- Azonnali navigációs kérdések órája
- Google Pixel topik
- Bővebb Google-támogatást kap sok Garmin óra
- Samsung Galaxy A36 5G - a középső testvér
- One mobilszolgáltatások
- Poco F7 Pro VAGY Nothing 3a Pro ?
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Huawei Watch 5 - okosóra érintőlegesen
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
Új hozzászólás Aktív témák
-
PuMbA
titán
Elég kevés az esélye a közeljövőben, mert mindig az alsó kategóriát váltják legritkábban. RX550 előtt 4 évig csücsült az R7 250 és más elnevezésű szintén GCN 1-es kártya az alsó kategóriában.
Ha karácsonykor vagy fekete pénteken lesz 20k körül RX550, akkor benevezek egyre
-
hm15
senior tag
Jé, uo karival nálam jóval magasabbak az alapértékek, mint pl 1189-nél 1025mV. Wattmanban kipróbáltam 950-en és még 4 lépcsőt mindenhol -40mv, az gond nélkül megy. Ez még nem az a szint ami hőmérsékletben látszana.
A natív 4k 10bit HDR filmek tényleg zabálják a memóriát, majdnem mindet.
-
távcsőves
senior tag
Én most roll back vissza a 17.7.2.-re. Pont a wattman miatt. (Ez az elfelejti a custom beállításokat hiba. Persze lehet lehet a Win10 az oka, mert az is frissített közben. Mindegy, sokat nem vesztek, minden játékom megy ezzel a driverrel is gond nélkül. Valahol vicces, 2 hónapos driver ez is, szóval nagyon régi.
) Gondolom a Vega miatt turkálnak benne ennyire, Polaris már bő éve a piacon.
-
távcsőves
senior tag
Szép eredmények. Én is pár napja célbaértem.
Miután a házhűtést is hozzáigazitottam, 3D terhelés alatt 1250-1300f/perc a vga hűtő fordulatszáma. (900 az alap) Ez már zsìr. Mindezt 1250Mhz max órajel mellett. (Gpu power 60w alatt, messze a pci-e szabvány 75w-ja még)
Igazi barkács kártya, ahogy vártam. Nem biztatok senkit semmire, mert az az igazi, amikor megveszed, beszereled, és kész. De sokat kilehet hozni az olcsóbbakból is. Mondjuk a gyári beállításokkal elégé teszkos élmény.
Azt nem írtad, hűtés hangja, hőfokok hogyan változtak. Ilyesmi. Mekkora szopás volt az undervolt, ilyesmi. Tapasztalatok hasznosak lehetnek.
-
-
hm15
senior tag
Köszönöm, rendeltem én is Gigabyte Radeon RX 560 OC 2GB verziót. A WF Gaming tényleg sokkal jobb ár-érték viszonylatban, de nekem is fontos, hogy ne kelljen extra tápcsati, tuning sem létszükséglet. A Sapphire mos nem beszerezhető, eddig volt türelmem.
De amúgy sincs nagyon más kártya ami 2GB-os és nem őrült áron kínálják.
-
távcsőves
senior tag
A lovag tényleg megáll 2mp-re, ilyen a teszt.
Ishi, minden kártyánál más a default state. Ne a magadéból indulj ki. Más és más. Teljesen 460-560 független a dolog. A droppol alatt azt kell érteni, nem megy a state 7 órajelen. Megy mondjuk a state 6-n. (Mondjuk vmiért kiesik a tdp keretből. Tápcsati nélküli változatok esélyesek.) Akkor ha ott nincs alulfeszelve, semmit nem csináltál. Na ezért ajánlott rendesen végigmenni rajta. Vagy legalább ua a csökkentett feszt beírni mint state 7-nél. Alacsonyabb órajelhez magasabb feszültség, teljesen értelmetlen.
-
távcsőves
senior tag
A gpu minőségétől függ. A tied jobb lesz, mint az enyém. A vga biosa tartalmazz egy feszültség táblázatot. Minél jobb minőségű a chip, annál alacsonyabb feszültséget állít be alapból. A gpu-d minőségét, a GPU-Z programmal tudod megnézni. A sensor fülön az asic-t választod, akkor megmutatja. Ezt nézd meg.
Minden gpu más és más minőségű, neked kell kitapasztalni pontosan mennyi a minimum feszültség. Ehhez az Elemental UE4 Demo-t javaslom. Van DX11 és DX12 módja is, mindkettő nagyon durván terheli a vga-t. Rövid idő alatt lefut, ami itt stabil, játékokban is stabil. Érdemes az vga órajelet monitorozni közben, mert ha itt nem dropol (ejti az órajelet) akkor rendes játékokban sem fogja. 20-30mV csökkentéssel haladj órajelenként, és ha kifagy a teszt program, akkor növelj vissza 10-15mV-ot. Hamar meglesz a még megfelelő feszültség. A radeon driver összefog omlani, ha kevés lesz a feszültség. Ne rossálj be, mert újraindul, megvárod, aztán a beállításoknál kezded elölölről. Papír, ceruza legyen kéznél, hogy tudd, mi volt az utolsó érték. Nem túl bonyolult, 1 óra alatt bőven megtalálható minden érték, 95% pontossággal. ( Az 5% az + - 5mV ) Sok sikert!@Nokedli: Nem lehet alacsonyabbat beállítani, az a minimum. Jó az így, amúgy is a felső 4 State érdekes, és a legjobban a 6 és a 7.
@MK VII: Miért nem csinálsz az eredeti bios-ból unlockot? (Kell segítek.) Akkor garantáltan a vga-nak megfelelő vrm és ventilátorvezérlés lesz? A pixel patcher nem lehet akadály, vírusirtó több melót add, mint az a program.. Egyébként haladok az 560-osító biosal, GPU-Z be is csekkolja már, de a driver még kiszúrja, hogy nem eredeti 560. Kutatom, hol a bibi.
-
távcsőves
senior tag
Esetleg még az energiahatékonyság BE mellé megcélzott képkocka sebesség 60 vagy 50 ami tetszik és bővített szinkron a beállításokban. Játékokban V-Sync OFF. Lesz ám hűvösség az alulfeszelés mellett. És elég sima FPS szám. Főleg, ha az 50-et választod.
Chill-t ép most erőszakolom meg elvileg nem kompatibilis játékkal.
-
.Ishi.
aktív tag
Sikerült is egy hosszabb Unigine Heaven tesztet csinálnom, a 17.8.1-es driverrel. Ment egy órát, amire rájöttem, hogy a kezdeti beállítások ellenére 720p-ben futott teljes képernyőben.
Aztán így ment még egy órát 1080p-ben is.
Beállítások: 1920x1080, 8xAA, Ultra Preset, Extreme Tessalation.
Az eredményekből kivettem az üresjáratokat és az asztali futást is, tehát amit átlagoltam, az csak a teljes képernyős futás.
Átlag hőmérséklet: 68°
Átlag fan speed: 34%, 1497 rpm
Átlag GPU only power draw: 42,4 W (pár érték erejéig voltak 70W feletti eredmények, meg még egy 683,6 W is)
A zajszintre pedig ugyanazt tudom mondani, mint korábban. A fülemet a gépház mellé kell tennem ahhoz, hogy észrevegyem a terhelési különbségeket. Amikor 720p-ről felváltottam 1080p-re, akkor mintha két méterről hallottam volna váltást, de pár perc múlva visszajöttem a szobába, és ugyanaz a szokásos idle-körüli hang fogadott.
A gépház mellett hagytam a telefonomat is valamilyen sound meter app-pal, de az sem jelzett különbséget. (Még ha az app által mutatott érték nem is valóságos, önmagához képest sem volt nagy kilengés.)
Cáfoljatok meg, de szerintem ezek nem rossz eredmények, pláne még úgy, hogy majd szeretnék az alulfeszeléssel is játszani.
-
hm15
senior tag
Szia!
Köszi, mivel HTPC-be kerül nálam is, egyik legfontosabb lenne a max terheléses hangja, és meg is lesz hajtva madvr miatt. Külön köszönöm, ha ezt még megosztod. Mivel a Sapphire 45W továbbra is hiánycikk, lehet én is ezt veszem meg. Ha hangos, marad a 2 ventis Asus vagy Giga RX 460, esetleg a Giga tápcsatis WINDFORCE 560.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Azonnali navigációs kérdések órája
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Synology NAS
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Bestbuy játékok
- Apple asztali gépek
- Túra és kirándulás topic
- Mesterséges intelligencia topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G5 - i5-8G I 8GB I 256GB SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
- Eladó Apple iPhone Xr 64GB fekete / ÚJ KIJELZŐ / 100% AKKU / 12 hónap jótállással!
- ismét elérhető 3db - Sennheiser MOMENTUM 4 fejhallgatók
- AKCIÓ! Intel Core i7 7700K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest