- Milyen okostelefont vegyek?
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Netfone
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
válasz
PandaMonium #28811 üzenetére
FullHD nem megy?
-
-
válasz
V.Dave #28556 üzenetére
7970-re is felteszik itt ni. De az is refdizájn. A Tahiti LE nyák meg egyáltalán nem referencia, sőt más, mint az összes többi. Nem tűnik túl valószínűnek a siker...
edit: bár most nézem a hátlapi lefogató elég nagy játékteret ad a csavaroknak. Számolgatni kell a meglevő kártyák adataiból és saccolni a sajátod alapján; más ötletem nincs...
-
-
-
válasz
Looserke #28015 üzenetére
a power limit csak egy modszer a boost megkerulesere, nem a teljesitmenyt lovi tul a kartya. A force constant voltage ki van pipalva?
( #28014 ) Anaren91 : csak arra akartam ezzel utalni, hogy minden tort szoftver instabilitasi problemakat rejthet magaban a crackbol kifolyolag. Nem gondolnam, hogy eger kihuzastol osszedol egy oprendszer.
lasd meg tort Aida es tarsai: "há mėr irja nekem a cėpėúmra, hogy 13 fok?" -
-
-
Eh tudom nem ide tartozik igazan, de nem talaltam jobbat:
Miert nem müködik nalam az istenverte afterburner? Uj a gep, most telepitgetem a cuccokat es semmifele OSD
A k*va Fraps bezzeg megy, de fenenek kell.-settings/monitoring kipipalva, osd szerver fut. Mingya összeütök kepeket is rolunk.
Amugy most raktam ujra a Tombraidert, meg az uj whql driver es loszart se gyorsult :/a show on screen display az atugrott offra, de en onra tettem
Van ilyen? -
-
válasz
lowzor #27962 üzenetére
Azt sajat erdekedben feljtsed el
Gyakra leszed ugyanis olyasmit, melynek hianyaban a komplett catalyst telpites nem fog elindulni. Szetszoptam az agyam vele anno (es nem voltam egyedül). Az AMD sajat eltavolitoja (beepitve a telepitöbe) remekül müködik, töröl, restart es mehet az uj driver! -
válasz
Looserke #27918 üzenetére
S megnézted gpuz-vel, hogy tényleg a belőtt feszültségen megy-e?
Csak azért kérdem, mert az enyémet állíthatom ahová akarom Afterburnerben, de marad a gyári orbitális volton. Csak a Trixx-szel működik együtt.Ezenkívül nem tudom mit k*rhttam el, a friss gépemre telepített Afterburner nem megy OSD-re az istennek se.
Illetve jelenleg csak egy Heaven van fentde ott nem láccik
-
-
-
-
válasz
aleister #27798 üzenetére
Na fikagépek
Nyilván jobb egy 7950, mint a Tahiti LE. De én azt a pénzt már eliszom, ráadásul előbbi 210 ajróba került errefele és az így nekem megfelelt.
Sebesség: ez most a laptop és fene emlékszik, meg új lett a fél gép, de Heavenben ilyen 780 pont és 14 min. - 68 max. fps tűnik fel emlékeimben. Mindez 1100/1600 1,134V mellett. Ment 1200/1600-on még, de már 1,2V kellett neki (még mindig nem a "gyári") és nem lett érdemlegesen gyorsabb. 1100-on 43%-os stabil ventivel (ez olyan 1750-es fordulat) nem ment asszem 70 fok fölé és ez a legutolsó fokozat, ahol még nem volt hangja (a régi Asgard házamban, de az zajos volt mindenhogy).
-
-
válasz
viperabácsi #27705 üzenetére
Nekem meg nem látja a 7870XT-met, legalább is semmit se tudok rajta bekapcsolni.
-
válasz
arcsi84 #27384 üzenetére
Aham Kétségtelenül feljebb van sokszor, bár full hd-ben a különbség gyakorlatilag eltűnik. Itt játékokat hasonlítanak teljesítményre és nem látszik milyen kártyával. Nem vágom egyébként az NV-t mostanság, de gondolom amennyivel drágább egy 7870-nél a 660 (legalább is valami oc direct cu és hasonló verzió) abból vehetsz egy Tahiti LE-t (marad is pénzed) és az elkeni a száját szépen.
(#27388) joysefke azt biztos nem, mert 650-es
-
-
-
Nem tartozik szorosan a topichoz, de mikor lett fizetős a HW monitor teljes verziója (amelyben benne van a szenzor konfiguráció is)???
-
-
-
válasz
Algotis #25920 üzenetére
Úgy értem sok kártya csak egyfajta tuningprogramnak engedelmeskedik és a többire nagyívben sz*rik. Akár a saját gyártója által favorizáltra is...
A Ram emelés sztem inkább benchmark pontszámokban érhető tetten, illetve jót tesz az user endorfin szintjének (elégedetten dől hátra, hogy lám milyen jó kártyája van, mert a Bélának csak 1400-at megy, nekem meg akár 1470-et is)
(#25921) Apollo_21@ hmm. Én valóban úgy tudom az 1,6V ref érték, de most elbizonytalanodtam és vegyétek úgy kussoltam, majd valami okosabb elmagyarázza
Egyébként a HW monitor is tud marhaságokat kiírni (tehát pl valóban 1,6 V a ref, de Nálad jelzi ténylegest is, kollegánál meg nem). Nekem a gpu feszre ír hülyeséget és tartja magát ehhez... -
-
-
válasz
csucsbicep #25519 üzenetére
Pláne, mert a "hsszú táv" az jelenleg max. két év, de inkább egy.
-
-
-
Dobjátok ki a buzi firefoxot
-
-
-
válasz
szacsee #24674 üzenetére
A 7870 xt-hez képest nem több 10%-nál a 7950 előnye. Persze az is drágább, mint a "sima" 7870.
A 7950-nél meg szintén 15%-kal jobb a 7970Ez így nem vezet sehova.
(#24671) Kean_Sorbo ez most irónia, vagy sem? Mert itthon jelenleg 73K+posta a legolcsóbb; kint 63 szállítva...
-
-
válasz
Kean_Sorbo #24663 üzenetére
-
válasz
proci985 #24589 üzenetére
Nyilvan jatekrol van szo, különben irja a delikvens, hogy atomerömüvek komplex hütesi rendszerenek modellezese a cel realtime 3D-ben
Jatekon es massziv renderelesi feladatokon kivül persze mindenre jo a ket mag es az is marad a mai ketmagosak tudasat tekintve.
gerrog ha nem tervezel felbontas növelest es multit sem,akkor a jelenlegire nem kell durva beruhazast eröltetni meg akkor sem, ha itt nö a proci szerepe. Elöterbe kerülhet az energiatakarekossag
-
válasz
gerrog #24583 üzenetére
Felbontástól és játékstílustól is függ. Ha nem multizol, sokkal kevesebbel is beéri. Meg persze Full HD mellett kisebb már a procc szerepe.
Felteszem nem maradnál a 775-ös platform mellett (kivéve, ha kvázi ingyen kapsz valami bikább quadot; az enyém még épp elhúzza a 7870 xt-t, de már véres a torka
). Így valami masszívabb i3 már jó lehet, de i5 persze még jobb. Használtan i5 2500K elég jó vétel tud lenni.
proci985@ azért kétmagos proci mai játékokhoz...
-
-
-
-
-
-
-
-
-
válasz
Killer01 #24099 üzenetére
A utolsó Tray Tools 2011 novemberi asszem. Azóta elég sok minden történt gpu téren...
Van egy halom más tuning program; leghasználhatóbb az Afterburner, ha enged feszültséget állítani. Ha nem, akkor ott az asus gpu tweak, amely szintén kellemes cucc, ha működik. Ráadásul Neked Asus kártyád vanMindkettő Riva tunerre épül, ha jól csalódom. Annál jobbat pedig nem nagyon írtak, csak ma már rengeteg kártya van és kissé nehéz mindent eltalálni.
-
-
-
-
-
-
-
Én is nemsoká beruházok egy ilyenre; volt egy széria, amelyben a gumi rezgéscsilapító pöckök túl kemények lettek (merevlemez öblökben pl) és ezért kifejezetten vacakul teljesítenek. Gyártó elismerte, de nem tudtak pontosabbat közölni. Mindenki reméli nem az el*szott szériát fogja ki
-
válasz
tthomasso #23680 üzenetére
Engem ugyan nem kérdeztél, de én is most vettem és elégedett vagyok
Vacakolás nélkül (nem volt időm) jelenleg a HSM kollega által írt 1050/1500-on megy 1,081V fesszel, nagyjából 1100-as venti (hallhatatlan), max 60-62 fok a szűk kis vacak házamban.
Tehát masszívan alulfeszelhető és ez ajánlott is. Az ugráló órajelet úgy néz ki megoldotta a +20% powerlimit. A gyenge procimat nem, de Nálad ez nem gond -
Uj nekem ez a 7870 es hirtelen nem talaltam a keresövel (biztos benan kerestem) ez a power csuszka (teljesitmeny vezerlö) -20-+20% között csinal valami hasznosat? Jelenleg nincs tuning (csak a gyari boost), alulfesz van (1,031V)
Azt lattam jatekban (Tomb Raider), hogy a gpu kihasznaltsag ugral mint a bolha 100%-60% között a boosttol függöen. Illetve, hogy a 4XSSAA (fullhd, minden max mellett) diavetitest varazsol a gepböl, de nagyon
Mindeközben a cpu load atlagban 30% körül van, egy-egy mag neha megugrik 60-70%-ra. Lehetseges ez, vagy fos a lap es mar nem birja meghajtani a procit es ideje kidobnom..?
-
válasz
V.Dave #23236 üzenetére
Sikerült ugy gondolom.
Trixx: "force constant voltage" opcio kipipalva, különben gyari feszültsegen megy függetlenül attol, mit piszkaltal.Jelenleg 1,031V, mely terhelve leesik picivel 1V ala (GpuZ szerint), jatekot meg nem neztem (majd mingya); az Unigine benchmark max. beallitasssal legalabb is nem fagyott ki es nem ment 55fok föle.
-
-
-
válasz
V.Dave #23215 üzenetére
A legujabb Trixx enged feszt allitani, ha hiszünk neki.
Az az erdekes, hogy a trixxben (fixalva a feszt, különben nem veszi vissza a tetü terheleskor, hanem tolja az 1,256V-ot) 1,037V, gpuz szerint (terhelve ) kerek 1,0V; a HW monitor szerint viszont marad minden eredetiben, tehat 1,256V. Viszont a höfok lejjebb ment 8-10 fokkal (58). Tehat ugy erzem a gpuz-nek van igaza...
beallitasok; 6870@1000/1200; 7870 xt alap.
annyat valamiert nem megy egy posztban
-
válasz
RetepNyaraB #23200 üzenetére
bocs nem szerkeszthetö.
Fent van a trixx, örömmel latom immaron visszaveszi a 2D feszültseget is, nem tartja a kezi vezerles erteken -
-
Megjött a 7870 xt
beraktam 13.1 driverrel
A gpu csak 300MHz-re megy vissza. Ez igy van, vagy 100-ra kellene?
Ha igen, akkor mit is kell vele csinalni, hogy szepen levegye magat??
Catalystot elözöleg a sajat eltavolitojaval szedtem le es a driver sweepert nem is szeretnem alkalmazni, mert leszed olyasvalamit is, aminek hianyaban nem megy fel a gyari driver, vagy legalabb is nem ismeri fel a kartyat (nem emlekszem mar halistennek mi volt pontosan, de jot szoptam vele anno)...
Tuningprogaramok is uninstallalva meg kartya telepites elött (najo, a rohadek asus gpu tweak fenn maradt, mert elfelejtetttem; azt most szedtem le).Jaja es a gpuz szerint a gyari orajel 975Mhz. Az nem a boost ertek? Vagy csak egyszerüen a turboval ellatott maximumot tünteti fel es kesz?
-
-
-
Bocs, hogy nem keresek vissza; hatha megszan valaki...
Mit hasznaltok mostansag gpu stabilitas tesztre? Alulfesz/tuning, ilyesmire gondolok.
Köszi elöre is! -
Úgy néz ki beruháztam egy 7870 xt-re. Remélem hamar hozza a posta és rögvest kiderül mire elég hozzá a q9550 3,8-on fullHD-ben...
-
aha köszi. Alulfeszelés jöhet, húzás csak akkor, ha nem lesz gyorsabb, mint a mostani húzva
A hőfok nem érdekel, gondolom 80 fok fölé nem fog menni. A hangja már inkább; meglátjuk...
Alulfeszre valami iránymutató adat esetleg (tudom minden kártya más, blabla de pl. a VID és amire le tudtad nyomni)?
-
Sziasztok, van valakinek már HD 7870 XT-je esetleg?
Rákerestem itt, de érdemlegeset nem dobott ki.
Most vennék (Sapphire) és kíváncsiskodom... -
-
-
-
válasz
DroiDMester #13726 üzenetére
Köszi!!!
Azt tudom, hogy az Elpida sokkal kevesbe huzhato, de a ram sebesseg nem is tul lenyeges egy grakanal vegsö soron. Kinosabb, hogy az Elpida mint ceg becsödölt, ha jol emlekszemA DualX ventiket szidtatok itt nemreg? Nem ertettem pontosan. Avagy csak a joarasitott (ertsd rövidebb hütös) verzio a gagyi?
-
-
-
válasz
DroiDMester #3830 üzenetére
Miért lenne garancia nélküli?
Nekem ilyesmivel soha nem volt gondom, érdekelne mire figyeljek... -
válasz
DroiDMester #3826 üzenetére
jó elcsesztem,
de van itt rendes verzsön is 188-ért postával. Persze német területen, ezzel nem tudok mit tenni.
Csak annak örültem szimplán, hogy lejjebb ment 25-30 e-val az ára.
ja ez egy OC is ráadásul, ami inkább hátrány, de az ára miatt nem.
-
-
-
-
válasz
KaakukK16 #3729 üzenetére
Sokkal kevesebbet fogyasztanak, általában jobbak is valamivel, de őrületes fejlődésre azért ne számíts. Ha nem riadsz vissza tuningtól, úgy végy alapkártyát és rántsd fel. Akkor már lehagyják rendesen az 560-at.
A kérdéshez
:
Asus a több garancia, Gigát és nem szívesen vennék manapság semmiben a relatív sok gubanc miatt, Sapphire-t meg szeretem -
válasz
seederking #3670 üzenetére
Ez itt leteszteli a ramodat.
-
-
Ez igen biztató
, az enyém hasonló hangot ad, a ház usb-jéről nagyon hangosan, egy hátsó alaplapi aljzatról most kezdte, még egész halkan.
Eddig aszittem a régi alaplap (hangkártya) kezdi megadni magát.
Ha spdif-en kiteszem a hangot erőlködőre, az gond nélkül megy.Másik tápom nincs, de eléggé meg lennék lepve, ha azzal volna gond
-
-
-
-
-
válasz
szörnyeteg77 #3008 üzenetére
Egyrészt csak a címben látszik az a 80, másrészt ez nem multi játék, ki nem szarja le 30 felett mennyit megy?
Ráadásul ugye egyik leg-gpu-szopatósabb game, igazából nem is hiszem el ennek a konfignak a konstans 80 fps-t -
-
válasz
MiklosSaS #2967 üzenetére
Jó kérdés
A tesztek alapértékeken igazak. Minden kártyát lehet húzni, ha két tuningos példányt fogsz ki, az arány nagyjából megmarad (illetve a 7850 mindig jobban közelít, mert nagyobb százalékot lehet rajta húzni, mint a nagy testvéren).
Ha egyik jól húzható, a másik meg esetleg nem, akkor az arány vagy romlik, avagy javul egyik, ill. másik javára/kárára. Remélem elég homályos voltam -
-
-
-
válasz
szmegma #2440 üzenetére
Ne haragudj, agyzáram volt.
A CCC a Catalyst Control Center és igen, az egy komplett irányító és beállító felület. Ha nem használsz pl. Ati Tool Trays-t, akkor célszerű a CCC-t feltenni, nem csak a drivert.
A profiltárolásra szolgál a CAP 1 nevű kis feature, amelyet én nem használok és ebéd utáni delíriumomban összezagyváltam a Control Centerrel. -
válasz
szmegma #2438 üzenetére
A ccc a CF-hez való, egy kártyánál én nem vettem észre különbséget, bár volt, aki igen.
BullZeye nem reklámozok semmit, több friss driver a 12.3-tól felfelé bizony bugos volt és a legújabbal is vannak gondok. Az említett tesztben igazad van, de ott nekem inkább az egy éves és a friss driver összehasonlítása rémlik, ahol azért nyilván van érezhető különbség-némelyik játéknál. ezen nem veszünk össze
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 3 hónapos Sapphire NITRO+ AMD Radeon RX 7900 XTX Vapor-X 24GB, még 33 hónap garanciával
- Eladó használt Gigabyte AMD Radeon HD 6750 videókártya
- ASRock RX 5700 XT 8GB GDDR6 Phantom Gaming Elite Eladó!
- MSI 3080 10G GAMING Z TRIO ( Fehérre festett)
- ASRock Radeon Challenger Pro RX 6700 XT 12GB OC Videokártya
- DELL Thunderbolt Dock - WD19TB modul 02HV8N (ELKELT)
- Samsung Galaxy A41 64GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Apple iPhone 15 Pro Max 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C Dock G5 docking station (5TW10AA) - 3x4K felbontás, 120Hz képfrissítés
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged