- Poco X6 Pro - ötös alá
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- iPhone topik
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Anaren91
senior tag
Sziasztok. Olvastam valahol, hogy windows 8 alatt nem jelentkezik a micro lag probléma. Így utólag visszagondolva én is úgy emlékszem hogy nem volt ilyen gondom amikor az volt fent de már rég volt és nem emlékszem tisztán. Tudna valaki olyan nyilatkozni erről a témáról akinek most is win 8 van fent? Mert vissza akarom már rég rakni a 8 at csak nem tudom rávenni magam hogy most megint szöszöljek a beállításokkal meg telepítésekkel, viszont ha tényleg segít ezen a problémán akkor repítem is vissza
(#27180) miklosss2012: [link] Ezt találtam a neten bár nem tudom mennyire hiteles.
-
Anaren91
senior tag
válasz
PandaMonium #26863 üzenetére
Ha jól emlékszem kb ilyesmi volt nekem is a 6200 al szal cpu limit lesz.
-
-
Anaren91
senior tag
válasz
MiklosSaS #26827 üzenetére
köszi a választ akkor szerintem ez el is dőlt
Bár ahogy olvasgattam a lapom nem valami oc barát de a 6200 as procimat is fel tudtam húzni 3.8 ról 4.4 re csak a hűtőm nem bírja... Majd később talán veszek egy jobb lapot is de egyenlőre akkor ez is megfelel ha alapon is kihajtja a 8350 a kártyámat
-
Anaren91
senior tag
Szerintetek melyik "projekt" érné meg jobban/melyik hozná ki jobban az állatot a kártyámból: 8350 + egy komolyabb hűtés és OC t neki, vagy egy i5 2550k és egy kb 20k s alaplap és maradna a mostani hűtőm (TT Contac 21) éés talán tudnék valamicskét húzni rajta, bár elég hurka ez a hűtő.
-
Anaren91
senior tag
válasz
csucsbicep #26737 üzenetére
+1 a Powercolornak nekem is olyan van
(#26748) t.imi: Hát én a 7850 et venném a helyedben. Jobb a tuning potenciálja plusz eddig az összes nvidia kártyámmal megszívtam szal azóta csak amd t veszek.
(#26747) kovsol Én csináltam az enyémen 2 profilt a hűtőnek 1 normált meg 1 "asszony fázik" profilt
Normálom 19% on teker alapon aztán max 50 ig engedem és így is 65 ig megy fel crysis 3 alatt, terhelés nélkül meg 30. A másikba kicsit agresszívabb a hűtés mert amikor bnőm belövi a hősugárzót és ebbe a kis lyukba ahol a gép van van vagy 30 fok akkor igen csak izzad a kártya de akkor se megy fel 70 fölé. -
Anaren91
senior tag
válasz
Algotis #26676 üzenetére
Na megy itt a nagy zerocore mizéria gondoltam megnézem már én is. De hát mivel a gépemben lévő ventik alapból elnyomják a vga m hangját íígy nem tudom megmondaniXD. De majd ha felkelt barátnőm adok neki manuálisan 100% ventifordlatot és majd megnézem úgy
(#26684) Algotis: Fent van az oldala a gépemnek és nem látni semmit. A csavarhúzó meg messze van meg macerás leszedni mert be van építve a falhoz teljesen...kicsi a koliszoba
-
Anaren91
senior tag
válasz
->Raizen<- #26610 üzenetére
Aham hát azokhoz én nem értek úgyhogy nem is nyúltam hozzájuk. 1600 on mennek 1.65V al meg 9-9-9-27 es időzítéssel.
-
Anaren91
senior tag
válasz
->Raizen<- #26607 üzenetére
Na mind 1 úgy se ezeket nézegetem egész nap.
Amire meg kell arra elég... Nyáron meg majd rásózom öcsémre én meg veszek egy 8350 et
-
Anaren91
senior tag
válasz
->Raizen<- #26599 üzenetére
Kíváncsiságból lefuttattam én is ezt a benchmarkot.A gpu 1200/1400 on volt a procim 4.2 Ghz n és egy ezressel kevesebb pontot kapott a gépem
P7173 lett a víge. Nem tudom mit csinálok rosszul de kezdem feladni a tuningolástXD Ugyan ennyi pontot kaptam akkor is amikor a procim alapon volt 3.8 Ghz és 4.1 a turbo.
Az a pár Mhz különbség a kártyádon egy ezressel több pontot dobna?
-
Anaren91
senior tag
válasz
Johnny001 #26587 üzenetére
Én elhiszem de itt a házi tuningról írtak és mivel az enyém gyári tuningos én naív azt hittem hogy nem kell semmihez nyúlnom h stabilan mennyen a kártyám. Ezért is kérdeztem meg, hogy ilyenkor is fel kell e húzni. De szerintem zárjuk le ezt a témát és mindenki jobban jár
-
Anaren91
senior tag
válasz
Johni5 #26582 üzenetére
Teljesen nyugodt vagyok de normális emberi módon is el lehet mondani az embernek mert pl nem értek hozzá...Most végig olvashattam volna 100000 hozzászólást és hátha találok valamit de most mire megyek egy 2 éves hozzászólással ha havonta dobnak ki új AB t? Azért van a fúrum hogy ha nem tudsz valamit kérdezel és ha valakinek van kedve meg ideje akkor válaszol még ha már le is írták 3 hónapja egyszer...legalábbis ez az én véleményem... szerintem már minden létező témát kitárgyaltak itt szóval akkor be is lehetne zárni a topicot és keresse meg magának mindenki amit akar... Én pl sose nézem hogy ha valaki kérdez valamit hogy írtak e már róla hanem ha tudom fogom és leírom ha ezzel tudok valakinek segíteni...
Ez csak az én véleményem senkit nem akarok ezzel megbántani de mivel tanító vagyok mindig azt mondom a gyerekeknek is, hogy ha valamit nem értenek kérdezzenek és nem azt hogy hát figyelj ott a könyv olvass vissza...
-
Anaren91
senior tag
Képzeld el, hogy olvastam azt a hozzászólást csak a srác magától húzta a kártyáját az enyém meg így jött ki a gyárból és gondoltam ha már így vettem nem kell hozzányúlmom... Ha meg nem bírsz normális hsngnembe válaszolni akkor tartsd meg magadnak és majd válaszol olyan aki szívesen segít...
-
Anaren91
senior tag
Na felraktam az új drivert kipróbáltam hogy mi történik ha rá van adva AB ba a 20% plusz power meg ha nincs de ahogy elnéztem a hwinfot mind a 2 esetbe ugyan annyi volt a fogyasztás...esetleg be kéne pipálni az unlock power izét AB ba hogy használja is azt a funkciót? Mert a csúszkát tudom állítani de mintha nem csinált volna semmit...De ki se fagyott most a kártya úgyh nemtudom
Bár nem volt sok időm játszani de majd holnap tolok pár órát még Crysis 3 ba.
-
Anaren91
senior tag
Esetleg az megoldaná a gondomat nekem is ha az új driverhez a power limitre rádobnék +20% ot AB ben? Azt csinálja amikor felteszem a legújabb bétát vagy a 13.1 et hogy lecsapa a játékot az asztalra és kiírja hogy a képernyőillesztő leállt majd helyreállt. 1150/1250 en megy alapon a kártya.
-
Anaren91
senior tag
válasz
PandaMonium #26538 üzenetére
Esetleg alternatíva:[link]
-
Anaren91
senior tag
válasz
kovsol #26434 üzenetére
Nem egy tesztet néztem meg mielőtt vettem a procimat és hiába az intel mizéria szerintem sokkal jobban jártam ezzel mint egy i3 al... de ha neked az intel jött be hát egészségedre... az biztos hogy nyáron befektetek egy 8350 re és bőven elég lesz mindenre.... az lehet hogy a szintetikus tesztekbe jobb az intel de most uram isten 2 másodpercel többet kell várnom arra hogy kicsomagoljak valamit olyan mértékbe teszek rá hogy nem igaz... a lényeg hogy nem 80k hanem csak 50. És én nem tudom hogy te mikor hajtod az inteledet 24/7 be 100% on és mivel de jah hidd el képes 4.8 is futni akár terhelés alatt a proci...Haveromnak a 4170-e megy 4.6 on egy 5ks ratyi hűtővel...
[link]
[link]
Kérdem én akkor most költsek 30k+t a procira vagy vegyek abból mást? -
Anaren91
senior tag
válasz
gyuribácsi88 #26424 üzenetére
Hát ha az én fx 6200 am kihajt egy 7870 et akkor szerintem egy 8350 tuningolva bővel elég akármihez...Kaptam én is anno a sok intelharcos kommentet hogy ilyen sz meg olyan sz ez a proci meg hogy semmire nem jó mégis jobb mint a hasonló árban lévő intel... már csak a márkát fizeted meg az intelnél is és semmi értelme 80 meg 100k kat költeni procira mikor ott a 8350 50k ért és duszt elég....
Jah és még nem is húztam rajta semmit...lenne értelmes procihűtőm akkor 3.8 helyett 4,6-8 is lehetne az órajele...
-
Anaren91
senior tag
válasz
kovsol #26353 üzenetére
Annyiért ajándék volt a kártya...
én 72 ért vettem az enyémet 3 hónapja.
Én azon lepődtem meg hogy youtube on láttam egy tesztet ahol Gtx Titanon lefuttatták a Resident Evil 6 benchmarkját és a csóka 8200 körüli pontot kapott azon a rendszeren az én kis hurka gépem meg 7300 at... -
Anaren91
senior tag
Nekem meg nem tudom hogy csinálja-e, de ha csinálja is nem hallom mert a 2 König venti elnyom mindent
Főleg ha még a VGA s pörög ezerrel olyan 80 Db a gépem
-
Anaren91
senior tag
válasz
PandaMonium #26288 üzenetére
Köszi én el is feledkeztem róla de ha valaki ilyen méretben el tudja olvasni annak respect
A farming szimulátort meg csak azért tettem fel mert kíváncsi voltam hogy mi lehet az élvezet ebben a játékban de kb 2 perc után léptem is ki
WoW ba meg 7 ingyen nap van gondoltam megnézem mi a helyzet de szerintem megy a levesbe mert már egy hulladék az a játék
-
Anaren91
senior tag
Most akadtam rá a Powercolor tuning progijára. Ilyen órajelekhez normális ennyi feszültség? Alap beállításokon van minden.
-
Anaren91
senior tag
Ez most jutott eszembe ugye a hővezető pasztát ajánlott bizonyos időnként cserélni. Namármost ha van 2 év gari a kártyámra és én ezalatt újrapasztázom mert mondjuk úgy járok mint most hogy vacak a gyári paszta. Mivel nem egy nagy cucc újrakenni otthon is meg lehet csinálni. Olvastam valahol hogy azért is nem ragasztják le a kártyákat ilyen matricákkal hogy ezt meg tudd csinálni. Ennek ellenére ez garancia vesztéssel jár? Mert oké hogy szétkapom a kártyát de ha ilyen van hogy vacak a gyári pasztázás és kb 2 perc alatt otthon megoldom most küldjem vissza gariztatásra és várjak rá mittom én hány napot hogy megcsinálják?
Csak azért kérdem mert kb 2 hónapos a kártyám és ha valami gebasz lesz vele akkor most e miatt nem fogják cserélni vagy mittom én...Bár Magyarországn úgyis belekötnek minden vacakba...rosszul néztél rá vagy nem bal kézzel fogtad meg hanem jobbal...
-
Anaren91
senior tag
7950 egyértelműen. Az egy kártyás konfigokkal nincs annyi gond mint a CF el és mivel a videó memória nem adódik össze még az is kevesebb lenne mint 1 7950 el és teljesítménybe is elenyésző lenne a kül sőt talán még a 7950 erősebb is lenne.
Vegyél nyugodtan egy 7950 et és sok fejfájástól kíméled meg magad -
Anaren91
senior tag
válasz
Apollo_21 #26039 üzenetére
Jaja
és az a hülye képernyő illesztő összeomlott hiba is eltűnt(koppkopp azért lekopogom
. Lehet nem tetszett neki a nagy meleg
Jah és akiknek 40 meg 50 fokos a kártyája az milyen felbontáson meg beállításokkal játszik? mert 1024 ben nekem is 30 fok a kártya csak azért kérdezem
Csak vicc volt de mégis nem hiszem el h full hd ba egy 7870 55 fok mikor öcsém 7750 e ami nem egy nagy szám 1280x1024 be megy 45 fokon és nem éppen egy kaliberű a 7870 teljesítményével az a kártya...
-
Anaren91
senior tag
Nem tudom ami most van 65 fok szerintem tök normális egy ilyen kártyánál én nem tudom hogy ti hogy csináljátok hogy 55 fok meg 40 fok. Tegnap a kábeleket is úgy elmenedzsmenteltem a házamb hogy ihaj
Most jön a kövi projekt hogy kivágom a ház tetejét, alját és oda is megy 1-1 venti. Crysis 3 alatt ma 66 fok volt a max ami az eddigi 96 fokos max hoz képes egencsak jó
-
Anaren91
senior tag
Na megoldódott a rejtély
Mégis csak a pasztázás volt a vacak....megint. Most újra pasztáztam a kártyát és jó lett
Bioshock alatt 65 fok max, LoL ba 52 a 80 helyett.
-
Anaren91
senior tag
válasz
tarBubbles #25929 üzenetére
Nincs...tapasztalat. Vegyél sima kártyát Gigabyteból vagy Asusból és széthúzod az agyát....
Saját tapasztalat... annyit agyaltam oc kártyán hogy megvetem a legnagyobb órajelűt és ahohy látszik megoptam vele. -
Anaren91
senior tag
megnéztük hogy mennyi a különbség haver sapphire 7850 e meg az én 7870 em között hőfokba az én gépembe. bioshock alatt az övé 60 ig ment fel az enyém 78 ig.
-
Anaren91
senior tag
válasz
Apollo_21 #25912 üzenetére
Fogalmam sincs full alapon van így jött a gyárból..semmihez nem piszkáltam...1150/1250 en megy a kártya alapon 1.219 a gpu fesz terhelés alatt a vrm fesz meg lövésem sincs hogy miaz
és am hiába pörög a venti 100% on nem hűl a kártya.... lehet hogy csak a hőmérő dióda vacakolna? mert ha autora van rakva a fan szabályozás akkor is ennyire megy fel a hőmérséklet meg ha 100% on pörög akkor is...mintha semmit nem érnék el azzal hogy pörög a venti.
Szerk.: Mindjárt lövök 1 képet hw infóból hogy játék alatt milyen értékek vannak mert én ehez hülye vagyok hogy mi jó meg mi nem jó.
-
Anaren91
senior tag
-
Anaren91
senior tag
válasz
Steve198310 #25901 üzenetére
win 7 64 bit mind a kettőnknek. Annyi hogy neki Gigabyte lapja van nekem meg ASRock.
Viszont most kivettem a hangkártyámat és 1 lassabban ment fel a hőfok 2 nem ment fel bioshockba 85 meg a fölé hanem 78 on megállt... Haver háza nagyobb is mint az enyém lehet hogy az új ház megoldja a gondomat.
-
Anaren91
senior tag
válasz
RMZ250 #25866 üzenetére
Nincsenek leragasztva a csavarok és már pasztáztam újra...most áthoztam haverhoz beraktam az ő gépébe Diablo 3 alatt nem ment 60 fok fölé....Az én gépemen mondjuk nem néztem Diablo alatt de ha LoL ba felmegy 75 fokig akkor gondolom D3 ba is felkéne... Olyan létezik hogy alaplap hiba vagy bios miatt melegszik a kártya?
-
Anaren91
senior tag
Gondolom csere kártyáról ne is álmodjak addig amíg az iponnál lesz a kártyám?
-
Anaren91
senior tag
válasz
lowzor #25848 üzenetére
Hát nem tudom hogy mi a bibi de remélem megoldják mert ez így elég vacak....De amilyen peches vagyok tuti kitalálnak valami fságot....gondolom akkor meg marad az hogy fogom magam és veszek rá másik hűtöt. Bár ha az se segített rajta hogy még egy 9 centis fenti is tolta rá a friss levegőt akkor nemtudom....berakom a gépet a hűtőbe...
-
Anaren91
senior tag
válasz
proci985 #25845 üzenetére
Hmm most kikapcsoltam AB ban a profilomat megnézem úgy a hűtést hogy átrakom auto ra... Viszont érdekes hogy ha ráállítom 100% os ventifordulatra a kártyát akkor a berregés nem erősödik...ha a kártya csinálná akkor nagyobb fordulaton gondolom hangosabb lenne nem? pedig ahogy hallgattam onnan jött.. na majd megnézem hogy mi a ludas.
Szerk.: Na a kárty halapjáraton 29 fokos ami sztem elég jó. De most végigfuttattam a Bioshock benchmarkot és 82 fokig ment fel a kártya. És ilyen a házam belülről:
Elöl a winyó előtt is van egy 12 es venti.
-
Anaren91
senior tag
válasz
lowzor #25839 üzenetére
12.11 beta 11 et de most untam meg a dolgot mert nem elég hogy melegszik még levett gépházoldallal is mint a dög a kártya( Bioshock infinite be 86 fok...) most még el is kezdett búgni a ventije szal küldöm vissza iponnak oszt kezdjenek vele valamit.... de ha nekem egy hónapig várnom kellesz én felmegyek Pestre és rájukborítom az asztalt az tuti... mivel nincs raktáron ilyen kártya gondolom ha nem tudják megcsinálni akkor választanom kellesz másik gyártótól igaz?
-
Anaren91
senior tag
Miért lehet az hogy nem állítja lejjebb a kártyám a feszültséget amikor nem kap terhelést?
-
Anaren91
senior tag
Na vissza raktam ma a win7 et meg a 12.11 es drivert most meg azt csinálja a gépem hogy felrakok 1 játékot és kiírja hogy a fájl verziója nem kompatibilis a windóz verziójával... 64 bites win 7 van fent és hát agyf@szt kapok mindjárt.... jah meg gpu tweak szerint a kártyám végig 1.219 V on megy még akkor is ha nem megy semmilyen 3d s alkalmazás...ez normális?
-
Anaren91
senior tag
hát nem tudom inkább játszok 70 fps el mint 35 el....mert ha bekapcsolom azt a vackot tuti nem kapok játszható fpst...nembeszélve arról hogy plsz számításokkal terheli a kártyát....mert ugye azért nem húzza a képet a monitor amikor be van kapcsolva mert összehangolja az alsó meg felső részt vagy mit csinál de ez a lényege.
Honnan veszem....a boltból...nekem nincs számítógépem és még véletlenül se játszok rajta. -
Anaren91
senior tag
Mit gondolok hogy lenne jobb a kártyámnak ha a ház oldalára szerelt venti fújná rá a levegőt, vagy ha szívná ki a gépházból a meleget?
-
Anaren91
senior tag
Kíváncsiságból rákerestem a neten arra hogy másnak is magasabb lett e a gpu hőmérséklete w8 alatt. Sokan írták hogy miután felrakták a win 8 at a cpu és gpu hőmérséklet is magasabb lett...Úgyhos szvsz win 8 megy vissza a win 7.
-
Anaren91
senior tag
válasz
lowzor #25729 üzenetére
Hát ha nem lenne stabil az órajel akkor megfagyna meg kékhalálozna vagy újraindulna nem? Nekem a driver omlik össze nem tudom miért de megnézem 12.11 el. Hőmérséklet meg hát gondolom azért mert alig tudtam beletenni a házamba nem hogy még szellőzzön... linkeltem képeket még anno a gépről.
-
Anaren91
senior tag
Na sikerült letöltenem win8 as gpu tweak ot hol írja hogy mennyit fogyaszt a kártya?
Megvan. -
Anaren91
senior tag
válasz
gyuszaa #25722 üzenetére
Na nem indul a gpu tweak win 8 miatt... mind 1 rányomok 1 kombustort aztán nézem gpu z ben.
Hát Kombustor alatt 1.203-03 volt aztán felugrott 1.252 re. Fura most lefuttattam megint... Amikor megy a Kombustor most csak1.195 volt amikor kilőttem akkor felugrott 1.252 re... meg 97 fok ra-.-
-
Anaren91
senior tag
válasz
zserbox #25708 üzenetére
Nem tuningolok. És kb annyit csináltam ma a géppel hogy az oldalára raktam 1 ventit hogy fújja a levegőt a kártyára mert szeret 80 fokra hevülni a kicsike...de hát annyit értem el vele hogy semmit...Nem hiszem el hogy nem lett kevesebb a hőmérséklete a kártyának attól hogy egy 9 centis 2500 rpm es venti küldi rá a hideg levegőt...
Edy92: VGA frissítés? Ugye csak driverra gondoltálNem szeretném gariztatni a kártyát mert akkor sose látom viszont...
Komolyan mondom mióta váltottam 12.11 ről csak a baj van a géppel...
-
Anaren91
senior tag
Leírom ide is hátha itt hamarabb kapok tanácsot mint a driveres topicba. Naszal már pár hete elkezdte csinálni a gépem h bizonyos játékoknál lecsapja asztalra és kiírja hogy a képernyőillesztő nem reagált, majd helyre állt...Újracsaptam a gépet és eltűnt ez a gubanc. Ma meg megint elő jött.... Találkozott már valaki ezzel a problémával?
-
Anaren91
senior tag
Na gondoltam letesztelem win 8 alatt a Crysis 3 at. Felraktam ma ééés kellemes meglepetés fogadott...Gondoltam ha lúd legyen kövér koppra ki a játék kivéve élsimítás maradt fsan vagy min meg vyns kikapcs. Win 7 alatt rögtön az elején ahogy kivágnak a hajóra 25 fps em volt Hight beállításokkal. Most belépek very high on és 40 fps.... eddig ahol kb 28-30 volt most 60. Nem tudom mit csinál a win 8 crysis alatt de jól csinálja
Viszont azt is észrevettem hogy sokkal jobban melegszik a kártyám mióta win 8 van fent....win 7 alatt 75 volt a max crysisba most meg 86...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Gamer PC- Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 4790K / 16GB DDR3 / RX 5700XT 8GB / 512GB SSD
- iKing.Hu - Honor Magic 5 Pro 5G - Használt, újszerű állapotban, ajándék tokkal!
- Dell P2419H / P2419HC Full HD LED IPS 24" LCD monitorok
- Surface Laptop 4 i7-1185G7 16GB 256GB
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 64GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3054, 96% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest