- iPhone topik
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Realme GT Master Edition - mestermunka
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- Apple Watch
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
Új hozzászólás Aktív témák
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
Medocsabi #37863 üzenetére
FPSre kb a 7850 OC CFem kb hozza a Titan / R9 290 / 290x szintet, ill neha picit feljebb is. Namost amikor vettem kb a ket kartya a Titan aranak a harmadaban volt, ill jelenleg ennyi az itt legolcsobb Sapphire R9 290. 7850 2GB csak fpst nezve ar/teljesitmenyben azert nem rossz, bar egy gpunak vannak elonyei (pl meg mindig nincs kint az eyefinity+cf antimicrostutter driver... de ez azert eleg keves embernek problema
).
szoval teljesitmenyben nem lesz hiba.
skalazodasi problemat en eddig ket esetben lattam, FC3 viszont egy AMDvel is csinalt erdekes dolgokat, Rage meg 1080pben egy kartyaval is remekul fut (plusz gpu transcodet csak nvidian tud, szoval kepes volt SSDvel a feneke alatt is lassan fetchelni a texturakat).
viszont eroteljesen GPUintenziv jatekoknal (Crysis3, Stalker: CoP) majdnem 100%os gyorsulast jelent amasodik kartya.
-
Dany007
veterán
válasz
Medocsabi #37863 üzenetére
Ez biztos nem nekem jött, de én is egyetértek a többiekkel. [szerk] nincs értelme a CF-nek vagy az SLI-nek. Egy erősebb kártya ár-teljesítmény arányban sokkal jobb.
Ráadásul necces az is, hogy melyik játék milyen szinten képes kihasználni a dupla kártyát. Mert dupla teljesítmény szinte biztosan nem lesz, max 1-1 játékban elszórtan.
Sokkal inkább megéri venni egy kártyát a kettő árából, azt egy kicsit húzni és kész is. Nincs akkora fogyasztás, nincs akkora melegedés, a teljesítmény megvan kb minden játékban, nem kell guglizni napokat, hogy az adott játék mennyire használja ki a CF-et stb stb stb...Persze hobbiból csinálnád kíváncsiságképpen akkor hajrá, nincs ellenvetésem.
--
Kipontozva se kell ilyeneket irni.
[ Módosította: proci985 ]
-
Dany007
veterán
válasz
Medocsabi #37844 üzenetére
Engem nem igazán zavar a hang.
Jelenleg 6db venti van a szigetelt "házamban". És a házimozi rendszer erősítőjének egy darab kis ventije hangosabb nála! Ha végre megveszem a 7870-et akkor lesz plusz két venti. Viszont ha játszok akkor vagy olyan hangerőn megy a házimozi rendszer hogy semmi mást ne halljak azon kívül, vagy pedig fejhallgatóval játszok. Ergo nálam abszolút érdektelen hogy a VGA terhelés alatt milyen hangos. Szóval nekem se ér meg még plusz 10k-t se a halkabb hűtés.
OC-ra meg egy ideig nem lesz szükségem. Amíg a BF3 7870-nel - és az én procimmal karöltve - elfut 1080p-ben ultrán 55-60fps környékén addig az nekem teljesen jó. Bf4 már más kérdés lesz, de meglátjuk.
Egyébként én is ezt az MSI 7870-et néztem ki magamnak, csak nem 57-ért hanem 47-ért.@#37847) Grave444:
Szvsz inkább erre gondolt: [link] Ez csak 48k most az ipon-ban igaz nem jár hozzá Hitman.
Azért nem mindegy. Asus most 55k, az MSI meg 48 (pár napja mégcsak 47 volt). Az 7k különbség. Annyira nem vészes, de ha csak a hűtés a különbség akkor nálam fölösleges pénzkidobás. Ráadásul az Asus kártyája 26cm fölött van az MSI meg "csak" 24cm. Nálam sajnos számít. Bár beférne a 26 fölötti is... de csak ha tényleg muszáj.@(#37852) Reno7:
Keress rá valahogy a monitoros topikban, ott leírják szakszerűbben az okot.
Valahogy úgy tudnám megfogalmazni, hogy a kártya energiagazdálkodási programja csak 60hz-es képfrissítésre van megírva. Ezért ha ez fölött van hajtva a monitor akkor a VGA-t terheli pluszban emiatt. -
válasz
Medocsabi #37851 üzenetére
Hát, attól függ. Ha még nem próbáltad a CF-et, akkor lehet, hogy kéne egy próbát adni neki, de azért sok rosszat hallani róla. Én nekem még nem volt, így nem tudok személyes véleményt alkotni, de szvsz inkább 1 erős GPU-t vegyél. Procifüggő is a dolog. Elég combos prockó kell egy CF-hez már.
-
-
válasz
Medocsabi #37844 üzenetére
de!terhelésen hangos!mindegyik!
Hallod, volt már más kártyád, vagy csak az a jelenlegi gagyi hűtésű msi? Lefogadom, hogy ha egy asus-t hallanál, akarom mondani nem hallanál max terhelés mellett sem, koppanna az állad
Ne beszélj hülyeségeket. Nekem volt hangos kártyám, tudom milyen az, mikor elindítom a játékot, és indulnak a turbinák. Amikor ezzel a kártyával először játszottam nem akartam hinni a fülemnek, szememnek, hogy ilyen teljesítmény mellett nincs hang. Mert tényleg nincs!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- iPhone topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Extra D betűvel jöhet GeForce RTX 5090D utódja
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Google Pixel topik
- PlayStation 5
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen TV-t vegyek?
- TV antenna és jelerősítés
- Bluetooth hangszórók
- További aktív témák...
- 3 hónapos Sapphire NITRO+ AMD Radeon RX 7900 XTX Vapor-X 24GB, még 33 hónap garanciával
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf RTX 5070Ti 16GB GDDR7 Videokártya! Bemutató darab!
- Csere-Beszámítás! Asus Prime RTX 5060Ti 16GB GDDR7 Videokártya! Bemutató darab!
- MSI 3080 10G GAMING Z TRIO ( Fehérre festett)
- ASRock RX 5700 XT 8GB GDDR6 Phantom Gaming D OC Eladó!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest