont a 2GB-os GTX1050 még jobb. -
Luskan
tag
Nem értesz... egyszerűen elévült a gépem a LoL-nál. Kezdetben legnagyobb grafikán 90fps-sel lazán ment a játék.. végül (még bőven az overhaul előtt) 30 fps lowon toltam. Apránként megnőtt az évek alatt a gépigénye. LoL-ban ugye a pálya fix volt, de lassan jöttek új hősök új effektekkel, vagy újradolgozott régi hősök. Nem biztosíték, hogy eSportra szánt játék gépigénye nem igazán változik. Ugyanez megtörténhet az Overwatchban is, mert muszáj újítaniuk hogy megtartsák a játékosokat.
-
távcsőves
senior tag
Előrendelhető... Várható....
Meg barkácsolni is szeretnék.
@AxBattler: Tudod mi a jó a Gaming hűtésben? (Ami mondjuk itt ebben a sorozatban pont nem elérhető, és igazából nem is baj, csak megdrágítaná feleslegesen ezt a csöppséget.) A terhelés alatti hangja. Vagy nem hangja. Na az állat. (Idle ez sem lesz hangos, tehát venti leállás nem igazán plusz pont nekem.) Majd ha a Gigabyte-n is MSI féle Torx ventilátorok lesznek, akkor érdekelni fog a Gigabyte is. Amíg az a ventilátor van a Gigabyte-n amit én ismerek, addig nem igazán bízom bennük. 31 ropiért ez a vga rendben van, 560 bios-t megeszi, kb fél évet tervezzem megtartani, nagy bukás nem lesz az árán.rx 560 és 460 4gb-os változatok túlárazottak, 1050 és 1050ti szintén. Nem adnak annyival többet amennyiért jelenleg elérhetőek.
-
hm15
senior tag
Azt mondják éppen elég, legalábbis ha nincs 2160p-re felskálázás. 2160p leskálázás lesz, és 1080p felskálázás, ezekre 2 giga elég. Kerestem aprón is 45W típust, de nincs jelentkező. Ha napokban nem frissül a kínálat, akkor feltételezem ezzel a Gigabyte-tal járnék a legjobban. A hűtés abból a szempontból nem mindegy, hogy nem árt ha minél halkabb.
-
blacksir
tag
Akkor legalább 2x 4gb kártya kéne hogy valamennyire működjön. Azért majd ha úgy lesz rapilantok majd a 2x2gb verzióra azt meglátjuk. Szeretem kipróbálhatjuk ezeket. De! Következő kérdésem hogy olvashatnak hogy lehet a 460-)560 csinálni? Olvastam róla hogy indokolni kell a kártyát de sajnos angol tudásom hiányos, és így inkább kérdezek. Ha még van a program, unlockolva van a kártya, akkor mondjuk a gig @biosaval fel is tudom dobni az 560 biost a kártyára, vagy kell hozzá egy másik program? Nem csináltam még ilyet és hát kíváncsi természet vágyók, kipróbálnám.
-
Luskan
tag
De így meg értelmét veszti a dual graphics, ha van egy önmagában erősebb kártya.
Visszakanyarodva a crossfirehez:
A 2GB-os kártyának, ha lassabb órajelei vannak akkor ahhoz fog szinkronizálni crossfire esetén. Szerintem 2 egyforma kártya kell mindenképpen, ugyanattól a gyártótól, mert eléggé labilis technológia.Nekem is megfordult amúgy a fejemben a CF, mert kellene legalább az RX 470 teljesítmény az Empyrionhoz. Csak az a baj nálam új alaplap is kell.
-
kisza25
félisten
van nekem egy passzív gigabyte gf 6600 gs ami 2004-2006 között engem szolgált játékra (húzva) 85+ fokos volt mindig,
azóta fater gépében van, 2012-ig napi szinten azt a gépet használta, aztán kapott tőlem egy notit.
ez még nem vett vissza feszt, meg órajelet sem, szóval nála is mindig 85+ fokos volt.
Ma is működik!!!
Nem a tartós 80 fok nyírja ki, hanem a nagy hőingadozás, de az sem a GPU-t hanem a forrasztás reped meg és érintkezési hibás lesz (az ilyen kártyákat volt szokás anno megsütni a sütőben)
5 év alatt régen elavul minden még a csúcsprocik és VGA-k is!!!
ez a kártya már most elavult (teljesítményben)
amúgy IPON ír meghibásodási arányt, persze kb 1-2 év múlva lenne értelme, addigra meg nem is lehet kapni
80W hőmennyiséggel jó lenne be lehetne fűteni egy szobát télen
Luskan: ezek a nyitott házas eredmények -
kisza25
félisten
nem lesz 80 foktól semmi baja, látom még sose volt játékos notid, ott 90-100 fokok a megszokottak
mindenesetre elég érdekes, hogy egy 80W összfogyasztású cucc ennyire melegszik,
mondjuk nagyon meleg van és elégé zárt a házam, de a gtx 745 hűtésétől kb 5x nagyobb aluborda, 3x akkora venti és 2x akkora a fogyasztás és az halkabb volt és nem ment el 80 fokig
mindenesetre kipróbálom, hogy leveszem a gép oldalát -
-
kisza25
félisten
ha a memória fogja vissza, hogyan lehet ugyanilyen memóriával a gtx 1050ti ennyivel gyorsabb?
meg az unlockolt kártyához nem volt whql driver sem, na mindegy, majd meglátjuk csodát nem várok, freesynces a monitorom szerencsére
remélem 6 pin kábelt adnak a sapphir karihoz
amúgy powercolornál a 225mm tutira elírás, mert mind a 4 karihoz annyi van írva... -
kisza25
félisten
akkor ennyiből ne mérjünk le semmit, gyorsabb az új azt csá
amúgy az is érdekelne, hogy tuningot mennyire bírja
videók alapján majdnem gtx 1050 szint pedig attól nem 3-8% volt elmaradva az rx 460
meg a ph rx 460 teszt fura lett, meg a driverek is fejlődtek, szóval lenne mit lemérni, na mindegy 1hét és megtudom mire elég, addig összedobok 1gépet unaloműzésként -
CJ4567
nagyúr
"A DVI port pedig már nem ad ki analóg jelet, tehát azt sem használhatod, ha a másik monitor sem tud DVI-D-t fogadni."
Ezzel jártam én meg, a monitor nem fogadott DVI-D jelet, driver telepítés után fekete képernyő volt.
Tazsam01: Igen, ilyet használok gond nélkül több mint 1 hónapja, csak nem biztos hogy ettől a márkától.
-
Qvadusz
csendes tag
Megnézztem, és minden normálisan van csatlakoztatva. Csak a nyíltvilágú játekoknál csinálja ahol generálja a pályáz pld minecraft, stranded deep,just cause 3. De a fallout 4-ben is , csak ott nem olyan drasztikusan ugrál. Ahol egy kis pályát kell legenerálni, és nem kell mindig betöltögetni, ott nem csinállja pld csgo, lol,dota.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Óra topik
- BMW topik
- Androidos fejegységek
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- Milyen házat vegyek?
- bitpork: MOD Júni 28- Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- Házimozi belépő szinten
- Autós topik
- Samsung Galaxy S20 FE - tényleg nem lite
- További aktív témák...
- CarPlay / Android Auto adapter meglévő Android alapú fejegységhez
- Eredeti Lenovo 230W töltők - 4X20Z83995
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Hp USB-C/Thunderbolt 3 dokkolók: USB-C Universal, G2, G4, G5, Hp Elite/Zbook- Thunderbolt 4 G4
- Bitcoin Miner Eladó Bitmain Antminer S19 JPro 104 Th 3150 watt
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest