-
Mobilarena
AMD Radeon™ HD 7730 / 7750 / 7770
Új hozzászólás Aktív témák
-
westcoastog
veterán
válasz
dragonfx #18804 üzenetére
Nem, inkább kidobom a vga-t és veszek rögtön egy újat, nem? Logikus.
Tudom, eleve jót kellett volna venni.(#18805) bolcsodal
Scythe csak nem szar, szerintem a vrm és ramok is kapnának elég légáramlatot alatta. Nézegettem még alpenföhn heidi és klara hűtőket is, de azok nem tetszenek.
Még nézek valamit hátha akad. -
Stonerice
őstag
válasz
dragonfx #18796 üzenetére
Ő lenne az a bátor tuningmester. Leginkább léghűtéssel dolgozik, de néha bekerül egy kis víz is.
Van az eredményei között hd3850 1161mhz-n.
1,54v hd7990 nél
Vajon hanyadjára sikerült ilyen példányokat kifogni.
Rosszul emlékeztem űgy tünik. 1,5 volttól nemnagyon ad ő sem többet egy vga-nak.
1, Vagy nem lehet többet adni nekik!
2, Vagy pedig már van rossz tapasztalata 1,5v fölött. -
westcoastog
veterán
válasz
dragonfx #18777 üzenetére
Tudom hogy kevés a 20%, de valamit valamiért.
(#18778) kopidoo
vsync? Survarium beta annyira fosul optimalizált, hogy low grafikán szenved vele a gépem, így is alig van fps benne.
Csak 80 fokon még nem láttam ezt a jószágot.
Megjön a fizum jövőhéten, vagy veszek egy új vga hűtőt, vagy ha olcsóbban akarom megúszni akkor az oldallapra egy swif2-t.Milyen hűtőt lehetne erre a dögre rátenni? Halk is, meg hűt is.
(#18780) dragonfx
Annak a tudatában vettem ezt a vga-t hogy fogok hűtőt cserélni.
Bár ha vártam volna 3 napot most lehetne ugyanolyan sapphire-om mint volt, de na. -
Thrawn
félisten
válasz
dragonfx #18751 üzenetére
Semmit nem tudsz állítani, másra találták ki. Egész pontosan a Windows 8 Ultra Fast Boot funkciójához kell, ha nem tudja a VGA (és persze az alaplap) akkor ez nem működik.
A linkelt VBIOS-t csak és kizárólag ahhoz a Sapphire VGA-hoz lehet/szabad feltenni! Ha neked másféle van akkor keresd fel a gyártód support részlegét, hátha készítenek neked is egyet. Az ATI WinFlash nálam nem ette meg, de a régi jó DOS-os módszerrel az ATIFlash gond nélkül beleírta a kártyámba.
-
-
westcoastog
veterán
válasz
dragonfx #18689 üzenetére
Sapphire-om is le volt szabályozva, de az 63-nál tetőzött és fölé nem igen ment.
(#18690) djculture
Azt senki nem veszi figyelmebe hogy egy szar alumínium borda, amin a ventit legkisebb 20%-os fordulattal hajtom és nem följebb?
Engedném autón vagy 40%-on biztos lenne alacsonyabb is az a hőfök, de akkor meg megőrülnék a cicergő venti hangtól. Mert tudom, nálam süvítő szélhang vagy semmi, más zavaró zajoktól kitudok készülni. -
westcoastog
veterán
válasz
dragonfx #18670 üzenetére
Lehet nem fognak tökölni vele...
Semmi baja, megy tökéletesen, driverrel nem szarozok, mindig felrakom a legújabbat, most sincs másképp.
1050gpu/1125mem
Idle kicsivel 30 fölött ha jó idő van a szobában, meg játék után, load feltud menni 73 fokig is, de átlag 68.
20%-os legalacsonyabb venti fordulattal. -
Fauno
tag
válasz
dragonfx #18635 üzenetére
Kaptam hozzá az ASUS GPU Tweak programot, amit miután felinstalláltam a GPU-ra 1170 MHz-et a memóriára 4600 MHz-et írt ki. Ha állítok rajta, és utána rámegyek a Defaultra, akkor visszaáll ezekre az értékekre.
Ami leírásokat olvastam az általad leírt értékeknek kell lenniük, ezért is csodálkoztam, maikor megláttam az 1170 MHz-et.
Megoldódni látszik a probléma. Az automatikus ventilátor fordulatsebességet átállítottam manuálisra, majd 80%-ra állítottam, és így egy piros pötty sem jelent már meg!
Így elképzelhető, hogy a nem megfelelő hűtés okozta a piros pöttyöket? -
Stonerice
őstag
válasz
dragonfx #18596 üzenetére
No, meg a hangja sem semmi
Ferihegyi feeling
82dB-t mértek
Hogy ez mit is jelent?194 Elméleti határ, hanghullám esetén, 1 atmoszféra környezeti nyomásnál
180 A Krakatau vulkán robbanása 100 mérföldről (160 km) a levegőben[1]
168 géppuska lövése 1 méterről
150 repülőgép sugárhajtóműve 30 méterről
140 pisztolylövés 1 méterről
120 fájdalomküszöb; vonat kürt 10 méterről
110 gyorsító motorkerékpár 5 méterről; láncfűrész 1 méterről
100 légkalapács 2 méterről; diszkó belül
90 üzemi zaj, kamion 1 méterről
80 porszívó 1 méterről, zaj forgalmas utca járdáján
70 erős forgalom 5 méterről
60 iroda vagy vendéglő belül
50 csendes vendéglő belül
40 lakóterület éjjel
30 színházi csend
10 emberi lélegzet 3 méterről
0 emberi hallásküszöb (egészséges fül esetén); egy szúnyog repülésének hangja 3 méterről -
westcoastog
veterán
válasz
dragonfx #18543 üzenetére
21%-on van a venti, fölé nem engedem mert kerreg és csak neki találom dobni a baltát.
Sapphireom meg 30% körül szabályoztam följebb nem ment, de nem is melegedett ennyire, jóval halkabb/hűvösebb volt a hőcsöves bordának köszönhetően.
És még a sufni tuning sem állt neki rosszul.
CM 690II-ben van a kártya, azért annyira nem szellőzik rosszul, csak a borda alul méretezett. Majd ha jön a nyár veszek az oldallapra is swif2 ventit, az legalább halk.
Maga a kártyával nincsen gondom eddig, stabil, játékok jól mennek, csak az a gagyi szétspórolt hűtés nem tetszik, nem értem gyártás/tervezés alatt miért a legszarabb, átlátszó lapátos ócska minőségű ventit kell rátenni.(#18545) szupernova23
Nekem eddig stabil, gond nincs vele, a hűtőt meg nem engedem 21% fölé és kész.
Szerencsére a 9-ből csak 2 videó kártyám döntött úgy hogy megdöglik az évek alatt. -
szupernova23
csendes tag
-
-
starpeter
senior tag
válasz
dragonfx #18109 üzenetére
Újra teszem ,akkor de az osztálytársamnak van egy tök ugyan ilyen gépe mint nekem és win 8.1-et használ és nem panaszkodik, azt mondta ,hogy 10FPS különbség van a win 7 és a win 8.1 között
Egyébként azt még mindig nem értem amikor a Pro Evolution Soccer 2014-nél később reagál a billenyűzetre.
Régen nem volt ilyen a GTS450-nél.SZERK:
Szeretném nagyon tudni ,hogy akkor most melyik a jobb a win 7 vagy a win 8.1 a HD7790-hez? -
-
Gainka
őstag
válasz
dragonfx #18048 üzenetére
_stick_
Nem akartam.en senkit megbàntani csak nem értettem mi ez az egész, arrol nem is beszélve hogy 7790 vagy 260 x et akarok venni ezekre futja. Ràadàsul a 260xnek topikja sincs igy tapasztalatokat sem lehet olvasni hogy azzal is ennyi driver probléma van e. Am nekem 13.4 volt fent gyàri utàn azzal semmi gond nem volt de hozzà teszem 7750el. -
konci79
őstag
válasz
dragonfx #17890 üzenetére
Jó darabig biztos ez lesz nekem,asszem 1 vagy 2 éve vettem a monitort.Akkor is vehettem volna fhd-s wide-ot ennyiért ,de nekem "kocka"monitor kell,mert nekem ez szimpi,a "nyújtott" kép nem tetszik.Azért elég az apu is,kaveri-t meg megvárom és lehet arra váltok majd ha kiderül mennyivel jobb.Csak ez az ünnepi költekezés...De visszafogom magam inkább
-
konci79
őstag
-
Lacccca87
addikt
válasz
dragonfx #17785 üzenetére
Arra ne alapozz amit az ismik mondanak próbáld ki. Egyébként nem 8 hanem 8.1 -ről van szó.
Próbát megér, telepíteni kb 20 perc, kipróbálod jobb fenthagyod nem jobb akkor vissza a 7.Kis tanács:
vagy állítsd be úgy hoyg egyből a destopra bootlojon, vagy rakd fel a classic shell progit ha ragaszkodsz a régi startmenü-höz. -
-
törölt tag
válasz
dragonfx #17765 üzenetére
Ezt fogalmam sincs, hogy csinálod, mert nekem van egy tuningolt 7790-em, ami mellett egy i3 Ivy van, órajele 3.4 Ghz. Egy 64 fős Caspian Border mapon (BF3-ban) simán leesik 30-ra az fps (ha nem az alá), e miatt játszhatatlan (i5 Sandy-vel indulna a történet). Főleg Close Quarters maponokon játszok, ahol tökéletes, még ultra mesh quality-vel is csak gyakran esik 60 alá a mutató. Persze, hogy 50%-on megy a kártyád, ha a CPU addig tudja kiszolgálni. Nekem úgy 70%-on megy BF3 alatt (i3 sem hajtja ki, de ezt tudtam). i3-hoz maximum egy 7770. De a 7770 is gyorsul i5-el, bizonyos játékokban.
köszi de ugy érzem nem a gpu hanema cpu fullad ki tul hamar a rivalsban.
Welcome.
Úgyhogy inkább ebben a topicban kéne lenned, azt kérdezve, hogy milyen CPU-t vegyek.
-
Gainka
őstag
válasz
dragonfx #17749 üzenetére
Én ugy látom elég régóta vacilálsz ezen, szoval ha lenne pénzed rá már rég lenne egy i5-ötszerintem. Elnézést ha nem igy van
És még egy szerintem: Simán elvagy az i3-al is bármelyik mai játékkal. Aztán késöbb ha nagyon kevésaz i3, akkor raksz bele egy i5-i7-et. Igaz mire annak az ideje eljön már rég nem ezeken a procikon fogsz gondolkodni
(Szerintem)
-
Grave_444
nagyúr
-
Stonerice
őstag
válasz
dragonfx #17472 üzenetére
i7-em van már, és olyan fostalicsak az a játék, hogy még így sem megy egyenletesen, hiába megvan a 30fps. Lowon szintúgy
Mintha a The Run-t vették volna elő, és azt dolgozták volna át. Annak is nagy volt a cpu igénye
Most wanted 2012-ben meg pont az ellenkezője volt. 40-50%-nál többet nemvolt hajlandó menni a proci, ha 4 szálat látott(Pl: i3). Ha csak 2 magot látott akkor már hajlandó volt akár 100%-on is menni.
De legalább 60fps-el élvezhető volt. Szeritem a grafikája is sokkal jobb mint a Rivals-nakNemnagyon jön össze az NFS készítőknek ez a cpu kihasználtság dolog
.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
AMD Radeon HD 7730 / 7750 / 7770
- 28nm GCN mikroarchitektúra
- DirectX 11.1 támogatás
- 128 bites memóriabusz
- ZeroCore Power
- 47 / 55 / 80W-os TDP
- Honor 200 Smart 256GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Eredeti, új Lenovo 330W töltők - ADL330SDC3A
- Samsung Galaxy S22 Ultra 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! AMD Ryzen 9 3900X 12 mag 24 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest