- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Fotók, videók mobillal
- Prohardver app (nem hivatalos)
- iPhone topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Megindult világhódító útjára az új Samsung fülhallgató
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
-
Mobilarena
AMD Radeon™ HD 7950 / 7970 topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
MPowerPH
félisten
válasz
radi8tor #3831 üzenetére
Pont akartam írni, hogy ez semmit nem jelent... Maximum extrém tuningra érdemes e szerint válogatni, a többi az csak lutri, ahogy mindig is.
Tisztában vagyok vele, mit tesz ez az érték. Ezért is kérdeztem meg, hogy ugyan mit is vársz ettől. Attól, hogy alacsony vagy magas a VID, még nem függ az OC képesség.
-
Enclave
aktív tag
válasz
radi8tor #3720 üzenetére
Még egy olyan kérdés,h. vajon az 1200; 1300-as órajelhez vajon nagy mértékben kell gpu feszt emelni (mondjuk 0,1V-ot) vagy esetleg kevesebb is elég?
Egyébként az Asus 7970 DC2T ezeken az oldalakon holnapra (febr. 22. ) van írva,h. érkezik, igaz az időpont nem 100% ("estimated") és ezek Angliára vonatkoznak.
Kváncsi leszek valóban érkezik-e. Bár előbb úgyis megnézem 1-2 oldal tesztjét,h. a gyakorlatban mit tud ez a kártya...
-
DjDanee87
addikt
válasz
radi8tor #3729 üzenetére
Ez érdekes kép. Gondolom akkor változtattak a hűtésen 6970 óta, mert nálam a 100% az 3500 RPM körül van ezen meg 4200at ír 100%ra. De mondom 60% és 100% között hatalmas a különbség hangban, és az alap ventiszabályozással nem emeli fel 60% fölé nálam terhelés alatt, míg egy refet gondolom nem 60% körül kell járatni a megfelelő hőfok érdekében.
Csináltam amúgy gyorsan egy "videót" a hangjáról: szerk, link lemaradt: [link]
Diktafont rátettem a tápra, vagyis a VGA alá. Igazából azt nem tudnám szemléltetni milyen a hangja 1 méterre a székben ahol ülök, mert nagyobb a kinti zaj kb. De szerintem az így is hallható észrevehető, hogy nem sok a különbség az alapjárat és terhelés alatt. 100% meg hangos, de nincs szükség ilyen RPMre a kártya hűvösen tartásához. És még egyszer mondom ez a hang a gép belsejében van, ennél még kevesebb zaj jut ki a zárt házból.Most azon gondolkozom, milyen lenne ugyanezt megcsinálni majd 7970 DC2-vel is, csak a +1 slot miatt közelebb lesznek annál a ventik a diktafonhoz és kevésbé lesz objektív ez a gagyi hangerő teszt. Sony Vegasban össze tudnám hasonlítani a két kártya hangját
-
Cybertrone
veterán
válasz
radi8tor #3720 üzenetére
"1200, 1300-as tuninghoz már nem jó a ref. hűtő."
Ezt a hozzászólásodat meg végképp nem értem... volt ref kártyád, és tapasztaltad hogy igen is meglépi fesz emeléssel, és akkor még nem is kell neki orbitális fesz... Az asusom 1.15v-on 1250/1800-on szépen ketyegett bf3 alatt, mikor megnéztem ffodinak a végét... Kb itt volt ezzel a fesszel a vége, és azért ilyen alacsony a fesz, mert eleve az alapfesz 1.050v...Te hát ez a megállípítás nem állja meg a helyét!
-
MPowerPH
félisten
válasz
radi8tor #3648 üzenetére
Igen.... Ez csak akkor igaz, ha cpu limitált beállításon vagy. Na most egy olyat összehozni a mai felsőkatos procikkal azért elég nehéz. Mondjuk full hd-re veszel 4db 7970-t. Mellé beraksz egy 2500K-t 4.6GHz-n, meg egy 3960X-et 4.6Ghz-n. Pont ugyanakkora FPS -ed lesz mindenhol, mert azonos az architektúra, csak az SB-E -ben 2-vel több SB meg van, csúnyán fogalmazva. A 2500K ellenben 4GHz-n több FPS-t produkálna, mint egy 980X 4.3GHz-n, ezt garantálom. Oszt harmad annyiba kerül.
-
MPowerPH
félisten
válasz
radi8tor #3646 üzenetére
Mire mész a 12 maggal, ha a játék a 6 magot is csak 50-60%-ban használja ki? Néztél már játék alatt processzor terhelést? Mert az igaz, hogy 6 magon van elosztva a teljesítmény, de a magok 60% fölött nincsenek leterhelve külön-külön se. Hiába van 6 magod, ha az alkalmazás csak 4-et tud részben, vagy teljes értékűen kihasználni. Ugyan ez a HT, ami ilyen esetekben inkább hátrányt jelent. De látva a hsz -eidet, a 980X-ed max. LinX vagy Prime alatt volt 100% -ig kihasználva. Ezek a procik teljesen fölöslegesek gamereknek. Még ha benchelsz vele, akkor érthető, de egyébként minek??? Egy 2500K többet ér ezekben az alkalmazásokban, akkor minek a 6 mag?
Nem is értem egyébként a mondatot, mi az hogy nincs ami átvigye az adatokat.Renderben viszont jó esetben izzad mind a 6 mag 12 szálon, és a magasabb órajel is ki van használva. Bár itt a csavar, mert egy GTX580 CUDA magjai vacsorára megeszik a 60X-et is.
-
DjDanee87
addikt
válasz
radi8tor #3513 üzenetére
Ez a rövid iromány sem segített a döntésben, hogy top vagy nem top. Nem derül ki pontosan mit tesztelnek a kártyákkal, de van egy olyan érzésem csupán annyit, hogy bírja-e a TOP órajelet, ami 1000Mhz. Egyrészt ha ennyi, akkor ezen szerintem nincs sok tesztelni való, másrészt tudjuk mekkora tuningpotenciál van a kártyában, szóval nem értem miért nem 1125 a gyári tuningolt kártya, simán bírná. Főleg ha tényleg külön tesztelik, és "válogatják" a GPUkat (szerintem nem sokat kell válogatni).
Szerintetek van értelme a top felárának, tovább lehet esetleg húzni mint ami nem top ?
-
E1even
senior tag
válasz
radi8tor #3444 üzenetére
Főleg, hogy a Sapphire gyártja mindet.
Rabbitf_24: Nyugodtan mehetsz, nem lesz semmi gond.
jilian: Itt nem azzal van a gond, hogy be akarja e látni a fórumtárs vagy nem, hanem amit radi8tor1 fórumtárs is leírt, az "sajnos" úgy van, akárhogy is akarjuk szépíteni a dolgot.
Meg akárhogy is nézzük, az egy "selejt"
GPU, mert nem feleletek meg a 7970-hez, ezért le kellett tiltani részeket benne. Ugyan úgy, mint mondjuk a GTX570 és a GTX560Ti 448 esetében vagy a GTX570 és a GTX580 esetében is.
-
jilian
addikt
válasz
radi8tor #3437 üzenetére
jójó
..annyi már bőven elég, hogy jobb mint egy ref 7970.
Nem is akarom, tovább tesztelgetni, +50 % a ref. 7950-hez órajeléhez, bőven elég, lehet eladom inkább.Aztán vmi elvetemült kihegyezi....
Cybertrone
...a memóhoz még nem is nyúltam...
...és persze nem egy súlycsoport a két kártya! -
gombcomp
senior tag
válasz
radi8tor #3420 üzenetére
Nekem hasonló kijelzőn fut a monitorozás (Logitec G-15), támogatja az AB és az AIDA64 is.
-
-
-
ÁdiBá
veterán
válasz
radi8tor #3407 üzenetére
Igen. Én is így érzem.
Szerintem már alapórajelen necces hogy egy-két játékban visszafogná a processzor a kártyát ilyen órajelen.
Főleg, persze CPU limites programokban.
Ezért kellemes 4.5Ghz túráztatom a Tahiti-t.
CrossfireX - el nem tudom hogy fog boldogulni. Még a tápegységet megveszem a gépbe, illetve még egy ilyen radeon-t, és idén nem költök egy forintot se a gépre már.... -
ÁdiBá
veterán
válasz
radi8tor #3215 üzenetére
Értem. Sejtettem hogy még a módosítással gond lesz.
Most csak a régi 5850 esre hivatkoztam, ott könnyedén ment a bios módosítás ha jól emlékszem valami ATI Flash programmal.
Jelenleg nem is annyira lényeg.#3217 gombcomp A gyakorlati kivitelezése nem volt oda írva. Csak hogy egyszerűen az ember felrakja az új bios, egy kapcsolót átnyom a kártyán, és lám a kártya másik biost használja. Valami ilyesmi rémlik. De nem volt említve hogy milyen programmal lehet ezt kivitelezni. Sejtettem hogy még várni kell egy kis időt mire a programok ezt tudni is fogják.
-
Busaf
tag
válasz
radi8tor #3171 üzenetére
E hó 10-ére állt össze a pénzmag, nem bírtam már tovább kari nélkül.
A MoBo+CPU+RAM kombó azért állt előtte négy hétig az asztalon, mert vártam a köv. fizut a Corsair 850-esre, h. el merjem indítani a gépegységet (régi 550-es ultragagyi tápom szóba se jöhetett...
)
Még egy hónap nyálcsorgatás elhalálozással járt volna részemről
Meg ez a barkácsolós dolog...ki tudja, hátha összehozok valami ütős egyéni sufnituningot...
-
Cybertrone
veterán
válasz
radi8tor #3107 üzenetére
Nem kell cserélni a biost...(Kiolvasod gpu-z-vel és átírod benne ati flessel vagy hogy a csudába hívják a pirosaknál a progit, és visszafelesseled a karira!)... de ezt sem muszály, mert AB-vel lehet fixállni a feszt, vagy ha eltérűek a videk mint nekem, a kisebb vides karit masternek berakni, és AB-vel javítani a feszen!
-
ffodi
veterán
válasz
radi8tor #3068 üzenetére
Jelen esetben az itt kapott százalékos érték (minősítés) azt indikálja, hogy mennyire jó az eszköz (valószínűsítem a GPU és/vagy a pcb) elektromos szivárgás szempontjából. Tehát minél magasabb ez az érték, annál kisebb a szivárgás, annál alacsonyabb a vga alapfesze. Szerintem minél alacsonyabb az alapfesze, annál jobban lehet tuningolni, viszont jobban is melegedhet. Minél alacsonyabb az említett érték, annál magasabb az alapfesz,és valószínűsíthetően kevésbé tuningolható, persze ilyen könnyen nem lehet általánosítani a dolgokat.
-
HuTi.HUN
tag
válasz
radi8tor #3030 üzenetére
Már meg nem mondom épp milyen oldalakon voltam. Talán valamelyik külföldi PC fórumot böngésztem, de sok lap volt megnyitva egyszerre.
Azóta megnéztem és csak negyed óra volt a két TDR hiba között. 3-5 másodperc fagyás, 1 másodperc sötét képernyő és a szokásos üzenet.
Érdekes, mert AMD-nél ilyet még nem tapasztaltam.
-
E1even
senior tag
válasz
radi8tor #2969 üzenetére
Köszi szépen!
Azért kérdezem, mert a Sapphire oldalán 27,5 cm-t írnak.
Azért lenne fontos a pontos hossza, hogy beférne e a mostani házamba, amibe elvileg 27,5-27,8cm hely van?Rabbitf_24: Ha nem lenne túl nagy kérés, akkor le tudnád Nekem mérni a hosszát a Sapphire 7970-ednek?
Köszönöm szépen!
-
Varázslóó
senior tag
válasz
radi8tor #2984 üzenetére
A Radeon HD 7950 videókártyán még megjelenés előtt jópár tesztet végrehajtottak. Ennek köszönhetően már korán kiderült hogy a 7950-ben óriási lehetőségek rejlenek. A tuningpotenciál igen magas, valamint a BIOS-ában feloldhatóak shader egységek. A módosított BIOS-szal a kártya sokkal gyorsabb, mint a Geforce GTX 580, és ugyanolyan gyors, mint a HD 7970. Szóval akkor vajon érdemes HD 7970-et vásárolni? A következő teszteredmények azt mutatják, hogy nem…
Ezt írják a neten... és aki mesélte az is mondta... hogy Shadereket is lehet oldani
És alul feszelve is működik és jobban húzható mint a 7970... -
Cybertrone
veterán
válasz
radi8tor #2973 üzenetére
Sosem voltam semmilyen NV fan! 580 előtt 5870-em volt azelőtt280 azelőtt GX2 azelőtt 4870x2 stb stb stb! Azok közé tartotom akiknek volt x800gto-x800xt-és x850xt
Ezenkívül ati: 9600xt-9800xt(drága volt)
Mindíg azt veszem ami épp a csúcs, és ami jobban tetszik...
(mondjuk azt hozzáteszem hogy a véleményemet mindíg elmondom kendőzetlenül... és ha szart csinált az AMD nincs mit dícsérni)
-
HuTi.HUN
tag
válasz
radi8tor #2966 üzenetére
Én annyit tudok, hogy 4 osztályba vannak sorolva a kártyák és minél magasabb a szám, annál kisebb az alapfesz. Eddig úgy gondoltam, hogy amik alacsonyabb feszültségen tudják az alap órajelet, azokat tuningolni is jobban lehet, de érdekes amit írsz.
Egy külföldi fórumon találtam egy táblázatot a felhasználók kártyáiról:
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nikon Z MILC fényképezőgépcsalád
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Kerékpárosok, bringások ide!
- A Micron újszerű módszerrel javítja QLC-s SSD-jének sebességét
- TCL LCD és LED TV-k
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- 5000 napja regisztráltam
- GTA V
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Autós topik
- További aktív témák...
- Samsung SyncMaster 205BW Monitor
- Csere-Beszámítás! RTX Gamer Számítógép PC Játékra! I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Kingmax 2x2GB DDR3 RAM eladó
- Telefon felvásárlás!! Honor 90 Lite/Honor 90/Honor Magic5 Lite/Honor Magic6 Lite/Honor Magic5 Pro
- BANKMENTES részletfizetés Noblechairs HERO RL valódi bőr Gamer Szék
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest