Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• simbio

csendes tag

Sziasztok!

Hátha tud valaki segíteni. Adott a rendszerem. Intel 4670 proci, asrock H87 perf. fatal1ty alaplap, Sapphire HD7870 GHz Edition videokártya, Seasonic Bronze LT II 620w táp, 8GB RAM. Friss rendszer, friss driverekkel. A videokártya egy másik gépben volt eddig, ott tökéletesen működött Win7 Win8-on egyaránt. Most Win 8 van fent ezen az új gépen. Már azzal kezdte a berakás után, hogy hiába volt az EUFI-ben a PCI-E kártya az elsődleges, nem volt hajlandó képet adni, csak az alaplapi IGP-re. Miután azzal feltelepítettem a rendszert és átraktam a monitor csatlakozót, már adott képet a HD7870-re. Továbbá azt vettem észre, hogy ha ott hagyom a gépet, kikacsolom a monitort, hogy seedeljem a torrentet, akkor random időközönként, amikor visszakapcsolom a monitort, a vga kártya egyszerűen már nem ad képet, mintha alvó üzemmódba lépett volna a gép, csak fekete képernyő fogad, semmire nem reagál, se billentyű, se egér. Gondolom működik a gép, csak nem ad képet ki a VGA. Az összes létező alvó, hibernáló mód ki van kacsolva az energia sémákban, a HDD se álljon le soha. Már próbálkoztam a C6 C7 CPU funkció kikapcsolásával is hátha az, de nem, mert sok a venti gépben, több HDD és jó a táp is. Egyedül az van bekapcsolva, hogy x perc után kapcsolja le a monitort, ha bekapcsolva felejteném, kapcsoljon ki a monitor, ne menjen feleslegesen. És nyilván itt a bibi, mivel nem hajlandó azt visszakapcsolni a VGA kártya. Hiába nyomkodok mozgatok bármit is. Jelzem, mind a 2 VGA aktív, mert elvileg ez plusz teljesítmény vagy mi, meg azért is mert néha szivat a HD7870 és nem ad képet. Lehetséges, hogy visszakapcsolás után az IGP-re adná a jelet, nem PCI-E-re? De miért tenné ezt, mikor a PCI-E az elsődleges és az van rádugva a monitorra és előtte is oda adta a jelet? Szóval tanácstalan vagyok jelenleg. Lehet hibás a VGA kártya, vagy az alaplap, vagy csak driver gubanc? Ha valaki találkozott már ilyen problémáéval, örülnék a segítségnek. Előre is köszi.

Új hozzászólás Aktív témák