- Kisebb méretben is elérhető a OnePlus Watch 3
- Belépő táblagépet is villantott a OnePlus
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Teljes külső kijelzővel hódítana a Flip7, ami kapott egy kistestvért is
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Realme GT 2 Pro - papírforma
- Mobil flották
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Teljes külső kijelzővel hódítana a Flip7, ami kapott egy kistestvért is
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- HMD Skyline - jó szerelés
- Feljutott a G96 a Moto széria csúcsára
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
-
Mobilarena
AMD Radeon™ HD 7730 / 7750 / 7770
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
PlayMax
nagyúr
válasz
Alister71 #13604 üzenetére
Olcsóságról beszélünk,később akár szeretnénk bővíteni?
Ajánlatom egy minőségi AM3+ alaplap,és egyenlőre egy ilyen processzor. Négy magosítható,jobbik esetben simán egy "legendás" i3 színt.
Később akár sokkal erősebb procit is belerakhat értelemszerűen,na meg persze akármilyen vga-t.
-
Stonerice
őstag
válasz
Alister71 #13579 üzenetére
Win 8-on, pláne a 8.1-en nekem is sokkal kevesebb a cpu physics pont. Igen i5.el kaptam ami az adatlapomon is van. Z77-es lappal 36-os szorzóval. Ilyenkor csak 1 szálon tudja a 3,6 ghz-t 4 szálon pedig 3,4-et. Z77-es lap nélkül 3ghz 4 szálon és 3,2ghz 1 szálon. Alapon kicsit alacsonyabb 17K-nál a cpu pontszám.
Ettől fuggetlen az i3-2100 al is csak 500 pontal marad el a gpu pontszám. Gondolom talán jobban szereti az intel cpukat ez a program. -
profisher.
tag
-
Stonerice
őstag
-
kriszpontaz
veterán
-
-
-
PlayMax
nagyúr
válasz
Alister71 #13332 üzenetére
Neem,kisebbik gépben használom,
"ASRock 960GM-GS3 FX,AMD PhenomII X4 B50@X3 450,4GB Kingmax Nano DDR3 1600MHz,MSI HD7770 ,Samsung Spinpoint F3 250GB 16MB 7200rpm,Pioneer DVR-116D,FSP350-60HLN"
Felraktam ide PH-ra,úgy nézz ki már jönnek érte,eladom inkább.
Hangos a venti terhelés közben,és úgy megy mint a volt HD6670 GDDR5 kártyám húzva. Valami visszafogja,vlmi nagyon nem stimmel ezzel a kártyával,nem hiába volt akciós. -
PlayMax
nagyúr
-
bozont
veterán
válasz
Alister71 #13016 üzenetére
Igen az elég durva különbség, főleg hogy én 1280x720 ultra low beállításon MSAA nélkül futtattam. A másikat meg, 1440x900 ultra high + adv lighting on és 8xMSAA mellett. De még akkor sem kellene ekkora különbségnek lennie, ha 4,2GHz-en fut a cpu-ja.
Most nem írom le külön a konfigomat, ott van az adatlapomon, egyedül amit változtattam, de azt le is írtam, hogy én is 1100/1250-re lőttem be a 7770-et. -
Jim76
aktív tag
válasz
Alister71 #12989 üzenetére
Javaslom legyen egy ilyen minden bench scrsht előtt, hogy pontosan lássunk, meglássuk a különbségek okát:
CPU típus: xxxx
CPU aktuális órajele: xxxx MHz
CPU fesz: x,xxV (ez se mindegy, nálam alacsonyabb feszen ugyanaz az órajel pl. OpenGL-ben többet dob)
RAM aktuális órajele: xxxx MHz
VGA gyártó:
GPU típus:
GPU aktuális órajele:
GPU fesz:
RAM aktuális órajele:Visszaveszem én is 4GHz-re a cpu-t, annyit megy mindenkinek, ha fx 4,6,8-al hajtja, még vrm hűtés nélkül is.
-
Jim76
aktív tag
válasz
Alister71 #12930 üzenetére
Naezaz... ez megint nem egyértelmű, mert az enyém 6100-as, aminek a moduljai ugyanazok elméletben, mint a 8120-nak, csak egyel kevesebb megy belőlük. Akkor miből megint az eltérés? Abból a +200MHz-ből?
Dirt3 elméletileg 8 szálat kezel maximum. Nincs itt cpu limit, 7770-nél vicces is lenne...
Az FX topicban se tudott senki egy igazán konkrét példát felhozni, amikor egy 4,5GHz-es 6100 nem elég ugyanannak a vga-nak, de egy 8120 pl. már elég. Mindenféle multiban 60fps-en bekövetkező mikrolaggokról, meg egyéb mondvacsinált, mérhetetlen, kimutathatatlan szubjektív dolgokról beszélnek, aminek legnagyobb valószínűséggel semmi, de semmi köze a cpu teljesítményéhez... ott is hagytam őket, mert elbeszélnek egymás mellett.
Elfogadom én, hogy, főleg, ha már megvette a legerősebb cpu-t a típusból, akkor jó úgy érezni, hogy nem volt hiába, de erről minek győzködni másokat is, mikor egy alaplapok összehasonlítása fps alapon grafikonra rálegyintünk mosolyogva, hogy hibahatáron belül van, egyforma az, közben ugyanilyen cpu összehasonlításban kb. ugyanennyik az fps különbségek: [link]És itt 7970-ről van szó, tehát nem szarral gurítanak, de mégis olyasmi látszik belőle, hogy bármelyik cpu 4 szálon megtolja még 1440p-ben is a 7970-et... a kb. 3-3,5fps meg akkor már itt is betudható hibahatáron belülinek... Akkor nehogy már akármilyen multi, alacsonyabb 1080p-ben gond legyen egy komolyabb órajelű 4-6 szálas cpu-nak, mikor sokszor csak egy 7850/7870-et, vagy GTX660-at kell hajtson, nem is 7970-et.
mikrolaggok... basszus... sokkal inkább okozhatják, főleg multinál a hálózati fennakadások, hdd olvasási akadások, azaz az adatfolyam pillanatnyi megakadása, mintsem a cpu-vga duó problémája.
-
Jim76
aktív tag
válasz
Alister71 #12878 üzenetére
Naigen... érdekes lenne. De érdekes itt még az is, hogy a dx9-es tesztben a physics score gyak. ugyanannyi (hol a +2 mag teljesítménye?), a graphics több. A DX10-ben is több a graphics score nálam, de a physics már arányos, a DX11-ben meg hajszállal több a tied, és a physics szintén arányos. Valami nem kerek ezzel...
(még a végén tényleg a deszka lesz alatta... bár a tápokról még nem beszéltünk)
Aztán ha jön egy link, ahol kimutatják, hogy van különbség ilyen szinten a lapok közt, akkor én kérek elnézést -
Jim76
aktív tag
válasz
Alister71 #12874 üzenetére
Arra, hogy ebben , ha a graphics score, és az összpontszám pont fordítva lenne, az lenne a reális, mert kb. annyival magasabbak az órajeleid, de így mitől több az enyém? A konfigod sw/hw szinte csak a cpu-ban tér el, de az is a tied javára. Erre mi a magyarázat? (letetted kicsibe, és bf3-aztál közben?
)
-
Jim76
aktív tag
válasz
Alister71 #12872 üzenetére
Detto... : [link]
Mondjuk a laptop, amihez nézik valószínűleg egy Lenovo Y510 GT750M SLi-vel
(mert az az A10-es konfig, tutti nem tud annyit...)Kollégám most rendelt egyet, ha megjön, majd megnézem, mi az igazság...
Mondjuk ezt nem értem: [link]
Az órajeleid alapján ez nem túl reális... a másik kettő az ok, bár az se arányos, ráadásul a cpu-d is erősebb bőven. -
-
Stonerice
őstag
válasz
Alister71 #12679 üzenetére
Bár csinálna már valaki egy fogyasztás tesztet. Alulfeszelve is. Tudom, hogy teli a net vele
Azoknak a teszteknek nem hiszek annyira.
Egyébként én úgy tudom az FX 8xxx- mind 4 mag/8 modulból áll. Szerintem nem mondok hülyeséget
Sajnos ez a hsz. nem ide való. Tudom is. Ha kell töröljék a moderátorok.Csak védem a véleményem.
-
Grave_444
nagyúr
-
Grave_444
nagyúr
válasz
Alister71 #12411 üzenetére
Konkrétan a referencia 5850-ek közül szinte mind megy alap feszen 900/1200-at, ami már 5870 szint, nekem 1050/1250-en is vitte plusz fesszel. Ez +325MHz gpu órajel, ami nagyon sokat hozott.
7770-re visszatérve akinek nem OC változat annak azért megéri 1150/1250-re húzni vagy ha bírja tovább is.
-
WP14
őstag
válasz
Alister71 #12411 üzenetére
A kivétel minden esetben GYENGÍTI a szabályt, sőt az nem is szabály, aminél van kivétel
A Sapphire-ok általában bírják az órajel emeléseket, ellentétben az Asusokkal, amik még a gyári órajeleket sem mindig bírják.
De abban egyetértek, hogy nem érdemes 10-20-50 MHz-ért és azért a pár fps-ért órajelet emelni -
törölt tag
válasz
Alister71 #12354 üzenetére
Mai napig nem értem ezt a BIOS cserét ezeken a kártyákon. Két csúszkát kell fél centivel arrébb tolni. Nem csak biztonságosabb, de gyorsabb is. Ráadásul garanciát sem veszélyeztet.
Nézegettem mostanában a 7790-en. Úgy tűnik a leghalkabb megoldás az Asusé (halkabb, mint a Sapphire Dual X). Már ha érdekel valakit.
(valahol volt kérdés, csendben néha benézek... aztán lehet már kitárgyaltátok)
Félve kérdezem, de egy G840 mennyire tudja kihajtani a 7790-t? Pár hónapja eladtam az i5-t.
-
dragonfx
veterán
válasz
Alister71 #12345 üzenetére
hátigen bőven.de más kérdés so értelme tényleg nincs.
máramár odafigyelnek erre tuninggal egy katgóriát ne tudfelfelé ugrani nekik az nagyon nemérné meg.régeben ez játszott.de ma mar az adott chip gyártási technologiája milyensége határozza meg mt tud.max kategórián belültudsz ász lenni de ennk gyakorlatban tényleges %.os haszna szinte alig van.mondjuk játékfüggő de 4-5fps.nél nem több.és ahol 22fps.ed van és ezzel lesz 27 ugyanugy keves lesz mert mind2 érték simán bezuhan a játszhatatlan szintig minimumba.... -
lilmax
csendes tag
válasz
Alister71 #12340 üzenetére
A három napon jócskán túl vagyok, de viszont a garancia újraindult. Mondta az eladó, de ami lényegesebb a garancialevélen is úgy szerepel, hogy garis cserébe kaptam a kártyát, az új gari pedig a cserélt kari átvétele + 3év.
Egyébként nem fogom visszavinni, ha így jól működik, szerintem az a 30 mhz nem nagy cuc.
Köszönöm a tanácsokat!
-
hegegabi80
addikt
válasz
Alister71 #12335 üzenetére
Ebben azért van némi igazság. Nekem anno Asus GT440 esetében volt a fagyás, 822Mhz ment a gpu (OC-s kari volt). Visszavettem 800-ra és semmi gond nem volt, játékban semmit se vettem észre.
Pl ennyi miatt én se vinném vissza, hiszen gariba kapott egy másik karit, amiért még pluszba se kellett fizetni. Gondolom az újnak ismét van garija, majd ha netán később bedöglene ráér akkor visszavinni.
-
mackosajt
addikt
válasz
Alister71 #12322 üzenetére
Ha jól gondolom, volt neki az 5750, amin még volt gari.
Mivel azt nem tudták sem javítani, sem cserélni, így kapta a 7770-et. Viszont innentől ennek indul a garija, és 0-ról a törvények értelmében.
Ha most ezt beviszi. 3 hónapig nem ülhetnek rajta, mert a fogyasztóvédelem análisan inzultálja őket, ugyanis te, mint vevő, a bolttal állsz szerződésben, és téged nem kell érdekeljen, hogy a gyártó, vagy a nagyker mit csinál, mikor te végfelhasználóként, kiskerből vetted.Vagyis 2-3 hét még elmegy, de ha nagyon nem mozdulnak, akkor ütni kell az asztalt és a fogyasztóvédelmet emlegetni.
Mindez persze akkor igaz, ha mindig, rendesen megvannak a papírok, és a csere alkalmával is kapott a kolléga garipapírt.
-
Stonerice
őstag
válasz
Alister71 #12322 üzenetére
A program neve, ami nem jutott eszedbe
: ASUS GPU Tweak
-
lilmax
csendes tag
válasz
Alister71 #12314 üzenetére
Köszönöm a tanácsokat!
Próbálgattam, 1140 volt a vége, 1150nél már fagy. Szerintem nem viszem vissza, nem tudom, de ez a 30 mhz veszteség nem tűnik soknak. Később, ha vissza akarnám mégis vinni vajon mondhatják azt, hogy miért nem vittem vissza egyből és így már nem cserélik?
Kösz még1szer
edevish
-
lilmax
csendes tag
válasz
Alister71 #12305 üzenetére
Szia!
Gyárilag 1170 mhz-en ment, visszavettem 1000-re ahogy írtad és most úgy néz ki, hogy bevált.
A játék ami eddig egyből fagyott szépen fut. Úgyhogy egy baromi nagy köszönet!Ez a teljesítmény romlás vajon mennyit számít, tényleg nem érdemes ezért visszavinni?
(aqua.hu-s)Üdv,
edevish
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
AMD Radeon HD 7730 / 7750 / 7770
- 28nm GCN mikroarchitektúra
- DirectX 11.1 támogatás
- 128 bites memóriabusz
- ZeroCore Power
- 47 / 55 / 80W-os TDP
- ROG Astral GeForce RTX 5080 16GB GDDR7 OC Edition - 32 HÓNAP IPON GARANCIA
- ASUS TUF Gaming GeForce RTX 3090 24GB GDDR6X
- GAINWARD RTX 4070 Ti SUPER Phoenix 16GB GDDR6X - 3 év garancia
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! MSI Suprim X RTX 3080 10GB Videokártya!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi Redmi 13128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF B550M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 Ti 8GB Rampage SHIVA FSP 700W
- LG 27GP95RP - 27" Nano IPS - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 600
- AKCIÓ! ASRock B85M Pro4 B85 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest