- Telekom mobilszolgáltatások
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Bővebb Google-támogatást kap sok Garmin óra
- Légies iPhone halvány színei
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- iPhone topik
- Igazi csúcskészülék lett a Poco F7 Ultra
Új hozzászólás Aktív témák
-
.Ishi.
aktív tag
A hangja szerintem nem zavaró, viszont továbbra is a kétventis megoldást ajánlom.
Volt alkalmam pár játéktesztre is, és azért tud melegedni a kártya. Felmegy 65-70 fokra, és ugye azt tartja, viszont egy jobb/erősebb hűtéssel kellemesebb lenne az egész. Így a Thermaltake Core V1 házam oldalán és bal-hátulján azért lehet érezni az el nem vezetett hőt. Nem beszélve a VRM hőmérsékletekről.
Szerintem még játszanom kell a feszültség/venti beállításokkal, hogy nekem ideális legyen.
-
.Ishi.
aktív tag
Ránézek majd akkor.
Viszont, ha teljesen biztosra akarsz menni, akkor még mindig ott van a két ventis Giga, alig kétezer Ft-tal többért. Hiába tápcsatis, feltételezem, hogy így is alulfeszelheted.
Csak azért mondom, mert lehet, hogy 1 óráig megy majd nálam a Heaven benchmark, és a zajmérő nem leng ki, de nálad gondolom sokkal többször lesz használva madVR-ra a kártya. Nálam meg jó, ha pár indie játék fut rajta.
Így szerintem az a kétezer forint megfelelő biztosíték arra, hogy madVr-ra is, meg átlagos HTPC szolgálatra is megfelelő legyen a kártya.
-
.Ishi.
aktív tag
Ablakban futtattam az Unigine Heavent, mellette GPU-Z volt nyitva, pár percig ment 100%-os GPU load mellett. 64 fokig ment fel, és tényleg erősen kellett fülelnem, hogy meghalljam a különbséget.
Tudom, ez eléggé szubjektív, de behívtam a barátnőmet, és ő sem hallotta az idle meg a terhelés közötti zajkülönbséget.
A hétvégén több időm lesz, ha gondolod, ajánlhatsz egy másik tesztet (vagy a Heavent hagyom futni egy fél óráig, hogy huzamosabb ideig legyen 65-68 fok környékén a kártya), és meglátjuk az eredményeket. (Esetleg egy telefonos zajmérőt tudok a gép mellé tenni, és bár tudom, hogy távol áll egy profi méréstől, de attól még a huzamosabb decibel-változásokat fel tudom jegyezni.)
-
.Ishi.
aktív tag
Na basszus, reggel megszületett a döntés a Pulse RX 560 45W mellett, erre nem kifogyott mindenhol?
(Még az árukeresőn látható többi boltnál is.)
Viszont a következőt nem értem. Ott a Gigabyte RX560OC 2GB modellje, ez sem igényel tápellátást, viszont az órajelei még a Pulse 45W-nál is valamivel kevesebbek. Ez akkor azt jelenti, hogy fogyasztásban a Pulse 45W-öshöz közelíthet?
-
.Ishi.
aktív tag
A gond csak az, hogy még én is vacillálok rajta.
Sehol nem találok róla egy elemzést, viszont azt olvasom, hogy a Pulse hűtések nem a legjobbak. (Persze, 45W-ra talán nem is kell rá jó hűtés.)
A tévére kötött gépemben cserélném le a videókártyát egy sima 1 gigás GTX 750-ről, és pont ez illetve a sima GTX 1050 2 GB között gondolkozom.
-
DraXoN
addikt
Csak a spec alapján kb 7-8% al kisebb a GPU órajele, a feldolgozók száma azonos ( ennek, ehhez képest )
De ez jóval erősebb még így is ennél az RX550nél [link], mert utóbbinak fele annyi feldolgozója van a GPUban (és az ugyan már nem számít szinte semmit, de még újabb 10MHz-el kevesebb az órajele).A memória sebességek minden esetben azonosak.
Én mondjuk simán bevállalnám a fele fogyasztású verziót (ha most vennék kártyát). -
Ha nem minden gyorsítást dedikált egységgel old meg a kártya, akkor lehet értelme az RX 560-nak a több számolóegység okán. Pulse RX 550 28k, Pulse RX 560 33k, így megérheti a +5k. (iponban néztem)
Ha némi játék is lenne, akkor meg főleg megérné.RX 550-nek is 50W a TDP-je, de lejjebb is veheted driverből, ha jól tudom.
De majd PuMbA megmondja a tutit, ebben ő szaki, ha jól sejtem.
mod: na most esik le, hogy MadVR, ahhoz kell kakaó gondolom, így feltételezem +1 érv az RX 560 mellett. Tapasztalatom nincs, nem használok ilyesmit.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Media Player Classic és Home Cinema (MPC-HC)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Könyvajánló
- Hegesztés topic
- Telekom mobilszolgáltatások
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Androidos fejegységek
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad P50 - i7-HQ I 16GB I 256SSD I Nvidia I 15,6" FHD I Cam I W10 I Gari!
- Törött, Hibás iPhone felvásárlás!!
- Samsung Galaxy S22 Ultra 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B450 R7 1700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 580 8GB Rampage SHIVA Corsair 450W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest