-
Mobilarena
AMD Radeon™ HD 7950 / 7970 topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
N.Ferry
senior tag
Fogyasztás spec. engem nem szokott érdekelni,azért vannak a böszme nagy tápok,hogy elbírják
,nekem csak a hőfokok a fontosak,arra szeretek figyelni,és a gyári alapfeszen,persze ha nem auto venti profilt használok bambaságból
,akkor teljesen jók ehhez az oc-hoz viszonyítva.
-
Whit3Rav3n
senior tag
Jó úgy valamivel jobb bár a külön vrm-re meg memókra irányított ventit kihúznám mert biztos vagyok benne hogy senki sem fogja 40mm-es ventikkel teleaggatni a káryát hanem betesz alá egy 120mm-est és kész. Azért nekem akkor is elég fél megoldás marad ez a gpu only, ha már vízhütés legyen vizzel hütve mert így hogy + venti meg stb kell a többi résznek továbbra is azt mondom hogy szinte maradhatna is az ember egy jó aftermarket léghütönél. A blokkok drágák de hát a vizhütés már ilyen.
-
katt777
félisten
Dehogynem fogta vissza, éppen azt írtam, hogy vissza kellett venni a grafikából, de a leggázabb játéknál is elég volt az árnyékokat butítani, és mondjuk csak 4X élsimítást használni. Ahová meg több kellett volna (Metro), ott amúgy sem ment volna fullos grafika.
Én sem VSync-kel játszom, mert még soha nem láttam bármilyen grafikai problémát min. 30FPS fölött, a képelcsúszás meg még így is ritka. Virtu oldalán viszont nagyon érdekes dokumentumok vannak, pl. arról, hogy amúgy 60FPS (VSync) esetén is milyen gyorsulások vannak.
Az AMD tudja alapból, persze, de én a Virtu-t akarom használni, ezért kérdeztem. Majd valahol elérem Abu85-öt, és megkérdezem.
Amúgy úgy néz ki, sikerül egy HD7870XT-t szereznem jó árban, úgyhogy az lesz, de minden infót nagyon köszönök mindenkinek!
Erdei88: Árgépen néztem.
Whit3Rav3n: Tudtommal nem csak 60FPS fölött működik (legalábbis láttam ilyen beszámolókat). Ott nem sok értelme van a megjelenítés korlátozásának.
-
Whit3Rav3n
senior tag
Persze azert nem sima vsync en csak arra utaltam hogy a latott eredmeny a monitoron kb ugyanaz kevesebb input lag-el bar hogy annak mennyi ertelme van igy hogy ugysem latja az ember a kevesebb input laget okozo plusz frame-eket az mas kerdes. En sztem maradnek az fps limitnel.
-
Whit3Rav3n
senior tag
Pedig a virtu pont csak akkor müködik ha 60 fps fölött van az fps ugye. Szóval a képek amiket eldob olyan képek amik soha nem erültek volna megjelenítésre a képernyön, (legalábbis ha buffering be van mellette kapcsolva ami nem enged félig frissített képet megjeleníteni) Szóval a virtu nem más mint egy 60 fps limiteres vsync csak annyi különbséggel hogy amik nem kerülnének megjelenítésre azok a képek el lesznek dobva és nem a bufferben vesznek el megjelenitetlenül.
-
Igen ki üthető a fesz zár az ASUS 7970 DC2 -ből de, csak olyan mértékben hogy a 3D -s alap feszt lehet módosítani(azt mondjuk bármire akár 1,350.v ra is) a fesz zár továbbra is megmarad, tehát progikkal nem lehet állítani továbbra sem a feszt, jobban mondva lehet csak épp valóságban nem állítódik!
Tehát a gyári alap feszt tudom módosítani, minden más marad(vagy ha kell akkor a szokásos dolgok: órajelek, PowerTune határai, CCC limit még módosítható) a gyári állapotban és természetesen a gyári EREDETI BIOS (mert tudom te nem szereted ha nem a gyári bios van az adott kártyán pedig hidd el hogy sokszor jobb egy nem gyári bios)
KAMELOT : hát a Saga-II 500.al nagyon nem is fogod tudni túráztatni a VGA-t, mert az a 2x18.A(max:408.W) nem valami acélos teljesítmény!és ahogy látom elég rendesen(5.db merevlemez) meg pakoltad a gépeit is!
Ehez a konfighoz minimum olyan táp dukál ami ~550-600.W körül tud 12.Volton és lehetőleg 1.DB 12.V ággal rendelkezik!
-
katt777
félisten
Pedig de. Egyszerre csak egy ügyfelet érek el, és amíg elérem, azt az időt semmiképpen nem tudom produktívan eltölteni, ezért a kihasználtságom a munka terén 100%-os.
Ha valami most pl. 100%-os, előtte meg nem volt az, akkor előtte semmiképpen nem lehetett 100%-os, bárhogy próbálod is megmagyarázni (ha tehát a VGA- a legutóbbi driverrel a lehetségesnek csak X%-át teljesítette, akkor annyi volt. A 100%-ot onnan lehet tudni, hogy attól kezdve nem gyorsul a VGA az újabb meghajtókkal (most a meghajtóba épített csalásoktól tekintsünk el), azaz a hardver végre kihasználhatja a képességeit. Ugyanez van fordított helyzetben, amikor valaki azt mondja, hogy 110%-ot teljesített, ami lehetetlen.
Egyébként ez más termékeknél is érdekes, mindig megy a marketing, hogy a mostani milyen király, az előző szar volt. Akkor meg miért vegyek meg valamit, ha tudom, hogy úgyis szar, hiszen jön a következő termék, amivel párhuzamosan ezt a gyártó is elismeri.Amúgy a HD7950 Boost miért érné meg (hogy miért nem, arról már tárgyaltunk)? 78k-ért lehet kapni most a Sapphire-t, a VTX meg még mindig 69k, miközben, ahogy nézem (guru3d), alig pár % (1-4FPS)különbség van a teljesítményük között. A Sapphire Flex ráadásul 86k, amit megint nem tudok, miért érné meg. Hogy a GTX760-ak felmentek 77k fölé, az egyelőre a HD7950 mellett szól.
-
katt777
félisten
Miért kellene, hogy érdekeljen, mennyire egyszerű drivert írni egy VGA-hoz? Gondolom, téged sem érdekelne, ha hibás kocsit veszel, és azt mondanák, hogy nem tudták még beállítani a futóművet, a motor-elektronikát, de majd várj, minden hónapban talán kicsit használhatóbb lesz az autó, pár év múlva meg talán 95%-os is.
A hibásan kiadott játék egy másik dolog, arról ugyanez a véleményem, de nem feltétlenül a VGA-k gyártóit hibáztatnám érte. -
katt777
félisten
5850-ről nem tudok nyilatkozni, 4870-nel tutira voltak, illetve lehetett találni a neten érdekes képmentéseket is.
radi8tor1: Szerintem nem stratédia, hanem szar munka, pocsék driver. Aztán vagy orvosolják a hibákat, vagy elcsalják. HD3870-nél egy évet is várni kellett, mire használható meghajtót adtak ki hozzá, akkor rögvest gyorsult 20%-ot. Persze addig használhattam a szart.
-
VGYke
addikt
Köszönöm válaszaitokat!
Most egy kicsit elkezdtem gondolkodni pénz miatt hogy megéri-e 6970-7950 váltás, illetve kb. 40-50eFt különbözet kifizetés ilyen eredmény különbségek miatt, ha a villanyszámla nem érdekel
Szerintetek? -
katt777
félisten
Hát nekem 20,5"-os volt, de nekem azon is zavarta a rece a szemeimet, ezért ált 8X beállítást alkalmaztam, és persze lehet, hogy játék- és driverfüggő is. Az sem idegen az AMD-től, hogy "optimalizálja" a megjelenítést, azaz csal, így nem azt látod, amit beállítottál. Pl. beállítasz 16X AF-t de csak 4X lesz, ilyesmikről olvastam, illetve anno AMD VGA-s koromban tapasztaltam is efféle hibákat. Volt beállított, mégsem működő AA is, de azt mondjuk könnyen kiszúrta az ember. nV karin viszont sosem láttam ilyen hibát.
HSM: Metro hibát a 2. update javítja, konkrétan írja is a vatsznyú. AMD-nél mondjuk elég gyakran olvasok mostanában a mikrolagokról, ami nem igazán tetszik. Veszek egy 70k-s kártyát, aztán ua. FPS-szel, mint egy hasonló árú nV-n, folyamatosan szaggat a kép?
Mondjuk a HD4650-en és az ósdi 12.6 Catalysttel nem tapasztalok ilyesmit.
Valaki már megint nem olvasta a cikkedet.
Valaki használja a HD7950-et VirtuMVP-vel, esetleg AMD procival?
-
CSOKI08
csendes tag
Na megvannak a pontosabb adatok!
Az RPM az nulla lett, amint a ventik megálltak az első kártyán, a második kártya továbbra is megy hibátlanul. Ami még érdekes, hogy használtam a gépet kb egy órán keresztül, de semmi komolyabb dolgot nem csináltam, csak neteztem, eddig ment rendesen minden. Itt hagytam pár percre és mikor visszajöttem már állt az első kártya. 10 perc után kapcsol ki a képernyő és onnantól áll le a kártya. Lehet összefüggés?
-
Hogy legyen ellenpélda is: Én ilyeneket egyáltalán nem tapasztaltam, ami észrevehető volt, hogy Crysis 3-ban a 35fps nem volt olyan sima, mint a Single 35 és a Far Cry 3 jobban laggolt, de ennyi.
Metro, Tomb Raider (gumibaba effektus nélkül...) konkrétan lefolyt a képről olyan simán futottak és a többi játék is, az említett 2 játékon kívül sehol nem volt tapasztalható semmilyen gond.Már látta pár neves kolléga a konfigom futás közben és ők sem mondtak mást, mint azt, hogy nagyon Smooth.Több kommentet nem szánok erre a témára, írtam már pár cikket, még 690-el is összehasonlítottam (azt is látta 2 profi fps gamer barátom) és nem volt jobb vagy rosszabb, ugyanez volt a felállás - kivéve FC3-ban, mert az simán futott -
Ahogy te mondanád: Nekem bejött Neked nem
-
katt777
félisten
-
CSOKI08
csendes tag
Hogy egészen pontos legyek AB azt mutatja,hogy a venti pörög. Autora van állítva és ahogyan emelkedik a hőmérséklet, úgy nő a fordulat is. Viszont fizikailag meg sem mozdul a 2 venti. Illetve ezt nem a második,hanem az első kártya produkálja. Legalábbis AB szerint elsőnek nevezett.
-
fsb1000
nagyúr
Ebben teljesen igazad van, a kérdés nem volt jó.
Tulajdonképpen arra lettem volna kíváncsi hogy a két CPU közötti különbség mekkora és mennyiben indokol egy platformváltást 2500K-ról, ha egy 7970 a megcélzott VGA.
Az igényszint elég általános: FHD, legújabb címek, és a VGA-val elérhető max beállítások.Wot-ozni a mostani VGA-mal is tudok, de szeretnék visszatérni a COD-hoz esetleg más piff-puff játékokat is kipróbálni.
-
szasanyi
félisten
Igen, nincs 7870-ed. Vagy ha nem számít mennyiért megy el, és mennyi plusz kell a 7950-hez.
De az is tuti, hogy a 7950 sem lesz már elég 2-3 év múlva csak komoly kompromisszumokkal (esetleg már úgy sem). A GTX760-ról meg ne is beszéljünk ilyen távlatban.
polgi803 (#27410) - figyi itt 2-3 éve előre nem lehetsz okos, csak okoskodni lehet. A lényeg az, mint mindig: mit engedhetsz meg magadnak (anyagilag)? 7870 vételi ár bukta + 7950 magasabb ár különbözet megy? Ha nem gond, nincs gond.
-
Whit3Rav3n
senior tag
Igen technikailag ez történik csak sokszor olvastam már hogy írták hogy az órajeleket szinkronizálja. Egyébként emiatt különbözö sebességü kártyáknál a mikroszaggatás is nagyobb mert ugye ez is beledob mégtöbb váltakozást a frametime-okba. Miért baj az hogy 3 kártyának számít? Jól skáláz az is ha van hozzá rendes profil.
Ma megnéztem megint a kártyám végét tuningban 1240mhz-nél kezdett hibázni, nem tudom miért emlékeztem úgy hogy 1200 nem volt stabil.
-
fsb1000
nagyúr
Szerintem te megkérdőjelezed a modern energia menedzsment létjogosultságát, egy szűk réteg egyedi elvárásai alapján. Hidd el milliónyi embert nem érdekel és nem is tud róla hogy a freki/fesz párosok ugrálnak. Lehet nem is zavarja, nem is látja hatását a monitoron.
A CPU-knál is rég sutba dobták az egyszeri vid-et és megszoktuk, úgy tuningolunk ahogy lehet, a VGA-knál se lesz másképp, még pár gyártó megkerüli az AMD/NV standardjait és lehet a mostani lehetőségeket is szűkítik a házi OC szempontjából
Kapsz 3 csúszkás OC programot oszt jónapot. -
Abu85
HÁZIGAZDA
Semmi köze hozzá. Egyszerűen csak más BIOS-okra más profilt tölt be a tuningprogram (mivel a tuningra eleve nincs garancia, így el lehet engedni a gyeplőt, mert nem baj, ha esetleg lefagy ... ráfogható a tuningra). A TDP limit azonban hardveres és megváltoztathatatlan.
A PowerTune Boost nélküli kártyák nyilván nem ugrálnak. Azokba ez a funkció nincs beépítve. Illetve látszólag a HD 7790 sem ugrál, de az azért nem, mert annyira gyors az órajelváltás, hogy semelyik program nem tudja követni, így inkább állandóan egy átlag órajelet jeleznek vissza.
Mindegyik kártya ugyanolyan paramétereket kap. A gyártó csak a Powertune százalékos eltolásokon változtathat.A te elméleteddel jellemezve a piacot az összes Boostos Kepler GeForce egy ipari hulladék. Ez nyilvánvalóan nincs így, szóval erős a véleményed.
-
katt777
félisten
Gyengébb minőségű, tehát hibás.
Hiszen eleve garantált a meghibásodás a gyenge minőség miatt, másképp nem kellene "óvni" a kártyát.
Hát, ha azt nézem, hogy a 7870-ek épeszű hűtéssel ráadásul 56k körül kezdődnek, akkor mindenképpen.
Sajnos manapság mindent arra terveznek, hogy a gar. idő lejártával tönkremenjen. HIába háborgunk, amíg a userek többsége beéri azzal, hogy kvázi meglopják, ez így fog maradni.szasanyi: Szerintem, ha valamit javítani kell, akkor az rossz. AMD-nél nem ez az első eset, hogy valamit azért vezetnek be, mert valami mást lqrtak, és hát valahogy el kell adni a szemetet is (némi sarkítással). Csatlakozom HSM-hez, csak én már 1600Pro, 1950XT óta gyűrtem az ATI/AMD kártyákat, HD3870-et még CF-ben is, FurMarkot is kaptak, melegedtek is (belül maradtak a gyárilag elfogadott hőhatáron), mégsem lett semmi bajuk bármiféle extra védelem nélkül (legalábbis olyan, amelyet a túlhajtás, teszt, vagy melegedés okozott volna).
Abu85: Sosem volt problémám gyári OC-s termékekkel, még a tuningolhatóságuk is jobb volt a normál kártyákénál. Igaz, ezek mind nV-k voltak (ASUS, GB). Most is csak DX11.2 miatt keresgélek AMD fronton, számomra minden más szempontból jobb az nV (tapasztalat), de hosszú távra kell a kari. Attól persze még lehet, hogy 760 lesz, csak hát pc-fronton is visszatérek AMD-re, hála az Intel szaporodó f.szságainak.
Meggyőzhető vagyok, végül is.
-
Whit3Rav3n
senior tag
4850-ben a ram ment tönkre, 6950-ben forrasztas volt hibas mert csak ha hideg volt a kartya akkor hibazott, 7970-ben meg a kepmegjelenites volt hibas. Szoval összefoglalva mindegyik gyartashiba vagy rossz alkatreszek miatt ment tönkre. Szoval emiatt alltam hozza kritikusan hogy mennyire fognak 6 evig menni ezek az alkatreszek.
-
Whit3Rav3n
senior tag
Azért a g80-ra túlzásnak érzem rámondani hogy minöségi volt amikor tömegesen haltak meg pár év után. Nekem az a szubjektív érzésem hogy kb a g80 meg hd 3000-es szériától lecsökkent a vga-k várható élettartama, Régen simán mentek akár 6 évig is manapság a hallottakból meg tapasztalataimból nem úgy néz ki hogy a ami kártyák nagy része még müködni fog 5-6 év múlva rendszeres használat mellett. Bár meghibásodási statisztikát kéne hozzá megnézni de ahhoz nincs hozzáférésem.
Akkor lehet nekem volt szerencsém mert nekem eddig 2 kártyából egynek sem volt ilyen eltúlzott alapfesze.
-
Whit3Rav3n
senior tag
A boost azért kivétel mert ott ugye azért olyan nagy a fesz hogy a boost órajel mindenképpen stabil legyen és nyilván nem akarnak ezért még oc skálázódást mérni meg stb, egyszerüen beadnak egy viszonylag nagy 3d feszt hogy biztosan elég legyen és kész. Alap 7900-asok azért nem szoktak 1,2v-os alapfeszt kapni, amik nálam voltak mind 1,1v körül vagy alatta mentek alapfeszen.
-
Whit3Rav3n
senior tag
Mondjuk én nem hiszek benne hogy azért teszik mindig inkább feljebb a gyári feszt hogy lehessen tuningolni hiszen mennyien tuningolnak már? Ès most nem a hardverfórumokat kell nézni hanem azt hogy a legtöbb kártya oem kész gépekbe kerül ahol a userek szinte soha nem tuningolnak. Itt inkább az lesz hogy mivel garantálni kell a stabilitást nem fogják kicentizni a feszt egyrészt, másreszt meg a 100% stabil game-ekben nem jelenti azt hogy a gyártó stabilitástesztein átmenne.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Nagyjából 2003 óta spórolnak a VGA-kon, 2006 óta nagyon. Egyszerűen a piac nem venné meg a HD 7770-et és a GTX 650-et 400 dollárért, és a HD 7970-re vagy a GTX 770-re se néznének rá, ha 1000 dollár lenne.
Akár tetszik, akár nem a PowerTune ma a piac egyetlen hardveresen működő védelmi rendszere a túlterhelés ellen. Neked az nem tetszik benne, hogy elveszi tőled a felügyeletet a kártyádon, mert ha rezeg a léc, akkor beavatkozik, de ugyanakkor ez egy ördögi kör, mert pont ez a tulajdonsága teszi működővé ezt a technológiát.
Akkor a jövőben nem fogsz VGA-t venni.
Tarts meg pár terméket a jelenből, mert a jövő a bolondbiztos, automatikusan működő, teljesen hardveres vezérlésé, ami felülírja a felhasználó beállításait.
-
szasanyi
félisten
Mivel ez tipikusan a BOOST kártyát problémája, ezért fogalmaztam úgy (nem csak én, többen is akik tesztet írtak róla). Az ok egyértelműen a nagy a GPU feszültség érték, mert ugyanazokat (vagy akár még magasabb órajelet is) gond nélkül viszi egy a HD7950 normális, alacsony (~1.086V) fesszel. Biztosan így van, mert egyrészt az előző BOOST kártyámon is kiteszteltem ezt a jelenséget, és itt a mostani nonBOOST kártyám, ami ezzel a fesszel atomstabil 1000Mhz GPU-val ami tuti fix, monitorozott órajel (a power limit kitolás nélkül is).
A PCS+ esetén a gyári 950Mhz-et sem tudta tartani stabilan, és visszavette az órajelet ha nem volt +20% PL (gyári 1.250V GPU fesz mellett ugye). -
katt777
félisten
Alapból 10% tuning.
Tesztek
Pont a tuningos tesztjét nem találom.ricshard444: Ez eddig nem hangzik rosszul. Hajlítgatni nem akarom, beteszem a gépbe, oszt' jó napot. Esetleg ha 75-ön belül lenne valami "minőségibb", az még talán beleférne.
VTX lement 69 alá, vazze, hogy nincs még meg a keret rá.
-
Tisztában vagyok vele átlagos hűtések mellett, de a hang elvárásaim nem nagyok, szélzaj az mehet, csak nem ref hűtés szintjén, mert az borzalmas
Azért 7-8 kártyából 1 igazán hozhatta volna
Az Asus DCII például a kisujjából kirázhatta volna, de sajna arra a példányomra sem került az átlagnál jobb GPU így megállt 1135-nél hiába tartottam akár 55 fokon.Anno a 6990-t is azért adtam el, mert +50MHz GPU tuning után megállt a tudomány és egy 935-n járatott 5970-hez képest nem volt nagy ugrás csak Ramban.
Ezt most nem adom el, mert nincs meg a gyári burkolata már így a gari elúszott a kártyáról és 2 nagy ventivel meg kinek kéne normális áron..., megmarad míg nem lesz pénzem tovább lépni.
A Sapphire-m ami most itt van talán vinné az 1175-t 65 fok alatt tartva, de csak talán... -
-
katt777
félisten
Sapphire hűtéseiről és borításáról nagyon sok rosszat olvastam (pl. rezonancia)
Mi a gáz a VTX-szel? Tesztekben nem olvastam róluk rosszat. Ha nem annyira tuningolhatók, mint a 10-15k-val drágább kártyák, az nekem még belefér 70k-ért.
1200/6000MHz-es tuningokat olvastam, nem tudom, ez hétköznapokban és pl. VTX-szel mennyire elérhető.
Igen, tudom, hogy más és más a RAM-októl függően is, ASUS Glaciatoraimra azért tettem RAM-bordát, csak a teljes hűtést nem dobnám le egy kártyáról miattuk.
A játék kuponok hidegen hagynak, mert nem megyek velük semmire. -
Gróf...
aktív tag
Szívből örülök, hogy nem csak én szoktam ventilátort szétszedni. Csak annyit fűznék hozzá, hogy célszerűbb a hátoldalról a címkét leszedni valamilyen formában (legfeljebb celluxal leragasztod a keletkezett lyukat) és az alatta levő zégergyűrű jellegű (funkciójában mindenképp) műanyag gyöszt leszedni csipesszel, vagy óráscsavarhúzóval (ezt az alkatrész sosem szoktam visszatenni 1; a lapátban levő mágnes fejjel lefelé is a helyén tartja a lapátokat, akár üzem közben is. 2; sokszor inkább ez a gyűrű okozza a kellemetlen rezgést-zörgést, mivel behatárolja a lapátok tengely irányú mozgását.) Hogy milyen kenőanyagot használsz hozzá az ízlés dolga. Nálam a műszerolaj van kéznél. (A ronggyá rágódott golyóscsapágyakon az SKF tud csak segíteni)
Egy döglődő ventilátor életkorát ki lehet tolni ezzel az eljárással. Nem ma kezdtem a ventilátor babusgatást, öt éves a CM Geminii hűtőm!
Fotelfizikusoknak; Kipróbálod, azt' majd meglátod!
-
haddent
addikt
Afelől nincs kétségem, hogy gyárilag minden kispórolnak ahol csak lehet
Csak elég paranoiás vagyok ilyen szempontból.. Ha olajszerű folyékony cuccot raknék rá akkor félnék, hogy hát ez kifolyik, kiveti magából, bemegy a por kész vége ... Ha rendes "kemény" zsírt akkor meg jajjleég a motor mindjárt mert nem bírja forgatni...
Szóval az érdekelne, hogy honnan és milyen cuccot szereztél bele? -
szasanyi
félisten
Nálam nem ugrál, ti. ez nem BOOST verzió.
Az előző az volt, bár azt is nonBOOST BIOS-szal használtam. Annál azt tapasztaltam, hogy egyes esetekben nem volt stabil az alapfeszes GPU@1000Mhz és hiába emeltem meg +20%-ra a PL-et akkor sem lett az. Ezért is kérdeztem, hogy nála miért kellett?
-
katt777
félisten
No de konkrétan tudom vhogy vezérelni, vagy simán a tuningot fogja meg? Ill. ez minden karin van, vagy csak az uefiseken? És mi van, ha AB-rel vezérlem? Anno az idióta HD4870-eimnek ugrált folyton az órajele (a HD4650-é is sajna), ATT-szal szépen ment fixen.
Egyébként a 2D órajel-ugrálás megvan a HD7 sorozat esetén is, vagy végre véletlenül megjavult már ez a probléma (mert HD 4 esetében azóta sem foglalkoztak a kiküszöbölésével). -
N.Ferry
senior tag
Hozzászólásomat arra értettem,hogy ennyi erővel bármelyik vga-ra mondhatjuk,hogy nem éri meg,mert kis kompromisszum kötésével mindig van olcsóbb.
Személy szerint először én is 7870ben gondolkodtam,majd 7950ben,de úgy gondoltam,ha már veszek egy ilyen erős vga-t,nem azzal kelljen kezdenem,hogy mit kapcsolok ki a beállításokban...odorgg : Ebben igazad van,de ha mindkettő hasonlóan tuningos akkor az az előny lehet több is mint 10% ,azt meg már mindenkinek magának kell eldönteni,hogy mi mennyit ér meg.
-
katt777
félisten
Akkor áruld el, hogy a Crysis 3 hogyan fut rajta, mert én is szívesen kipróbálnám!
Intel IGP-ről tudom, hogy csak VGA-csere idejére való, nem is várok tőle többet.
Amúgy a jelenlegi konfigomon is szinte mindennel szépen tudtam játszani, Metro LL-tal persze nem, de Sam 3, Far Cry 3, Bioshock Infinite, Tomb Raider és társaik szépen elfutottak a 70-75%-ban kihajtott HD4650-en is bármiféle optimalizálás nélkül.Minden baromságot addig sulykolnak, amíg már minden mafla elhiszi, így az értelmes userek már nem alkotnak akkora tábort, hogy érdemes lenne velük foglalkozni. Elég csak megnézni a netbook, majd a tablet piacot.
-
katt777
félisten
Sajnos egyre nagyobb az emberek hülyeségfaktora, azaz, ha azt mondják nekik, hogy a jövő útja az iGPU, akkor minden idióta azt fog venni, ha azt, hogy játékra konzol kell, akkor azt, és így tovább. A lényeg, hogy a fogyasztónak (és nem felhasználónak) ne legyen saját tapasztalata, mert akkor pl. megmaradna a PC-nél (bakelitlemeznél, stb). Ha van valami, ami miatt rühellem a konzolokat, az a mentési lehetőségek megszüntetése és az lqrt irányítás, főleg, amikor konzolos gombok ugrálnak be PC-s játékokban.
Az sem véletlen, hogy az AMD előszeretettel avultatja el a hardvereit akár deklaráltan (HD4xxx), akár burkoltan (ahogy a CF támogatás megszűnt anno az 580X alaplapokhoz fű alatt).
-
E1even
senior tag
Nézzük már meg, hogy újonnan 5-6 éve mennyi volt egy csúcs, egymagos VGA kezdő ára, és most hol kezdődnek/kezdődtek. Még ha beleszámoljuk az inflációt is, akkor is nagyon drágák, pont a piac beszűkülése miatt.
Nekem sem volt soha konzolom, de most egyértelmű, hogy lesz, mert egy pénztemető a csúcs gamer PC. Márpedig én full beállításokkal szeretek/szeretnék játszani, ahoz pedig kell egy csúcs VGA, ami nem olcsó. És akkor még ott van a többi komponens (CPU + lap + RAM + táp + monitor + egér + stb.), ezek így együtt elég költségesek.Hát PC-n mostanában elég gyenge az optimalizáció, kell is rá várni, úgyhogy elég jó érv, főleg, hogy a legtöbb játék már csak konzolport PC-n.
Na most a PS4-gyel kiküszöbölik ezt a csorbát is, a hírek szerint elég könnyű lesz rá programozni.
Az a PC-s játékostábor egyre jobban csökken.
De sajnos úgy lesz, ahogy a fórumtárs és Abu is leírta, mert pont a gyártók nyomják a felhasználókat a konzolok felé.
Ebben sajnos nem téved, hidd el, hogy én örülnék neki a legjobban.
radi8tor1: Sry, ez volt az utolsó.
-
katt777
félisten
Köszi. Reggel néztem, a VTX3D bement 70k alá. CSak ha most gépet veszek, arra nem jut, fordítva meg értelmetlen.
haddent_ VTX3D akkor felejtős? Vagy bevállalható? Nem tudom, van-e valakinek, de az említett kártyák bő egy 10-essel drágábbak.
szasanyi: Hát én W2-t 560-on toltam végig, csak az árnyékokat és vamelyik AA-t kicsit lejjebb véve butítva Full HD-ben. Sajna sok játékkal kapcsolatban hallok AMD-s mikrolagokról, de nV meg nem jó hosszú távra (DX11.2). Valami meg mindenképpen kellene a mostani konfig helyett.
VGYke: iPonnál szinte bármiben találhatsz olcsóbbat.
-
szasanyi
félisten
Én nem akarlak meggyőzi semmiről, arról főleg nem amit nem látsz be magadtól és/vagy nem akarsz másképp csinálni.
A lehetőségeink sem egyformák, de az biztos: amit írtam tapasztalatból tudom, lévén gamer PC-m és konzolom egyszerre van / volt végig.. A kipróbáltam és nem jött be vélemény elfogadható szubjektivitás és nem tapasztalati értékű.
De gondold végig miről beszélek: nem tudom megmondani, hogy hány alaplap + CPU (csak foglalt szerint!), hány RAM és hány VGA volt a gépemben 6 év alatt (arról, hogy ez mibe került összesen nem is gondolkodok). De a PS3 konzolra 0 forint ráfordítással lehetett egyre jobban játszani, ti. az optimalizálás mesterfokra fejlődött a jobb fejlesztő cégeknél (Nauthy Dog például) . Na ezt ha meg tudod tenni PC-n, megemelem kalapom előtted.
Miért szopás? Mert megveszed az újabb és jobb hw-eket, amik sokszor kiderül nem is olyan jó mint drága, vagy ha mégis nem hozza azt mert a driver és/vagy játék súlyos (leginkább optimalizálási) problémákkal küzd.
Az meg én sosem mondtam, hogy eddig bármelyik konzol kiváltaná a PC-t, tekintettel a - játékokon kívüli - lényeges különböző felhasználási célokra. Nem beszélve az itteni "közönség" javáról, akik jobban szeretnek legózni, tesztelni a PC-vel mint játszani... na, nekik biztosan soha semmilyen konzol nem lesz jó.
De be is fejezem, nemcélom a konzol-hit térítés, csak értetlenül állok a sok "szakértői" vélemény előtt, elsősorban olyanoktól akiknek sosem volt, esetleg 1-2 alkalommal (nemtom milyen játékkal és körülmények között) kipróbálták. -
haddent
addikt
Megoldás van, csak meg kell valósítani...
A PC mindig is le volt maradva a konzolokhoz képest a konzolok megjelenését követő bő 1 évben, aztán utolérte, majd lehagyat... Ez így van, ez egy tendencia, az időtartamok változhatnak, de ez mindig igaz lesz valószínűleg.
A PC árakról én sem tudom mit beszéltek, sokkal olcsóbb ma minden, mint 4-5 éve, pedig infláció is volt (tehát még "olcsóbb" ha úgy vesszük...).
És az sem igaz, hogy a konzolt megjelenése napján is le lehet hagyni majd 3-4x annyiba kerülő PC -vel, mert hiába van 20x annyi nyerserőd, az API korlátoz, ahogy most is. Nem lesz beleépítve egyszerűen a PC portba az a néhány effekt stb...
Erre kell majd a megoldás, és lesz is, és utol is fogja érni a PC a konzolt, de kell egy kis idő.. -
X Factor
addikt
Ezaz amit így hirtelen nem tudok h. az AB mit mutat, de egészen, lehajoltam és megnéztem és állt.
Emlékszel még pár nappal ezelött posztoltam melegedéssel kapcsolatban és nagy büszkén mondtam h. az ULPS kikapcsolása megoldotta, hát nem
Pusztán ugye restartnál normálisan ment a venti, eddigis ez okozta a problémát h. néha vmiért áll az egyik kari ventijei, és ugye ilyenkor eléggé melegszik.
Kézzel akartam megnézni h. tényleg olyan forró-e, nemcsak félreméri valami, amikor láttam h. basszus megvan a hiba oka.
-
Cole86
senior tag
Volt igen, 2 darab is.. Hát igazából max tuningban ilyen 1170-1200körül mentek 1,25v feszültség körül (memória 1500körül),de a hűtésükre panasz nem igazán lehet.
Korrekt kinézet és a hangja sem vészes.. ha jó áron van, akkor jó vétel lehet simán a többi 7950es versenyzőhöz képest.
-
X Factor
addikt
ULPS kivan kapcsolva, azért csodálkoztunk mi is, AB van fenn ami fut is, itt majd még megnézem, h. ilyen venti leállásnál, default 20% throttlingot jelez, vagy jól írja h. 0%-kon áll, ha megvan ezaz info, akkor lehet továbblépni, de akkor szerinted is inkább szoftveres probléma ez?
Zerocore-t azért nem hiszem, mert pl bf3 alatt, is felvált, tehát mennek a karik 1000/1300, teljesítmény is megvan, csak hát passzívban az egyik felforr, máskor meg (esetek 90%-ban) semmi baja.
-
Cole86
senior tag
+1
Nálam ilyen muzsikál... 1300+/1600at megy szépen..
Igaz a gyári hűtése egy jól szellőző házban olyan max 1200ig bírná max 75-80fok körül ,de nálam egy Alphenfön Peter 1250mhzen 1,180mv feszen kb max 65fokosan tartja a gpu-t 100%os terhelés alatt is hosszabb távon.. vrm hűtése sem rossz darab, 1200on normális feszültség mellett nem megy 85fok fölé..
-
VGYke
addikt
Köszönöm válaszod! Ha 7950 mellett döntök (mani, mani, meg hogy tudom eladni a "régi" 6970-et
), akkor tudnátok ajánlani a VaporX HD7950 3G DDR5 OC Boost kártyát?
Tehát ez a Gigabyte a választásból kilőve, ha jól értem. -
-
-
HSM
félisten
-
haddent
addikt
-
-
haddent
addikt
Meg is kapod még ma
Remélem nem csesztem el a pasztázást, épp ma kapott újat
szacsee Igen!
Itt láthatod a PCB -t:Itt pedig azt a fém hűtőbordát, ami a referencia megoldáshoz hasonlóan végigfut az egész PCB-n, oda van csavarozva sok helyen, merevíti az egészet, hűti a ramokat és a VRM -et. Egy apró szépséghiba: azt hiszem 3db ram chip nem egész területe van lefedve (nem fért el..), csak a fele kb. Ettől függetlenül az átlag ram tuningot simán tudja, 1500MHz -re lehet számítani jó eséllyel!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Formula-1
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Steam Deck
- Nem keres több megrendelőt az Intel 18A node-ra az Intel
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Ubuntu Linux
- Milyen légkondit a lakásba?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Álláskeresés, interjú, önéletrajz
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- További aktív témák...
- ASUS TUF Gaming GeForce RTX 3070 Ti OC 8GB GDDR6X 256bit videokártya
- Inno3D GeForce iChill X4 RTX 3070 Ti 8GB GDDR6X 256bit videokártya
- PNY RTX 5080 16GB GDDR7 Overclocked Triple Fan - Új, 3 év garancia - Eladó!
- EVGA RTX 2070 XC GAMING 8GB GDDR6 Videokártya!
- ASRock RX 6600 8GB GDDR6 Challenger ITX Eladó!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Több Lenovo Thinkpad x1 carbon gen 4 / 5 / 6 / 7 X1 Yoga gen3 6-9. gen i7, i5 procik
- Samsung SyncMaster 205BW Monitor
- Csere-Beszámítás! Olcsó Számítógép PC Akár játékra! Intel X5650 / GTX 1650 / 24GB / 240SSD+ 500HDD
- TELJES KÖRŰ IT BESZERZÉS
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest